Paragöz müyüm yoksa düşüncelerim mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok belki ince bir detay eksikse diye dedim. Mesela Nişanlısının dedesinin mal varlığı gibi ayrıntılarda gerekliyse yorumunuz için söylemeniz yeterli
Ama avukat hanım sizde çok çalışıyor gibi görünmek için bu kadar uğraşmayın gerek duysaydım yazardım.siz kendinizi yormayın konu sahibi isterse cevap verir.

Annesi ile kafaları bir olduğu için bilezik almış. Ne kadar annesi birikm yapalım diye aldırsa da oğlu onları geri isteyemez. Bu vakitten sonra kendine yapmalı birikiminini verileni alamaz.
Alamayacağını bildiği için size düğünde takmak istiyor demiş gibi görünüyor. Sizin o bileziklerini nişanlınizın aldığını duyunca hesap yapıp al diye sürekli söyleyeceğinizi tahmin edememiş söylemiş. Sonra da size söylenmiş. Haksızsınız bence. Önünüze bakın.
Kolunuzdakileri de vermeyin yine taksınlar. Böylece artar. Bazı yerlerde alıp yeniden takıyorlar ama alınmasa daha iyi sanki. onxe kalın takmislarsa düğünde de hediyelik takarlar.

Ya ben eşimle genç yaşlarda tanışıp yıllardır birlikteyim diye sanırım bu konularda yazılan yorumları hiç içselleştiremiyorum. Bence evlenmeden önce biriktirdiği para da bizim paramizdir neden annesine versin ki, artık ailesi benim.

Annesine verme sebebi olur da kendisi boşuna bozup harcamasin diye bence, kardeşim de bankada dursa bozarim diye anneme veriyor ama lazım olunca alacak. Annem tutup da düğünde takacam dese önce biz güleriz yani, çocuk biriktir diye vermiş. Ha bence kendisi biriktirip annesine vermese daha iyiymiş ama belki harcama huyuna güvenmediği için böyle yaptı ki böyle insan hiç sevmem, parasını yönetemeyen insanla da evlenmem.

Ayrıca erkekler başta bir laf ediyorlar işte o benim bilmem ne sonra plan değişiyor ya da birisi dolduruşa getiriyor salak salak şeyler oluyor. Bence ya yaşı genç ya da ne konuştuğunu nerede ne demesi gerektiğini bilmeyen birisi bu. Çok düşün evlenmeden önce.

Ama avukat hanım sizde çok çalışıyor gibi görünmek için bu kadar uğraşmayın gerek duysaydım yazardım.siz kendinizi yormayın konu sahibi isterse cevap verir.

İşine gelmeyen yorumlara Avukatımısın yeaaa tarzı yorumlar nezaman biter tahmini
Nenemin zamanından kalma gereksiz bir savunma mekanizması
Yenileyin artık kendinizi yeni nesil -

İşine gelmeyen yorumlara Avukatımısın yeaaa tarzı yorumlar nezaman biter tahmini
Nenemin zamanından kalma gereksiz bir savunma mekanizması
Yenileyin artık kendinizi yeni nesil -
nenenin zamanından kalmayım ve kendimi yenilemek istemiyorum belkide siz yeni neslin! üzerine vazife olmayan her konuda herkese istediği gibi yazamayacağının farkına varmasını bekliyorumdur ama olmuyordur.

Evlilik öncesi yaptığı birikim hakkında konusma hakkınız yok.
Ben esime evlilik sonrası için hakkımızı kimseye verme dedim. Aynı şekilde benim de evlenöeden önceye ait bir birikimim vardı. Bu senin dışında diyerek eşimin de karısmasını istemediğimi ifade ettim. Tanıştıgınız günden sonrakine bakın. Nisanda takılanı düğünde tekrar takıyorlarsa da taksınlar. Bazıları kalabalık önğnde olana önem veriyor. Yapabileceginiz birsey yok. Hediye onların hediyesi. El önünde gösteriş yapmaları bence de sacma ama vermem diye tutturmayın

Kayınvalide akıllıymış çocuğunu yönlendirip birikim yaptırmış..

Ev alırken vereceğim dediyse verir.

