Param yok... Pulum yok... Aile desteği yok... Ülke değiştirmek istiyorum...

Almanyanın Türkiyey düşman olduğunu nasıl atlayabiliyorsunuz anlayamıyorum. Bir insan kendi memleketine gelmek istiyor herkes ülkesini kötülüyor gerçekten bunu da anlayamıyorum.

Almanya'nın Türkiye'ye düşman olması kötü bir ülke olduğunu mu gösteriyor?

İyi ülke yok o halde. Güney Kore bile uzakta olduğu için seviyor.

Konu sahibi, eğitim durumunuz nedir acaba? Ona göre önerilerde bulunacağım iş ile ilgili.

Lise mezunuyum. Meslegim de muhasebeci.

Lise mezunuyum. Meslegim de muhasebeci.

Anladım, profilinizde doktora yazdığı için bazı arkadaşlar üniversite sınavına ne gerek var diye sormuş muhtemelen, onun için öğrenmek istedim.

Mesleğiniz de diliniz de var aslında, bu sizin için avantaj. Ancak sistem farklılıkları nedeniyle muhasebeden çok dil ile ilgili alanlarda iş bulma ve memnun kalma şansınız var çünkü muhasebe müdürleri bile tahminen şu an aldığınız ücrete yakın ücret alıyordur.

Paranın değer farklılığından haberdarım ancak burada orta sınıf olmak çok daha zor olduğu için bu kıyaslamayı yapıyorum. En basitinden orada hava gibi doğuştan gelen hak olarak gördükleri bazı sağlık hizmetlerini burada alamayacaksınız. Barınmaya daha az verirken arabaya ve benzine daha fazla para vereceksiniz, bunun gibi değişkenler var.

Üniversite okumayı düşünüyorsanız, aynı zamanda çalışmak da istiyorsanız muhtemelen turizm acenteleri, oteller ve çeviri bürolarında şansınız var. Hayır yeterli bir iş bulursam sadece çalışacağım diyorsanız daha kapsamlı bir araştırmayla dil avantajınızı kullanma ihtimaliniz de var tabi. Ama şu konuda uyarmak istiyorum, her ne kadar oradaki eğitimin kalitesinin farkında olsam da burada üniversite okumamak bir tabu şirketlerin yüzde 90ı için. TC vatandaşı olmamanız da devletle bağlantılı tüm işlerde önünüze engel koyacak. Üniversite okumak daha mantıklı gözüküyor bu durumda.

İyi şanslar dilerim, umarım kararınızdan pişmanlık duymazsınız.

Amin canim tsk ederim. Bi cok fikir sahibi oldum yazilanlardan tsk ederim

Bence antalya'ya git orada iş bulursun yabancı dilin var alman vatandaşı da çok

yanlız tanışdığın erkeklere dikkat et çoğunluk tembel ,parasız ,mesleksiz aileyede bak

adam çok karizmatik olabilir aileyi görünce şok geçirebilirsin , yaşadığı ortamdan hava attığı kadar olmaya bilir

etrafta adamların ağızlarının suyu akıyor bir paralı hatun bulsak parasını yesek diye

Muskara hayat senin hayatın ve elbette istediğin yerde yaşamalısın.

Eğer Almanya'da gerçekten bu kadar mutsuzsan ve orada yaşamak istemiyorsan buraya gelmek senin için bir başlangıç olabilir. Ama sana şunu söylemek istiyorum. Hayal ettiğin her neyse burada bulamama ihtimalin çok yüksek.

Almanya'da kal diye söylemiyorum, Almanya'da mutsuz olmanı anlayabiliyorum. Sadece buraya geldiğinde hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum.

Deniz turizminin yoğun olduğu bölgeler senin için avantajlı olabilir. Bence turizm sektöründe dene şansını. Yeni hayatında mutluluklar dilerim. :)

Ben sunu da yazmak isterim ki, Almanya'da cidden hayat yok.

Ben de Almanya'da yasiyorum, ama is icin sonradan tasindim, zannedersem siz burda dogup buyumussunuz.

