Param yok... Pulum yok... Aile desteği yok... Ülke değiştirmek istiyorum...

bak bakalım benim yorumumda sana bir hakaret var mı? bir de kendi yorumuna bak ama herkes kendi seviyesini belli eder . Sana bir lafım yok içini temiz tutarsan dua eder azmedersen girersin bir kuruma sende üzülme.

bak bakalım benim yorumumda sana bir hakaret var mı? bir de kendi yorumuna bak ama herkes kendi seviyesini belli eder . Sana bir lafım yok içini temiz tutarsan dua eder azmedersen girersin bir kuruma sende üzülme.

neyse atarlı üye, bu mesajı hormonlarına bağlıyorum.. mesaj alıntılayıp polemik ban sebebi.. germe kendini yazık bak hamilesin..

Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Türkiye nin Durumu Her türlü Yönden Kötü Canım..Size Orda ballandıra ,ballandıra ne anlatıyorlar ,bilmiyorum ama Geldiğinde 3 & 5 ayda kacarsın.. Geçim çoook Zor...

:) torpilin olsaydi muhtemelen baskan filan olurdun bi yerlere.

Kimse moral bozmaya filan calismiyor. Genelden bahsediyor. Turkiye de de baktim islere ve gordum ki girecegin yerlerdekiler senin hayat tarzina politik dusuncene bakiyor genelde. Ve bazen istedigin kadar iyi ol gelemezsin bi yerlere. Ama yurt disinda gercekten de kurallara gore davranirsan, dogru davranir, dogru calisirsan serefinle bi yerlere gelme sansin var. Ise yaramaz, kotu insanlarin saksakciligini yapmadan.

Önceki mesajimda bellirtigim gibi gercekten burdaki hayata alismak cok zor.ben evli oldugum halde cok zorlaniyorum hele sen tek basina burda cok zorlanirsin. Dedigim gibi almanyadaki sistem, düzen burda YOK.

Ilerde cocugun oldugunda almanyadaki okul sartlarini burda cok ararsin. Burdaki kolejin sistemi ordaki devlet okulunla ayni. Ha paran varsa cocugunu koleje verirsin senelek 15-20milyar arasi. Sadece bugunu dusunme....

Türkiye'de yaşamak başlı başına depresyon sebebi.
Benim fırsatım olsa valla hemen gidicem başka ülkeye. Aklı olan buraya gelmez.

Türkiye'nin durumu nasıl Almanya gibi bir ülkeden daha iyi oluyor ayrıca? Orada 1 euroya aldıgın malzemeyi burada 10 liraya ancak alırsın.
Akrabalarım orada valla kral gibi yaşıyorlar. Burada olsalar asla o imkanları bulamazlar.
Kaç milyon insan atanamıyor burada iş bulamıyor. Mesela ben 3 yıldır atanamıyorum.
Buraya geleceğine Almanyanın başka uzak şehrine git yaşa kat kat daha iyi ve mantıklı olur.

Türkiye'yi tanımadığın, bilmediğin belli. Neresi Almanya'dan kat kat iyiymiş ki? Seni kandırmışlar. Can güvenliğin bile yok, Almanya bundan beter mi? Orayla bağlarını koparmadan iş bul git Türkiye'ye. O kadar iş bulma sitesi var. Ama senin kadar yanlış beklentilerle gelen insan taş çatlasın 6 ayda arkasına bakmadan kaçmazsa ne olayım. :)

Muskara gelsede cevap verse keşke
Türkiyeye gitme isteği nerden geldi birde sevgilisiyle hakkaten ayrıldı mı merak ettim.

valla bu ülkenin gençleri harcanırken sen iş bulabilir misin bilemedim hayırlısı olsun

Türkiye Almanya dan daha mı iyi?

Evet biz 4 mevsimi yaşıyoruz, güneşlenme süresi fazla olan bölgeler daha fazla...

Ailemle dönmek istememe sebeplerim farkliydi canim ailemle görüsmüyorum onlar türkiyede oldugundan bu yana. Tatliya baglanacakta pek bi tarafi kalmadi acikcasi. Dönme sebebimin onlarla bi alakasi yok. Erkek arkadasimla hala beraberim, gecenlerde bir sorunumuz olmustu (belki okuyanlariniz olmustur diye aciklama yapmak istedim) ama onunda ciddi anlamda mantikli bir aciklamasini yapti tatliya bagladik cok sükür. Oda benimle birlikte gelecek zaten Allah nasip ederse yani tek basima olmayacagim Türkiyede.

