Para idaresi ? Evli hanımlar yardım lütfen

eşiniz mezun olduğundan beri öğrenim kredisini ödememiş, ayrıca araba taksidi de var...buna rağmen şimdiye kadar har vurup harman savurmuşsa ben sizin yerinizde olsam kart değil anca harçlık verirdim :34:
ne yapacağı belli olmayabilir yani, harcama limitinin üzerine çıkıp sizi zor duruma düşürmesinden korktum ben.

ayrıca sorumluluk almasında da fayda var ekonomik yükünüzü nereye kadar sırtınızda taşıyacaksınız. bence bu idare işlerini erkek yapmalı çünkü kadının sorumluluk alanı gayet geniş bu alana bir de maddi idare eklenmemeli.

Yüreğime su serptiniz kızlar, sağ olun, bana kontrol manyağı diyeceğinizi düşünmüştüm, ki öyleyim inkar etmiyorum, napayım alışmışım her şeyi çekip çevirmeye =)

şunu yapmanızı tavsiye ederim mmaaşları tek bankada topla, borçları ode, harcanak parayı ayır onun kartına yatır.bu arada internet bankacılığı tanımlat eşinin hesabına kendin giriş yap ama böylelikle çok kolay olur hemde tek elden olur hesaplar. madem eşinde razı, hiç sorun yok seenin adına..

ona yaparsa fena işte :) bu işin şakası da, benim hesap kitap işlerim karışık olduğu için, çekiydi senetiydi sepetiydi derken, benim hesabımın da kontrollü gitmesi gerektiğini biliyor eşim, öyle rahat harcayamaz diye düşünüyorum.

eczacılıgıda hesabınıda bilirim
ya eşin senin hesablarını alt üst ederse zor toplarsın
bence eline aylık bir miktar para ver
bide elinde limitini senin belirledigin bi kart tamamdır :27:

Bilmem, bence herkesin kartı kendinde kalmalı

Har vurup harman savuran cinsse zaten yine savurur, kartları değiş tokuş edince ne olacak ki

Evlilik demek,belirli bir sorumluluğu yüklenmek demektir.Bir erkek için evlenene kadar anne tarafından yönetilip/yönelndirilip,evlenince yönlendirme rolünün karısına geçmesi demek değildir.Kartları değiştirerek veya ince hesaplar yaparak eşine ne sorumluluğunu bilmesini gösterebilirsin ne de uzun zamanlı çözüm olur.Bekarken har vurup harman savurmuş düşünmemiş öyle yaşamış olabilir.Ama evli olmak gelinlik damatlık giyip aynı yatakta sabahlamak değildir.Ev idaresi ve sorumluluk sadece parayla da olmaz.Bir süre sonra bu duruma alışır ve bütün sorumluluklar senin üstüne yüklenir.Ve bugün sana eğlenceli kolay gelen şey,yarın dert olur.Eşinin maaşı normal şartlara göre iyi.Sen de çalışıyorsun.Oturur borçlarınızın listesini çıkarırsınız.Ona göre her ay ödenmesi gereken miktar belli olur.Ben evimle ilgili sorumlulukarımın farkındaysam,eşim sorumluluklarının farkında ve evine bakıyorsa,annesine verdiği veya verceği harçlığa karışmam,o da benim neye harcadığıma karışamaz.
Kocaya harçlık vermek,fazla kontrollü hesap kitap yapmak bana göre değil.Erkek erkekliğini bilecek.Ya bir de hayat bu.Gençlik,heves şu bu var.Yeri gelir bir ay içinde iki luks restorana gidersin,iki pahalı şey alırsın o ay çok harcaman olur.Sağlıkla ilgili giderlerin çok olur.İnsanın o an ihtiyacı olur elzem bir durumu olur.Bu kadar kasmamak lazım.Kendini bu kadar şartlandırma.Yoklukta bizler için varlıkta.
Yarın bir fazla harcaması olur al sana evde kavga.Çalışan her insanın kadın veya erkek,evli veya bekar,kendi parasını ne şekilde gönlünce harcayıp harcamama kararının kendisinde olması taraftarıyım.Sorumsuz insan her şekilde sorumsuzdur.Yanlış anlama borçları ödemesin gitsin yesin demiyorum.Sadece borçlar için bir ödeme stratejisi uygulayabilirsiniz.

