Param yok dogumgununu ekmem lazim yardim

Neden olmasın ? Pandemi , ekonomik kriz vb nedenlerle işsiz kalan ; firmaların giriş çıkış yapıp tazminatlarını verdiği , sonra da asgari ücretle çalıştırmaya başladığı onlarca çalışan var.

Düşen gelir düzeyleri nedeniyle her yaştan insanın yaşayabileceği bir sorun yaşadığınız.

Peki siz kaç yaşındasınız ? Öğrenci misiniz ?
Yok ben annelik evlilik bilmedigim icin evli insanlarin hayatta benim paylastiklarindan daha ciddi meseleleri oluyordur demek istedim yani kotu bisey demedim aslinda tam tersi

Is durumunuz ne. Ise girin parayi takiyorsaniz yok ise . hem paraniz olur hem kismeye aciklama yapmazsınız. Tabi çalışınca arkdslarim beni fakir gorurmu diye düşünebilirsin fariha misali ama herkes iyi durumda olmuyor bunu kabullenin gidin ise baslayin part time olabilir hem paraniz hem zamaniniz olur.33 yasinds biiri iseniz gercekten işmi yok
Onların durumu iyise avon orifleme falan satin onalra hem paraniz olur hem vaktiniz

Hayir 33 yasinda birinin galiba dogumgunune gitmeme icin bahane gibi derdi olmaz coluk cocuk kaynana derdinden :S

neden öyle diyorsunuz ki? ben 50 yaşımda bile gidiyorum. Hatta bu sene hiç olmadığı kadar yaş günüm kutlandı. :) her gelen elinde bir pasta

Düşünmeyin öyle insan yaşadığı sürece varsa gücü her türlü yolunu bulur

Ben karsilamalarini istemiyorum ki
Hepsinin cok parasi var bitek ben boyleyim
Soylemek istemiyorum
Beni iyi hissettirmeyecek soylemem
gurur yapıyorsunuz haklı da olabilirsiniz kendinizce
ama böyle de sürekli bahane uydurursanız yakın zamanda sizi hiçbişeye çağırmazlar üzülmeyin sonra
olan arkadaşlığınız da biter

Havalı (!) bir gruba dengi olmayan bazı kızlar yamanmaya çalışır. Onlar gibi olmasa da onlar gibiymiş gibi davranır. Kılık, kıyafet, hal ve tavırlar gibi. Sizde de öyle bir durum var sanki. Gerçekten içlerine girmiş olsaydınız bunu dert etmeyeceklerini bilir, dile getirirdiniz hatta gelirleri gerçekten de iyiyse sizi bile kapıdan gelip alabilirlerdi.

Denginiz olan kişilerle arkadaşlık kurun. Ezikmiş gibi hissetmeye değmez. Ben yazdığınızdan bunları çıkardım.
Emiri bulmasina az kaldi.biraz gercekci olmasi lazim 33 yasinda ise

durumunuzu açıkça söyleyin. insanların böyle zor günleri olabilir. hayat bu. herkesin başına gelebilir.

kendinizi böyle böyle sosyal ortamlardan soğutmayın. biri geçerken sizi alır yol parası vermezsiniz hediye almasanız hoş karşılanır bence.sizi idare ederler ne olacak yani

takılmayın böyle şeylere

Son 5 6 defadir ya hastayim ya baska bisey Yine hastayim dersem inanmazlar
canım sana daha ne diyelim. hastayım diyemem, param yok diyemem vs vs.
paranın olmaması ayıp bir şey mi yalan söyleyince daha mı iyi hissedeceksin. madem bu kadar uzaksın o arkadaşlarına o zaman yolunu çiz. halden anlamayan insanlarsa zaten arkadaş olma.

Dolmus param yok dıyo kız,evden sar bıseuy gotur dıyorlar:110:Hadı burdan gıdelım bı kahve ıcelım dese mıllet nolcak?:(Acıkca soyleyın artık bence.Ben musaıt değilim maddı olarak suan dıye.

