Para para para

Eğer ev işlerini tek başınıza yapıyorsanız bence zorunlu durumlar hariç o para sizin kendi harçlığınız zaten ama eşinizle müşterek gidiyorsa ev işleri, bence herkes ortaya maaşını koymalı, belki de ortak hesap açılmalı ve iki taraf da masraflar ödendikten sonra eşit ve makul bir miktarı kendine ayırmalı, artanla da birikim yapılmalı... Eğer durum ilki gibiyse tabii, eğer maaş kontrolü sende olsun istiyorsan evin işlerini kendin yaparsın demelisiniz bence.

Çok güzel yazmışsınız gerçekten. Biz zaten dediğiniz gibi benim param istediğim gibi harcarım kafa yapısında değiliz evliliğimiz için hem dışarda hem evde çalışıp yeri geldiğinde erkekten daha fazla sorumluluk yüklenip senin sözün az geçer sen kadınsın parayı da ben yönetirim şeklinde ki zihniyete karşıyız. Ben aileme bir hediye almak istediğimde neden izin alayım neden eğilip büküleyim değil mi? Çok istediğim çantayı almak istediğimde paramı denkleştirip alabilmeliyim eşimin neden sitemlerini işiteyim? O halde biz neden yaşıyor neden çalışıyoruz kocalarımızın sırtı yere gelmesin ha bi de erkekliğine zeval gelmesin diye mi? Ama erkeklere göre bu şekilde düşünen kadınlar çok itici dırdırcı vs beyinin sözünü dinleyenler daha mutluymuş enteresan
Bak ben eşinin dırdırcı olarak nitelendirdiği kadınlardan biriyim ancak düşündüğünün aksine gayet mutluyum :KK76:
Biz ödemeleri eşimle paylaşmış vaziyetteyiz. Hesaplarımızda kalan para sadece kendimizi ilgilendirir. Ben kalan paramı istersem arkadaşıma borç veririm, istersem kızlardeşime çok pahalı bir hediye alırım. Ya da eşime çok saçma gelecek ancak benim için gerekli bir kozmetiğe yatırırım. Bunların hesabını vermem de sormam da. Eşim de aynı şekilde nereye istiyorsa oraya harcar. Eşlerin birbirine her konuda nefes alacak alan bırakması gerektiğini düşünüyorum.

Sen kendin için hiç harcama yapma ya da yaparken hesabını o tutsun istiyor, sana şunu al bunu alma diyecek. Tam olarak derdi bu eminim.Başka bir şey ister miymiş beyefendi. Bu az kalıyor çünkü. Sen kendine hiiiiiçççç harcama yapma, canın bir şey mi çekti kasapta bekleyen kediler gibi vitrinler önünde dikil mesela. Eşim izin verse de şunu alsam diye ona bağımlı ol. Direkt kafa at eşine gitsin.

insanı buna teşvik ediyolar işte. en güzelini yapmışsınız valla. onun maaşı falzysa masrafları maaş oranında paylaşın bence :) masrafları paylaştığınızz gibi ev işini de paylaşıyor musunuz merak ettim. sonuçta eşit miktarda destek oluyorsanız bi beklenti içine girer insan illaki. malum kadın sadece dışarda çalışmıyor eve kadın bile gelse sürekli bir iş var evde de
Malesef, klasik Anadolu civanı var bende de :) yemekten sonra önce ben kalktıysam masayı toplar, siler tabi tabakları sadece tezgaha koyar, çayı koyar, bir de hergün çöpleri çıkartır tek yardımı bu konuda. Onun dışında ev işi olarak herşeyi benden bekler :KK12: çok ağırkanlı bir yapısı var benim sabrım da yetmiyor zaten onu beklerken.
Aslında ben çalışmasam beni parasız bırakmaz eminim ama şu an az buçuk kendine rakip görüyor gb hissediyorum

