Paragözlükle suçlanıyorum ben haksız mıyım

O ne katkida bulunacak annenizin ev almasinda? Oda altinlarini versin

Konu sahibi numarasini versin ablanin KK olarak bir arayalim. Cok sinirleniyorum insanlari kullanmak isteyen cikarcilara. Hele de abla gibi korumasi kollamasi gereken ailen, canin bunu yapiyorsa olelim ya.

Ablaniza haddini bilmesini söyleyin. Madem annenizi dolduruyor oda cikartsin paraciklari..bekarsiniz babaniz yok. Ilerde evleneyim deseniz kendi paraniz olmasi cok önemli. Anneniz de küsmek istiyorsa küssün. Inanin su duygusal santaja boyun egmenin iyi birseyler dogurduguna simdiye kadar hic sahit olmadim
Ohoo ablaniza kalacak birikime siz niye maasinizi koyasiniz. Ne kadar cin fikirliymis ablaniz oyle.
O da beni cin olmakla suçluyor

Ben bir kere dile getirdiğimde bu kadar paragöz olduğunu dile bari dökme deyip homurdandı
Ben paragöz değilimde sanırım sen paragözsun zıra eve katkıda bulunan ben evın barkın ayrı olduğu halde burmunu benım maaşıma sokan sen hayırdır annemle benım bırıkım yapıp benım paramdan mal mı almayı planlıyorsun dıyemedın mı? Çok meraklıysa o da katkıda bulunsun evlendı dıye evlatlıktan afaroz edılmedı ya

Bende onlar öyle deyince kendimi suçlu hissediyorum bilmiyorum.

Suclulugunuzu kullaniyorlar. Asla objektif olarak annenize ev almak gibi bir yukumlulugunuz yok. Ablaniz kendisi katkida bulunmuyor. Asla paragoz diyemezler bencil diyemezler. Siz elinizden geleni yapiyorsunuz zaten. Kuserlerse de kendileri bilir. Gerekirse biraz uzaklasin baska sehre filan gidin is bulup bilmiyorum ki.

Bende onlar öyle deyince kendimi suçlu hissediyorum bilmiyorum.

Benim babam ben daha 19 yasindayken vefat etti. Annemize yardim etmek koruyup kollamak hepimizin görevi. Sükür simdiye kadar onu ne kimseye muhtac ettik nede bundan sonra öyle bir niyetimiz var. Sizde bir muhtaclik yok. Eve katkiniz var. Acil bir durum yok. Suclu hissedecek birsey yok. Size bir örnek vereyim. Benim bir tanidigim cok ciddi borclar yapti. Kizi da akrabalari arayip saydirmis "babama yardim etmiyorsunuz" diye. Bir akrabasi da demis "seni baban okuttu. Daha yeni evlendin. Madem bu kadar darda, kocaya gitmeseydin de calisip babanin borcunu ödeseydin" demis. Sizin ablanizin ki o hesap..madem anneniz ev alacak, oda elini tasin altina koyup katkida bulunacak. Bunun evli olup olmamakla alakasi yok. Madem ortaya atliyorsun önce senin payini görelim diyeceksiniz. Miras (tövbe tövbe yasayanin mirasi da yok ya) durumunda yasal hakki dogar cünkü. Ablanizda "benim katkim yoktu, ev senin" diyecek göz yok

İyide siz o evde boş beleş yaşamıyorsunuz ki. Üzerinize düşen gerekli giderleri karşılıyormuşsunuz.
Peki ablanız bekarken parasını annenize verirmiydi?
Ben paramı vermemiştim anneme. Ama ablam vermiş annemde onun adına biriktirmişti. Hatta altın yapmış altını vermişti ablama.
Belkide annenizin beklentisi bu yönde ama ablanız dile getiriyor mevzuyu

