Para vermeli mi?

Aylik sahsi kazancim 1000 euro dan fazla 30 yasindayim trde yasiyorum kullandığım telefon samsung j5 800 tl ye almıştım 2.5 senedir kullanıyorum. Tamir edilmez hale gelinceye kadar kullanmayı planlıyorum.

Şu hayatta zerre merhamet etmedigim insan tipi icmeye ayranı olmayıp en pahalı telefonu kullanıp ağlayan param yok diyip borç morc isteyen tipler. Telefonu satip odesinler.

Artı sigara alkolde var eltide totoyu yaymis çalışmıyor tam sopaliklar.

Çocuk çok başarılı değil. Bir de değişen sınav sistemi ile meslek lisesi oldu. Önyargılı olmak istemem. Neticede başarı işi değişken bir kavram..ama o yaşlarda biz yoktan anlardık. Ergen psikolojisi ile isyankar tavırlarda

Ben olsam göndermezdim, evde 5 kuruş yoksa alkol ve sigara parasından kıssınlar, yanlış anlaşılmasın içkiye karşı değilim, ben de sigara kullanıyorum ama kızımın masrafları söz konusu olunca gözüm sigara vb görmez, ayrıca çocukla ara ıphone veya bisiklet alarak düzeltilmez, evlat sahibi olmuşsanız masraflarını da karşılayacaksınız, ellerinde meslekleri olması da gerekmiyor, ben anaysam merdiven siler, tuvalet temizlerim yine de çocuğumu okuturum, eşim de babaysa içkiye sigaraya para verip anne babadan para isteyip hazırcılık yapacağına hamallık yapar, taş taşır, limon satar evladını okutur.

Ben insansever değilim pek. Hayvanlara yatırım yapmıyorum ki. En temel ihtiyaçları olan beslenme ve sağlık ihtiyaçlarına elimden geldiğince destek oluyorum. Ne yazık ki ülkemizde sağlıklı işleyen bir sokak hayvanı sistemi yıok.başka insanlara neden yatırım yapayım ki. Ayrıca ölümlü dünyada arkamdan bırakacağım ev, arsa da olmayıversin . Şahsi görüşüm milyarlık ev alacağıma, ağzı dili olmayan masumları doyururum,. Tabii bu benim hayat görüşüm .
tercih sizin tabiki, sonucta kazanan da harcayanda sızsınız.

Eşimin abisinin ticarethanesi var. Çok istikrarlı bir çalışma hayatı yok. Eşi muhasebeci ama ücret beğenmediği için çalışmıyor. Lise 1 e giden çocukları var. Her ikisi de sigara kullanıyor. Günde toplamda 3 paket içiliyordur. Ayrıca hergün 3-4 şişe bira içiyor. İşi stresli ve yorucu başka türlü gevşeyemiyormuş. Çocuğa iphone6s telefon almış. Ayrıca 1500 TL ye bisiklet . Çünkü baba çocuk arası gergin. Baba da bu şekilde arabulmaya çalışıyor. Evde 5 kuruş para yok. Herkese borcu var. Kredi kartlar bile vermiyor bankalar. Her iki tarafında babası yakın zamanda para göndermiş. çocuğun okul kıyafeti vs için. Şimdi de okuldan para istemişler . Evde 5 kuruş yokmuş..eşimin ablası da bize söyledi m para gönderir misiniz diye. Her iki bayramda da yüklü harçlık verdik . Geçen yıl kırtasiye malzemesini, çantasını karşıladık. Ben de eşim de öğretmeniz. Ben kendime 1500 TL telefonu zor alırken, üç beş kuruş hasabını yaparken para göndermek istemiyorum. Sokakta beslediğim sokak kedilerim var. Onlara yarım maaş harcıyorum, hiç gözümde değil ama bu şekilde para göndermek enayi gibi oluyor

İçki-sigara içip bir de çalışmayıp "ben zor durumdayım" diyen insanlara acımam. Yardım da etmem. Eşimin ailede de var böyle bir durumda olan. Maşallah rahatları bozulmasın, keyifleri olsun sonra çocuğu bize gelip harçlık istesin, okul için kitap alınacak para verir misin desin, ayakkabı, mont istesin üstelik markalı. Her ne kadar eşim vermek istese de benden çekindiği için vermiyor. Gizli verir mi bilmem. Ben eşşek gibi çalışacağım, onlar karı-koca yan gelip yatacak sonra benden para dilenecek.

Böyle kene gibi birilerinin sırtına yapışıp yaşayan insanlara sinir oluyorum. Evet çocuğun suçu değil, ama siz yaptıkça ailesinin sizden beklentisi azalmayacak. Hatta sizin üstünüze kalacak. Hep beklenti içinde olacaklar. Vermeyince de kötü kardeş olacaksınız. Çalışırlar emek harcarlar yetmediği yerde destek olursunuz o ayrı. Ama bu şekilde kusura bakmayın enayilik oluyor.

Asla vermeyin.

Back
X