Para İdaresi-Batıyorum..

düz hesap 1500 tl aylık giderin var canım krediler dahil maaşını 2800 desek aylık 1.300 tl elinde kalıyor ki batmaman için iyi br para kiran vs. yoksa bunun 1000 tlsini mutfak giyim vs ye harcasan 300 tl yi 2500 tlnin içine koyabilirsin ve vergi dilimn yükselene kdr arabayı ertelemeni tavsiye ederim yıl sonu ötvlerde düşüyor cnm . yeni yıla girmeden önce düşünebilirsin. kredi çekersen eğer biraz dha birikmişin olursa kredinin üstüne birikmişi ekleyip hem vade uzatabilirsin hemde aylık ödeyeceğin miktar düşer

Kredi kartı büyük zarar ya. Her ay asgari ödememiz 1200 tl e bi o kadar da harcıyoruz tabi çünkü elimize nakit kalmıyor doğru dürüst. Yani sende kredi kartını bitirsen rahatlarsın. O zaman anlarsın eline ne kadar para kalıyor. 3700 limiti kartın bizim ve her ay 100 tl faiz ödüyoruz boşuna.

Bence kenardaki paranızı kullanın çok fazla borç var çünkü en azından birini kapatın taksitleriniz azalsin daha sonra borçlar bitince kenara atarsınız gene

Oranlar minimum 1.20'lerde şu an kaldı ki..

Tamamını veren var ama ben sıfır düşünmüyorum. 2. ele de sıfıra da banka kredi veriyor ama. Oran takriben 1.20'lerde..
Eğer araba satan bayi kredi çekerse aracı olarak 1.16 falan..

Ne iş yapıyorsun ?Hayat cesurları sever adım atmazsan bi sonraki adımı atamazsın.Borç üstüne borç yapmışssın hala kredi çekip araba alcam diyon

Ne iş yapıyorsun ?Hayat cesurları sever adım atmazsan bi sonraki adımı atamazsın.Borç üstüne borç yapmışssın hala kredi çekip araba alcam diyon
Almam gerekiyor dedim, gereklilik olduğunu da özellikle belirttim. Cesur olmak iyidir evet ama riske atılacak ve atılmayacak noktalar oluyor. Şartlar uygunken tabii cesaret edilir. Şu an 1 ay maaş alamadığımı ya da geç aldığımı düşünemiyorum, sorun bu.

Anladım inşaallah herşey gönlünce olur .Şuan çalışıyorsan calıstığın yerden izin al 1 haftalığına yeni girceğin işe bi git dene bak ortama nasıl anlarsın belki bide avans iste vericekler mi bi arkadaşım bana öyle akıl vermişti düzenli maaş ödeyip ödemelerini para istediğinde veriyorlarsa sıkısmadan rahattır o iş yeri diye.İşte onu araştırman lazım gireceğin eyr hakkında o sıkıntıyaa .Çokta takma kira filanda vermiyormşsun zorlanmasın pek ama işte insan herşeyi düşünüyor .

maaşın iyi. iş değişikliğini düşünme en az borcun bitene kadar. belki hırs yaparsın...

birde ne alman gerekiyor 2 kere düşün. kredi kartını yanında taşıma... nakit para kullan. araştırmalar nakit paranın zor harcandığını gösteriyormuş..

maaşın hepsini taşıma tabi ki yanında. zorunlu günlük harcamalarını hesapla. yol - yemek vs... sonra üstüne az para ekle. onu taşı.

bir şey mi beğendin, o gün değil, ertesi gün al. bu günün işini yarına bırak belki vazgeçersin . alışverişte bunu benimse

Kredilerinin toplam borcu ne kadar kaldı? Tek bir yerden kredi çekip kapatma şansın nedir? Parça parça ödediğinde daha fazla ödüyorsun gibi geldi bana.

bence tüm kredileri ve araba için çekeceğin krediyi tek bir seferde halletmelisin böylelikle taksitleri daha düşük olur..

Borçluyum diye yakınıyorsun ama, senden daha kötü olanlar var mesela ben. 86000 TL borcum var kredi.. üç kredi kartı ikisi bloke oldu. Kredi kartı toplam borcum 34000 TL yani anlayacağın yuvarlak hesap 120000 TL borç var.

Canım ben oturup kuru kuru yakınmıyorum, durumum bu acaba ne yapsam düzeltirim diyorum. Benden kötü olan yok, daha iyiler var diye hayıflanmıyorum da. Her konuyu yanlış anlayıp neden saldırarak konuşuyorsunuz BDV'de anlamıyorum
O halde keşke sen de ilk kredi kartını batırdığında ikincisine geçmeden fikir alıp toparlansaydın.
Daha kötü olmamak için fikir istiyorum, serzeniş değil.

borçlarınızın ödenmeyecek durumda olduğunu düşünmüyorum.
Kendinize bi defter ajanda gibi bir şey alın oraya aylık mecburi giderlerinizi not edin özellikle bu kredi borçlarını falan.
her ay elinize geçen paradan bu miktarı ayırın hemen kenara. yine buraya yaptığınız her harcamaları da not edin neye gereksiz harcamışsınız falan görebilirsiniz.
Ekonomi kötü tutumlu olmak lazım. Eskiden 50 tlye falan tshirt görünce hıı ucuzmuş der alırdım şimdi 20 tlye almak çok geliyor hayat beni tutumlu yaptı resmen

Bankalarda böyle bir uygulama yok. Yani yapılandırma yapacaksanız 3 dönem asgari ödemeniz yada çalıştığınız bankaya bunu bildirmeniz yeterli. Eskisi gibi değil artık sektör.
Ki, bu kadar kredi vs varken birde araba kredisine girmek bence aptallık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…