- 10 Ağustos 2009
- 26.199
- 18.341
- 823
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
-
Kız tarafı borca paraya vsye bu kadar destek olunca erkekler inanın şımarıyor. Bir taraftan da aşağılık kompleksine giriyorlar. Vermeyin dediğiniz gibi toplu para. Altın biraz düşünce kenara atın altın alın. Birikim olsun. Toplu para insanın eline her zaman geçmiyor. Çalışan bir kadın içinde 50-100 lira harçlık da gayet az bir miktar. Tabiiki evlilik ortak bir yaşam ama eminim eşiniz sizin kıstığınızdan daha rahat harcama yapıyordur. Geçen bir şey oldu eşim borçtan bahsetti Allah kolaylık versin olur gider elbet maaşını ailen biliyor sonuçta dedim.( az bir maaşı olmasına rağmen düğün borcunun bir kısmını bize ödüyoruz başta öyle söylememişlerdi, düğün arası saçma sapan bir şekilde 200 bin TL borç çıkardılar. Evlerine de 3 maaş giriyor. Bu yüzden kızdım ama eşime bunu kavga haline getirmeden söyledim tekrar da söylemem sanırım)
Bekarlıktan gelen borçlar da elbet biter ama sürekli borç odaklı yaşanmaz.
Alttan alta lafını sokuyorum evet tek başına okumuşsun hiç kimseden bi kuruş destek almamışsın bak şimdi biz çekiyoruz cefasini diye
Siz çalışmayınca, adamdan geçinince iyi ama adam sizden alınca kötü. Evliliği çok yanlış anlamışsınız ve "biz" olmayı becerememişsiniz. Evet maaşınızı vermeyin ama evdeki borç harç, yeme içme, fatura her şeye ortak olmak zorundasınız zaten. Sonuçta siz de o evde yaşıyorsunuz verdiğiniz para lütuf değil yani. Adam bekar olsaydı zaten maaşıyla borcu öderdi, iki kişiyi düşünmek zorunda kalmazdı ya da siz borcunu bitirmesini beklerdiniz sonra evlenirdiniz. Şu an eşinizin kazandığı para eve ve borçlara gidiyorsa para vermeme lüksünüz yok yani.Çocuktan sonra bir süre çalışamayacağım gibi görünüyo . Ama o zamana bu saçma sapan ödemeler falan biter daha rahat ederiz inşallah
Merhabalar . Dünden beri düşünüyorum düşünüyorum kendimde en ufak bir hata bulamıyorum bir de siz dinleyin istedim olayı ..
Biz evlenirken masrafın çok büyük bir çoğunluğunu benim babam az bir kısmını da eşim yaptı . Eşimin borcu olduğu için(atanana kadar tek başınaydı çok masrafı oldu senelerdir birlikteyiz alkolü sigarası kötü alışkanlığı olan biri değil) ben düğünden sonra takılan tüm takıları verdim ve düğün borçlarını ödedim . 2 senedir düzenli olarak çalışıyorum . Her ay maaşımı aldığım gibi eşime veriyorum. Özel dersten kazandıklarım dahil hepsini. Içinden kendime yetecek kadar 50 100 bir harçlık alıp tamamını veriyordum . Şimdi bebeğimiz de olacak insallah haliyle hastane vs derken biraz masrafımız da oldu . Ve işyerimde sıkıntılarım var çalışmak istemiyorum isten ayrılmayı düşünüyorum.
bundan 1 hafta önce bütün borçlarımızı ödeyecek kadar toplu bir para geçti elime 10 15 Bin gibi . Eşim sehirdisinda iş dolayisiyla dün telefonla konuşurken dedim ki ben bu parayı sana vermek istemiyorum . Çocuğumuz için bi kenarda tutmak acil bir durum olursa kullanmak istiyorum güvencemiz olsun . Bir insanın kenarda 3 kuruş parası olmaz mı ya yok gelen anında gidiyo . Sonra bu da öğrenim kredisini sordum ne zaman bitecek diye bir anda bagirmaya basladi ben sana 10 kere anlattim sanki gizli is yapiyormusum gibi bana yalanci muamelesi yapiyorsun ben sana ayni seyi 2 kere sorsam kiziyorsun ben sana her ay ayni seyi anlatiyorum diye tekrar bende sinirlendim unutmus olabilirum bu borç neden hiç bitmiyor diye ( 2 aydır ödememiş bana bunu sonra soyledi) . Telefonda tartışmaya başladık . Bende sinirlenip yükseldim . Biktim artık evlendigimizden beri borcunu ödemekten diye .
O bana ben ona baya tartıştık sonra telefonu kapattım . Kapatış o kapatış dünden beri hiç konuşmadık . Parada pulda gözüm yok olsaydı zaten bu kadar zamandır eline saymazdım elime geçen her kuruşu . Ama bu şekilde yükselmesi çok üzdü beni .
Ben de İngilizce öğretmeniyim, özel ders falan da deyince şahsi gelirinizi daha yüksek düşünmüştüm.Eşimin maaşı yüksek ama ben özel okulda öğretmenim malesef benim maaşım o kadar yüksek değil . Anca kredi kartının sabitini kapatıyorum.
Bu bana ders olsun zaten bundan sonra asla eline saymayacağım paramı bitti o iş madem 2 senedir kıymeti bilinmedi bu destegimin bundan sonra da yapmam .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?