Yok ben annelik evlilik bilmedigim icin evli insanlarin hayatta benim paylastiklarindan daha ciddi meseleleri oluyordur demek istedim yani kotu bisey demedim aslinda tam tersi

Yanlış anladınız. Sizi yaşça küçük ve derdinizi de önemsiz görmüyorum. Emin olun sizden yaşça büyük olup , sizinle aynı sorunlarla boğuşan yüzlerce insan var.

Elbet bu günleriniz geçer , inşallah daha güzel günleriniz olur.

Arkadaş grubunuz sizin ekonomik gelir seviyenizin çok üzerindeyse , uzun süreli bir arkadaşlığı sürdürmek sizi de yıpratacaktır.

Umarım kendinizi aralarında daha rahat hissedeceğiniz insanlarla tanışır ve yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

Açıkça söyleyin bence.böyle durumu müsait olmayan bi arkadaşımız var dı.Söylemeyemezdi de kuzum o gün kim müsaitse arabası olan bi arkadaşımız onu da alır öyle yapardık etkinliklerimizi.Aradaki bağınız kopmasın yalan iyi bişey değil

bunda utanip cekinecek hicbir sey yok, acikca söyleyin bence de. zaten maddi durum sebebiyle sizinle arkadaslik etmek istemeyeceklerse hayatinizda olmasinlar, daha iyi. "arkadas" öyle olmaz cünkü.

Gelisme
Oncelikle burada yazma amacim gercekten arkadaslarimi ekip gitmemekti bunun icin de gercekci bi bahane bulmakti sayenizde

Sonra burda bi abla sayesinde gittim nickini vermeyecegim cunku istemeyebilir buradan kendisine cok tesekkur ediyorum bir kez daha gittim dogumgunune kendisi kanatsiz bi melek

Belki hep boyle anlar yasayamayacagim ama uzun zamandir ilk kez yasadigimi genc oldugumu hissettim

Basta cok cekindim. Utandim. Hep birlikte otururken hatta goz goze gelemedim arkadaslarimla (sosyal fobim var onceki konumda bilen bilir) hamburgerciye gittik ilk orada menuyle peceteyle oynadim konusmaya calisirken heyecandan kelimeleri bile karistirdim hatta
Boyle sey oluyo sanki karsimdaki insan tarafindan sikici bogucu sevilmeye degmez loser biri olarak gorunuyormusum ya da gorunecekmisim korkusu gibi degisik bisey
Gunun ilerleyen saatlerinde biraz daha rahatladim
Kiyafet seciminde cok asiri zorlandim cunku oyle ortamlarda giyebilecegim gibi duzgun kiyafetim yok pek olanlardan uydurdum bisey Sonra arkadasim evinden kendinkilerden verdi biseyler o gunluk bedenlerimiz ayniydi
Sonra aksam bi konser vardi oraya gittik orda yine herkes dans ederken ben utandim
Sonra benim gibi hem maddi hem cekingen bi arkadas daha vardi grupta Kendim gibi birini gorunce cesaret aldim bide kimse o kadar karanlikta bana dikkat etmez diye ben de hoplayip ziplamaya basladim Hatta konserden sonra sarkiciyla fotograf bile cektirdim

Sonra ordan cikip cimenlere oturduk sahilde ben yine pek oturasim yok dedim ayakta durdum basta bi sacma şekilde Sonra sahildeki amcadan cekirdek cay aldik cekirdek olunca ortam daha yumusuyo ya yine daha rahatladim cekirdek citlerken
Sonra ordan kalkip kokorecci midyeciye gittik onlar kokorec yedi ben de midye tava sandvic yedim Saat gece 3 e kadar oturduk Sonra beni eve biraktilar Inerken aklimda hala acaba beni seviyolar mi yoksa onlari cok mu bogdum gibi sorular vardi fobim yuzunden boyle paranoyak dusunceler geliyo hep
Boyle biraz kendimi astigim eglendigim uzun zamandir ilk kez sirf ihtiyactan degil de guzel zaman gecirmek icin biseyler yaptigim bi gun oldu

