• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragöz müyüm?

Kişisel görüşüm o para gözüme hiç gelmez hatta ben teklif ederdim fakat sizin başka sorunlarınız var . Yani paraya gelene kadar ilişkinizdeki sorunlara odaklanın .Size sormadan böyle kararlar vermesin mesela . Şiddet olaylarına girmiyorum bile .

Dayaktan sonra bile sizi suçlayıp beni tahrik ettin diyen adamla hala devam neden evlisiniz?
Eminim sizden o olaydan sonra ve gerçek bir özür bile dilememistir.
Yeğenlerine imkanı ölçüsünde para göndermesi sorun değil ama eşiniz sürekli ailesine para veren, annesine kredi çekip ev almış bir adam. Ailesine sürekli maddi yardımda bulunmuş.
Sizin düşünceleriniz hiçbir konuda önemsememiş.
Önceliği kök ailesi, siz ve çocuğunuz değil.
Evli kalmak için nasıl bir motivasyonunuz var acaba merak ettim.

Eh adam hakli. Ne yapsa zaten gitmiyorsun. Dövmüs, sövmüs, hakaret etmis, yaptiklarina devam etti ve halen tik yok. Gelip burda konu açiyorsun daha "haklimiyim" diye.

Abisi öldü, tabiki nafaka kesilcek ilk ese karsi. Ilk defa duyuyorum, ölen birinden sonra halen nafakanin ödenmesi. Paragöz ol, olma, adam sana yalan söyledi. Yalan söyleyerek senden para istedi. Yegenlerine elbette ekstra bir yardim edebilir, ama aylik nerdeyse 2bin lira yollamak çok saçma. Neticede babasindan kalan maaslarida var.

Adam ailenin enayisi. Herkes ondan para topluyor. Bu belli. Ancak yillaaar sonra anlar, ailesinden bir iki darbe yedikten sonra, ne kadar degersiz oldugunu. Ona ragmen yine tavri degismez, bir umut degerli olmak adina.

Yani konuyu nerden tutsan elinde kaliyor. Döven adama geri gidiyorsun, ama adamin para yollamasimi sorun oluyor? Bu evlilik yürümez. Daha dogrusu, yürümemeli.
Yazdıklarınızda haklısınız. Ayrılmam gerek ama cesaret edemiyorum.
Nafaka konusuna gelince yasal olarak kesildi ama eşim kendince nafakayı devam ettiriyor.

Dayaktan sonra bile sizi suçlayıp beni tahrik ettin diyen adamla hala devam neden evlisiniz?
Eminim sizden o olaydan sonra ve gerçek bir özür bile dilememistir.
Yeğenlerine imkanı ölçüsünde para göndermesi sorun değil ama eşiniz sürekli ailesine para veren, annesine kredi çekip ev almış bir adam. Ailesine sürekli maddi yardımda bulunmuş.
Sizin düşünceleriniz hiçbir konuda önemsememiş.
Önceliği kök ailesi, siz ve çocuğunuz değil.
Evli kalmak için nasıl bir motivasyonunuz var acaba merak ettim.

Konu sahibesinin yerinde olsam cinnet geçirip gırtlaklardım herhalde

Yazdıklarınızda haklısınız. Ayrılmam gerek ama cesaret edemiyorum.
Nafaka konusuna gelince yasal olarak kesildi ama eşim kendince nafakayı devam ettiriyor.
Ha şimdi adam parayı göndermezse tamamsınız yani?
Yediğiniz dayak, uğradığınız hakaret önemli değil mi?

Abisinden maaş baglanana kadar göndermiş ok ama sonrasinda devam eden duzenli ödemeleri ben de istemezdim özellikle kenarda hiç parasi yoksa mumkun değil gonderemezdi benimle evliyken.
Para gozluk mu degil mi bilmem artik bana gore degil.