Çoğu anne çocuğu bekarken altın aldırıyor. Annemde kardeşime aldırmıştı sonra düğünden sonra onlara ev aldırdı üzerinede kendisi ekledi. 3 senede borçları bitti. Şimdi çok güzel bir semtte milyonluk evleri var.

evet çok haklısınız

Kesinlikle
Bi de anneye takılan bilezik neden çok görülüyor, annesi yahu

Ay evet rahmetli esinden kalan ev icin söyleniyordu. Bugune kadar belesten oturmus, o ev cocuklarin hakki diyordu. Kadinin kocasindan kalan ev. Pesssss

O durumla konu sahibini benzetmek haksızlık ama kadının eşinden kalan ev üstünde söz hakkı yok ama nişanlisinin kendi parasıyla yaptığı birikim olayı bambaşka bi de bunu konu sahibine belirtmiş birikimim var birikimik var diye. Tabi ki bekarlık birikiminde konu sahibinin bir söz hakkı ve hic bir hakkı yok ama adamın yaptığı da hoş değil şimdi.

Eşim birikimini, malını vs anasının babasının üstüne yapmış olsa ben evlenmezdim açıkçası. Hani anne baba üstüne birikimi olan biri yerine beş parasiz adamla evlenirdim en azından dürüst iş yapıyor diye. Daha evlenmeden para kaçırma hesabındaki adamı napayim.
Hayati paylaşmak isteyip imkanlarını paylaşmak istemiyorsa yoll almali bence. ama bence tab

Benim yakın bir kız arkadaşım var. 11 yıldır çalışıyor, 11 yıldır aldığını annesine veriyor, o bankada faiz hesabına koysun diye. Hesapta çalıştığı için bankaya gidemez,kolaylık olsun diye. Ailesinden de cep harçlığı alıyor, ayakkabıya çantaya çok para verdiyse laf isitiyor
Ne ne kadar biriktiğini biliyor ne parasının hangi birikim aracinda olduğunu.
Geçen sürede erkek kardeşi düğün yaptı, araba aldı, aileden yardım alıp ev aldı. Bu süreçte kendi parasindan kullanıldı mı bilmiyor...
O da birikimim var sanıyor ama yarın evlendiğinde o para ona kalacak mı,para tlde kaldı da kuşa mi döndü, altında kaldı da şu an zengin mi, hiiiic haberi bile yok.
Ben de böyle biriyle evlenmek istemezdim. Kendi parasını kendi yonetemeyen insandan (en azından bana) koca olmaz

Olay benzemiyor zaten ama kafa yapısı benziyor. O üye de zaten kv kendi söyledi satarız dedi, satarsak bizle kalmak zorunda kalır vs diye kafada planlar yapıyordu. Evlenmek üzereyken para üzerinden hesap kitap yapmadığım için ben birbirine benzettim düşünce yapısını. Nişanlısı o para ikimizin dediyse kendisi annesinden istemeli, burada konu sahibine düşmüyor onun tasası.

İlginç gerçekten.
Dediğim gibi konu sahibinin o birikimde hakki yok bunda herkes aynı fikirde sanıyorum ama sorgulaması da anormal gelmedi bana.
Ben hiç laf söz etmezdim ama kendi parasına sahip çıkamayan ya da diğer ihtimal olan bekarlik parama ortak olmasın kafasinda biriyle olmazdim.

Öyle derdi varsa evlenmesin ama nasilsa buluyorlar evlenecek birilerini.

Kendi neden yapmıyor, internet bankacığı diye bişey var yani. Kim gidiyor bankaya artık?

Evlenmek üzereyken para hesap kitap yapılır butce sinirsiz değilse. Biz hesap yaptık tabi ki ama bizim paramızla hesap yaptık, eşimin parası kendisindeydi, ailesinden bir kuruş almadık, istemedik. Kendi paranızın hesabını yaptık.

Konu sahibinin nisanlisinin tüm birikim annenin kolundaysa neyle evlenilecek, dugun yapılacak? Daha evleri bile yokmuş. Her şeyin fiyatı uçmuş. Bu ekonomide para hesabi yapmadan evlenen varsa çok sağlam zengindir zaten.

Kendi neden yapmıyor, internet bankacığı diye bişey var yani. Kim gidiyor bankaya artık?
Valla dilimde tüy bitti ama arkadaşım hiç oralı değil. Şimdi vize almak istiyor, o yüzden fitliyorum 'bir an önce kendi hesabına al, bankada paran çok olursa rahat vize alırsın' diye.
Nedense konusunu açmaya bile korkuyor.
Bir de hayatındaki kişi ailesinin izin verebileceği birisi değil, ailesi geleneksel, çocuk başka bir dinden-baska bir kulturden. Yani ille evleneceğim derse ailesi onu kesin reddeder, kimse parasını da vermez. Söylediğim halde ona da ikna olmuyor. 'yok o benim hakkım, reddetseler de verirler' diyor
Konu sahibinin nişanlısı gibi bir kız yani.
Yarın ailesinin sevdiği biri ile bile evlense 'simdi siz çarçur edersiniz,ev alırken vereyim' dese ailesi tamam der.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…