• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paragöz çıktın dedi

Geçen gün arkadaşlarla konuşuyoruz,üç beş mücevherim var oldukça kıymetli ve antika değeri olan. Dedim ki bunların hepsini gelinime takarım artık napayım,malum kızım yok bir oğlum var sadece. Allah ömür verir de evlenirken yanlarında olabilirsem hepsini takarım dedim. Herkes avaz avaz bağırdı “aaaa hayatta takmam senin yerinde olsam” diye
Yahu napıcam mücevheri, herşey gençlikte güzel,bari sağlığımda takayım güzelce de mezarıma gelip de pinti karı demesinler diye düşünmüştüm. Ama demek ki herkes öyle düşünmüyor,malına mülküne eşyana ölene kadar sahip çıkacaksın,ölünce gelip alsınlar. Milletin gözü açıldı,kimse salak değil demek ki diye düşündüm sonra 😆
Yani ben olsam toruna takarım. Boşanırsa giden takıyı vermeme durumu oluyor. Satıp yiyor yada gitti aile yadigarı. Ben olsam torun kızsa onun 16 yaşında falan veririm.
Hatta anneannemden bana altın bir Reşat altınlı küpe kaldı. Hayatta takılmaz. Ondan ikisini tek tek kız yeğenlerime vereceğim oğlum yerime. Anneannemi tanımayan gelin o küpeyi çatır çatır yer en azından yeğenler yesin 😂

Kolye kötü yüzükle küpe İdare eder yine. Benim de düğünde seçtiğim set alttakinin takımıydı. Aile yadigarı tipinde olsun diye seçtim takamıyorum. Anneni ikna edip düzgün bir pırlanta set almak da çok mantıklı ama
Yüzükle küpe hiç benim tarzım değil, ben çok spor kalıyorum bunun için. Hak etmiyorum bu takımı :D

Annem satmama karışmıyor, halan laf ederse sen bilirsin diyor. Seneler önce boşandıkları ve takı annemde kaldığı için aile yadigarlarının üstüne çökmüş gibi olmak istemiyor. Çekincesi o, yoksa o da bayılmıyor :D

Bu konuda şunu anlamadım. Kendimizden kısıp çocukları okutacağız. İş sahibi de olacaklar. E karı koca ya da nişanlı ,çift maaş da olacak. Peki biz niye oturacağımız evi verip kiraya çıkacağız bunlar evlenecek diye? Ya da ev peşinatı niye verelim? Biriktirsinler . Ya da 3 5 yıl sonra ev işine el atsınlar. Eğitim vermek niye yetmiyor? Biz anneler insan değilmiyiz? Takıları da belki 80 yaşına dek takmak isteyeceğiz. Niye hemen geline ya da kızımıza verelim?

Arkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
Sana mı kaldı ölmemiş adamlardan kalacak miras payının derdine düşmek? Sen daha sevgilisisin. Hangi cesaretle ortada hiçbir şey yokken konuşuyorsun ben anlamıyorum. Evli olsan fikir beyan etmeye hakkın olur. Dış kapının mandalısın şimdi.

E zaten öyle yapıyor.
Bir tane evi iki tane çocuğu var. Birine toki çıkmasa mutlaka evi bölüştürürlerdi. Toki çıkınca peşinatı biz yapalım sen şanslı çıktın abin de burada otursun demiş insanlar. İkisine de ev yapma gayretindeler. Gayet doğal normal. Bunun tasarrufunu yapacak son kişi de onun sevgilisidir.
Benim oğlum iki tarafın da tek torunu. Allah ömür versin bizden sonra iki taraftanda çok fazla mal mülk kalacak zaten. Ama bizden sonra. Bana kalanları sağlığımda tapu olarak üstüne geçirmeyeceğim mesela. Eşime ne kalır ne yapar hiç bilmiyorum. O da onun tasarrufu oğluma ve bana düşmez.
Bizim sağlığımızda malımızı mülkümüzü düşünmek de doğurmadığım, emeğimin olmadığı insanlar düşmez.
Konu malı mülkü üzerine yapma değil ki.
Abinin ev benim demesi.