şunu yapmanızı tavsiye ederim mmaaşları tek bankada topla, borçları ode, harcanak parayı ayır onun kartına yatır.bu arada internet bankacılığı tanımlat eşinin hesabına kendin giriş yap ama böylelikle çok kolay olur hemde tek elden olur hesaplar. madem eşinde razı, hiç sorun yok seenin adına..
,

Bu fikir yattı benim aklıma, teşekkür ederim. Arkadaşlar ben paraya tamah eden bi insan değilim, bekarken benim de gereksiz harcamalarım oldu, olmadı değil ama geride kalmalı onlar artık, ben artık harcarken bir değil iki kez düşünüyorum,bi sürü eşya borcumuz var, benim şu an bunu almaya ihtiyacım var mı diye.

Hem ben eşim gibi memur değilim ki, garanti bi gelirim yok, serbest meslek bugün iyi olur, yarın kötü olur, para kazanılırken tutulmalı.Yani önce borçlarımızdan kurtulmalı sonra da yapabilirsek birikim yapmalıyız. Sorumluluk kısmına gelirsek, iki taksiti ben ödedim diye adam sorumsuz olmaz herhalde bilmiyorum, yaşayarak görücez :)

Eşiniz sizin uyguladıgınız yöntemle nasıl sorumluluk sahibi olacak,kendi fikrimi söylemek istersem sizin düşündügünüz yöntem ters tepebilir.Para harcamayı seven ve savurgan olan bir insan yine aynı şekilde para harcamalarına devam edebilir ve bu sefer siz eşinizin borcunu bitireyim derken kendinizde borç içinde kalabilirsiniz o yüzden ben sizin yerinizde olsam kendi kartımı vermem.

Aslında ben bu konuyu eşimle konuştum, sen nasıl istersen öyle olsun dedi. O bakımdan bi sıkıntı yok gibi duruyor şimdilik, ama böyle de çok kontrol manyağı gibi mi oluyorum kızlar ? Ben ona vicdan yaptım.

İş yerimi çekip çevirmeye alışmışım ben, şimdi de adamı çekip çevirmeli mi, yoksa ona sorumluluk verip biraz serbest mi bırakmalı ? :) Kafam çok karışık..

Bi de ailesi de tam içime sindirmiyor, durumları iyiyken bizi bu kadar borcun altına sokuyorlarsa, ben de üstüne kocamın maaşını tırtıklatmak istemiyorum açıkçası..

Eğer idaresini bilmeyen bir insan ise tabiki senin yönlendirmen gerek. Vicdan falan yapma, eğer evlilik hayatında da rahata alışırsa tüm yük senin omuzlarına biner. Bu forumda bunun bir çok örneğini gördük. Kadının erkekten daha fazla maddi yük altına girmesi evliliği sarsıyor.

Ama bu mesajında bişeyi yadırgadım. Kızma lütfen.. Sen eczacısın, eşin mühendis. Ailesinin durumu nekadar iyi olursa olsun tabi ki kendi düğününüzü kendiniz yapıcaksınız.. Ailesinden bişey beklemeniz çok yanlış.

Bende esinizin grubundan oldugum icin boyle sorumluluk alabilen insanlar bana hep imkansizi basariyormus gibi geliyor:))
Heee eger sorarsaniz para iradesi olan biri olmak istermiydin diye ASLA:)) boyle rahat valla. Esinizde ayni dusunucek olabilir onun icin sizin sorumluluk almaniz guzel fikir.

