Eğer ev içinde birikim yapma kararınız varsa buna o da isteyerek siz söylemeden, hatta kısarak katkıda bulunmalı..
Böyle yaptığınıza göre parayı rahat kullanan bir eşiniz var.
Biraz sakinleşip doğru bir anınızda konuşmayı deneyin. Harcanacak kısmı ayırıp gerisini birikim için ayırabilirsiniz.
Eğer yanaşmıyorsa kalp kırmaya, kırılmaya değmez. Farzedinki gelmiyor böyle bir para..
Anladım canım Söylemek zorunda yani,aslında böyle çekişmeler bizde de oluyor mesela eşime patronu doğum için bi miktar hediye para vermiş az bişeyde değil benim kaçççç ay sonra haberim olduHaberim olurdu çünkü kaynimla birlikte çalışıyorlar. Geçen sene de aynı şey oldu ve karismadim o paraya hiç. Nereye gittiğini hala bilmiyorum. Bu sene de aynısı olsun istemedim. Hayır ben de planlı programlı olmasam ne olur kestiremiyorum. Savurgan deseniz öyle de değil. Hiç anlamıyorum
Anladım canım Söylemek zorunda yani,aslında böyle çekişmeler bizde de oluyor mesela eşime patronu doğum için bi miktar hediye para vermiş az bişeyde değil benim kaçççç ay sonra haberim olduüstelik doğum Parasını hastaneye kp verdi o para noldu bende bilmiyorum
Üzülmeyin vermicekse ne yapsanız vermez.
Ah canım ben maaşıma el sürmeden eşime verirdim çocuklardan çalışmıyorum 5 yıldır bir kez Maaşını görmedimNe kadar üzücü eşler arasında saklı gizli olmamalı. Ben de istesem maasimin ne kadar olduğunu bile bilemez ama hiçbişey gizlemiyorum
dayak hakaret şiddet olmamış sadece fikir ayrılığı var, daha doğrusu siz dediğinizi yaptırmaya çalışıyorsunuz...o da hayır diyo, diyebilir ve sonra siz küsüyorsunuz.üzgünüm mahaksızsınız
Elinden parayi almak yerine ortak hesap acip oraya atsaydiniz ikiniz de. Adam senin parasini yonettigini dusunuyor rahatsiz oluyor ozel alanini korumaya calisiyor gibi cunkuParasını ben yönetmiyorum nereye harcar kalem kalem hesabını da tutmuyorum. Fakat sadece kendi maaşımla çocuğumuz için birikim yapamam. Elbette onun da katkısı olacak
ufakşeylerimesele yapmak ve kırılmak...işin doğasında olan şeyler bunlar, fikir ayrılıkları, buraya bu soruyu yazmak bile gereksiz bence...nice sorunları olanlar var...halinizeşükredinBunu büyük konuşmak olarak algilamayin ama benim evliligim içerisinde dayak şiddet hakaret gibi sorunlar olmaz çünkü bunların sinyali bile evliligimin bittiği anlamına gelir. Her evlilikte en büyük sorun aldatma, şiddet vs. değil yani. Bir konuda açıklama yapmak yerine susmasi da benim için problemdir. Küsme meselesine gelince küsmedim kırıldım ve cevap alamayınca yatak odasına geçtim. Haksız olduğumu düşündüğünüz noktayı da aciklamamissiniz
Aslında ortak hesaptan tek farkı banka hesabina atmamiz yerine evde biriktirmemiz. Parasindan her hafta vereceği parayi da kendisi belirledi. bu konuda baskı yapmadım ki hiç. Sadece bunu sürdürmek istiyorum birikimimiz içinElinden parayi almak yerine ortak hesap acip oraya atsaydiniz ikiniz de. Adam senin parasini yonettigini dusunuyor rahatsiz oluyor ozel alanini korumaya calisiyor gibi cunku
Peki sence neden ozel alanini korumaya calisiyor o zaman?Aslında ortak hesaptan tek farkı banka hesabina atmamiz yerine evde biriktirmemiz. Parasindan her hafta vereceği parayi da kendisi belirledi. bu konuda baskı yapmadım ki hiç. Sadece bunu sürdürmek istiyorum birikimimiz için
ufakşeylerimesele yapmak ve kırılmak...işin doğasında olan şeyler bunlar, fikir ayrılıkları, buraya bu soruyu yazmak bile gereksiz bence...nice sorunları olanlar var...halinizeşükredin
bu son mesajım, eşinize de böyle tavırla yaklaşırsanız, hep sorun yaşarsınız, eleştirilmeye açık olun, bana onlarca eleştiri yazıldı, hiçbirine böyle yazmadım,çok yıpratıcı olmadıkça...İnsanlar benim düşündüğümgibi düşünmeyebilirler, doğal karşılıyorum.özeleştiri yapmak gerek.hoşçakalın.Şimdi de şükürsüz olarak mı yaftaladiniz beni? Size göre mesele değilse yorum yapmak zorunda değilsiniz hanfendi. Demek ki bana göre meseleyi ki burdaki hemcinslerime danışma gereği duymuşum. Kıymetli vaktinizi ufak görmediğiniz konulara yorum yaparak değerlendirebilirsiniz. Teşekkürler
Paranın sonuna kadar şu şuraya bu buraya diye önceden hesaplanmasını bende sevmiyorum (faturalar vs hariç) adam tatile çıkıcak belki o ikramiyeyi gezip tozup yemek istiyordur sizin yazdıklarınızdan ben darlandım
Planlı olmak güzelde bazen böyle sıkıcı oluyor işte bak tartışmışsınız.Adam tatile çıkamayacak çünkü bu sene harcamalarimiz bebeğe yoğunlaşmış durumda. Ha kendisi istese kartimda yer vardı gidebilirdik ama istemedi. Planlı olmak neden suç anlamıyorum. Planı yapan benim asıl benim darlanmam gerekmez mi ?
Peki sence neden ozel alanini korumaya calisiyor o zaman?
Bu kadar kucuk meblaglarin pesine dusme bence, erkek adam fazla yonetilmeyi sevmez, gecim sikintiniz yok sukur, keyfine bak birazBilmiyorum belki de benden habersiz para biriktiriyordur bilemiyorum. Zira geçen sene karismadim para noldu bilmiyorum. Ha bi de nasılsa geçen sene ki gibi çıkarıp kırtasiye ödeneğini eline sayacagim için o parayi ortaya koymak istemiyor da olabilir. Artık aklıma başka seçenek gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?