- 10 Şubat 2011
- 1.879
- 2.252
- 333
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
-
1100 lira kadar ödeme yapıyor yüksek lisans daha yüksek yaHakikaten napıyor bu paraları ödemenin aylığı belli en fazla 500 ödüyordur. Her ay çalıştığını veriyorsun yine de bitmiyor, tuhaf geldi.
para hesabı yapamamak mi ? Napsaydim borcum var diye çocuğumu erteleyip sonra ileri yaşlarda çocuk sahibi olmak için doktor doktor mu gezseydim . Üsluba bak . Çok garipsiniz1100 tl ödeme var. Sabit 2500 kk ödemesi var. Para hesabı yapamıyorsunuz ama çocuk yapmışsınız. Allah yardım etsin valla ne diyim inşallah bebek kısmetiyle gelir sizi de olgunlaştırır çünkü bebek hem zor hem de masrafı çok
Asla vermem baksın başının çaresine bu saatten sonra .kendi de öyle dedi zaten tartisma baslamadan o para dursun madem vermek istemiyorsun. Ben kredi cekerim demistiMaaşınızı neden eline veriyorsunuz. Borç ödenecekse üzerinize düşeni her iki taraf ta öder. Birikime atacaksanız atılır kalanı da beraberce harcarsınız. Siz eline verince sahiplenmiş sanırım parayı. Bir kere vermem deyince kötü olmuşsunuz. Bundan sonra vermeyin bence.
Ben bekarken hiç bilmedim nereye ne ödenir ne yapılır. Evlendikten sonra da bu sorumluluğu basımdan atmak işime geldi sanirim ama haklisiniz maaşımı vermemem gerekiyordu en büyük hatayı basta orada yaptım. Arada acar bakarım ne kadar gelmiş ne olmuş diye ama birincil sorumluluk bende olmadığı için hiç durmamıştım üstünde nasılsa o hallediyor diyeHata zaten maasinizi komple verip hesabi kitabi sormamanizda. Esim bir odeme yaparken bana Ellis kez soluyoru bende unutup soruyorum 51. De gayer sakin bunu yapmistik diye acikliyor. Esinizinkini suclu psikolojisi olaram goruyorum. Bakin okumus etmis elinize meslegimizi almissiniz. Yarin cocugunuza istediginiz seyi alamadiginizda daha cok acitacak.
Bence sen eşini hep böyle eziyorsun. Genele yayılan bir tavrın var. Adam da artık patlamış.
Ee yani yaptığının bir anlamı yok ki o zaman. Yapıp yapıp başa kakinca adam ezilir bu çok doğal. Surunurum yine almam der yani.Alttan alta lafını sokuyorum evet tek başına okumuşsun hiç kimseden bi kuruş destek almamışsın bak şimdi biz çekiyoruz cefasini diye
Ee yani yaptığının bir anlamı yok ki o zaman. Yapıp yapıp başa kakinca adam ezilir bu çok doğal. Surunurum yine almam der yani.
Elinizde para varken kredi çekmekte pek mantıklı değil, sonuçta giden yine sizin bütçenizden olacak. En baştan oturup gelir gider tablosu yapıp, kim neyi nereye ödeyecek, elde ne kadar kalacak, birikime ne kadar konacak diye bir bütçe planı çıkarmak. Kalan parayı da paylaşın. Çocuk gibi 50, 100 harçlık almak çalışan insana dokunur.Asla vermem baksın başının çaresine bu saatten sonra .kendi de öyle dedi zaten tartisma baslamadan o para dursun madem vermek istemiyorsun. Ben kredi cekerim demisti
Ceksın o zaman
Merhabalar . Dünden beri düşünüyorum düşünüyorum kendimde en ufak bir hata bulamıyorum bir de siz dinleyin istedim olayı ..
Biz evlenirken masrafın çok büyük bir çoğunluğunu benim babam az bir kısmını da eşim yaptı . Eşimin borcu olduğu için(atanana kadar tek başınaydı çok masrafı oldu senelerdir birlikteyiz alkolü sigarası kötü alışkanlığı olan biri değil) ben düğünden sonra takılan tüm takıları verdim ve düğün borçlarını ödedim . 2 senedir düzenli olarak çalışıyorum . Her ay maaşımı aldığım gibi eşime veriyorum. Özel dersten kazandıklarım dahil hepsini. Içinden kendime yetecek kadar 50 100 bir harçlık alıp tamamını veriyordum . Şimdi bebeğimiz de olacak insallah haliyle hastane vs derken biraz masrafımız da oldu . Ve işyerimde sıkıntılarım var çalışmak istemiyorum isten ayrılmayı düşünüyorum.