Tövbeeee 3 bin TL. ye çalışan mühendis mi var ? (Kamu maaşlarını bilemem)

Ne mühendisi merak ettim.

Tövbeeee 3 bin TL. ye çalışan mühendis mi var ? (Kamu maaşlarını bilemem)

Ne mühendisi merak ettim.

Var cnm, bizim kurumdaki endüstri mühendisleri de 4 bin alıyorlar

Hesabini kim iyi biliyorsa ona bırakılmalı bence de bu isler. Eşim normalde tutumlu degildi elektronik eşyalara ve kıyafetlere harcama yapmamak icin kendini zor tutuyor biliyorum. Hesabı ben ayarlıyorum ama onun cabasi da olmasa birsey yapamazdık. Demem o ki. Esine durumu toplam borcu ne kadar surede ödeyebileceğinizi ve sonrası icin planlarınızi falan paylaşırsanız ve bu gerekliligin farkına varırsa bence bu is olur. :) senin idare etmen daha mantikli su durumda.

Hanımlar bu yaza düğünüm var, eşimin eş durumu tayiniyle yanıma gelebilmesi için, bir ay kadar önce hem resmi hem de dini nikahımızı yaptık. Tayini çıktı ve bir hafta içinde çalıştığı yerden ilişiğini kesip tamamen olduğum ile gelecek.

Evimizi şimdiden tuttuk, eşim düğüne kadar orda yaşayacak. Mobilyalardı, beyaz eşyaydı, perdeydi halıydı derken açılıcaz biraz malum.

Eşyalarımızı kendimiz alıyoruz, ikimiz de çalışıyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki sorun nerde ?

Eşim mühendis, 3 bin lira maaşı var, bugüne kadar pek para biriktirmemiş, yemiş içmiş gezmiş, anlattıklarından çıkardığım kadarıyla ailesinin durumu gayet iyi olmasına rağmen onlar da maaşını tırtıklıyorlar biraz.

Öğrenim kredisini ödemeyi daha bitirmemiş, arabasını krediyle almış onu ödüyor, kredi kartlarının limitlerini doldurmuş.

Ben de çalışıyorum, eczacıyım.Ben para idaresine işim dolayısıyla alışkınım.

Şimdi ben şöyle düşündüm ;

Eşimin maaş kartı bende dursa, ben de kendi banka kartımı ona versem, o ihtiyacı oldukça banka kartımdan çekip kullansa, kendi kredi kartı da var sonuçta onda. Ben de elimizdeki paranın idaresini yapsam, sizce nasıl olur hanımlar ?

Eşimi kendi haline bırakırsam har vurup harman savurmaya devam eder diye korkuyorum, bi dünya eşya borcu binecek üstümüze, sonra tek başıma taksitleri ödemek istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum , okuduğunuz için teşekkürler :)

paranın idaresini mutlaka ele almalısın ama maaş kartını istersen sorun çıkartabilir eşin . çünkü bir erkek için gurur meselesi olur. ayrıca banka kartından istediği kadar çeker harcar ailesine verir.

ben şöyle yapıyorum eşim maaşı alıyor. kendine 100 200 neyse alıyor. sonra getirip maaşı cuk benim çantaya atıyor. bir aylık giyim gıda benzin her türlü ihtiyaç hep benden oluyor onun maaşı benim maaşım bende birikiyor kartına da yatırabilirsin sen. çok güzel parada kaçıramıyor aileye. fazla harcamada yapamıyor. bazen kızıyor eline sayıyorum diyor para idaresi niye sende diyor. bende tmm hayatım sen idare et bundan sonra. ev gideri kira vs hepsini hallet geri kalan maaşını gönlünce bozdura bozdura harca. bende kendi maaşımı kendi özel ihtiyaçlarıma harcayayım. nasıl ev idaresini sen halledersin diyorum. :) tık yok aynı sisteme devam

tavsiye olunur mutluluklar

Back
X