Paramı alamıyorum...

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Merhaba herkese,

Ne çok derdin var diyeceksiniz, sürekli konu açıyorum. Arkadaşlar ben üniversitede okuyorum aynı zamanda Mart ayında maddi sıkıntım olduğu için Ankara'da bir dersanede öğretmenlik yapmaya başladım. Haftada 3 gün sabah 8:30 dan akşam 7 lere kadar 2 otobüs değiştirerek gidip geldim. Haziranın 10 unda da bıraktım okulum bitti çünkü.

Maaşım 300 tl'ydi. Martın maaşını Mayıs başında aldım mesela. hiç düzenli ödenmedi. Yemek ve yol da bana ait olduğundan ben daha çok maddi sıkıntıya girdim. Neyse, dersaneden ayrılırken 3 haftalık maaşım içeride kaldı (yaklaşık 250 lira) Hesap numaramı aldılar. Haziran sonu yatırcaz dediler. :1closedeyes:

1 Temmuza kadar bekledim, yok. Yaz okuluna geldim Ankara'ya bir sürü masrafım oldu. Gittim dersaneye vermediler 2 hafta sonra dediler. 2 kere telefon ettim bu hafta, yetkili biriyle görüştürmüyorlar bile. Toplantısı var diyip kapatıyolar telefonu.

Ben artık istemeye çok utanıyorum. Lanet olsun diyip bırakıcam ama Temmuz ayının Yurt ücretini ödeyemedim! O yüzden bu paraya ihtiyacım var. :delphin:

Oraya gidip bağırıp çağırmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bi akıl verin lütfen... Çok sinirlerim bozuk benneyaptımki Ailemden para isteyemiyorum. (babam şu anda kalp hastası ve kredi borcumuz var tedavisi için kredi çektik)

maaş ödemesi yapmayan bir işyerinden kesinlikle telefonla işini halledemezsin..bizzat gitmelisin..
sende onları bezdirene kadar git..verene kadar iki gün arayla ziyaret et..

bencede peşini bırakmaa 250 lira az bi para değill

onlar sanıyorlar ki böyle yaparak unutturabiliriizz ama sakın peşini bırakmaa

tuttuğunu kopaar arada cadılık işe yarıyorr aklinialirimsmile

ne münasebet sen o kadar çalışmışsınn hele ki maaşın 300 tlyken nerdeyse bi maaşın içerde kalmışşş

git ve isteee bunda utanılıcak bişey yokk tatlımm o senin kazandığın para.. :Saruboceq:

maaş ödemesi yapmayan bir işyerinden kesinlikle telefonla işini halledemezsin..bizzat gitmelisin..
sende onları bezdirene kadar git..verene kadar iki gün arayla ziyaret et..

off ya bi de gittim bu ayın başında dediler ki 'Korkma paran bizde kalmaz!' orda çalışan birini aradım, ben de alamadım dedi.. :1no2:

bir de gittiğimde buraya kadar gelmeyin bi daha telefon edin yeter dediler... bu ne biçim iş ya...

verene kadar geliceemmmm bu ne terbiyesizlikk deeee !

telefonla hallolmuyor ya paramı verin yada her gün gelicemm deeeeeee !

akıllı sanıyor bu millet kendini yaa boshayallersmile

heee bir de veliler görüşmeye gelirler.. onların içinde de bu konuyu dile getirirsen daha etkili olur canımm

velilerin önünde bu konu konuşulmasından rahatsız olur öğretmenler ve işini halledebilirlerr..

ama sakın pes etmee pabuç bırakma onlara kaydirigubbakcemile5

bencede peşini bırakmaa 250 lira az bi para değill

onlar sanıyorlar ki böyle yaparak unutturabiliriizz ama sakın peşini bırakmaa

tuttuğunu kopaar arada cadılık işe yarıyorr aklinialirimsmile

ne münasebet sen o kadar çalışmışsınn hele ki maaşın 300 tlyken nerdeyse bi maaşın içerde kalmışşş

git ve isteee bunda utanılıcak bişey yokk tatlımm o senin kazandığın para.. :Saruboceq:

Haklısın canım. ben haftaiçi okula , ödevlere hafta sonu dersaneye koşturdum. saatlerce yollarda süründüm resmen.

Ben çalışırken bana 8 tane sınıf vermişlerdi. onların ingilizce dersine giriyordum + etüt yapıyordum. Diğer ing. hocası bıraktı işi 2 ay sadece ben 12 derse giriyordum günde!
o kadar emek verdim uğraştım. yemek yiyecek zamanım da param da olmadı kimi zaman. maaşımı vermeyince bırakacaktım ama acıdım çocuklara. sınava gireceklerdi, öğretmenleri zaten 3 kere değişmiş, konularda geri kalmışlardı. ama olan bana oldu mafoldumben

canım sadece atlatmaca tel.etsen yeter sözü..hiç utanma, git defalarca iste..
taktik aynı..ne inkar ederiz ne öderiz..

heee bir de veliler görüşmeye gelirler.. onların içinde de bu konuyu dile getirirsen daha etkili olur canımm

velilerin önünde bu konu konuşulmasından rahatsız olur öğretmenler ve işini halledebilirlerr..

ama sakın pes etmee pabuç bırakma onlara kaydirigubbakcemile5

yarın sabah erkenden kalkıp gidicem bakalım. ama diyecekler ki bugün haftasonu, ödeme yapamıyoruz. ayın 25 inden sonra yapabilicez. :sinifsinif:

off ya bi de gittim bu ayın başında dediler ki 'Korkma paran bizde kalmaz!' orda çalışan birini aradım, ben de alamadım dedi.. :1no2:

ayın başında gidersin,ayın ortası derler..ortasında gidersin başında derler..birkaç kez git..en sonunda vermezlerse şu gün hazırlansın, almadan gitmem dersin..
onlar emeğinin karşılığını vermeye utanmıyorlar sen mi utanacaksın..

