Para kaçıran eniştem

sarilimoncuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
2.129
4.988
63
Merhabalar arkadaşlar
Konuyu olabildiğince detaylı anlatacağım ne yapacağımı şaşırdım.
Burayı arkadaşlarımdan takip edenler var biliyorum. Anlaşılmaması için kişileri meslekleri konudan sapmadan benzerleri ile değiştireceğim bilginize.
Teyzemin eşi diş hekimi çok uzun yıllardır çalışıyor. Yavaş yavaş bırakacak hatta mesleği. Yanına yardımcı olması için 20 yıl kadar önce gelmiş olan stajyeri çalışan olarak aldı başta. Sonrasında yüzdelikli bir ortaklık verdi ona paraya ihtiyacı olduğu bir dönemde yüklü miktar para alarak.
Eniştem yüzde 65 ortağı yüzde 35 oranında.
Geçen sene bir tanıdığım staj yeri ararken eniştemden rica ettim. Oda kabul etti. Konu buradan sonra başlıyor. Eniştem ortağından para kaçırıyormuş bunu arkadaşım farkediyor. Gelen müşteriden ortak hesaba değil şahsi hesabına havale yaptırıyormuş büyük işlerde. İşlem 8 bin lira diyelim ortağına 5 bin diyor. Bunu elden nakit olarak almış gibi kasaya koyuyor. Buradan tabii yüzde 65 daha alıyor. Bunu alenen yapmıyor herkes farkedemez ama arkadaşım dikkatli biridir. Bir yalan yakalayınca ekstra dikkat etmiş. Arkadaşımın içi rahat etmiyor eniştemin ortağına bunu anlatıyor. Oda ben farkındayım zaten. Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum yani miktarları bilmiyorum ama para kaçırdığını bir süredir bende farkettim ancak şuan bunu yüzüne vuramam en kısa zamanda ayrılacağım deyip ayrılmamama sebepleri sıralıyor. Bu kısım beni ilgilendirmiyor zaten bilgisi var. (Biraz farklı şeyler de öğrendim. Yani sadece ortağına değil başkalarına da yaptığı olmuş. Örneğin hasta annesinin maaşını o çekiyor. Annesinin Faturaları 500 tutuyorsa 1000 tutmuş anne deyip 500ü kendine alması gibi)
Beni ilgilendiren ise teyzem kısmı. Teyzem hak hukuk konusunda çok hassas bir kadındır. Söylesem boşanmaya kadar gider çünkü kendisi de çocukları da yıllardır çok ciddi hastalıklarla mücadele ediyor. Ve hep bunun bir sebebi olduğuna inanıyor. Rahat hayatını bile yaşayamıyor kazanılan paralar hep hastanelere psikologlara ilaçlara harcanıyor ben kendimi bildiğimden beri.
Belki de yenilen bunca haram paradır sebebi bilemiyorum. Söylesem teyzem asla kabul etmez ama bu durumda da ortağını zor durumda bırakacağım. İşler büyüyecek. Belki şuan buna hazır olmayan ortağı maddi olarak zor durumda kalacak. Adam bilirken bunu kabullenirken söylemek onun düzenini bozmak bana düşmez diyorum. Bundan en çok etkilenecek olan ortağı çünkü.
Bir tarafta ise teyzem var. Ne yapsam ne etsem şaşırdım.

Bilerek göz yumuyorsa bu çalmak olmaz.
İstese müdahale etme imkanı olduğu halde sesini çıkartmıyorsa ; hiç karismayin derim.
Ayrıca bir ortak kendinden çalındığı vakit ses etmiyorsa,kendisi de fazlasıyla götürüyor olabilir.
Kıstas olarak enistenizin çaldığından daha fazlasını çalıyor olabilir,aksi halde kimse razı gelmez bu tür bir yolsuzluga.
Bu işte başka bir iş var,hiç dahil olmayın.

Son düzenleme:
Teyzenizin bu sebepten boşanacağını pek sanmıyorum açıkçası. Bence teyze kısmı da sizi ilgilendirmiyor zaten. Arada kötü olan siz olursunuz hiç karışmayın derim. İşe soktuğunuz tanıdığınızın da gelip bunları anlatıp sizi bu konuya dahil etmesi çok gereksiz olmuş

Eğer ortak biliyorsa, eniştenizin para kaçırmasına bilerek ses etmiyordur. Çünkü şöyle bir şey var, diş hekimliğinde malzemeler çok pahalı, eğer ortada işyerinindeki düzeni bozacak bir şey olsa ortak buna çoktan itiraz ederdi ya da işletme kar edemezdi. Büyük ihtimal enişte bu fazla paraları kendisine çalışma parası olarak yani işçilik parası olarak fazladan alıyor. Ortakta bu yüzden ses çıkarmıyor. Birde fatura vs zaten kesiliyor, ee zaten kartlı işlemler var, buranın para işlerini bir sekreter gibi görevli biri yapıyordur. Öyle bahsedildiği ya da tahmin edildiği gibi sürekli büyük paraların gözden kaçması imkansız. Çünkü işletmenin dövizle artan giderleri var. Kendilerince iki ortak bir düzen oturtmuşlar. Buna yorum yapmak anlamsız olur bana kalırsa.

Bence ikisi de birbirinden çalıyor ve bunu kaybetmek istemiyorlar. İsimsiz bir şekilde söyleyebilirsiniz belki.. ben olsam söylemezdim ama konu açacak kadar canınızı sıkan bir konuyu içinizde tutmanız da zor.

Adam paraları ne yapıyor teyzeden de umarım kaçırmıyordur. Ama şimdi deşseniz hem yuva yıkan hem de fitne olacaksınız. Uzak durun

Evet size düşmez gerçekten sonra siz kötü olursunuz belki teyzenizde biliyordur her hak hukuk diyen doğru olaydi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…