- Konu Sahibi limonluseker
-
merhaba benim eşimde babasının desteğiyle iş yapıyor,restoran açmak için 6 aydır kosturdu yoruldu emek verdi,abileride bi miktar destek oldu şimdi restoran açıldı ve 1 hafta önce para karsılıgı ortaklık istediklerini söylediler .Düşünsene yeni evlenen birine aile detsek olmaz mı yardım etmez mi iş kurmaz mı???Ve hepsinin işi gücü olmasına ragmen suan o kadar ugras ve emekle actıgımız dükkana 4 kardeşide ortak oldu.Bu hazıra konmak değil mi emeksiz uğraşsız para kapısı acmak değil mi?
Herşeye rağmen ortak bile olsalar en azından 7 24 orda çalısan benim kocam olucak,gecesi gündüzü olmayan tatil yapamayan benim kocam ve yine de 4 e bölünecek,diyorum ki en azından maaş al yüzdeyi fazla al şuan isteyemem abimlere ayıp olur dio ve ben paragöz oluyorum,aileyi bölmeye çalısan oluyorum malesef yaşayıp görücek ortak iş yapmanın sıkıntısını ben ne desem boş el kızı oluyorum o yuzden bu para işleri sıkıntılı artık düşünmicem ugrasmıycam yoksa düşündükçe kafayı yiyorum.
uzaktan size durumlar farklı gözükebilir
dediğiniz doğru beni hiç ilgilendirmez malları ya da bilezikleri
ama onlar o haldeyken benim malıma göz dikiyorlar benim anlatmak istediğim buydu
gayette laf çarptı kvdem malesefte olmadığını bile bile isteklerde bulunuyor oğlum şu alıncak oğlum bana köntür yüklet
bir aylık evliyim ama iki yıldır ben bu ailenin içindeyim
evlenirken tabikide onlara güvenmedik ama isteksizde olsa birkaç yardım yapıp sonrada biz sizin borçlarınızı öderken siz o altınlarla arabamı alcaksınız bizede verceksiniz düğünden takılanları diyende onlar
ben o aşamada eşimede demiştim istiyceklerse keşke yardım etmeselerdi diye
ben çok meraklı değilim para meselesine karışmaya ama işte insanı zorla karıştırınca başkaları elden birşey gelmiyor...
seni çok çok iyi anlıyorum, tek yapabileceğin tatlı dille, cilveyle, yakınlıkla eşine durumu aşılamakben yaptım ve maşallah gözü açıldı benimkinin kv ile konuşmuşlar, kv memlekette. hani bana şunu alacaktın hani bana bunu alacaktın diye şakayla karışık yine istemiş birşeyler nişanlımda sinirlenmiş, anne ben kendi işlerimi zor görüyorum, şu taşıda şunun üstüne koyalım diye yardımmı ediyorsunuz birde dahada istiyorsunuz demiş, şaka yaptım oğlum demiş oda valla hayatım, şimdiden söyleylim 10 liranı bile yedirmem dedim yedirme hayatım, kına gecesinde avcunuda açma ordada altın koysunlar dedi biraz, tatlı dil, biraz gaz yoluna giriyor. eşlerimizi ailelerinin ellerine bırakırsak, ne para birikir ne yatırım olur nede başka birşey. sende sahip çık eşine
biz nişanlıyken pek karıştırtmıyodu eşim şu an ben onlarla yaşıyorum gelirlerimiz ortak diyodu evlenince de aynı durumlar devam edince bende artık karışmaya başladım.. gene senin kv soruyomuş bana şunu alcaktın diye bizimkisi gidip evine eşya alıyodu borcunuda yazdırıyodu oğlum sen bana bunu hediye aldın diyodu yani kibarca git öde manasında
Çok terbiyesizmiş kv den ya,nefret ediyorum böyle emri vaki yapan insanlardan. Bende bu zamana kadar ne maaşının hesabını sordum, ne para nereye gidiyor diye. Sonradan öyle bir borç çıktı ki. Ayrılma noktasına geldik. Ve bu borcun içinde hala aileye masraflar. Birde şöyle bir durum var, nişanlımın ailesi bana tek bir çöp bile almadı. Ne bohça, ne hediye. Hiçbirşey. Nişanlım elinden geldiğince kendi aldı. Ama ben borçları öğrenince, madem ailen beni gelin olarak görüp adetleri yerine getirmiyor ve bende bu kadar borcun üstüne geliyorum, paranı yedirmem dedim. Durumuda izah ettim. Birde benim kv falan nişanlım sanki üveymiş gibi davranıyor. Diğer oğlunu kızlarını bir düşünüyor, oğlu ev almışta taksiti nasıl yatıracaklarmış diye kara kara düşünüyor. Diğer oğlum düğün yapıyor, birşeye ihtiyacı varmıdır diye düşünmüyor. Çok sinir bozucu.
Canim benim, ilk önce Allah sabirlik versin. Daha yolun basindayken hemen baslamislar. Yahu anlamiyorum ki akillarini bunlar gelinin bilezikleriyle yada gelinleriyle bozuyorlar .Sende bos durma herhalde senin bu altinlar yine onlarin olacak gibi bi hava sezintisi aldim. Benim durumum geldi aklima benimde basima buna benzer durum geldi. Benimde altimlarimi alacaklardi hemde onlarin tarafi yani sadece annesi babasi 3tane görümcede 1tane bilezik takmisti baskada ne hala ne teyze hic kimse bisey takmamisti. Hep benim tarafim yapti takti. Onlardada gözleri vardi alacaklardi bende aradan 1sene gecmemisti bozdurdum bilezikleri , bilezik degerinde gittim arsa aldim ohhh en iyisini yaptim. Sonradan tantana falan cikti ama hic umursamad sonucta onlar bana yapilmisti vede benimde istedigimi yapmayada hakkim vardi sende esinle konus danis bir hal caresini bulun bir yatirim falan yapin ki akillarindan ciksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?