• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragöz müyüm?

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.

Durumunuz iyyiyse sizi sikintiya sokmuyorsa para göndermesine laf etmeyin ama sizin bundan önce asıl probleminiz şiddet hemde karakolluk olmuşsunuz. Siz bir de affedip geri dönmüşsünüz eşiniz de bundan sonra ne yaparsam nasılsa affedip geri gelir diye düşünüyor.

Hayir paragoz degilsiniz. Abisinin çocukları yetim kalmış, yardım etmek istemiş olabilir ama bunu abartmamali arada ufak yardımlar, hediyeler olabilir ki babalarının maasi zaten çocuklarında.

Babaları 1000 TL gönderiyormuş. 1200 maaş bağlandı. Önceki standartlarından farklı bir durum olmadı.

Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.
tam da söylediğiniz nedenden sizi ciddiye almıyor.

Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor.

Eh adam hakli. Ne yapsa zaten gitmiyorsun. Dövmüs, sövmüs, hakaret etmis, yaptiklarina devam etti ve halen tik yok. Gelip burda konu açiyorsun daha "haklimiyim" diye.

Abisi öldü, tabiki nafaka kesilcek ilk ese karsi. Ilk defa duyuyorum, ölen birinden sonra halen nafakanin ödenmesi. Paragöz ol, olma, adam sana yalan söyledi. Yalan söyleyerek senden para istedi. Yegenlerine elbette ekstra bir yardim edebilir, ama aylik nerdeyse 2bin lira yollamak çok saçma. Neticede babasindan kalan maaslarida var.

Adam ailenin enayisi. Herkes ondan para topluyor. Bu belli. Ancak yillaaar sonra anlar, ailesinden bir iki darbe yedikten sonra, ne kadar degersiz oldugunu. Ona ragmen yine tavri degismez, bir umut degerli olmak adina.

Yani konuyu nerden tutsan elinde kaliyor. Döven adama geri gidiyorsun, ama adamin para yollamasimi sorun oluyor? Bu evlilik yürümez. Daha dogrusu, yürümemeli.

1000 lira sizi çok zorlayacak bir rakam mı?
Ama razılığınız yoksa habersiz göndermesi tabi ki yanlış.
Bu arada, evet, adam dövdüm, yine gitmedi diye güveniyor. Bir daha da döver yani, engelleyen ne var? Yine karakolluk olursunuz, adam alışmış artık. Sonra siz yine eve dönersiniz. İnandırıcılığınızı yitirmişsiniz artık. Blöfünüzü görmüyor adam.
Boşanmayı düşünmez misiniz peki?

Gonderdigi tutar sizi bir seylerden eksik birakmiyorsa yegenlere ayda 1200 lira gönderilir bence. Abisinin çocukları sonucta, el degil. Maas baglanmis olabilir ama her sey gittikce pahalaniyor, 1200 tl dediginiz uc kisilik ailenin dort market alışverişi artik.

Bence sizin icin önemli olan para degil darp olmali bu durumda zaten.

Babaları 1000 TL gönderiyormuş. 1200 maaş bağlandı. Önceki standartlarından farklı bir durum olmadı.

++++
Bebeler aç açıkta değil ki, aynı miktarda para bağlanmış işte.

Adam olsaydı kendi evladını düşünür onun geleceği için ortaya para koyardı. Birikime karşıyım ne demek yani böyle dangalakça bir şeyi ilk kez duyuyorum yorum dahi yapmicam.

Bence boşanın bu adamdan bir bk olmaz. Bu kafayla tek çöp sahibi olamazsınız. Banka dekontunun çıktısını alın mahkemede sunun. Bu adam yeğenine para vereceğine çocuğuna versin diyin 1500TL nafaka isteyin. Madem parası var versin.

Siz paragöz değilsiniz, kocanız aşırı derecede beyinsiz. Yok yani beyin 0, kafatasının içinde boşluk var. Darpı hiç yazmıyorum bile.

Eşinizin ölen abisinin çocuklarına sahip çıktığını, onların kendilerini kimsesiz gibi hissetmesini istemediği için, para göndermeye devam ettiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back
X