Para meselesi ...

Yapacağın en doğru hareket kenara para ayırmak bebek için, artık eski kıyafetlerini dahi giyinemiyeceksin, bebek olduktan sonra kenarda paranın olması çok önemli eksta planda olmayan harcamaların olacak,
Eşininde para yok demesi seni depresyona dahi sürükler

Kız tarafı borca paraya vsye bu kadar destek olunca erkekler inanın şımarıyor. Bir taraftan da aşağılık kompleksine giriyorlar. Vermeyin dediğiniz gibi toplu para. Altın biraz düşünce kenara atın altın alın. Birikim olsun. Toplu para insanın eline her zaman geçmiyor. Çalışan bir kadın içinde 50-100 lira harçlık da gayet az bir miktar. Tabiiki evlilik ortak bir yaşam ama eminim eşiniz sizin kıstığınızdan daha rahat harcama yapıyordur. Geçen bir şey oldu eşim borçtan bahsetti Allah kolaylık versin olur gider elbet maaşını ailen biliyor sonuçta dedim.( az bir maaşı olmasına rağmen düğün borcunun bir kısmını bize ödüyoruz başta öyle söylememişlerdi, düğün arası saçma sapan bir şekilde 200 bin TL borç çıkardılar. Evlerine de 3 maaş giriyor. Bu yüzden kızdım ama eşime bunu kavga haline getirmeden söyledim tekrar da söylemem sanırım)
Bekarlıktan gelen borçlar da elbet biter ama sürekli borç odaklı yaşanmaz.

Eşim kendine bensiz bi çorap dahi almaz bakmayın tutumludur aslında ama paranın kıymeti yok işte geldigi gibi gidiyor . O toplu parayı vermeyeceğim ama 2 ay daha çalışacağım . O zamana kadar da maaşımın ni kısmını verir bi kısmını ayırırım

Alttan alta lafını sokuyorum evet tek başına okumuşsun hiç kimseden bi kuruş destek almamışsın bak şimdi biz çekiyoruz cefasini diye

Ben sizi diğer konularinizdan da biliyorum. O konularda da hep aynı şeyi düşündüm şimdide aynı şeyi düşünüyorum, bencil ve burnu hava da bı haliniz var. Eşinize o verdiğiniz paralarla yardımcı olduğunuzu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Başına kakinca hiç bı ise yaramiyor hemde rencide ediyosunuz. Vermeyin madem zorla elinizden alacak bı insan değildir diye düşünüyorum. Madem eşiniz para hesabı yapamıyor para geldiği gibi gidiyo siz biriktirin.

Hayatta en tahammül edemediğim insan tipidir,bı ise girmeden anlaşıp planlayip idare ederim deyip sonra sıkılınca başa kakan insanlar. Ya en başında ölçüp tartacaktiniz sabretcektiniz yada hiç bulasmicaktiniz. Bizde evlenmeden önce ilk görüştüğümüz de eşim dedi ilk üç sene biraz durumumuz sıkışık olabilir borc ödüyorum diye bende idare ederim maddiyatci bı insan değilim dedim.ve gerçekten üç yıl boyunca az çok zor geçirdik ağzımı acıp da neden böyle diye şikayet etmedim evden az çok çalışıp destek oldum o kadar. Bu nedir öncesinde verilmiş bı sözün hayata geçirilmesidir. Siz bunu yapıp sürekli başina kalmışsınız.

Benim bildiğim kadarıyla burs aldığınız süre kadar sürede ödeme yapılıyor. Buna göre Lisans+Y.Lisans için tahmini 6-7 senede borcunuzu ödersiniz. Bunu bilmiyor musunuz?

Evli değilim ama evli olsaydım da eşime maaşımı vermezdim. Bir ödeme yapılacaksa gerektiği kadarını verirdim.