Ama dayak yiyip hala evli kaliyorsunuz bu adamla sonra beni kaybetmekten korkmuyor mu diyorsunuz. Parayi geçtim dayak atan insandan ne bekliyorsunuz hala anlamak zor.

İşte böyle insanlar bana paragöz gibi geliyor dayak atsın ama para yollamasın. Üstelik para gönderdiği insanlar yeğenleri ondan sonra toplumda akrabayı yerden yere vuruyoruz.
Ne kadar kolay yazıyorsunuz. 4 sevgililik+8 evlilik toplam 12 yıllık ilişki. Dayak elbette önemli ve bir daha eskisi gibi olamadık olmayacağız da biliyorum. 2 yaşında bir çocukla tek başıma cesaret edemiyorum. Bu demek değil ki bu durum sonsuza dek böyle devam edecek.
Dayak atsın ama para yollamasın gibi bir düşüncem yok. Emin olun bu yorum beni çok incitti.

Yardım elbette edilir ama gerekli olduğu durumlarda.. Zaten maaş alınıyor abisinden kalan..
Siz bunları bırakın da sırf bu sebeple darp edilmeniz korkunç..
Neee darp varsa ben bu konuya odaklanamam, hala neden evlisin konu sahibi . Bosan senın cocuguna sa 3000 gondersın

Yetim kalan yeğene kol kanat germek anlaşılabilir bir şey. Eşinizin bunu sizden saklamadan yapması gerekirdi, o ayrı.

Ama bu konuya gelinceye kadar ortada affedilmeyecek bir şey var: şiddet.

Şiddeti sineye çeken bir kadın yetim yeğene gönderilen paraya takılmamalı bence.
Paragöz müsünüz bilemem. Ama affedilmez hatayı affedip, uzlaşılabilir konuyu problem ettiğinizi söyleyebilirim.

Ne kadar kolay yazıyorsunuz. 4 sevgililik+8 evlilik toplam 12 yıllık ilişki. Dayak elbette önemli ve bir daha eskisi gibi olamadık olmayacağız da biliyorum. 2 yaşında bir çocukla tek başıma cesaret edemiyorum. Bu demek değil ki bu durum sonsuza dek böyle devam edecek.
Dayak atsın ama para yollamasın gibi bir düşüncem yok. Emin olun bu yorum beni çok incitti.
Ben sizin açtığınız konuya istinaden yaptım yorumumu. Ana konu olarak para göndermesini yazıp arada dayak konusunu belirten sizsiniz. Kimsenin evinin içini bilemem tabi yaşamayana da kolay gelir zaten bu düşüncedeyim ben de ama siz kendiniz bile yazmışsınız dayaktan sonra affettiğim için mi böyle rahat diye. Evet aynen öyle. Siz bu adamın dayak atmasına bile boyun eğmişsiniz eee nasıl başka bi hareketini değiştirmesini bekliyorsunuz

Yeğenler babasız kalmış amca olarak para göndermesinde bi sorun görmedim ben. Sizin daha önemli bir sorununuz var o da darp, farkındasınız değil mi?
Bu arada yeğenler yıllardır babalarıyla görüşmüyordu. Cenazesine bile katılmadılar. Eşimin ailesinden eşim de dahil kimseyle görüşmüyorlar.

Sadece dayak da değil.
Eşiniz bu 12 yılın hatrını bilen bir insan mı?
Sizin düşüncelerinizi hiçbir konuda önemsemiyor.
Parasını yıllardır ailesiyle paylaşıyor resmen.
İhtiyacı dahilinde elbette yardım edilir ama eşinizin durumu onu aşmış.
Yeğenlerine gelene kadar da aynıymış. Onların durumu ekstra.
Tayin istemiş size sormamıs bile, şuan ayrı yaşıyorsunuz eşiniz öyle uygun gördüğü için.
Dayak atmış onda bile sizi suçlamış.
Yazık değil mi size?
Eğitimli, iş güç sahibi kadınsınız, kendinize reva gördüğünüz hayat bu olmamalı.

Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.
Darp olayını şiddetle kınamakla birlikte yeğenlerine sahip çıkması eşinizin çok vicdanlı olduğunu hissettirdi. Sizinle kötü olmak pahasına yetim çocukların bir nebze yaralarını sarmaya çalışıp sorumluluklarını üstlenmiş. Amca baba yarısı derlermiş.
Size gelince, eşinizin yardımları sizi zora sokmuyormuş. Bu anlamda keşke eşinizin kararına saygı gösterseydiniz.Hayat babasını kaybeden çocuklar için yeterince zor zaten.Kendi birikimlerinizi, geleceğinizi düşünmek tabi ki sizin de hakkınız.Ama ölüm hepimizin başında. Sizin eşiniz vefat etse ve eşinizin kardeşi sizin çocuklarınıza maddi katkı sunduğunda onun eşi sizin tepkileri verseydi eminim size çık antipatik gelirdi. Ayrıca eşinizin bu duyarlı davranışı belki sizin hayatınızda daha güzel kapılar açar.
Son olarak darp olayının sebebi ne olursa olsun affedilecek bir tarafı yok. Sizin düşünmeniz gereken tek konunun bu olması gerekir.

Yahu sadece dayak bile degil. Adam ile karakolluk oldun, dava açildi. Bir insan ömürü 80 yillik. Hatta giderek 100 yas olma olanagi daha yüksek. 80 yilda, 12 yil ne ki?

Tek cocuklu kadin senmisin? Bende bir anne olarak bosandim, ki siddet yokken. O küçük cocuga yazik degilmi o siddetli ortamda büyümesi?

Ve cesaretin yoksa, bos yere esinin banka hesaplarina bakma. O halde 3 maymunu mecburen oynayacaksin. Hem cesaret olmasin, hem o evde huzur olmasin. Olmuyor öyle.

1200 rahmetli babalarından maaş bağlanmış+1200 de eşiniz her ay veriyorsa 2.400 tl para yaptı. Şimdi aylık olarak sizin çocuğunuz için 2.400 kenara para ayırıyorsa göndermeye devam etsin. Ama onlara gönderip üstüne para açığı olunca sizin kendinizden tasarruf edip biriktirdiğiniz parayı istiyorsa o hiç olmaz. El üstünden ellez ağırlamak denir buna iç anadoluda.
Parayıda geçtim işin içinde darpda var. Yiğenlerinin rahat yaşamasını düşünen bir erkek kendi evladının annesinin de saygınlığını düşünmeli. Vallahi resim çok net ama görmeye cesaretiniz yok şimdilik

Bakın samimiyetle birşey soracağım.
Kocanız tarafından darp edildiniz.
Karakolluk oldunuz.
2 ay sonra mahkemeniz var.
Şuanda aynı evde normal bir çift olarak yaşıyor musunuz?
Tekrar yineliyorum, samimiyetle soruyorum.
Oluyor mu, yapabiliyor musunuz böyle?
Ben karakolun, mahkemenin kapısından geçmemiş bir insan olarak beni oralara düşüren adam kocam ise hayatım alt üst olur diye düşündüm açıkcası okuyunca.
Yeniden aynı evde aynı yatakta yapamam diye düşündüm.
Enteresan geldi.
2 yaşında çocuğunuz hatrına deniyorsunuz peki ama sizin gönlünüzü aldı mı mesela? Ne yaptı? Kavga etme nedeniniz yeğenlerine gönderdiği paraydı ve hala devam etmekte??
Değişen nedir?

Başlığa cevabım, hayır paragöz değilsiniz. Madem maaş da bağlandı her ay düzenli paraya gerek yok. Önce çekirdek aile gelir.
Yetim yeğenlerine hediyelerle arada verilen harçlıklarla kol kanat germeye devam edebilir ama her ay düzenli değil.
Bence yani.

Back
X