• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paragöz çıktın dedi

ya hadi diyelim adam "enayi" falan değil. ama babası vermiyor vermek istemiyor. napacaksınız adamın boğazına mı yapısacaksınız kendi malı için? ömür boyu basının etini mi yiyeceksiniz? bu kadar minnet neden yani. evlenen insan kendi maddi planını kendi yapsin.
Şimdi bu minnet değil tamam mı onda bi anlaşalım.
Minnet;Gördüğü bir iyiliğe karşı teşekkür etme demek…

Kimse kimsenin boğazına yapışmıyor. Kendi malını istedigi evladına verip vermemeleri anne babanın insiyatifinde ise el kızıda bunu görüp dışlanan kişi ile evlenmek istememe ya da bunu dile getirme en doğal hakkı.
Ciddi ciddi ortada sorun var. Adamın evleneceği kızın evine gittiklerinde abi anamın babamın benim derse ortada ciddi bir sorun var demektir.

Valla ben evlendim herşeyi biz yaptık. Neden arkadaş gençlerin bu coğrafyada bu kadar üzerine gidip mal ayrımı yapılıp herşeyi gençlerin yapmasını beklemek.
Sanki avrupa standartlarında gençler sefa sürüyor da gençler herşeyi yapsın.
Ailelerin maddı gücü varsa yapacaklar. Bende oğluma ve kızıma yapıcam.

Konu sahibi dua etsin yolun başında kendilerini belli etmişler…

Abisi evlenince o ev tapu abisinin olacakmış annesi ve babası ise kiraya çıkacaklar o evi abisine verip o evde baya geniş bahçeli TOKİ'den pahalıdır köyde bulunuyor arsası bile var içinde.Bana garip gelen şey şu mesela 500 bin lira verseler bile bize TOKİ'nin geri kalanını da kendimiz ödüycez bize 500 bin lira verdikleri için diğer evide abisine vermek istiyorlar. Demek istediğim 500 bin lirayla o ev bir değil geri kalanını da kendimiz ödüycez zaten biz evlenicektik söz takılacaktı yakın zamanda sevgilime bunu dile getirip sorduğum için demediği küfür hakaret kalmadı insanca konuşmak varken engelledi birde üstüne.Ben sadece sordum haksızlık değilmi bu diye ama duymadığım laf kalmadı.
Böyle şeyleri mesajlaşarak konuşmanız yanlış, yüz yüze konuşur sorarsınız.
Bir de aradaki hesapları bilmiyorsunuz, ailenin kendi malı, böyle karar vermişler.
Beğenirsiniz beğenmezsiniz, size kalmış, beğenmediğiniz için bitmesi de garip değil.

Bence paragöz olan siz değilsiniz.Abisi.Komuyu o açmış.Aklinca evlenmeden size söyleyecek siz de yeni gelin sıfatı ile hicbirsey söylemeyecek ,tamam diyeceksiniz ve hooop biz başta soylemistik olacak.Siz kendi kendinize bu konuyu açsanız ben de size ne derdim.Onlar bahsi açanlar olduğu için asıl onlarda suç

Ben eşimin ailesinin mirasına hiç karismami da anlamıyorum.Asagi yukarı bir adalet saglandiginda tamam der geçersin.Ama mesela herşey diğer kardeşin ayağına serilse bı hoop derim.Ayni şey benim ailem içinde geçerli Sen kadinsin herseyi erkek kardeşine yapıyoruz deseler karşı çıkarım.Anamin babamın mali ben ne karisirim demem.Cunku benim de bir evladım var ve onun da hakkı var.Yoksa umrumda bile olmaz
Ay bi zahmet insanlar torunlarına kadar düşünmek zorunda olmasın ya. Kendi çocuklarınıza kalacak mirası kendiniz yapın, eşit dağıtın.

Niye sevgilisisin karışamazsın diyorsunuz ki sonuçta evlenecekler ve kız da abisi öyle diyince yorum yapmış haksızlık yapılıyor diye kendince öyle düşünmüş böyle dedi diye sen paragözsün diyip ayrılması mı lazım eğer ki başta düzgün mantıklı bir açıklama yapmadıysa bu sevgilisinin suçu bana göre eğer ki biz böyle karar verdik adil olduğunu düşünüyorum diye anlatsaydı, anlattı da hala tartışmaya döndüren sen olduysan bir şey diyemiycem ama yorum yaptın diye direkt ayrıldıysa bence sevgilisi de o kadar iyi biri değil.
Evlenseler de karışamaz. Yasal olarak zaten gelinin/damadın miras üzerinde bir hakkı yok. Vicdani olarak hele hiç yok. Üzerinde emeği yok ki ne hakla tasarrufu olabilir. Canı isterse her şeyi satar bir güzel yer, yok bana miras bırak kayınvalide mi diyeceksiniz?