Eşim bakarken dikkatimi çekti ben de bir erkek olarak yorum yapayım Şahsen eşim bi dönem çalıştı 1800 ben 1400 de o alıyordu. Şimdi benim bi giderim eşimin de bi gideri var evin de bi gideri var iki para ne ediyor 3200 3gider toplamı nedir örn:2300tl harcamaya bi 300 500 ayırılır kalan para da artırım için kenara konur extra durumlarda kullanılabilir. Ben erkek olarak düşüncem kimin için çalışıyorum eşim için benim ihtiyaçlarım 2.planda ihtiyacım gerekirse bidahaki ay görülür eşimin ihtiyacını göreyim mahcup ve madur etmeyim de kendiminki her türlü hallolur, bu konuda karşılıklı sevgi saygı düşünceli davranış karşılıklı mütevazilik çok önemli ihtiyaç görürken bi gönlünü ederek sevindirerek ihtiyacını almak var erkek kadın farketmez bir de bencil düşünüp moral bozarak almak var o alınanın da karşınızdakinin de değeri olmuyo. Ben bazı yorumlara kızdım karı koca arasında senin paran benim param olamaz ortaklaşa bi karar alınıp havuz olur ikisininde gönlü olacak şekilde sonra bilinçlice harcanılır. Paranın bereketi de oluyo ihtiyacını alan da aldıran da mutlu oluyor, şahsen karım bana parayı elime vermediği sürece istemem beraber konuşulup bi havuz hesap ya da kişi belirlenir beraberce harcanır mutlu mesut şekilde erkek olarak düşüncem o bazı bayanlar erkek milleti kadar bencil bir ırk yoktur vs abuk subuk yorumlar yapmış herkes bir değildir, benim çevremde bencil har vurup harman savuran tutumlu olsa bu zamana kadar 2 ev alabilirlerdi öyle arkadaşlarımın eşleri de var bütün kadınları karalamamın bi anlamı yok ve çok yanlış bi düşünce Erkeklerin canı çıksın değil, kadın da erkekte çiçektir koklamasını bilene...
Sizi tebrik ederim her seyiniz ortak kadinlar kulubi hesabinz bile :işsiz:

Eğer ev işlerini tek başınıza yapıyorsanız bence zorunlu durumlar hariç o para sizin kendi harçlığınız zaten ama eşinizle müşterek gidiyorsa ev işleri, bence herkes ortaya maaşını koymalı, belki de ortak hesap açılmalı ve iki taraf da masraflar ödendikten sonra eşit ve makul bir miktarı kendine ayırmalı, artanla da birikim yapılmalı... Eğer durum ilki gibiyse tabii, eğer maaş kontrolü sende olsun istiyorsan evin işlerini kendin yaparsın demelisiniz bence.

Ev işi yapmayı yada yumurta kırmayı bilmemek daha kolayına geldiği için yapamıyor ne yazık ki. Kendimden taviz vermediğimi de bilir aslında umut işte deniyor demek ki :KK12:

Durum ayni hatta birebir ama benim esim kart fln istemez zaten donla g.t gibi birlikteyiz para lazimsa birimizden biri öder daha dugunum bile olmadi 7 aylik nikahliyim

Kusura bakmayında sizin eve harcamanız eşinizinkinden çoktur eminimki.yediremiyor demek sağa sola ondan yol yapıyor.
Kadın isterse eve katkıda bulunur eve,geçindirmek erkeğin görevidir.
Karısının parası için nikahlanan erkek modelleri

En ideali bizim durummus bence. Evlendiğimizden beridir neredeyse maaşlar aynı. Genelde harcamaları eşim yapar. Para artarsa bana yollar. Benden ay boyunca harçlık alır. Parası yetmediginde de benden takviye yaparız. Bana sadece ara sıra ne kadar paramız oldu diye sorar. Bilir ki her kuruş ailemiz için saklanıyor. Aldığımın hesabını sormaz (12 yılda 1 kere sordu pişman oldu) ama zaten büyük birşeyse alınacak olan, beraber karar veririz. Ortak hesap kavramı bana ters. Hesap vermek durumunda kalmak ihtimali bile can sıkıcı. Bir kere eşim ortak hesap açalım dedi. Bir süre israr da etti. Duymazdan geldim, sonunda bu hale evrildik. Konu sahibi bence hassas olmayın. Görmeyin, duymayın. Bir noktadan sonra eşiniz de oluşan düzene alisacaktir.

