Para mevzuları...

Bilemiyorum, yaptığı hesaba göre zaten bugüne kadar aylık giderlerin tümünü ben ödemişim, üstüne yok yakıttı yok depozitoydu onlar da benim hesaptan karşılandı... Ve sonuç gördüğünüz gb yine suçlu ben çıktım hem de 100tl için ya şaka gb! Karnı burnumda halimle bir ay fazladan çalıştım, bebeğimle bir ay fazla ilgilenebileyim diye, 100tl için paragöz muamelesi gördüm iyi mi?

Ben her ay parayı havale ederken gurur falan yapmıyor ama 100 tl hesabımda kalsın deyince "bir daha senden para mara istemem!" Oluyor...

Ev ihtiyaçlarını siz karşılıyorsunuz. Market alışverişi giyim kuşak vs.2 tane kredi ve kredi kartı oduyorsunuz. Peki kendisi ne yapıyor. Üstelik kredinin biri esin için alınmış.
İnanın bilmiyorum çünkü bu konuda herhangi birşey soracak olsam hemen gurur triplerine giriyor

alınsıze fırsat ıstemesın zaten...ne oyle her ay onun hesabına yatırmakda valla sacmalık bence....kalan parayı alın ıster bırıkım yapın ıster harcayın...nıye calışıyoruz kı sadece borç fatura odemek icın mı

Doğum iznim bittikten sonra ben de bir süre ücretsiz izin almayı düşünüyordum ama sırf dara düşmeyelim diye vazgeçmiştim, ama görüyorumki ben böyle düşünürken eşimin fikirleri bambaşkaymış, dara düşen sadece benmişim bu evlilikte... en iyisini yapmışsınız, sanırım ben de aynı şeyi yapacağım, çok kıymetli gururuyla geçindirsin bakalım evi!

Aynen aman dara düşmeyelim derken baktım olan bana oluyor üstelik ilçenin köyüne gidip geliyorum sabah gidecem akşam gelecem bebeğime eller bakacak yorgunluk ev işleri...
Kazandiğim yola bakıcıya gidecek evde otururum dedim.
Valla bence de ayrıl bebeğinin bu zamanları geri gelmeyecek sana ihtiyacı varken miss gibi büyüt bebeğini.

Canım yaa ne yapmış o kadar parayı??? Üzüldüm durumuna keşke başta vermeseydin hepsini. en iyisi iki maaşı birleştirip borçları ödeyip kalanını ikiye bölmek. Ben de iki üç sefer para hesabı sorunca kirayı da ortak ödeyelim filan deyip saçmalamıştı onlar sinirle söyleniyor onlara takılma da hiç birikim yapmadan iki maaşı ne yapmış eşin. Bence tavrını koy borçlarınız varsa onların yarısını ödeyecek kadar ver gerisini at kenara

Elektirik. Su. Internet varsa kira ve yakıt parasida mi size ait.
Şöyle anlatayım,
Aylık olarak 280 öğrenci kredim, 280 onun için çektiğim kredi taksidi, 55 aylık tel faturam, 56 aylık internet faturamız, 750 civarı kredi kartımın asgari ödemesi var, bunları ödedikten sonra kalan miktarı eşimin hesabına havale ediyorum, ek dersi de havale ediyordum olduğu gb...
Önceki ay evi değiştirdik, depozitoyu benim ek dersten verdi, geçen ay yakıt parasını benim ek dersten verdi... Durum böyle

Bende buna benzer şeyler yaşadım. Bana harçlık verir para bitince ne yaptın derdi eşim .Abisine 20 bin TL para çekip verdi güya borç ama biz ödedik. Konusu olunca kızıp bağırıyor du. Ben de benim sırtımdan iyilik yapamazsın dedim bi akşam aldım kartımi oh mis gözüm ne de kalmistir sa aldım kendime çocuklarıma kenara para attım bilezik yaptım tam 1 yil. Baktı olmuyo benim ki tek maaşla zor mus geçinmek. Tekrar para idaresi bende olsun dedi ev aldık şimdi kimseye borç falan veremiyor.cebimde 5 bin TL lik kredi kartı ne istesem alırım maaş kartı onda.
Bu fırsatı iyi degerlendir sakin verme verirsen emeğini yık saymış olurlar.soyle bi ye iç gez toz alışveriş yap birikim yap anlasın kart ondayken senin nasıl idareli davrandığını. İhtiyaçlarını erteledigini al 3 5 bilezik gözünün önünde tak.almam dediğin pahalı bir çanta ayakkabı al kullan .ben istesem bunları yaparım ama yapmıyordum şimdiye kadar msj ver bak gör nasıl alttan alacak.

O zaman evi siz gecindiriyorsu uz öyle anladım. Bencede doğum sonrası 2 yıllık ücretsiz izin hakkınız var onu kullanın bakalım nasıl gecindirecek evi.

Başka borcunuz yoksa nereye gidiyor o kadar para. Bugüne kadar hiç sormadın mı ne kadar paramız kaldı diye. Aylık 3400 kredi +gün ödüyoruz 1000 lirayı eve veriyoruz biz. Sizinle gelirimiz hemen hemen aynı

Ben de köyde çalışıyorum, hergün sabah ezanıyla birlikte kalkıyorum akşam dönüyorum eve... Belliki bu adamların mayası bu! Ben bilmiyor muyum sıcacık evimde oturayım ama yok... Havale ettiğim miktara göre muamele göreceksem enayilik buraya kadar!

biz de geçenlerde para konusunda bi tatsızlık yaşamıştık. ama benim suçumdu. eşimin cebine harçlık bile bırakmıyorum...
şu an eşim çalışmıyor.
gelecek ay içinde başka bir şehirde işe başlayacak.
gittiği zaman maaşının yarısını benim hesabıma gönderecekmiş (kredimiz var onu ödeyecek yani)
yarısıyla geçinecekmiş.
ben de burada evimizin kira ve faturalarını ödeyip geri kalan parayla geçineceğim. bi nevi alman usülüne geçiyoruz yani..

bana kalırsa hesap ortak olmalı, bütün ödemeler ortak hesaptan yapıldıktan sonra kalan para da beraber harcanmalı. yani iki kişi de bilmeli kaç para geldi kaç para nereye gitti.

Başka borcunuz yoksa nereye gidiyor o kadar para. Bugüne kadar hiç sormadın mı ne kadar paramız kaldı diye. Aylık 3400 kredi +gün ödüyoruz 1000 lirayı eve veriyoruz biz. Sizinle gelirimiz hemen hemen aynı
Canım eşimin önceden çektiği kredi taksidi var ama öyle çok yüksek miktar değil... İnanın para mevzu açılınca bi gururlu haller falan adamda görmeniz lazım

Adam çok gururlu ya bunun lafını bile açtırmaz, böyle konularda hemen surat yapıp tribe giriyor zaten

Girerse girsin. Zaten şimdi de girmiş tribe. Bu afra tafra kime yani.
Kaybedecek neyiniz kaldı? Zaten surat yapmış yapacağı kadar.
Korkmayın bu kadar

Çok haklısınız, bu fırsatı değerlendireceğim kesinlikle!

Ben sanki bilmiyorum istediğimi almayı para savurmayı, ben idareli olalım dedikçe açıldı da açıldı, suçlu da ben çıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…