Cidden ben 2 yilda baydim. Insanlar olu gibi, sokaklarda hayat yok, hicbir sey yok acikcasi, hayat tukettigimi dusunuyorum bazen. Tatile gelince sokaga kendimi zor atiyorum, insanlarimizda bir canlilik, bir yasam enerjisi var. O yuzden bu garip insanlarin arasinda yasamak istememnizi anlarim.

Lakin ben yine de donmenizden yana degilim. Ben ciddiyim, AB sinirlarindan cikmayin, Italya isini bir dusunun. Turkiye'nin gidisi gidis degil cunku.

Şimdi şuraya bir yorum yazıp düşüncelerimi yazmak isterdim ama boşveriyorum ban almayayım. Şu ülke gerileme yolunda ilerliyorsa bil ki ülkeyi kötüleyen topluluktan geliyor. Neden bu kadar ülkenizi kötülemeye açıksınız anlayamadım. Görende zannedecek ki dünyada hiçbir ülkede aynı sorunlar yok. Tek kusurlu ülke bizimki. Tamam belki Işid, Suriye, Pkk gibi soysuz insanlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz ama her ülkenin kendine has sorunları vardır. Konu sahibi ülkesinde din ayrımcılığı yapıldığını orada daha fazla kalamayacağını belirtmiş. Öncelikle konu sahibinin göz önünde bulundurduğu isteklere bakmanızı tavsiye ederim. Şimdi bir de din ayrımcılığı yok mu diye çıkanlar olur mesajıma karşılık. Din ayrımcılığı her yerde var. Olmayan ülke yok. Varsa da en fazla Afrika'da falan vardır yani. Bir arkadaşım Sri Lankalı ve oldukça din ayrımcılığı var. Tamamen ülke ikiye bölünmüş durumda. Sonuç olarak herkeste var yani. Almanya'ya kıyasla bizimkinin daha az olduğunu düşünerek buraya taşınma kararı almış olabilir. Üstelik sorusunda geçeyim mi geçmeyeyim mi demiyor. Soruyu yanlış algılamayın.
**Konu sahibi arkadaşım gel memleketimize. Az olumlu bakman gerek ülkenin ne durumda olduğunu görmek için. Zannedersin ki ülkemiz yıkılma dönemine geçen Osmanlı gibi. İstediğin şekilde araştırmanı yaparak gayet iyi yerlere gelebilirsin.
Mesajım flamelenip suçlanmadan önce yok olayım en iyisi buralardan.

Mesele ülkeyi kötülemek değil ki.

Sizinde bildiğiniz ve mesajınızda bahsettiğiniz gibi ülkemiz ciddi anlamda kritik bir bölgede yer alıyor. PKK, IŞİD, Suriye sorunu, ülkemizdeki mülteciler, sağlık ve eğitimdeki sorunlar, etnik ve dini ayrımcılık, ve bunun gibi çeşit çeşit sorunlar bizim ülkemizin gerçekleri.

Başka ülkelerde de var. Kiminde az, kiminde çok ama var dediğinizde haklısınız.

Lakin, Muskara'nın orada bir yaşam standardı var. Türkiye'de olmayan bu. Buraya geldiğinde en büyük sorunu sağlık hizmeti almak istediğinde yaşayacak mesela. Hastahaneler içler acısı. Avrupa'daki gibi bir sistemin kıyısından geçemeyiz.

2.si, Almanya'da dini ayrımcılık olabilir elbette, kabul ediyorum bende ama burada toplumsal baskı var. Almanya'da bir markete ya da kitapçıya girdiğinde herhangi bir kötü bakışa ya da tavra maruz kalmayan bir kişi, burada sırf kadın olduğu için kötü bakışlara maruz kalabiliyor. Bu ülkede cinsel açlık var, sokaklar kadınlara olur olmaz laf atan, sözle taciz eden ya da eleştirel gözle bakan insanlarla dolu.

