Para konusu

ben de erkegın parasını kafasına göre harcamasına karsıyımdır. evliysek her konuda hesap vermek zorunda
bişi alacagı zamanda haberım olmalı. çünkü ben de alacagım zaman haber verırım.
yarın öbür gün sıkıntı olursa elbette bu bana da yansır.
hele kı bebegınız olacak, eşin her seyı düşünmesı, oturup fikir alıs verısı yapmanız gerek.

Ben bu birikimi yapamasam yarın mobilyayi alacagimizda falan hep kartla almak zorunda kalacağız. Dogumdan Sonra ücretsiz izne ayrılınca da bunu ister istemez bana yansıtacak . Ceremesini yine birlikte çekeceğiz

"Benim bildiğim" borçlu birilerinin kurbana girmesi gerekmiyor.
Önce borcunuz önemli, tamamen borcunuz bittikten sonra kurban kesmeniz daha hayırlı olur. Ayrıca zorla da olmaz zaten, içinden gelmeli..
Evin ve maasin varsa kesmek zorundasin. Herkes fatura, kredi karti extireleri oder. Bu extra birsey degil. Bunlarin eve hem iki maas giriyor.

Ben kiradayim. Cocuklarim var. Kira 800. faturalar, cocuk ihtiyaclari derken bi ton masraf. Yinede kesiyorum. Ve birde tek maas düşün.

Allah icin yapacagi ibadetin yani kurbanin problemini yapmak ilginc geldi. Konu sahibi hakli.

Eşinizin aldığı ekstrayı bölüşün bence.Yarısını size versin diğer yarsını ne yaparsa yapın olmaz mı?

Eşinizin aldığı ekstrayı bölüşün bence.Yarısını size versin diğer yarsını ne yaparsa yapın olmaz mı?

Tamam öyle yapsın diyeceğim de anlamıyorum işte ben şu aralar bebeğim için kendimden kistim hep. Bebeğimiz olacağını öğrendiğim günden beri hiç birşey almadım kendime. Onun için ne kadar kenara atsak ilerde maddi anlamda sıkıntı cekmeyiz dedim ona da.
Şimdi tüm bunları düşündüğüm için suçlu mu oldum anlamadım ki. Yarın ne yicez diye düşünmeden elindeki bütün parayi bi çantaya veren kadınlar kıymetli ben ise böyle oldum

Erkekler bizler kadar ince düşünmüyor canım.Takılma.
Bak hamilesin hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden.
Stres yapma rahat ol.
Ha şunu da diyeyim bu kadar çok kısarsan erkek milleti nasılsa bizim hanım benim yerime de birikim yapıyor kafasında.
Bir tavsiye azıcıkta olsa biyerde kendine ait bir birikimin olsun.

Şuan kafamı kemiren konu da bu. Ben kendime ait kenara 100 tl bile koymuyorum. Ki 200 bile koysam haberi olmaz. Ama içimi kemirmiyor değil kendisi benden habersiz para biriktiriyor olabilir mi diye. Dediğin gibi ben herşeyi düşündükçe kendi çok rahatlamaya başladı zaten. Harcamiyor da arkadaş ne yapıyor anlamadım

Parasını ben yönetmiyorum nereye harcar kalem kalem hesabını da tutmuyorum. Fakat sadece kendi maaşımla çocuğumuz için birikim yapamam. Elbette onun da katkısı olacak
Yönetebilirsin de bence..
Sen şu an çalışmıyorsun diye para hakimiyetinin onda olması fikrine katılmıyorum.
Özellikle de borç ödenme durumlarında kişilerin daha hassas olması lazım.
Sana açıklama yapmadı mı bu miktar için?

Harcamıyorsa biriktiriyordur.Bir abla bir kardeş tavsiyesi kendi adınıza biraz birikim yapın.Ve herşeyi diz düşünerek kendinize kötülük yapmayın ileride bir şeyi yapmadığınızda sen yapıyorsun zannettim olur.

ben şuan yaz tatilindeyim hala ama maaşımı alıyorum.açıklama da yapmadı.açıklama yapsa inan ki anlarım.ben burda herşeyi yazmadım mesela her hafta parasından alıyorum birikim diye eleştirenler oldu ama araba kaskosu,ev tadilatı için falan benim kartımdan harcama yaptık.onları ben ödememe rağmen hala kenara para koyuyorsam ondan da beklemem doğal değil mi?

