- 29 Eylül 2014
- 15
- 8
- 3
ayrımcılık Avrupa yada abd de ne ise bizdede o...alevi sünni,şii,türkmen,kürt ,türk..şehirsel ayırım bile var 37 yıllık yaşam deneyimime dayanarak söylüyorum..Bakin, benim sikayet ettigim sey ulkemiz veya insanlarimiz degil. Ulkemizin yonetilem bicimi ve hukumet. Eski gazetelere acin bakin, Davutoglu disisleri bakaniyken Suriye'yle ilgili yaptigi her analiz yanlis, hepsinin tersi oldu. Suriye konusunda simdi de adam gibi bir politikamiz yok (hangi konuda var ki) , kim nereye cekerse oraya gidiyoruz. Simdi de Amerika'ya kendimizi peskes cekmek icin Suriye'ye girecekmisiz, Irak'taki batakligin aynisina biz de batacakmisiz, gidisatimiz o yonde. Bu meseleyi sadece teroristle, soysuzla, bilmem kimle ugrasmak olarak goremeyiz, cunku degil. Adam gibi yonetilmediginiz surece daha cok b.ka batariz.
Benzer sorunlar baska hangi ulkede var ? Ortadogu'yu ve Fransiz somurgesi Afrika ulkelerini saymazsak ?
Din ayrimciligi , evet Muslumanlarin yasadigi Hristiyan cogunluk olan ulkelerde Muslumanlara karsi var. Yok diyemeyiz.
Bu Musluman topluluklar gocmen, o ulkenin vatandasi olsalar bile, o ulkeli insanlar degiller. Yani kendinden olmayani benimsememeyi bir noktaya kadar anlayabilirim ama bizim ulkemizdeki mezhep ayrimini anlayamiyorum mesela. Ex-basbakan Erdogan, daha 3 ay oncesine kadar kursulerde Aleviler asagi, Aleviler yukari nutuk atmiyor muydu ? Bir ulkenin kendi basbakani, kendi vatandaslari arasinda ayrim yapar mi ? Benim karsi oldugum sey, bzim gibi ayni kandan candan olan insanlarin din yuzunden birbirini yemesi. Irkcilik, Islam dusmanligi ve mezhep catismasi kesinlikle ayni sey degiller.
Kayirma ve torpilden bahsetmiyorum bile.
Soylemeye calistigim sey, insanlarimiz, topragimiz, her seyimiz mukemmel ama ulke yonetimimiz gercekten berbat ve bu rezilllik diger guzellikleri golgeleyecek derecede. Hayat cok kotu, her sey cok kotu tabi ki demiyorum ama vuhuuu her sey cok super gelin gelin demek de yanlis olur bence.
farf kafa tuttuk tutmadık değil başarılı olamadık..karşımızda abd ve rusya var..lütfen daha reel..önceden iyiydi demiyorum..şuu anda aynı ama....Şu agziniza pelesenk olmus yok dış ulkelerle ilisklermz eskiden iyiydi simdi cok kotu yorumunza cvp vermk istedim.eskiden suriyeyle aramiz cok iyiydi oyle mi? Himm evet iyiydi can dusmanimz apoyu suriye saklamisti bizden yillarca kol kanat gerdi ona.suriyeden ulkemizi kana bularken suriye onu sakladi.aramiz cok iyiymis gercekten.iran kandile surekli silah yardimi yapti en buyuk finansoruydu teror orgutunun.aramiz cok iyiymis hakkatten.almanya ve fransa da siyasi yapilanmasini sagladi.rusya daki pkk kamplari tespit edilmesine ragmen kapatmadi kamplari.tum bunlarin koordinatoru ingiltereyi de unutmamak lazim.hakkatten super otesiymis iliskilermz.hani derler ya evliliklerde hic sorun yoksa mutlaka bir taraf susar biat ediyordur.oyleydi iliskilerimiz biz susardik sadece.hic sorun yokmus sanilirdi.simdi kartlar acik artik.turkiye artik siz dost deglsinz biliyorm size yaranmak icin susmuyorm diyor boyun egmiyor...daha serefli bir dıs politamiz var artk...