E sen de paragöz çıkmışsın hakkaten daha aileyle tanıştığın ilk gun toki moki abuk subuk işlere girersen kimbilir nikahtan sonra neye dönüşeceksin diye düşünmüştür. Nikahlı kocam için bile aklıma gelmez şu anlattığın hesaplar. İyi yapmis cocuk takdir ettim kusura bakma.

Burdan cikarilacak sonuc ne ? Kendimize bir ev aliyoruz bir araba o da bizim oluyor olene dek. Cocuklarimizq egitim, meslek haric bir sey almiyoruz ki ileride zorla kazanip aldigimiz mallar uzerinden paylasamayip bir de ustune bize dusman olmasinlar. Elin kizi da gelip Kendi malimiz uzerinden aklinca paylasim yapma haddini kendinde gormesin. Paraniz varsa yiyin icin gezin
Geçen gün arkadaşlarla konuşuyoruz,üç beş mücevherim var oldukça kıymetli ve antika değeri olan. Dedim ki bunların hepsini gelinime takarım artık napayım,malum kızım yok bir oğlum var sadece. Allah ömür verir de evlenirken yanlarında olabilirsem hepsini takarım dedim. Herkes avaz avaz bağırdı “aaaa hayatta takmam senin yerinde olsam” diye
Yahu napıcam mücevheri, herşey gençlikte güzel,bari sağlığımda takayım güzelce de mezarıma gelip de pinti karı demesinler diye düşünmüştüm. Ama demek ki herkes öyle düşünmüyor,malına mülküne eşyana ölene kadar sahip çıkacaksın,ölünce gelip alsınlar. Milletin gözü açıldı,kimse salak değil demek ki diye düşündüm sonra 😆

Evlenseler de karışamaz. Yasal olarak zaten gelinin/damadın miras üzerinde bir hakkı yok. Vicdani olarak hele hiç yok. Üzerinde emeği yok ki ne hakla tasarrufu olabilir. Canı isterse her şeyi satar bir güzel yer, yok bana miras bırak kayınvalide mi diyeceksiniz?
Çocuk akıllı çıkıp hadi bye demiş zaten.

ya kendi içindedir de

şimdi ailenin 1 tane evi varsa
evin tapusunu da abiye vereceklerse

bunlar (bunlar dediğim anneyle baba) nerde kalacaklar abi evlenince?

biraz abinin evinde biraz bu çiftin evinde mi kalacaklar mesela?

böyle şeyler önemli, evlenecek bir çift bunları konuşmalı, bilmeli.

ha ama para para para diye bir izlenim vererek değil tabi.
Kesinlikle konuşulmalı. Kaldı ki pek çok ailede bir evlat hep daha fazla kayırılıyor bu da nir gerçek. Ama konuşmak var konuşmak var. Hem şartlar uymuyorsa buradaki gibi baştan bitmesi çok daha hayırlı.

Geçen gün arkadaşlarla konuşuyoruz,üç beş mücevherim var oldukça kıymetli ve antika değeri olan. Dedim ki bunların hepsini gelinime takarım artık napayım,malum kızım yok bir oğlum var sadece. Allah ömür verir de evlenirken yanlarında olabilirsem hepsini takarım dedim. Herkes avaz avaz bağırdı “aaaa hayatta takmam senin yerinde olsam” diye
Yahu napıcam mücevheri, herşey gençlikte güzel,bari sağlığımda takayım güzelce de mezarıma gelip de pinti karı demesinler diye düşünmüştüm. Ama demek ki herkes öyle düşünmüyor,malına mülküne eşyana ölene kadar sahip çıkacaksın,ölünce gelip alsınlar. Milletin gözü açıldı,kimse salak değil demek ki diye düşündüm sonra 😆
Annem hep ölüm hak, miras helal der. Belki 60larınızdq takmak istemediğiniz bir mücevherinizi 70lerinizde günlük kullanmak isteyeceksiniz. Hep değişim halindeyiz. O nedenle ben de arkadaşınız gibi düşünüyorum. Zaten vakti geldiğinde elimden geleni onlar için de yapacağımdır diye umuyorum:)

Ay napacakmışsınız, mezara mı götürecekmişsiniz?