bundan 1 hafta önce bütün borçlarımızı ödeyecek kadar toplu bir para geçti elime 10 15 Bin gibi . Eşim sehirdisinda iş dolayisiyla dün telefonla konuşurken dedim ki ben bu parayı sana vermek istemiyorum . Çocuğumuz için bi kenarda tutmak acil bir durum olursa kullanmak istiyorum güvencemiz olsun . Bir insanın kenarda 3 kuruş parası olmaz mı ya yok gelen anında gidiyo . Sonra bu da öğrenim kredisini sordum ne zaman bitecek diye bir anda bagirmaya basladi ben sana 10 kere anlattim sanki gizli is yapiyormusum gibi bana yalanci muamelesi yapiyorsun ben sana ayni seyi 2 kere sorsam kiziyorsun ben sana her ay ayni seyi anlatiyorum diye tekrar bende sinirlendim unutmus olabilirum bu borç neden hiç bitmiyor diye ( 2 aydır ödememiş bana bunu sonra soyledi) . Telefonda tartışmaya başladık . Bende sinirlenip yükseldim . Biktim artık evlendigimizden beri borcunu ödemekten diye .
O bana ben ona baya tartıştık sonra telefonu kapattım . Kapatış o kapatış dünden beri hiç konuşmadık . Parada pulda gözüm yok olsaydı zaten bu kadar zamandır eline saymazdım elime geçen her kuruşu . Ama bu şekilde yükselmesi çok üzdü beni .
Bu esinizle kurdugunuz dengue gore degisir. Kendi parami kazanip kendime veya istedigim.bir seyi alirken hesap vereceksem haberim olmayan borclari odeyecekseniz calistiginiz da da Keyif almazsiniz. Didinip calisiyorsunuz gonlunuze gore harcayamayinca insan isten sogur. Cocuktan sonra calismaya donerseniz hence bi duzeni degistirin. Iyi gun kotu gun var.Ben bekarken hiç bilmedim nereye ne ödenir ne yapılır. Evlendikten sonra da bu sorumluluğu basımdan atmak işime geldi sanirim ama haklisiniz maaşımı vermemem gerekiyordu en büyük hatayı basta orada yaptım. Arada acar bakarım ne kadar gelmiş ne olmuş diye ama birincil sorumluluk bende olmadığı için hiç durmamıştım üstünde nasılsa o hallediyor diye
Hazirandan sonra hem kredinin biteceğini hem kredi kartının hafifleyecegini soyluyor . O zamana kadar baksin basinin caresine kenardaki 3 5 kurus paraya dokunmak istemiyorum . O kredilerin de tamamını gel ödeyelim kapatalim bitsin diyorum taksit taksit ödemek dururken neden kapatalim diyor . Ne ona geliyor ne buna . E tamam o zaman bak basinin çaresine dicem bendeElinizde para varken kredi çekmekte pek mantıklı değil, sonuçta giden yine sizin bütçenizden olacak. En baştan oturup gelir gider tablosu yapıp, kim neyi nereye ödeyecek, elde ne kadar kalacak, birikime ne kadar konacak diye bir bütçe planı çıkarmak. Kalan parayı da paylaşın. Çocuk gibi 50, 100 harçlık almak çalışan insana dokunur.
Gayet fedakar bir eşsiniz. Eşiniz anlık bi sinirle davranmış olabilir ama hoş olmamış tabi. Borç ödediğimiz dönemde aynı sizin gibiydim maaşımı alıp tamamını kredi kartına yatırıyordum. Sonra eşimden günlük 5-10 tl harçlık alıyordum. Böyle hassas bi konuyu söylemesi gerekirdi haklısınız.
Doğrusun kral ben garibim devamkepara hesabı yapamamak mi ? Napsaydim borcum var diye çocuğumu erteleyip sonra ileri yaşlarda çocuk sahibi olmak için doktor doktor mu gezseydim . Üsluba bak . Çok garipsiniz
Çocuktan sonra bir süre çalışamayacağım gibi görünüyo . Ama o zamana bu saçma sapan ödemeler falan biter daha rahat ederiz inşallahBu esinizle kurdugunuz dengue gore degisir. Kendi parami kazanip kendime veya istedigim.bir seyi alirken hesap vereceksem haberim olmayan borclari odeyecekseniz calistiginiz da da Keyif almazsiniz. Didinip calisiyorsunuz gonlunuze gore harcayamayinca insan isten sogur. Cocuktan sonra calismaya donerseniz hence bi duzeni degistirin. Iyi gun kotu gun var.
Ben seni engelliyorum . Konumu baltalamana musade etmeyecegim bundan sonra kendi kendine yazıp durursunDoğrusun kral ben garibim devamke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?