Eşiniz sanki 1 maaşla 1 ev geçindirmektense aynı evi çift maaşla geçindiririm, bekarlığımda ulaşamadığım lüks hayata ulaşırım dercesine evlenip sert bir dağa toslamış :D para muhabbetini hiç sevmem ama herkes üstüne düşeni yapmalı. O ödedi tamam siz ödediniz tamam, ilk lüksü olarak arabasını evlilik sonrasına iteledi tamam. O kendine araba alırken siz kendiniz için ne yaptınız? Benim görüşüm şöyle ; bu yaşına kadar araba almamış biri için pek de gerekli değildir araba o yüzden lüks diyorum. Ama onun gözünde sizin lüks bir harcamanız olsa, onun eline baksanız şimdi zamanı mı para yok vs diyecek. Sen maaşını görmeyeceksen niye çalışıyorsun maaşsız başka bir iş var zaten adı ev hanımlığı. Diyin bir daha para muhabbeti yaparsan bırakırım işi herşeyi tek ödersin diye belki o zaman açmaz bu muhabbeti

Malesef, klasik Anadolu civanı var bende de :) yemekten sonra önce ben kalktıysam masayı toplar, siler tabi tabakları sadece tezgaha koyar, çayı koyar, bir de hergün çöpleri çıkartır tek yardımı bu konuda. Onun dışında ev işi olarak herşeyi benden bekler :KK12: çok ağırkanlı bir yapısı var benim sabrım da yetmiyor zaten onu beklerken.
Aslında ben çalışmasam beni parasız bırakmaz eminim ama şu an az buçuk kendine rakip görüyor gb hissediyorum

hepsinin içinde var o civan :) anlamak pek zor olmuyor :)

Ne kötü bir durum bu yahu :KK43: Hiç konuşmadınız mı anlaşamadınız mı bu konuda? Arkadaşların dediği gibi, ortak bir hesaba dönüştürseniz maaşlarınızı. Sen özgür hissetmedikten sonra, kazandığın parayı çalıştığını anlamadıktan sonra ne anlamı var. Ben bu erkekleri gerçekten anlamıyorum :KK43:

valla konuşuyorum da bi sonuca varamıyoruz. lafa gelince iyi devredeyim sana alacağı vereceği diyo ama icraat yok. saldım artık. ve hiç tasvip etmediğim şeyi yapıyorum gizli gizli para biriktiriyorum. sorumlusu da kesinlikle o. benim annem ev hanımıydı babam maaşını alır almaz getirip anneme verirdi iç işleri annede olur da derdi hep rahmetli. annemde artanı biriktirirdi. yazın uzun bir tatile çıkardık. birlik vardı hep ve çok mutluyduk. hoş işte iyiler de çok yaşamıyor :(

Eşiniz sanki 1 maaşla 1 ev geçindirmektense aynı evi çift maaşla geçindiririm, bekarlığımda ulaşamadığım lüks hayata ulaşırım dercesine evlenip sert bir dağa toslamış :KK70: para muhabbetini hiç sevmem ama herkes üstüne düşeni yapmalı. O ödedi tamam siz ödediniz tamam, ilk lüksü olarak arabasını evlilik sonrasına iteledi tamam. O kendine araba alırken siz kendiniz için ne yaptınız? Benim görüşüm şöyle ; bu yaşına kadar araba almamış biri için pek de gerekli değildir araba o yüzden lüks diyorum. Ama onun gözünde sizin lüks bir harcamanız olsa, onun eline baksanız şimdi zamanı mı para yok vs diyecek. Sen maaşını görmeyeceksen niye çalışıyorsun maaşsız başka bir iş var zaten adı ev hanımlığı. Diyin bir daha para muhabbeti yaparsan bırakırım işi herşeyi tek ödersin diye belki o zaman açmaz bu muhabbeti