Benim de dedemin dedesinden kalan mücevher takımı var, kayınvalidesi babaanneme takmış falan ordan bana kadar geldi. Eskiliğinden tahmin edersiniz ki takılacak bir takım değil. Öylece kenarda duruyor. Hayır soyumuz da benimle kuruyacak :D

Anneme diyorum ver bari satıp takacağım bir şeyler alalım diye. Halan laf eder diyor. Hiçbir işlevi yok bana. Satıp yesem keşke :D

Edit: Ay ben tam tersi anlamışım ya mesajı :D

Benim de dedemin dedesinden kalan mücevher takımı var, kayınvalidesi babaanneme takmış falan ordan bana kadar geldi. Eskiliğinden tahmin edersiniz ki takılacak bir takım değil. Öylece kenarda duruyor. Hayır soyumuz da benimle kuruyacak :D

Anneme diyorum ver bari satıp takacağım bir şeyler alalım diye. Halan laf eder diyor. Hiçbir işlevi yok bana. Satıp yesem keşke :D

Ay çok merak ettim, fotisi var mı?

Vaktiyle takayım,beğenirse kullansın,beğenmezse satsın kendi uygun bulduğunu alsın diye düşündüydüm. Kefenin cebi yok yani 🤷🏻‍♀️😊

Ay çok merak ettim, fotisi var mı?
Valla kimbilir nerede ama netten çok benzerini buldum.
Kolyesi şöyle yaklaşık:
1749757540039.webp

Küpesi ve yüzüğü de şuna benziyor:
1749757602768.webp

Yine satasım geldi ya, halam fark eder mi acaba :D

Annem hep ölüm hak, miras helal der. Belki 60larınızdq takmak istemediğiniz bir mücevherinizi 70lerinizde günlük kullanmak isteyeceksiniz. Hep değişim halindeyiz. O nedenle ben de arkadaşınız gibi düşünüyorum. Zaten vakti geldiğinde elimden geleni onlar için de yapacağımdır diye umuyorum:)
Vaktiyle gönlümden geçerek takayım dedim ben de. Ev değil araba değil sadece takı,ben ölünce nasıl olsa alacaklar,bari arkamdan laf etmeden alsınlar ne bileyim 😁 cimri karı mücevherleriyle öldü demesinler sonra

Arkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
Ben sizi haksız bulmadım. Çünkü tanışmaya gelen birine baştan peşin peşin söyler gibi bu evde ben oturacağım muhabbetleri yapılıyorsa size söz hakkı doğmuş oluyor otomatik olarak. Çünkü sonuçta tanışmaya gelmişsiniz ailesi ile. Niyet belli. Bu konuların konuşulması direk hata aslına bakarsanız. Neyse. Boşverin gitsin. Asıl paragöz bunlar bence. Evlilik sözleşmesi gibi tanışmaya gelen birine bunlar anlatılmaz. Bak baştan bil hak isteme der gibi.

Bence paragöz olan siz değilsiniz.Abisi.Komuyu o açmış.Aklinca evlenmeden size söyleyecek siz de yeni gelin sıfatı ile hicbirsey söylemeyecek ,tamam diyeceksiniz ve hooop biz başta soylemistik olacak.Siz kendi kendinize bu konuyu açsanız ben de size ne derdim.Onlar bahsi açanlar olduğu için asıl onlarda suç

Ben eşimin ailesinin mirasına hiç karismami da anlamıyorum.Asagi yukarı bir adalet saglandiginda tamam der geçersin.Ama mesela herşey diğer kardeşin ayağına serilse bı hoop derim.Ayni şey benim ailem içinde geçerli Sen kadinsin herseyi erkek kardeşine yapıyoruz deseler karşı çıkarım.Anamin babamın mali ben ne karisirim demem.Cunku benim de bir evladım var ve onun da hakkı var.Yoksa umrumda bile olmaz
Yahu daha kadın dış kapının dış mandalı hemen ev işlerine karışmış onu ilgilendirmez ki eş adayının miraslık mal hak hukuk meseleleri mesela benim eşimin miras hakkı için ileride benim söz söylemeye hakkım yoktur o onun ve kardeşleri arasında olan bir şeydir beni ilgilendirmez

