• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragözlükle suçlanıyorum ben haksız mıyım

Merhaba sevgili bayanlar. Ben annemle yaşıyorum. 28 yaşındayım , babam yok. Bir tane de ablam var o evlendi. Bana kazandığım parayı anneme vermemi söylüyor aksini söylediğimde paragözlükle itham ediyor bana. Annem çalışıyor ev kendinin üstelik nafaka alıyor. Ablamın derdi annemin birikimine benim de katkı sağlamam. Tamam da benim ilerde ne olacağım belli değil evlenmezsem annemin ardından yalnız kendi başıma bir mücadele vereceğim. Artık kendi birikimimi yapmam gerek miyor mu. Üstelik annemde biriken her para ablamla ikimize ortak olarak kalacak. Bir fikir verin ben mi yanlışım ablam mı
Ablanıza her şeye burnunu sokmaması gerektiğini biter birey olduğunuzu annenizin zaten çalıştığını ve bir evi olduğunu aynı zamanda nafaka da aldığını. Genç bir kadın olarak kendi geleceğiniz için birikim yapma konusunda kimseden izin istemediğinizi annenizi bu kadar düşünüyorsa katkı da bulunabileceğini söyleyin.

kendısınde olup olmaması sızın sorununuz degıl evın gıderını sızın karsılamanıza ragmen daha da nasıl acsa kalan tum paranıza goz koyuyorlarsa tum faturaları bırıktırın bu ay buı kadar harcadım benımde param yok para lazım deyıp arayın kendısını
2-3 kere yapın bunu sesını kesecektır

bu abla falan degıl bıldıgın kan emıcı
Ablam bana birde diyor ki sen evin ihtiyaçlarını alma annemden alın senin parayı doğrudan birktirin 😄

Bir miktar katkı sagliyormussunuz zaten evin ihtiyaclari icin geri kalanini kendiniz ayri biriktirmelisiniz yarin bir gun ne olacagi belli olmaz bunu soylemek istemezdim ama affiniza siginarak soyluyorum anneniz vefat etse ablaniz da ortak olacak o paraya hicte kardesim biriktirmis onun hakki demeyecek

Ablanıza her şeye burnunu sokmaması gerektiğini biter birey olduğunuzu annenizin zaten çalıştığını ve bir evi olduğunu aynı zamanda nafaka da aldığını. Genç bir kadın olarak kendi geleceğiniz için birikim yapma konusunda kimseden izin istemediğinizi annenizi bu kadar düşünüyorsa katkı da bulunabileceğini söyleyin.
Ablamın en ufak şeyde ortalığı havaya kaldıran yapısı var. Annem çok çekti evlenmeden önce o. Annem hassas bir kadın en küçük şeyde sabaha kadar uyumuyor ve ağlıyor biz ablamla tartışınca

Parayı çarçur eden bir yapım yok. Geleceğim için biriktireyim diyorum. Hatta bir miktar birikmişim var. Anneme vermediö. İçten içe acaba ben mi yanlışım diyorum

Yani şu yüzden dedim benimde iki kardeşim var okuyolar paralarına savurganlık yapmadığı sürece karışmam. Siz hem evin giderlerini karşılıyormuşsunuz bence ablanızın karışmaya hiç hakkı yok.

Bir miktar katkı sagliyormussunuz zaten evin ihtiyaclari icin geri kalanini kendiniz ayri biriktirmelisiniz yarin bir gun ne olacagi belli olmaz bunu soylemek istemezdim ama affiniza siginarak soyluyorum anneniz vefat etse ablaniz da ortak olacak o paraya hicte kardesim biriktirmis onun hakki demeyecek
çok haklısınız bende bu noktaya varıyorum düşününce.

Ablam bana birde diyor ki sen evin ihtiyaçlarını alma annemden alın senin parayı doğrudan birktirin 😄
bu kadar mı açsın abla ? bu kadar mı durumun kotu dıyemedınız mı

net konusun sızı sadece gelır kaynagı olarak goren kardes bagı olmayan bır kısıyı kırmaktan cekınmeyın sız evın gıderını karsılıyorsanız hem annenız ıcın hemde o evde sızde yasadıgınız ıcın suan ıstersenız kendı evınıze cıkar kımseyle de gorusmezsınız bunu yapabılecek gucunuz var bunu kendısıne soyleyın

bırdaha da benımle konusma seklıne uslubuna dıkkat et yoksa esın mı senı kullanarak paraya goz dıktı yoksa sen mı hangınız yapıyorsunuz bunu sesımı cıkarmak zorunda bırakmayın benı dersınız nasıl sesını keser o zaman gorursunuz

