Allah değer bilen insanlarla karşılaştırsın dark, herkes bir değil herkes evladından gelininden damadından kötülük görecek diye bir şeyde yok ama maalesef ben hep kötü örneklere denk geldim.
Hiç tanımıyorum bir amcaya denk gelmiştim 15-20 yıl kadar önce, alışveriş yaptığım yerin sahibiyle arkadaşlardı ki adama ağlıyordu amca, bir evi varmış ha şimdi ha öldükten sonra deyip evini oğlunun üzerine yapmış, oğlu da ilk iş babasını evden atmış, galiba amcanın başka evi yoktu çünkü evsiz kaldım sokakta kaldım diye ağlıyordu.
Rahmetli anneannemle dedem oğulları kira ödemesin diye kendileri kiraya çıktı oğullarıyla gelinlerini kendi evlerinde oturttular, tam 20 yıl kira vermeden oturan yenge hanım ölen anneanne dedemin ardından ne yaptılar ki kuruşlarını görmedik dedi, düğün istedi yapıldı, çeyiz yapamam mobilya alamam dedi hepsini bizimkiler yaptı, annesi süt hakkı adı altında başlık parası aldı, Allah gözünü doyursun demek yerine dayı efendi ağzını açıp tek bir laf etmedi karısına.
Babamın babasına kızardım gençken, ben ölmeden kimse zırnık alamaz derdi, tecrübe konuşuyormuş meğerse, yaşım ilerleyince hak verdim.
Daha nice örnek var böyle, yapsan yağdırsan da nankörlük yapmak isteyen yapıyor, yapmasan da.