Şimdi bu minnet değil tamam mı onda bi anlaşalım.
Minnet;Gördüğü bir iyiliğe karşı teşekkür etme demek…

Kimse kimsenin boğazına yapışmıyor. Kendi malını istedigi evladına verip vermemeleri anne babanın insiyatifinde ise el kızıda bunu görüp dışlanan kişi ile evlenmek istememe ya da bunu dile getirme en doğal hakkı.
Ciddi ciddi ortada sorun var. Adamın evleneceği kızın evine gittiklerinde abi anamın babamın benim derse ortada ciddi bir sorun var demektir.

Valla ben evlendim herşeyi biz yaptık. Neden arkadaş gençlerin bu coğrafyada bu kadar üzerine gidip mal ayrımı yapılıp herşeyi gençlerin yapmasını beklemek.
Sanki avrupa standartlarında gençler sefa sürüyor da gençler herşeyi yapsın.
Ailelerin maddı gücü varsa yapacaklar. Bende oğluma ve kızıma yapıcam.

Konu sahibi dua etsin yolun başında kendilerini belli etmişler…
E zaten öyle yapıyor.
Bir tane evi iki tane çocuğu var. Birine toki çıkmasa mutlaka evi bölüştürürlerdi. Toki çıkınca peşinatı biz yapalım sen şanslı çıktın abin de burada otursun demiş insanlar. İkisine de ev yapma gayretindeler. Gayet doğal normal. Bunun tasarrufunu yapacak son kişi de onun sevgilisidir.
Benim oğlum iki tarafın da tek torunu. Allah ömür versin bizden sonra iki taraftanda çok fazla mal mülk kalacak zaten. Ama bizden sonra. Bana kalanları sağlığımda tapu olarak üstüne geçirmeyeceğim mesela. Eşime ne kalır ne yapar hiç bilmiyorum. O da onun tasarrufu oğluma ve bana düşmez.
Bizim sağlığımızda malımızı mülkümüzü düşünmek de doğurmadığım, emeğimin olmadığı insanlar düşmez.

Allah değer bilen insanlarla karşılaştırsın dark, herkes bir değil herkes evladından gelininden damadından kötülük görecek diye bir şeyde yok ama maalesef ben hep kötü örneklere denk geldim.
Hiç tanımıyorum bir amcaya denk gelmiştim 15-20 yıl kadar önce, alışveriş yaptığım yerin sahibiyle arkadaşlardı ki adama ağlıyordu amca, bir evi varmış ha şimdi ha öldükten sonra deyip evini oğlunun üzerine yapmış, oğlu da ilk iş babasını evden atmış, galiba amcanın başka evi yoktu çünkü evsiz kaldım sokakta kaldım diye ağlıyordu.

Rahmetli anneannemle dedem oğulları kira ödemesin diye kendileri kiraya çıktı oğullarıyla gelinlerini kendi evlerinde oturttular, tam 20 yıl kira vermeden oturan yenge hanım ölen anneanne dedemin ardından ne yaptılar ki kuruşlarını görmedik dedi, düğün istedi yapıldı, çeyiz yapamam mobilya alamam dedi hepsini bizimkiler yaptı, annesi süt hakkı adı altında başlık parası aldı, Allah gözünü doyursun demek yerine dayı efendi ağzını açıp tek bir laf etmedi karısına.

Babamın babasına kızardım gençken, ben ölmeden kimse zırnık alamaz derdi, tecrübe konuşuyormuş meğerse, yaşım ilerleyince hak verdim.

Daha nice örnek var böyle, yapsan yağdırsan da nankörlük yapmak isteyen yapıyor, yapmasan da.

Valla kimbilir nerede ama netten çok benzerini buldum.
Kolyesi şöyle yaklaşık:
Eki Görüntüle 3604165

Küpesi ve yüzüğü de şuna benziyor:
Eki Görüntüle 3604166

Yine satasım geldi ya, halam fark eder mi acaba :D
Kolye kötü yüzükle küpe İdare eder yine. Benim de düğünde seçtiğim set alttakinin takımıydı. Aile yadigarı tipinde olsun diye seçtim takamıyorum. Anneni ikna edip düzgün bir pırlanta set almak da çok mantıklı ama

Back
X