Benim babam ben daha 19 yasindayken vefat etti. Annemize yardim etmek koruyup kollamak hepimizin görevi. Sükür simdiye kadar onu ne kimseye muhtac ettik nede bundan sonra öyle bir niyetimiz var. Sizde bir muhtaclik yok. Eve katkiniz var. Acil bir durum yok. Suclu hissedecek birsey yok. Size bir örnek vereyim. Benim bir tanidigim cok ciddi borclar yapti. Kizi da akrabalari arayip saydirmis "babama yardim etmiyorsunuz" diye. Bir akrabasi da demis "seni baban okuttu. Daha yeni evlendin. Madem bu kadar darda, kocaya gitmeseydin de calisip babanin borcunu ödeseydin" demis. Sizin ablanizin ki o hesap..madem anneniz ev alacak, oda elini tasin altina koyup katkida bulunacak. Bunun evli olup olmamakla alakasi yok. Madem ortaya atliyorsun önce senin payini görelim diyeceksiniz. Miras (tövbe tövbe yasayanin mirasi da yok ya) durumunda yasal hakki dogar cünkü. Ablanizda "benim katkim yoktu, ev senin" diyecek göz yok
Ev varmış ıkımcı ev nıye ıstenıyor mıllet bır tane başımı sokacak evım olsun başka bır şey ıstemem der. Madem abla bu sinsilikte konu sahıbıde ben katkıda bulunsamda o mal da benım payımda hakkın olmaz evın yarısı benım diğer yarısınıda ıkımız yıne pay etcez zıra kendıne havadan pay geliyor. Abla çok uyanık yarı bedavadan gelıcek bu kız kendı alın terını alıcak oldu paşam olduuu

İyide siz o evde boş beleş yaşamıyorsunuz ki. Üzerinize düşen gerekli giderleri karşılıyormuşsunuz.
Peki ablanız bekarken parasını annenize verirmiydi?
Ben paramı vermemiştim anneme. Ama ablam vermiş annemde onun adına biriktirmişti. Hatta altın yapmış altını vermişti ablama.
Belkide annenizin beklentisi bu yönde ama ablanız dile getiriyor mevzuyu
Annem ablam doldurunca değişiyor. Yoksa ben parayı savuran biri değilim

Ev varmış ıkımcı ev nıye ıstenıyor mıllet bır tane başımı sokacak evım olsun başka bır şey ıstemem der. Madem abla bu sinsilikte konu sahıbıde ben katkıda bulunsamda o mal da benım payımda hakkın olmaz evın yarısı benım diğer yarısınıda ıkımız yıne pay etcez zıra kendıne havadan pay geliyor. Abla çok uyanık yarı bedavadan gelıcek bu kız kendı alın terını alıcak oldu paşam olduuu
Benim biriktirdiğiim para yarın oryak olacak anneme verirsem ben niye açıkta kalayım demiştim senin ne kadar kirli düşüncelerin diyor bunu mu hesapladın dedi

ozaman evlenirken bütün masrafımı annemi karşılayacak de ablana ,

yada aynı soruyu anne ne sor bakalım ne diyecek ,

annenle ablan çok açıkgözlüler
Bu konular açılınca ben kendi fikrimi söylediğimde ablam bir afra tafra yapıyor annem üzülüyor ben de kendimi suçlu hissediyorum

Benim biriktirdiğiim para yarın oryak olacak anneme verirsem ben niye açıkta kalayım demiştim senin ne kadar kirli düşüncelerin diyor bunu mu hesapladın dedi
Yav sen nıye bu kadar pasıfsın hıc mı sert cevap veremıyorsun bak ustte ne guzel yazmışım sana bır şey mı dedı onu kopyala yapıştır. Bak burda herkes sana söylemen gerekenlerı söylüyor . Şöyle bırı bana denk gelmıyor kı ahh ahh

Parayı çarçur eden biriyseniz ablanız sizi düşündüğü için yapıyor olabilir.Ama değilseniz sizin paranız karışmaya hakkı yok

Bu konular açılınca ben kendi fikrimi söylediğimde ablam bir afra tafra yapıyor annem üzülüyor ben de kendimi suçlu hissediyorum

ablan suç bastırıyor çünkü terbiyesizlik yaptıgının farkında ,

o ne kadar afra yapıyorsa sen daha çok yapacaksın , onu başka türlü sindiremezsin

Back
X