Bu adres bana cok yardimci olacak canim cok tesekkür ederim.

sen türkiyeye gel , burda tr de ne yapacaksın diyenlerle beraber almanyaya gidelim
bence yabancı diliniz varsa iş bulursunuz , mesela oteller , almancılarla anlaşmalıı hastaneler gibi yerlerde iş bulursunuz

Canim cok ciddi söylüyorum Almanya gercekten bitmis durumda hic öyle medyada gördügünüz duydugunuz bildiginiz gibi degil. Kabul ediyorum almanya cok zengin bir devlet. Ama yalnizca devlet öyle yoksa burda saati 1 € ya disarda cöp toplayan insanlarin haddi hesabi yok. Yada en azindan benim icin öyle. Burda kalmami gerektiren bir durum yok daha fazla da bu konu hakkinda aciklama yapmak istemiyorum daha cok basvurularima odaklanmak istiyorum kizlar. Oteller, hastaneler fena fikir degil. Bütün bu alternatifleri degerlendirecegim cok tsk ederim.

Tipler ne demek canim? Anlayamadim da? Hotel fikrini cok begendim tsk ederim.

Bizim bi tanidik var almanyadan geldi o da bi tercumanluk bürosunda calisiyo. Baya da iyi kazaniyo diye duydum.

Hangi sehirde?

Dilini on plana cikarmak istiyorsan, buyuk otellerde calisabilirsin, tercumanlik yapabilirsin...

Tsk ederim.

Ne isin var Turkiye de ? Hem de su an ki sartlarda. Git kur hayatini Almanya da. Orda okuyamiyormusun ?

Sen ne dedigini bilmiyorsun canim.

Ben de bir ara Turkiye'ye geri donmeyi planliyordum, Allah'tan vazgecmisiz.

Kizlar zaten alman vatandasiyim olmadi geri dönerim SIKINTI etmeyin. Ama ben gelmek istiyorum. Gelme demek yerine nerelere bas vuru yapabilirim o konuda yardimci olursaniz fikir verirseniz cok sevinirim. Benim icin daha yararli olacak.

Kendime göre düsüncelerim böyle canim. Herkesin fikrine saygim var.

yös diye bir sınav var ona girersen Tr de Üniversite okuyabilirsin
Ama bence gelmeee

tsk ederim canim.

Buda süper fikir tskler canim.

tsk ederim canim. Siteleri önerebilir misin aceba?

Bana göre de Almanyanin bana katkisi yok. Ne diyim...

gayet akliminda fikriminde yerinde oldugunu düsünüyorum ve aynen iade ediyorum güzel dualarini.

almancan ve ingilizcen cok isine yarar
sana hosteslik yapmani tavsiye ederim
iyi para kazanirsin ve dunyayi gezersin

Aile kurmak istiyorum canim hosteslik bu durumda kendi icimdeki "Aile" kavramina pek uygun düsmüyo ama eskiden bu yana bende cok isterdim hostesligi. ahhh ahhh :)

Muskara gelsede cevap verse keşke
Türkiyeye gitme isteği nerden geldi birde sevgilisiyle hakkaten ayrıldı mı merak ettim.

yok kiz askimda gelcek. Kusura bakmayin valla cevap verebilecek firsatim olmadi bi kac gündür.

Bana senin bu yaptığın
Aileye bi rest çekiş
Aşkınla kaçış gibi geliyor Muskara.
Haksız mıyım ?

Bana senin bu yaptığın
Aileye bi rest çekiş
Aşkınla kaçış gibi geliyor Muskara.
Haksız mıyım ?

Konu bu degil canim. Ama cok merak ettin diye aciklayim, alakasi yok. Disardan bakinca öyle göründügünü biliyorum ama icerden durumlar degisik.

Ahahaha Almanyadasınız ve Türkiyeye mi gelmek istiyorsunuz Kusura bakmayın güldüm ama siz sahiden Türkiyeyi bildiğinize emin misiniz ? Sağlığın,eğitimin,yemenin,içmenin,gülmenin ve neredeyse ne yazık ki doğrunun olmadığı bir ülkeye gelmek üzeresiniz.Nolur bir daha düşünün. Ha ben para kazanırsam gezerim,yerim,içerim ülkenin hali,insanların durumu beni etkilemez diyorsanız buyrun gelin. Yok diyemiyorsanız aman diyim çünkü bu ülkede öbür türlü yaşamak çok zor. Ha sen kimsin diyebilirsiniz. Ülkenin sayılı fakültelerinden birini bitirip, insan hayatını doğrudan etkileyecek bir meslek (belki de en çok dürüstlüğe ihtiyacı olan meslek) olmasına rağmen torpil yarışına sokulmuş,vicdanıyla geleceği arasına sıkıştırılan,aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu yaşayan gençlerinden sadece biriyim. Yani demem o ki hayat zor,Almanyada da zordur ama bu ülkede yaşamak da ölmek de zor.Varın gerisini siz düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…