Para vermeli mi?

Aylik sahsi kazancim 1000 euro dan fazla 30 yasindayim trde yasiyorum kullandığım telefon samsung j5 800 tl ye almıştım 2.5 senedir kullanıyorum. Tamir edilmez hale gelinceye kadar kullanmayı planlıyorum.

Şu hayatta zerre merhamet etmedigim insan tipi icmeye ayranı olmayıp en pahalı telefonu kullanıp ağlayan param yok diyip borç morc isteyen tipler. Telefonu satip odesinler.

Artı sigara alkolde var eltide totoyu yaymis çalışmıyor tam sopaliklar.

Çocuk çok başarılı değil. Bir de değişen sınav sistemi ile meslek lisesi oldu. Önyargılı olmak istemem. Neticede başarı işi değişken bir kavram..ama o yaşlarda biz yoktan anlardık. Ergen psikolojisi ile isyankar tavırlarda

Ben olsam göndermezdim, evde 5 kuruş yoksa alkol ve sigara parasından kıssınlar, yanlış anlaşılmasın içkiye karşı değilim, ben de sigara kullanıyorum ama kızımın masrafları söz konusu olunca gözüm sigara vb görmez, ayrıca çocukla ara ıphone veya bisiklet alarak düzeltilmez, evlat sahibi olmuşsanız masraflarını da karşılayacaksınız, ellerinde meslekleri olması da gerekmiyor, ben anaysam merdiven siler, tuvalet temizlerim yine de çocuğumu okuturum, eşim de babaysa içkiye sigaraya para verip anne babadan para isteyip hazırcılık yapacağına hamallık yapar, taş taşır, limon satar evladını okutur.

tercih sizin tabiki, sonucta kazanan da harcayanda sızsınız.

İçki-sigara içip bir de çalışmayıp "ben zor durumdayım" diyen insanlara acımam. Yardım da etmem. Eşimin ailede de var böyle bir durumda olan. Maşallah rahatları bozulmasın, keyifleri olsun sonra çocuğu bize gelip harçlık istesin, okul için kitap alınacak para verir misin desin, ayakkabı, mont istesin üstelik markalı. Her ne kadar eşim vermek istese de benden çekindiği için vermiyor. Gizli verir mi bilmem. Ben eşşek gibi çalışacağım, onlar karı-koca yan gelip yatacak sonra benden para dilenecek.

Böyle kene gibi birilerinin sırtına yapışıp yaşayan insanlara sinir oluyorum. Evet çocuğun suçu değil, ama siz yaptıkça ailesinin sizden beklentisi azalmayacak. Hatta sizin üstünüze kalacak. Hep beklenti içinde olacaklar. Vermeyince de kötü kardeş olacaksınız. Çalışırlar emek harcarlar yetmediği yerde destek olursunuz o ayrı. Ama bu şekilde kusura bakmayın enayilik oluyor.

Asla vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…