Evlenmeden önce arabası vardı canım düğün için satmıştı o dönem. Maaşını yada kartını istemiyorum destek ol arabanın borcunu hemen kapatıp başka yatırım yapalım diyor. Dedim o zaman böyle söyle ne dediğin belli değil elimden gelirse yine destek olurum. Yok istemiyom da senin ne kıymetli paran varmış ta bağırıyordu sen bilirsin dedim. Bi de bunun için küser şimdi yaptığım yemeği yemez kendi ütüsünü yapar falan benim sana ihtiyacım Yok izlenimi verecek. Bekarken ne güzeldi herşey :eğlence:

Merhaba sevgili hanımlar, düşün düşün içinden çıkamadım tarafsız yorumlara ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız para mevzusu. İkimizde çalışıyoruz maaşlarımız hemen hemen aynı. Eşim kirayı ve arabasının taksidini ödüyor geri kalan ödemeleri ise ben yapıyorum faturalar mutfak masrafları vs. Arabasının diyorum çünkü benim evlenmeden önce almış olduğum aracım var iş yerim karşı tarafta olduğu için ihtiyacımda var yani. Küçük miktar birikmişim vardı ilerde ev almak istersek lazım olur diye biriktiriyordum tabi eşiminde haberi vardı ihtiyacı oldu tereddüt etmeden verdim yine olsa elimde varsa yine veririm Ancak bana sürekli karı koca birlikte hareket eder hesabını birlikte yapar biz hiçbirşeyi paylaşmıyoruz diyor. Maaşımı ona verme taraftarı değilim kendi paramdan harçlık almak gibi bir duruma düşmek istemiyorum. Evin giderlerine de fazlasıyla katkıda bulunuyorum daha ne yapmam gerekli bir türlü anlayamıyorum. Evlenirken çok sıkıntı yaşadık hep bir para sorunu oluyor ve ben sıkılmaya başladım geliri ve giderleri hesaplayıp ortak hesaba para yatıralım ordan herşeyi ödeyelim senin ve benim maaşımdan kalan para ancak bize yeter zaten diyorum onu mu diyorum diyor. Kirayı da ben ödeyim o zaman ne istiyorsun dicem kavga çıkacak. Bu arada eşim 40 ben 35 yaşımdayım ilk evliliklerimiz.
Bırı maas verecekse o esın olsun
Bız oyle yapıyrz
Maas yatınca hatta ınternetınıde ben kullanıyrm, maaşını bana transfer edıp odemelerı yapıyrz, bende harçlık verıyrm ona
Senın bnm yok evın butcesı var, yonetıcısı de bnm

Ev işi yapmayı yada yumurta kırmayı bilmemek daha kolayına geldiği için yapamıyor ne yazık ki. Kendimden taviz vermediğimi de bilir aslında umut işte deniyor demek ki :KK12:
E çok mantıksız siz şu an çift işte çalışıyorsunuz :D böyle bir durumda para yönetimi sizde olmalı sonuçta siz evi tek başınıza çekip çevirip geçindirebilirsiniz demek ki :D

E çok mantıksız siz şu an çift işte çalışıyorsunuz :KK70: böyle bir durumda para yönetimi sizde olmalı sonuçta siz evi tek başınıza çekip çevirip geçindirebilirsiniz demek ki :KK70:

Zaten öyle de oluyor. Erkek olmak ne rahat yaaa.. hem eve para getirsin hem temizlik yapsın hem yemek yapsın hem bakımlı olsun haa anamla babamala da ilgilensin çocukta yapsın ona da baksın.... erkek? Hazır yemeği ısıtıp yemeğe üşensin. Ondan sonra vay kadın dırdır yapıyo. Valla eskiden kendimi paralardım da artık bıraktım canım isterse yapıyorum hepsini :kahve:

Zaten öyle de oluyor. Erkek olmak ne rahat yaaa.. hem eve para getirsin hem temizlik yapsın hem yemek yapsın hem bakımlı olsun haa anamla babamala da ilgilensin çocukta yapsın ona da baksın.... erkek? Hazır yemeği ısıtıp yemeğe üşensin. Ondan sonra vay kadın dırdır yapıyo. Valla eskiden kendimi paralardım da artık bıraktım canım isterse yapıyorum hepsini
iyi yapıyorsunuz daha çoğu fazla böylelerine :işsiz: sanki bize paşazadeler

Back
X