Şu agziniza pelesenk olmus yok dış ulkelerle ilisklermz eskiden iyiydi simdi cok kotu yorumunza cvp vermk istedim.eskiden suriyeyle aramiz cok iyiydi oyle mi? Himm evet iyiydi can dusmanimz apoyu suriye saklamisti bizden yillarca kol kanat gerdi ona.suriyeden ulkemizi kana bularken suriye onu sakladi.aramiz cok iyiymis gercekten.iran kandile surekli silah yardimi yapti en buyuk finansoruydu teror orgutunun.aramiz cok iyiymis hakkatten.almanya ve fransa da siyasi yapilanmasini sagladi.rusya daki pkk kamplari tespit edilmesine ragmen kapatmadi kamplari.tum bunlarin koordinatoru ingiltereyi de unutmamak lazim.hakkatten super otesiymis iliskilermz.hani derler ya evliliklerde hic sorun yoksa mutlaka bir taraf susar biat ediyordur.oyleydi iliskilerimiz biz susardik sadece.hic sorun yokmus sanilirdi.simdi kartlar acik artik.turkiye artik siz dost deglsinz biliyorm size yaranmak icin susmuyorm diyor boyun egmiyor...daha serefli bir dıs politamiz var artk...
İstanbulda rehberlikten çok iyi paralar ve imkanlar kazanan tanıdıklarım var.Konumu kapattıracaksınız kızlar ya. Politikaya girmeyelim. Ben geleceğim kesin kararlıyım. Önerisi olanlar dışında yazılmazsa sevinirim. Tşkler.
Konumu kapattıracaksınız kızlar ya. Politikaya girmeyelim. Ben geleceğim kesin kararlıyım. Önerisi olanlar dışında yazılmazsa sevinirim. Tşkler.
Hiç yurtdışında yaşamamış sıla hasreti çekmemiş insanlar nasıl da karalamışlar isterdim bunların yurtdışında yaşamalarını
sonra buraya tekrar yazmalarını
hep başka kültüre özenti çok üzücü
:) gercekten mi ? O kadar serefli ki bak tekrar secilemedik birlesmis milletler guvenlik konseyi gecici uyeligine. Biz su an terore destek veren ulke konumundayiz. Almanya acik acik bes senedir sizi dinledik dedi de herkese haykiran hakaret edip tehdit eden baskanimiz gikini cikaramadi.Şu agziniza pelesenk olmus yok dış ulkelerle ilisklermz eskiden iyiydi simdi cok kotu yorumunza cvp vermk istedim.eskiden suriyeyle aramiz cok iyiydi oyle mi? Himm evet iyiydi can dusmanimz apoyu suriye saklamisti bizden yillarca kol kanat gerdi ona.suriyeden ulkemizi kana bularken suriye onu sakladi.aramiz cok iyiymis gercekten.iran kandile surekli silah yardimi yapti en buyuk finansoruydu teror orgutunun.aramiz cok iyiymis hakkatten.almanya ve fransa da siyasi yapilanmasini sagladi.rusya daki pkk kamplari tespit edilmesine ragmen kapatmadi kamplari.tum bunlarin koordinatoru ingiltereyi de unutmamak lazim.hakkatten super otesiymis iliskilermz.hani derler ya evliliklerde hic sorun yoksa mutlaka bir taraf susar biat ediyordur.oyleydi iliskilerimiz biz susardik sadece.hic sorun yokmus sanilirdi.simdi kartlar acik artik.turkiye artik siz dost deglsinz biliyorm size yaranmak icin susmuyorm diyor boyun egmiyor...daha serefli bir dıs politamiz var artk...
Ben ve bir kac arkadas zaten yurt disinda yasiyoruz. Karalamak deyil amacimiz gercekleri soylemek. Benim konum bile var donsemi mi diye geriye. Iyi ki de donmemisim.Hiç yurtdışında yaşamamış sıla hasreti çekmemiş insanlar nasıl da karalamışlar isterdim bunların yurtdışında yaşamalarını
sonra buraya tekrar yazmalarını
hep başka kültüre özenti çok üzücü
senin inadın inat muskara illa geleceksin belli, gelme be kızım gelme aklın varsa gelme o kadar söylüyorum çok pişman olacaksın.Konu benim kizlar ya nerelerden nerele geldiniz yapmayin üzülüyorum
Canim benim inan ben de sana uzuluyorum yasayabilecegin hayal kirikliari icin. Ama gerci herkesin beklentisi farkli olabilir. Belki sen mutlu olucaksin bilemem.Konu benim kizlar ya nerelerden nerele geldiniz yapmayin üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?