bu kadar mı açsın abla ? bu kadar mı durumun kotu dıyemedınız mı

net konusun sızı sadece gelır kaynagı olarak goren kardes bagı olmayan bır kısıyı kırmaktan cekınmeyın sız evın gıderını karsılıyorsanız hem annenız ıcın hemde o evde sızde yasadıgınız ıcın suan ıstersenız kendı evınıze cıkar kımseyle de gorusmezsınız bunu yapabılecek gucunuz var bunu kendısıne soyleyın

bırdaha da benımle konusma seklıne uslubuna dıkkat et yoksa esın mı senı kullanarak paraya goz dıktı yoksa sen mı hangınız yapıyorsunuz bunu sesımı cıkarmak zorunda bırakmayın benı dersınız nasıl sesını keser o zaman gorursunuz
Benim tek hassas noktam annem. Annem yıllarca şiddet görmüş bir kadın. Ablamla biz tartışınca sabaha kadar uyumuyor gizli gizli ağlııor bu da beni kahrediyor

Ablamın en ufak şeyde ortalığı havaya kaldıran yapısı var. Annem çok çekti evlenmeden önce o. Annem hassas bir kadın en küçük şeyde sabaha kadar uyumuyor ve ağlıyor biz ablamla tartışınca
Bırakın kaldırsın. Siz sessiz kaldıkça bu böyle devam eder. Bir kere de siz sesinizi çıkartın. Benim annemde öyle. Kardeşimle aram azıcık bozulsun hemen kendine dert eder. Sen ara der. Ben en son anne onla olan ilişkim seni ilgilendirmez. İki kişi arasında olan bir şey lütfen karışma ve hayır haklı olduğum bir konuda sırf büyüğüm diye ben adım atmayacağım dedim. O gün bugündür annem karışmaz

Birbirimize giriyoruz laf dalaşıyla annem iki kardeşsiniz niye böyle yapıyorsunuz diyor. Ablam ortalığı ayağa kaldırıyor. Ben sadece anneme üzülüyorum
bosuna uzuluyorsunuz benım bır cocugum dıgerıne boyle bır emrıvakı yapsa sen kendı ısıne bak herkes kendı hesabını daha ıyı bılır bırbırınızın cuzdanına benım ustumden karısmayın derdım

bırde ay nıye boyle yapıyorsunuz dıyormus nıye cocuguna dogruyu gostermıyor ıkınızde cocugusunuz nıye bırının dıgerını ezmesıne ızın verıyor kusura bakmayın bu hıc normal bır anne davranısı degıl

Merhaba sevgili bayanlar. Ben annemle yaşıyorum. 28 yaşındayım , babam yok. Bir tane de ablam var o evlendi. Bana kazandığım parayı anneme vermemi söylüyor aksini söylediğimde paragözlükle itham ediyor bana. Annem çalışıyor ev kendinin üstelik nafaka alıyor. Ablamın derdi annemin birikimine benim de katkı sağlamam. Tamam da benim ilerde ne olacağım belli değil evlenmezsem annemin ardından yalnız kendi başıma bir mücadele vereceğim. Artık kendi birikimimi yapmam gerek miyor mu. Üstelik annemde biriken her para ablamla ikimize ortak olarak kalacak. Bir fikir verin ben mi yanlışım ablam mı
Ablanın evi var nafaka alıyor bir sorunu yoksa calısabilirdw peki Sen? Yarın birgün evlenicen yuva kurcaksın para biriktirmen gerek Ablanın en azından tutunacak dalı var senin yok

Benim tek hassas noktam annem. Annem yıllarca şiddet görmüş bir kadın. Ablamla biz tartışınca sabaha kadar uyumuyor gizli gizli ağlııor bu da beni kahrediyor
yıllarca sıddet gormus ama bır cocugunun dıgerıne yaptıgı psıkolojık sıddete ses cıkarmıyor cıkarına geldıgı ıcın belkıde bılmıyorum annenız gerekenı soylemelıydı sızın cevap vermenıze gerek bıle kalmamalıydı o abla kımkı anne yı bıle ezıp sıze emrıvakı yapıyor herkes haddını yerını bılmelı ne munasebet ya

Anneniz sizin yüzünüzden ağlamayacak.
Anneler ağlar
Mutsuz kadınlar ağlar
Sebep bulmaya görsün hemen ağlarlar
Sebebi siz değil geçmiştir

Ablanın evi var nafaka alıyor bir sorunu yoksa calısabilirdw peki Sen? Yarın birgün evlenicen yuva kurcaksın para biriktirmen gerek Ablanın en azından tutunacak dalı var senin yok
Abla degıl annesı babasından ayrılmış. Annesını evı maaşı nafaka gelırı var. Bu kızda evın gıderlerını karşılıyor. Abla evlenıp gıtmış arayıp kıza maaşını anneme ver ev alsın dıyor kendı bır kuruş vermıyor ılerde bedavadan bu kızın bırıkımıyle mal sahıbı olma peşinde

Back
X