Elbette dini ve etnik ayrımcılığa maruz kalmak en kötüsü. Ama bu önyargıları yıkmak mümkün. Bizim ülkemize bakınca, kadın olarak, hele ki Avrupa'dan gelen bir kadın olarak çok daha büyük bir önyargıyla karşılaşacağını düşünüyorum.

O yüzden özellikle belirttim ilk mesajımda, hayal kırıklığına uğrayabilirsin diye.
Umarım pişman olmaz ve kısa sürede uyum sağlar.

Türklerin bile neredeyse mülteci konumuna düştüğü Türkiye'ye mi dönmek istiyorsun ?
Irkçılığın,ayrımın,herkesin belli kalıplara sokulup,o ocu bu şucu diye ayrıldığı,kutuplaştığı bir ortama mı girmek istiyorsun?
En azından elin memleketinde ırkçılığa maruz kalıyorsun,biz kendi memleketimize sığamıyoruz durum daha vahim burada..

Merhabaa sana yardımcı olmak isterim ama nasıl bilemedim şu an
Eğer iş arıyorsan buradakiler kariyer.net ten başvuru yapıyor özel sektöre başvuru yapabilirsin
Devletteki yabancı dilini kullanarak çalışmak ister misin bilmiyorum ama herhangi bir kurumdan bilgi almak istersen Ankara'da yaşıyorum gidip senin için soruşturabilirim.Bana söylersen şu kurumdan sorar mısın diye...Nitekim bazı kurumlar hiç maillere filan bakmıyor yüzyüze gidip konuşmak gerekiyor..(mesela ösym)

Sanirim arkadasin memleket hasreti depresmis...Bende Almanyada yasiyorum, zaman zaman bizde esimle düsünüyoruz yada düsünüyorduk diyeyim ama sonra artilari ve eksileri birlestirince vazgectik tabii... Herkesin kendi hayati, kendi karari, Türkiyede yasayanlar vatan hasretini bilmezler, ama suda bi gercek Konusahibi Türkiyedeki yasamda bizim Tatillerde üc bes hafta yasadigimiz ve gördügümüz hayat degil.... Almanyada irkcilik var ama bi arkadasin yazdigi gibi hitler mevzusu yüzünden almanlar cok hassas davranmaya ugrasiyorlar bu konularda, haaaa ellerinden gelse bi kasik suda bogarlar bizi ama dünyadan alacaklari tepkileri göz önünde bulunduruyorlar...Hangi Sehirde yasiyorsunuz bilmiyorum ama bence Almanya Türklesti, nerdeyse bizim daha cok haklarimiz var yada söyle söyleyim cogu durumlarda istedigimizi yapiyoruz, elde ediyoruz,helgi alman vatandasi olunca ohhh.... Yani Türkiyede yasamayi iyi tartmak lazim, iyi arastirmak ve iyi bi is bulmak lazim... Sizin avantajlarinizda var, bekarsiniz, cocugunuz yok ve alman vatandasiniz, yani olmadi geri dönersiniz, tabii ki deneye bilirsiniz ama bu avantajlariniz olmasina ragmen iyi arastirip emin olmadan dönmeyin derim...

Canim sana özelden yazdim okursun..
Türkiye de gecinmek icin en büyük avantaj memur olmak. KPSS hayat kurtariyor bu ülkede

Bakin, benim sikayet ettigim sey ulkemiz veya insanlarimiz degil. Ulkemizin yonetilem bicimi ve hukumet. Eski gazetelere acin bakin, Davutoglu disisleri bakaniyken Suriye'yle ilgili yaptigi her analiz yanlis, hepsinin tersi oldu. Suriye konusunda simdi de adam gibi bir politikamiz yok (hangi konuda var ki) , kim nereye cekerse oraya gidiyoruz. Simdi de Amerika'ya kendimizi peskes cekmek icin Suriye'ye girecekmisiz, Irak'taki batakligin aynisina biz de batacakmisiz, gidisatimiz o yonde. Bu meseleyi sadece teroristle, soysuzla, bilmem kimle ugrasmak olarak goremeyiz, cunku degil. Adam gibi yonetilmediginiz surece daha cok b.ka batariz.