Size doğum hediyesi alacak öyle hissettim ben nedense
Ne kadar ince düşüncelisin eşim de düşüncelidir hakkını yemiyeyim ama bana bin tl lik doğum hediyesi almaz.alsın da 200 300 lük alsın hiç önemi yok ama dediğim gibi sanmıyorum

Ben de ücretli öğretmen sanmıştım.
Yani bir kere hata mı bilmiyorum ama benim evlilikte para idaresi anlayışıma ters sizin uygulamanız.
Ben de çalışıyorum. Benim maaş zamanımla eşiminki arasında 3 gün var. Aldığımız maaşlar belli zaten.
PAra eve gelir. Önce yatırım miktarını ayırırız ya da içerde otomatik hesap için o kadar bırakırız. Kalandan ceplerimize alırız, tedbir diye eve koyarız biraz. Sonra gideceği yere gider para. Ne soru işareti var ne de X borç/tadilat benim kartımdan benim maaşımdan ödendi polemiği var.
Sizde herkes kendi maaşını yönetiyorsa bu tür çekişmeler olması normal.

biz de eşim de ben de mutfak masrafını karşılarız.yani kim dışardaysa o alır gelir mesela.faturaları eşim öder.onun parasına karışmam sadece haftalık 200 lira bi senedir alıyordum kendisinden o zaman borçlarımız vardı onun için ortak birikim yapıyorduk.borç bitti çok şükür şimdi yine devam ediyoruz biriktirmeye.paranın ayrı olması değil aslında.ben ona ikimizin maaşını da toplayıp giderleri burdan karşılar,ihtiyaç oldukça alırız dedim o yanaşmadı

Neden yanaşmadı ki? Para konusunda uzlaşamıyorsanız ve gizlilik varsa bunda bence ciddi bir soru işareti var ortada.
Yataklar bir ama paralar ayrı. Bana tuhaf geldiği kesin.

Kırtasiye ödeneğini bu sene çıkarıp vermeyin naçizane. Bebeğiniz ve kendiniz için zaruri değil de keyfi bir ihtiyacınız için ayırın.

Kurban kesmeyi düşünüyorsanız birikmiş olan tutar veya kredi kartınızla almayın. Kenara çekilin ve eşinizin sorumluluk alması için alan yaratın.

Konu sahibi para konusu gercekten cok hassas ciftler arasinda. Ama zaman icinde oturuyor diye dusunuyorum. Tabi biraz da karakterlerle alakali. Hic degismeyedebilir. Yorumlarinda dikkatimi ceken su oldu. Benim maasimdan sunu oduyoruz. Benim kartimdan kasko vs.falan demissin. Bence once bunu asmak lazim. Mesela biz de cift maasliyiz. Ben de ogretmenim. Esimin maasi benden fazla. Kullandigimiz bir kredi karti var, benim adima ama hicbir zaman benim kartim diye bir tabir kullanmam. Dedigin gibi biz de kaskolari, mtvleri, sigortalari oradan oderiz. Belli odemeleri benim maas hesabindan yapariz ve hic para kalmaz. Kendi kartini bana verir. Cunku alisveris şu bu vs.bunlari ben alirim. Para cekerim. Kime lazimsa o alir evden. Ay sonunda o hesapta kalani tasarruf hesabina aktaririz.
Senin niyetin iyi, para biriktiriyorsun ve bunu anlasarak yapiyorsunuz. Beklemediginiz bir para gelmis. Bu paradan haberin de olmayabilirdi ama soylemis. Aklinda bir sey var demek ki. Belki de fatura vs.gerekli odemeleri yapinca geri kalani zaten verecekti size. Bir de her ay ayni olmayabiliyor. Extra bir sey cikiyor, bilemiyorsunuz. Bir de dogum yaklasiyor. Dogum hediyesi dusunuyor olabilir, bunu ben de dusundum. Bence cok buyutulecek bir mevzu degil. Kendini de bebegini de üzme hiç. Eminim sen kadar o da birikimi onemsiyordur cocuk icin.

Evliliklerde senin paran benim param olmaz...
Adam parasını istediği gibide harcayamaz bana göre...
Paranız ortak olsa ve birlikte harcasanız böyle sorunlar olmaz bence...

Aslında yapılması gereken bu.haklısınız da

Aslında yapılması gereken bu.haklısınız da

Bir de böyle deneyin. Yazdıklarınızdan hissettiğim : siz ; sorumluluk duygusuyla büyümüş ve bekarken de evinizin idaresi için tutumlu davranmış bir kadınsınız.

Bu yüzden işten değil de dişten artar ve gençken birikim olur diye idareli ilerlemek istiyorsunuz. Umarım eşinizle ortak bir payda da buluşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…