Buradan hem siz de mutlu olun diye hem de ablaya bi kez daha tesekkur etmek icin yaziyorum

Gelisme
Oncelikle burada yazma amacim gercekten arkadaslarimi ekip gitmemekti bunun icin de gercekci bi bahane bulmakti sayenizde

Sonra burda bi abla sayesinde gittim nickini vermeyecegim cunku istemeyebilir buradan kendisine cok tesekkur ediyorum bir kez daha gittim dogumgunune kendisi kanatsiz bi melek

Belki hep boyle anlar yasayamayacagim ama uzun zamandir ilk kez yasadigimi genc oldugumu hissettim

Basta cok cekindim. Utandim. Hep birlikte otururken hatta goz goze gelemedim arkadaslarimla (sosyal fobim var onceki konumda bilen bilir) hamburgerciye gittik ilk orada menuyle peceteyle oynadim konusmaya calisirken heyecandan kelimeleri bile karistirdim hatta
Boyle sey oluyo sanki karsimdaki insan tarafindan sikici bogucu sevilmeye degmez loser biri olarak gorunuyormusum ya da gorunecekmisim korkusu gibi degisik bisey
Kiyafet seciminde cok asiri zorlandim cunku oyle ortamlarda giyebilecegim gibi duzgun kiyafetim yok pek olanlardan uydurdum bisey Sonra arkadasim evinden kendinkilerden verdi biseyler o gunluk bedenlerimiz ayniydi
Sonra aksam bi konser vardi oraya gittik orda yine herkes dans ederken ben utandim
Sonra benim gibi hem maddi hem cekingen bi arkadas daha vardi grupta Kendim gibi birini gorunce cesaret aldim bide kimse o kadar karanlikta bana dikkat etmez diye ben de hoplayip ziplamaya basladim Hatta konserden sonra sarkiciyla fotograf bile cektirdim

Sonra ordan cikip cimenlere oturduk sahilde ben yine pek oturasim yok dedim ayakta durdum basta bi sacma şekilde Sonra sahildeki amcadan cekirdek cay aldik cekirdek olunca ortam daha yumusuyo ya yine daha rahatladim cekirdek citlerken
Sonra ordan kalkip kokorecci midyeciye gittik onlar kokorec yedi ben de midye tava sandvic yedim Saat gece 3 e kadar oturduk Sonra beni eve biraktilar Inerken aklimda hala acaba beni seviyolar mi yoksa onlari cok mu bogdum gibi sorular vardi fobim yuzunden boyle paranoyak dusunceler geliyo hep
Boyle biraz kendimi astigim eglendigim uzun zamandir ilk kez sirf ihtiyactan degil de guzel zaman gecirmek icin biseyler yaptigim bi gun oldu

Buradan hem siz de mutlu olun diye hem de ablaya bi kez daha tesekkur etmek icin yaziyorum
Ne güzel iyi insanlar iyi ki var. Maddi yardımda bulundu sanırım.
Yaşın kaç bilmiyorum acaba part time bir işe girsen nasıl olur ?

Ben de doğum günü ve zengin bebeler deyince arkadaşınızın villası var, oraya gideceksiniz sanmıştım. Dışarıda vakit geçirmeymiş meğerse.

Gelisme

Bu gelişmelere çok sevindim, aslında işe girseniz hem sosyal fobinizi yenmenize hem maddi olarak rahatlamanıza yardımcı olur.

Arkadaşlarnız maddi durumunuzu nasıl bilmiyor? Hani arkadaşlar ya. Arkadaş insana huzur verir strese sokmaz. Kendinize uygun arkadaşlar bulun, hayatı kendinize böyle dar etmeyin.

Back
X