• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragöz müyüm?

Bence size madalya takılsın.
Size fiziksel ve ekonomik şiddet uygulayan kocanız tuttu kolunuzdan çoluk çocukla attı baba evine, dava açmak yerine keyfi yetsin de gelsin geri götürsün diye bekliyorsunuz. Gelir götürür merak etmeyin. En ufak bir kavgada yine baba evi yolları görünür. Böyle devri daim yapar. Biraz daha yesin paranızı, sülaleye ev alsın, elinizde birşey kalmayınca nasılsa o bırakır temelli.

Size fiziksel ve ekonomik şiddet uygulayan kocanız tuttu kolunuzdan çoluk çocukla attı baba evine, dava açmak yerine keyfi yetsin de gelsin geri götürsün diye bekliyorsunuz. Gelir götürür merak etmeyin. En ufak bir kavgada yine baba evi yolları görünür. Böyle devri daim yapar. Biraz daha yesin paranızı, sülaleye ev alsın, elinizde birşey kalmayınca nasılsa o bırakır temelli.
Pes diyorum başka da diyecek bir şeyim yok. Kocamdan bir farkınız da yok.

Sizi tebrik ediyorum. Maddi olarak konu sahibi ile ayni durumdamisiniz. Konu sahibinin eşi kendi çocuğu icin köşeye para atmaz iken yardimda bulunuyor sizdemi çocuğunuzdan once tutuyorsunuz yegenlerinizi?
Sahsen bende aynı durum olsa maddiyatim iyi olsa once ailemin ihtiyaçlarını karsilayip tabiki yegenime yardim ederim.
Konu sahibiyle aynı maddi koşullarda mıyım bilemem ama kendisi "bu para bizi zorlamıyor" diye bir cümle kurmuştu. Ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor, bu olaya ilk başladığımda çocuğumuz yoktu şimdi var 1 yaşında. Çok şükür bir eksiğimiz yok ama önemli bi birikimimiz de yok. Madii durumum kötü olsa zaten istesem de yapamam.

Yolunuz açık olsun. İnşallah şu anki dirayetinizle devam edersiniz yolunuza. Emin olun şu anki halinizden çok daha iyi ve mutlu olacaksınız. Çocuğunuz kreş çağına gelmiş zaten, o adam olmadan gayet rahat yaşayabilirsiniz

Anne babaya ev alınmış orda bitmeliydi yardımlar. Yeğenlere para nedir ya? Her ay her ay bir de. Karı koca doktor değiller iş adamı değiller konu sahipleri. Anne çalışsın diyen tek benim konuda. Ben de babasız büyüdüm 10 tl nafaka almadım annem çalıştı büyüttü okuttu beni . Emekli oldu tekrar çalıştı 3 yıl üniversite bitene dek. Dedemin maddiyatı çok iyiydi 5 kuruşta almadık ondan kendi yağımızda kavrulduk. İnsanlardan para bekleyen ve bir teşekkürü çok gören böyle yeğenlerim olsa ben asla para vermezdim. Eşin rızası olmadan zaten asla verilmez . Evlenmeseydi adam o zaman baksaydı ailesine ömür boyu. Hastalık dışında maaşa bağlanmaz. Ufak tefek yardım yapılır sadece

Anne babaya ev alınmış orda bitmeliydi yardımlar. Yeğenlere para nedir ya? Her ay her ay bir de. Karı koca doktor değiller iş adamı değiller konu sahipleri. Anne çalışsın diyen tek benim konuda. Ben de babasız büyüdüm 10 tl nafaka almadım annem çalıştı büyüttü okuttu beni . Emekli oldu tekrar çalıştı 3 yıl üniversite bitene dek. Dedemin maddiyatı çok iyiydi 5 kuruşta almadık ondan kendi yağımızda kavrulduk. İnsanlardan para bekleyen ve bir teşekkürü çok gören böyle yeğenlerim olsa ben asla para vermezdim. Eşin rızası olmadan zaten asla verilmez . Evlenmeseydi adam o zaman baksaydı ailesine ömür boyu. Hastalık dışında maaşa bağlanmaz. Ufak tefek yardım yapılır sadece
Ben böyle şey görmedim cey, geldiğim yerde insanlar korkarlar laftan sözden, benim yüzümden insanlar zora girer, huzuru bozulur, kalkar da ters laf eder zoruma gider diye korkarlar bizim orda. Annemin babamın hep dediği, '' Bize laf lazım değil. ''. Ne kolay talep ediyor insan insandan, biz bu diklikle aç kalırız gibime geliyor.

Darp olayı hiç hoş değil ister yeğeni olsun ister anası babası olsun onları ön planda tutup onların menfaati için beni ezen biri eşi asla istemem.Para gönderebilir zaman zaman bizde ihtiyacı olan yakınlarımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama benim için önce kendi ailem olmalı yani eşim ve çocuğum...Önce can sonra canan demiş atalar...Ayakların üstünde duruyorsan çekme derdini..Oda ömür boyu çalışsın yeğenlerine..

Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.

Yani düşündüm. 2 tane pırlanta gibi yiğenim var Allah göstermesin böyle bir durum olduğunda maddi durumumuz iyiyse bende destek olurdum ama eşimin rızası da önemli, oda çok aşırıya kaçsın istemez sanırım . Şuan da bile her ay aylık 150 bazen 200 gibi veriyorum harçlık.
Baştan oturup konuşmak lazımdı . Fikrinizi sormaması önemsenmediğinizi gösteriyor . Üstüne birde darp olmuş, yazık olmuş. Ben en çok darp yüzünden boşanırdım . Paragöz değilsiniz. Elbette ailenizi de düşünmeniz gerekiyor ancak eşiniz sizin gibi düşünmüyor :(

Ben böyle şey görmedim cey, geldiğim yerde insanlar korkarlar laftan sözden, benim yüzümden insanlar zora girer, huzuru bozulur, kalkar da ters laf eder zoruma gider diye korkarlar bizim orda. Annemin babamın hep dediği, '' Bize laf lazım değil. ''. Ne kolay talep ediyor insan insandan, biz bu diklikle aç kalırız gibime geliyor.
hiç aç kalmadık bugüne dek çok şükür.bir türkü var:minnet eylemem .hayat felsefemdir

Back
X