Ailelerde akıllı olsun.
Yaşarken mal vermek alt gelir grubunun yapmaması gereken hareketler. Bi kaç evi biraz toprağı olan insanların kendini über zannettiği ülke burası..

Sanki koçlar da; evlatlar milyon dolarları milyar dolar yapacak eğitim ve alt yapı var.

Bakım ben evlat ayrımından bıkmış bağı koparmış bir insanım. Değil bana mal vermek bir bardak su vermezler. He verirlerse de çatır çatır alıcam.
Böyle yaparak evlatları kendilerine düşman ederler.
Sana 500 verdim abine ev vericemi enayi kabul eder. Kızda ne güzel enayi istemiyor. Çünkü hastalanınca bu kızı bakmaları için mecbur tutacaklar.

Valla iyi iş 500 = bir ev…

Konu malı mülkü üzerine yapma değil ki.
Abinin ev benim demesi.

Ailelerde akıllı olsun.
Yaşarken mal vermek alt gelir grubunun yapmaması gereken hareketler. Bi kaç evi biraz toprağı olan insanların kendini über zannettiği ülke burası..

Sanki koçlar da; evlatlar milyon dolarları milyar dolar yapacak eğitim ve alt yapı var.

Bakım ben evlat ayrımından bıkmış bağı koparmış bir insanım. Değil bana mal vermek bir bardak su vermezler. He verirlerse de çatır çatır alıcam.
Böyle yaparak evlatları kendilerine düşman ederler.
Sana 500 verdim abine ev vericemi enayi kabul eder. Kızda ne güzel enayi istemiyor. Çünkü hastalanınca bu kızı bakmaları için mecbur tutacaklar.

Valla iyi iş 500 = bir ev…
Ne alaka?
Bana hiç bir güç kimseye baktırmaz.
500 bin verdiler baktıracaklar kafasını da anlamıyorum.
Bana hiç bir güç kayınvalide kayınpeder baktırmaz. Hiç bir güç.
Onu oraya bağlamanız da ondan gayet demagoji oluyor

Ne alaka?
Bana hiç bir güç kimseye baktırmaz.
500 bin verdiler baktıracaklar kafasını da anlamıyorum.
Bana hiç bir güç kayınvalide kayınpeder baktırmaz. Hiç bir güç.
Onu oraya bağlamanız da ondan gayet demagoji oluyor
Sana göre demagoji bana göre değil.
Sizlerin; ne alaka ben öyle düşünmüyorumlarına göre yorum yazmıyoruz.
Sana özelde yorum da yazmıyorum, kanun yazıcı gibi gayette oluyor yazıyorsun.
Sana uymuyor ise okur geçersin. Tavsiye ederim ben öyle yapıyorum.

Sen bakmazsın, bir başkası bakar, bir başkasına baskı yaparlar bak diye, kimi de bana gerek bile kalmadan eşleri gerekeni yapar.

Kolye kötü yüzükle küpe İdare eder yine. Benim de düğünde seçtiğim set alttakinin takımıydı. Aile yadigarı tipinde olsun diye seçtim takamıyorum. Anneni ikna edip düzgün bir pırlanta set almak da çok mantıklı ama
Aynı takımı ben nişanda seçtim ve evet vintage (aile yadigarı tarzı) bir şey olsun istemiştim. Yurdumun doğusundan batısına satılmış galiba😂 2011’de nişanlanmıştım bu arada, o sene moda falan mıydı acaba

Sana göre demagoji bana göre değil.
Sizlerin; ne alaka ben öyle düşünmüyorumlarına göre yorum yazmıyoruz.
Sana özelde yorum da yazmıyorum, kanun yazıcı gibi gayette oluyor yazıyorsun.
Sana uymuyor ise okur geçersin. Tavsiye ederim ben öyle yapıyorum.

Sen bakmazsın, bir başkası bakar, bir başkasına baskı yaparlar bak diye, kimi de bana gerek bile kalmadan eşleri gerekeni yapar.
Zorla fikir dayatması. Alıştık🙈Size katılıyorum bir anne babadan para mal vs peşine düşülüyorsa bu da hak görülüyorsa , yaşlandıklarında da bakım isteme hakları olacak.çıkarımıza göre modern , çıkarımıza göre geleneksel olan insanlarız. Düğün zamanı bol altın isteriz, sonra da kayınvalide çay içmeye bile evimize gelmesin isteriz. Trajikomik gelmiştir hep bana bu durum.