Benzer sorunlar baska hangi ulkede var ? Ortadogu'yu ve Fransiz somurgesi Afrika ulkelerini saymazsak ?

Din ayrimciligi , evet Muslumanlarin yasadigi Hristiyan cogunluk olan ulkelerde Muslumanlara karsi var. Yok diyemeyiz.
Bu Musluman topluluklar gocmen, o ulkenin vatandasi olsalar bile, o ulkeli insanlar degiller. Yani kendinden olmayani benimsememeyi bir noktaya kadar anlayabilirim ama bizim ulkemizdeki mezhep ayrimini anlayamiyorum mesela. Ex-basbakan Erdogan, daha 3 ay oncesine kadar kursulerde Aleviler asagi, Aleviler yukari nutuk atmiyor muydu ? Bir ulkenin kendi basbakani, kendi vatandaslari arasinda ayrim yapar mi ? Benim karsi oldugum sey, bzim gibi ayni kandan candan olan insanlarin din yuzunden birbirini yemesi. Irkcilik, Islam dusmanligi ve mezhep catismasi kesinlikle ayni sey degiller.

Kayirma ve torpilden bahsetmiyorum bile.

Soylemeye calistigim sey, insanlarimiz, topragimiz, her seyimiz mukemmel ama ulke yonetimimiz gercekten berbat ve bu rezilllik diger guzellikleri golgeleyecek derecede. Hayat cok kotu, her sey cok kotu tabi ki demiyorum ama vuhuuu her sey cok super gelin gelin demek de yanlis olur bence.

Son düzenleme:
sen geliyorsan yerine ben gidiim mi?

Ulkesini sevmeyen , kotuleyen kisilerin yani sira hatta merkel e sikayet edebilecek kapasiteye sahip 'VATANSEVER' ler var burda.politik kimlikleri agir basan iktidar olmuyorsak 'vatan teferruattir'diyen, hem ozgurlukten demokrasiden bahsedip halkin sectigine ve o kitleye saygi gostermeyip asagilayan 'demokratik zihniyetini sevdigim insanlar' var.sirf bu sinirden ulkesini her firsatta kotuleyen insanlarla dolu.bosver gelme arkadas...

Ağzına sağlık.. Siyasi konulara girmek istemedim ama sen benim yerime yazmışsın her şeyi. Keşke herkes bu durumun farkında olsa. Sokağın dili de siyasetin diliyle aynı ne yazık ki.

Şu agziniza pelesenk olmus yok dış ulkelerle ilisklermz eskiden iyiydi simdi cok kotu yorumunza cvp vermk istedim.eskiden suriyeyle aramiz cok iyiydi oyle mi? Himm evet iyiydi can dusmanimz apoyu suriye saklamisti bizden yillarca kol kanat gerdi ona.suriyeden ulkemizi kana bularken suriye onu sakladi.aramiz cok iyiymis gercekten.iran kandile surekli silah yardimi yapti en buyuk finansoruydu teror orgutunun.aramiz cok iyiymis hakkatten.almanya ve fransa da siyasi yapilanmasini sagladi.rusya daki pkk kamplari tespit edilmesine ragmen kapatmadi kamplari.tum bunlarin koordinatoru ingiltereyi de unutmamak lazim.hakkatten super otesiymis iliskilermz.hani derler ya evliliklerde hic sorun yoksa mutlaka bir taraf susar biat ediyordur.oyleydi iliskilerimiz biz susardik sadece.hic sorun yokmus sanilirdi.simdi kartlar acik artik.turkiye artik siz dost deglsinz biliyorm size yaranmak icin susmuyorm diyor boyun egmiyor...daha serefli bir dıs politamiz var artk...

Vatansever olmak başka vatanininin nasıl bir yer olduğunu bilmek başka.
Eeeyyy dünya var mı bizimkinden şerefli millet, yaşanmaya degen ülke falan derken şizofrenik durumlara dusmeyelim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…