- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
Yorumları görünce pişman oldunuz sanıp korkmuştum, yolda tartıştınız mı?
Hayır herhangi bir tartışma olmadı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yorumları görünce pişman oldunuz sanıp korkmuştum, yolda tartıştınız mı?
Size fiziksel ve ekonomik şiddet uygulayan kocanız tuttu kolunuzdan çoluk çocukla attı baba evine, dava açmak yerine keyfi yetsin de gelsin geri götürsün diye bekliyorsunuz. Gelir götürür merak etmeyin. En ufak bir kavgada yine baba evi yolları görünür. Böyle devri daim yapar. Biraz daha yesin paranızı, sülaleye ev alsın, elinizde birşey kalmayınca nasılsa o bırakır temelli.Bence size madalya takılsın.
Pes diyorum başka da diyecek bir şeyim yok. Kocamdan bir farkınız da yok.Size fiziksel ve ekonomik şiddet uygulayan kocanız tuttu kolunuzdan çoluk çocukla attı baba evine, dava açmak yerine keyfi yetsin de gelsin geri götürsün diye bekliyorsunuz. Gelir götürür merak etmeyin. En ufak bir kavgada yine baba evi yolları görünür. Böyle devri daim yapar. Biraz daha yesin paranızı, sülaleye ev alsın, elinizde birşey kalmayınca nasılsa o bırakır temelli.
Hadi siz beklemeye devamke.Pes diyorum başka da diyecek bir şeyim yok. Kocamdan bir farkınız da yok.
Madem sizden de izin çıktı. Hadi siz de kendinizi tatmin etmeye başka konulara.Hadi siz beklemeye devamke.
Konu sahibiyle aynı maddi koşullarda mıyım bilemem ama kendisi "bu para bizi zorlamıyor" diye bir cümle kurmuştu. Ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor, bu olaya ilk başladığımda çocuğumuz yoktu şimdi var 1 yaşında. Çok şükür bir eksiğimiz yok ama önemli bi birikimimiz de yok. Madii durumum kötü olsa zaten istesem de yapamam.Sizi tebrik ediyorum. Maddi olarak konu sahibi ile ayni durumdamisiniz. Konu sahibinin eşi kendi çocuğu icin köşeye para atmaz iken yardimda bulunuyor sizdemi çocuğunuzdan once tutuyorsunuz yegenlerinizi?
Sahsen bende aynı durum olsa maddiyatim iyi olsa once ailemin ihtiyaçlarını karsilayip tabiki yegenime yardim ederim.
Ben böyle şey görmedim cey, geldiğim yerde insanlar korkarlar laftan sözden, benim yüzümden insanlar zora girer, huzuru bozulur, kalkar da ters laf eder zoruma gider diye korkarlar bizim orda. Annemin babamın hep dediği, '' Bize laf lazım değil. ''. Ne kolay talep ediyor insan insandan, biz bu diklikle aç kalırız gibime geliyor.Anne babaya ev alınmış orda bitmeliydi yardımlar. Yeğenlere para nedir ya? Her ay her ay bir de. Karı koca doktor değiller iş adamı değiller konu sahipleri. Anne çalışsın diyen tek benim konuda. Ben de babasız büyüdüm 10 tl nafaka almadım annem çalıştı büyüttü okuttu beni . Emekli oldu tekrar çalıştı 3 yıl üniversite bitene dek. Dedemin maddiyatı çok iyiydi 5 kuruşta almadık ondan kendi yağımızda kavrulduk. İnsanlardan para bekleyen ve bir teşekkürü çok gören böyle yeğenlerim olsa ben asla para vermezdim. Eşin rızası olmadan zaten asla verilmez . Evlenmeseydi adam o zaman baksaydı ailesine ömür boyu. Hastalık dışında maaşa bağlanmaz. Ufak tefek yardım yapılır sadece
Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.
Bu arada yeğenler yıllardır babalarıyla görüşmüyordu. Cenazesine bile katılmadılar. Eşimin ailesinden eşim de dahil kimseyle görüşmüyorlar.
hiç aç kalmadık bugüne dek çok şükür.bir türkü var:minnet eylemem .hayat felsefemdirBen böyle şey görmedim cey, geldiğim yerde insanlar korkarlar laftan sözden, benim yüzümden insanlar zora girer, huzuru bozulur, kalkar da ters laf eder zoruma gider diye korkarlar bizim orda. Annemin babamın hep dediği, '' Bize laf lazım değil. ''. Ne kolay talep ediyor insan insandan, biz bu diklikle aç kalırız gibime geliyor.