Aynı takımı ben nişanda seçtim ve evet vintage (aile yadigarı tarzı) bir şey olsun istemiştim. Yurdumun doğusundan batısına satılmış galiba😂 2011’de nişanlanmıştım bu arada, o sene moda falan mıydı acaba
Bizim de 2015 yazıydı 😂
On senelik bir modaymış demek kolye yine takılıyor da o küpeler yok takılmıyor yani

Bizim de 2015 yazıydı 😂
On senelik bir modaymış demek kolye yine takılıyor da o küpeler yok takılmıyor yani
Benimki en az 70-80 yıllık.
Bayağı zamandır moda demek ki :D

Bence sen haklısın.Sen belki ömür boyu borç ödeyeceksin.digeri rahat oturacak.iyi ki ayrilmjs boşver.

Zorla fikir dayatması. Alıştık🙈Size katılıyorum bir anne babadan para mal vs peşine düşülüyorsa bu da hak görülüyorsa , yaşlandıklarında da bakım isteme hakları olacak.çıkarımıza göre modern , çıkarımıza göre geleneksel olan insanlarız. Düğün zamanı bol altın isteriz, sonra da kayınvalide çay içmeye bile evimize gelmesin isteriz. Trajikomik gelmiştir hep bana bu durum.
Bıktım bu sitede ki zorba kadınlardan.
Kendileri gibi düşünmeyen insanlara savaş açıyorlar, konu ne ise onların görüşleri dışında kim yorum yazarsa; azarlama, aşşalama, alt görme, kendilerini üst görme.

Banane onun evladına kalacak maldan, kendine ait olan malları vermemesinden.

Konu sahibi kız haklı bana göre; ailesi demiştir. Kızım size 500 verecekler diğer oğullarına ev. Nerede adalet ileri de sana gelecekler vs.

Tabi ki dediğin gibi bol bol altın isteyen, ev isteyen, evi ultra döşeten gelinlerin tüm masraflarını eşlerinin ailesi karşılıyorsa bakacak.
Sanki ortadogu coğrafyası değilde Fillandiyada yaşıyoruz.
Benim, senin, bi başkasının medeniyet seviyesi yüksek hayatlar yaşaması ülke gerçeklerini değiştirmiyor…

Bıktım bu sitede ki zorba kadınlardan.
Kendileri gibi düşünmeyen insanlara savaş açıyorlar, konu ne ise onların görüşleri dışında kim yorum yazarsa; azarlama, aşşalama, alt görme, kendilerini üst görme.

Banane onun evladına kalacak maldan, kendine ait olan malları vermemesinden.

Konu sahibi kız haklı bana göre; ailesi demiştir. Kızım size 500 verecekler diğer oğullarına ev. Nerede adalet ileri de sana gelecekler vs.

Tabi ki dediğin gibi bol bol altın isteyen, ev isteyen, evi ultra döşeten gelinlerin tüm masraflarını eşlerinin ailesi karşılıyorsa bakacak.
Sanki ortadogu coğrafyası değilde Fillandiyada yaşıyoruz.
Benim, senin, bi başkasının medeniyet seviyesi yüksek hayatlar yaşaması ülke gerçeklerini değiştirmiyor…
Diyelim ki haksızlık var. Haksızlık geline yapılmıyor, evlatlar arasında yapılıyor. Burada konu bana az kardeşime çok veriliyor değil. Gelinin hiçbir hakkı yok bu konuda. Kanun mu derseniz de evet kanun.

Diyelim ki haksızlık var. Haksızlık geline yapılmıyor, evlatlar arasında yapılıyor. Burada konu bana az kardeşime çok veriliyor değil. Gelinin hiçbir hakkı yok bu konuda. Kanun mu derseniz de evet kanun.
Senin kanunun seni bağlar.
Bu benim görüşüm… okuduğun gibi.

Back
X