Ben evlilikte para ayırılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta ortak kazanıp ortak harcıyorsunuz işte bi eksiğiniz yokmuş. Şimdi siz işten çıkınca eşiniz dese ben senin yemeğini barınmanı karşılayamam olur mu öyle şey. Siz de şimdi verdiğiniz parayı ona sayın işte

Siz hatayi böyle borcu harci olan, dügün bile yapamayacak durumda bir adamla evlenip bir de bu kadar borca rağmen çocuk yaparak zaten yapmışsınız. Yetmemiş elinize 5 kuruş geçse eşinize vermişsiniz. Şimdi elimde 10bin var bunu sana vermeyip çocuk için biriktirecegim dediğinizde tabi suçlu siz olursunuz. Kendinde o hakki bulmasına siz sebep olmuşsunuz.
Evli bile olunsa erkeğe maddi yardımda fazlaca bulununca olmuyor o is.
Zaten kadınların 1 ay çalışıp maaşını kocasına vermesi, içinden kediye köpeğe bile yetmeyecek kadar 50 100 tl harçlık alması dünyanın en saçma ve küçük düşürücü olaylarından biri.
Bütün bunlari bilerek evlenip, cocuk yapıp üzerine de eşinize sürekli borç harc para konuları açıp laf sokarsaniz sonuç bu olur. Sizin bence şikayete hakkınız pek yok. Illa bir şeyler değiştireceğim diyorsanız ilk olarak maaşınızı ve elinize geçen her parayı eşinize vermeyin. Atıyorum 5000bin maaş alıyorsunuz ve sizin 2000 tl ödeme yapmanız gerekiyorsa borçlara yapın 2000 ödemenizi ve geri kalan paranız sizde kalsın. Eşinize asla vermeyin. Artık bu şekilde olması lazım diğer türlü anlaşmazlık çıkıyor yürümüyor deyin.

Ben her konunuzda esiniz icin üzülüyorum acikcasi.
Aile destegi almadan okumak nasil zor bir sey akliniz hayaliniz aliyor mu ? Adamda nasil yara birakmistir . Bir simdi karisi esi en yakini bu konuda her dakika laf sokuyor . Paraniz sizin olsun allah askina adama biraz sefkatli olun.
Adam sizi tatile goturuyor, 9 milyarlik doktor parasini veriyor evin her masrafini karsiliyor ki bununla ugrasmak istemeyende sizsiniz ve borcunu oduyor . Sizin bakis aciniz ise ben paramı eline sayiyorum. Saymayin , ben esinizin yerinde olsam butceleri tamamen ayiririm.
Gerci ben esinizin yerinde olsam este olmaazdik ya neyse. Umarim ilerde çocuğunuza da ben sana soyle boyle masraf yaptim demezsiniz.

Çocuktan sonra bir süre çalışamayacağım gibi görünüyo . Ama o zamana bu saçma sapan ödemeler falan biter daha rahat ederiz inşallah
Siz çalışmayınca, adamdan geçinince iyi ama adam sizden alınca kötü. Evliliği çok yanlış anlamışsınız ve "biz" olmayı becerememişsiniz. Evet maaşınızı vermeyin ama evdeki borç harç, yeme içme, fatura her şeye ortak olmak zorundasınız zaten. Sonuçta siz de o evde yaşıyorsunuz verdiğiniz para lütuf değil yani. Adam bekar olsaydı zaten maaşıyla borcu öderdi, iki kişiyi düşünmek zorunda kalmazdı ya da siz borcunu bitirmesini beklerdiniz sonra evlenirdiniz. Şu an eşinizin kazandığı para eve ve borçlara gidiyorsa para vermeme lüksünüz yok yani.

demek ki neymiş bütün paranı kocanın avcuna saymayacakmışsın ,

okul okumuş eğitim almış kadınların bu şekilde davranmasına gerçekten ayarsız şekilde sinirleniyorum ,
evet kocana yardımcı ol bende oldum ama hepsi koca olacak öküzün avcuna sayılmaz , sonra böyle bozar koyar adamı işte ,

evet kocan yalan söylüyor yada daha çok borcu var yada anasına danasına yedirıyordur ,
ama kocan yalancı bu NET

Ben de İngilizce öğretmeniyim, özel ders falan da deyince şahsi gelirinizi daha yüksek düşünmüştüm.

Evin ana gelir getireni eşinizken, adamın kendi kazandığı paradan, kendi eğitimi için ödediği paraya karışmak size kendinizi kötü hissettirmiyor mu?

Bu arada ben paranızı vermenizin değerinin bilinmediğini düşünmüyorum. Siz sanki dolacak yer arıyor gibisiniz. Kendinizi gazlayıp bütçe ayıracaksınız, öyle anladım. Kaldı ki zaten laf sokup başına kakıyorsunuz, nasıl unutsun para verdiğinizi.

Eşinizin halihazırda sizden fazla olan maaşını 1100 lira eksik gibi düşünürseniz sorununuz çözülür.

Ama sizi çözüm odaklı görmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…