Borcumuz yok ki. Zaten kesip kesmeme meselesi değil. O konuda fikir ayriligimiz da yok. O kurban için biriktirdigim parayi kullanmami istiyor. Bense ona dokunmayip ekstra gelen ikramiyeyi kullanalım diyorum"Benim bildiğim" borçlu birilerinin kurbana girmesi gerekmiyor.
Önce borcunuz önemli, tamamen borcunuz bittikten sonra kurban kesmeniz daha hayırlı olur. Ayrıca zorla da olmaz zaten, içinden gelmeli..
Parasını ben yönetmiyorum nereye harcar kalem kalem hesabını da tutmuyorum. Fakat sadece kendi maaşımla çocuğumuz için birikim yapamam. Elbette onun da katkısı olacakMusade et de adam kazandigi parayi yonetsin erkek bu kadar domine edilmeye gelmez
Borcumuz yok ki. Zaten kesip kesmeme meselesi değil. O konuda fikir ayriligimiz da yok. O kurban için biriktirdigim parayi kullanmami istiyor. Bense ona dokunmayip ekstra gelen ikramiyeyi kullanalım diyorum
En basta benimki, seninki diye ayrilmasa bizimki olsa sanki boyle olmazmis.Kızlar merhabalar hepinize. Bugün eşimle bir konuda tartıştık daha doğrusu ben tartışmadan susup oda değiştirdim. Eşim haftalik olarak maaş alıyor ücretli izne çıkacak 2 haftaligina. Normalde 2 haftalik maaş alacakti fakat bayram nedeniyle ikramiye 4 haftalik alacakmis. Her haftaligindan 200 lirasını alır biriktiririm (öğretmenim ve benim de kredi kartı, öğrenim kredisi,kisisel harcamadan kalanını da biriktiririm) bunların hepsinin yeri belli. Benimkiler bebek mobilya dahil harcamalarına, onun ki ise doğum parasına harcanacak.
Ben önceden kırtasiye ödeneğini kurban için kullanılıriz demiştim. Şimdi 2 haftalik ikramiye olduğunu öğrenince onu kurban için kullanırız dedim. olmaz dedi. Neden zaten ekstra bişey yok farzet dedim. Ne alaka dedi. Ne yapalım peki o parayla planin ne dedim fatura vs.harcamalar var dedi. İyi de onlar hep var zaten. Çok uzattım. kizginim sinirliyim hatalı ben miyim?
Biriktirdigniz parayi kurban için kullanın. Eşinin parasinida bebek için kullanın.Kızlar merhabalar hepinize. Bugün eşimle bir konuda tartıştık daha doğrusu ben tartışmadan susup oda değiştirdim. Eşim haftalik olarak maaş alıyor ücretli izne çıkacak 2 haftaligina. Normalde 2 haftalik maaş alacakti fakat bayram nedeniyle ikramiye 4 haftalik alacakmis. Her haftaligindan 200 lirasını alır biriktiririm (öğretmenim ve benim de kredi kartı, öğrenim kredisi,kisisel harcamadan kalanını da biriktiririm) bunların hepsinin yeri belli. Benimkiler bebek mobilya dahil harcamalarına, onun ki ise doğum parasına harcanacak.
Ben önceden kırtasiye ödeneğini kurban için kullanılıriz demiştim. Şimdi 2 haftalik ikramiye olduğunu öğrenince onu kurban için kullanırız dedim. olmaz dedi. Neden zaten ekstra bişey yok farzet dedim. Ne alaka dedi. Ne yapalım peki o parayla planin ne dedim fatura vs.harcamalar var dedi. İyi de onlar hep var zaten. Çok uzattım. kizginim sinirliyim hatalı ben miyim?
Şimdi anladım, bebek bekliyorsunuz sanırım Allah kucağınıza almayı nasip etsin öncelikle. Belki eşinizin bebek masrafları ile ilgili sıkıntıları vardır. Bence küsmek yerine gidin "neden böyle dedin" diye bir sorun. Belki o parayla başka bir şey yapacaktır. Hem kurban için para biriktirdiyseniz de o paradan harcayın zaten sonuçta o para elinizde olmasa kendi birikiminizle kesecektiniz. Hem biriktirdiğiniz parayı kullanmak bence daha güzel, arttırmışsınız o parayı ve kurban kesmek için o parayı niyet etmişsiniz. Böyle hayırlı şeyler için küsmek bence yanlış.
O zaman ben de istediğim gibi harcayayim. Çocuk mobilya, araba, kıyafetleri falan bunları da mahallenin muhtarı alır herhalde. Nerde baskı yaptım onu anlayamadım daAdam maaşını istediği gibi harcar bu kadar baskıyı doğru bulmuyorum. Demek ki var onun da kendine gore planları.
Para ayrımı yok aslında. Ben herseye harcanan miktar belli olsun diye sadece doğum masraflari için olanı ayrı tutuyorum. Yoksa sen şu kadar verdin ben bu kadar diye bir ayrım yokEn basta benimki, seninki diye ayrilmasa bizimki olsa sanki boyle olmazmis.
Biriktirdigniz parayi kurban için kullanın. Eşinin parasinida bebek için kullanın.
Koymak zorunda ama yakında çocuğunuz olacak bütün masraflari tek basinizami karsilayacaksiniz.Sorun ne için kullanacağımiz değil ki. O bu parayı birikim olarak kenara koymayı istemiyor
Bence. Sana yada bebege bir surprizi vardi .
İşte bunu anlayamıyorum. Ben o parayi ver de kendime şunu alayım bunu giyeyim desem tamam ama üstüme başıma aylardır hiç birşey almadım. Bebek için alış veriş yaptım hep. Geçen bayram kendime bi çorap bile almadım ona süpriz ceket gömlek pantolonlar aldım. Zevkle aldım yine alırım. Ama sanki alıp paraları keyfime harciyormusum gibi hissettiriyor bazenKoymak zorunda ama yakında çocuğunuz olacak bütün masraflari tek basinizami karsilayacaksiniz.
Sizde bu parayı gelmeyecek var saysanız eşiniz ne yapacak izleseniz olmazmıSorun ne için kullanacağımiz değil ki. O bu parayı birikim olarak kenara koymayı istemiyor
Haberim olurdu çünkü kaynimla birlikte çalışıyorlar. Geçen sene de aynı şey oldu ve karismadim o paraya hiç. Nereye gittiğini hala bilmiyorum. Bu sene de aynısı olsun istemedim. Hayır ben de planlı programlı olmasam ne olur kestiremiyorum. Savurgan deseniz öyle de değil. Hiç anlamıyorumSizde bu parayı gelmeyecek var saysanız eşiniz ne yapacak izleseniz olmazmıeminim bi düşündüğü vardır yoksa size söylemezdi dimi haberiniz bile olmayabilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?