Haklısın canım. ben haftaiçi okula , ödevlere hafta sonu dersaneye koşturdum. saatlerce yollarda süründüm resmen.

Ben çalışırken bana 8 tane sınıf vermişlerdi. onların ingilizce dersine giriyordum + etüt yapıyordum. Diğer ing. hocası bıraktı işi 2 ay sadece ben 12 derse giriyordum günde!
o kadar emek verdim uğraştım. yemek yiyecek zamanım da param da olmadı kimi zaman. maaşımı vermeyince bırakacaktım ama acıdım çocuklara. sınava gireceklerdi, öğretmenleri zaten 3 kere değişmiş, konularda geri kalmışlardı. ama olan bana oldu mafoldumben

tatlımm yaaa senin iyi niyetini böyle suistimal etmişleeerr bence daha fazlasını da yapsann hiç göze batmazz..alsanaalsanasmile

terbiyesizleer.. o kadar emek ver o kadar çaba harcaa ama yaptıklarınaa bakk :1rolleyes:

bilirim dersane hocalarını gerçekten o kadar çalışmalarına rağmen karşılığını vermiyorlar onlaraa. çok üzülüyorummm:sinifsinif:,

dediğimi unutmaa velilerin içinde konuşursan etkili oluuuurr Çok üzgünüm çoook

yarın sabah erkenden kalkıp gidicem bakalım. ama diyecekler ki bugün haftasonu, ödeme yapamıyoruz. ayın 25 inden sonra yapabilicez. :sinifsinif:

yine gelicemmm o parayı alana kadar gelicem haberiniz olsunn dee !

ve bana söylediğiniz güne param hazır olsuunn yoksa çok daha fena şeyler yapabilirim dee !

tavrını kooyy benneyaptımki

tatlımm yaaa senin iyi niyetini böyle suistimal etmişleeerr bence daha fazlasını da yapsann hiç göze batmazz..alsanaalsanasmile

terbiyesizleer.. o kadar emek ver o kadar çaba harcaa ama yaptıklarınaa bakk :1rolleyes:

bilirim dersane hocalarını gerçekten o kadar çalışmalarına rağmen karşılığını vermiyorlar onlaraa. çok üzülüyorummm:sinifsinif:,

dediğimi unutmaa velilerin içinde konuşursan etkili oluuuurr Çok üzgünüm çoook

evet canım, hadi ben bi şekilde idare edebiliyorum
ama o maaşla ev geçindirenler var. 15 öğretmen falan çalışıyordu. ama 1 tanesinin bile sigortası yoktu! hatta bi öğretmenin üstüne dolap düştü öğretmenler odasında. Ama doktora bile götürmediler. ohaoldumsmile

bu dersaneciler insanı gerçekten sömürüyor
mezun olduğumda sbs ye yönelik eğitim veren bir dersane ile görüşmüştüm
haftada 6 gün çalışmaya 700-800 maaş teklif etmişlerdi
arkama bile bakmadan çıkmıştım hiç unutmuyorum
kaç kez aradılar gelin tekrar görüşelim diye ama hayır dedim

canım dersanelerde çalışan arkadaşlarım var
maaşlarını hep günlerinde alırlar
böyle bir durumu telefonla halledemezsin
bizzat gitmelisin gerekirse bıktırana kadar
durumunu da belirtmelisin
Allah'tan da korkuları yok resmen

benim arkadaşımın başına da aynı durum geldi. en son gitti dersaneye cüzdanını göstermiş yol param dahi kalmadı dönmek için müdür maaşımı elime verene kadar burda oturucam demiş ve tam 3 saat oturmuş. öyle olunca müdürü çağırmışlar ödenmiş parası. arkadaşım da hiç istemezdim böyle bişey yapmak ama mecbur bıraktılar dedi. sen de bi dene istersen.

evet canım, hadi ben bi şekilde idare edebiliyorum
ama o maaşla ev geçindirenler var. 15 öğretmen falan çalışıyordu. ama 1 tanesinin bile sigortası yoktu! hatta bi öğretmenin üstüne dolap düştü öğretmenler odasında. Ama doktora bile götürmediler. ohaoldumsmile

yaazııkk gerçektenn yazıkk insanlaraa insan muamelesi bile yapmaz olmuşş bu gaddar k*p*kler :mymeka:

Hele bu insanın paraya ihtiyacı vaar senden fazla birşey istemiyor kii emeğinin karşılığını istiyoorr kii sen bunu vermek zorundasın zateenn !!!

yılmaakk yokkk o para alınacaakk :olmaz:

benim arkadaşımın başına da aynı durum geldi. en son gitti dersaneye cüzdanını göstermiş yol param dahi kalmadı dönmek için müdür maaşımı elime verene kadar burda oturucam demiş ve tam 3 saat oturmuş. öyle olunca müdürü çağırmışlar ödenmiş parası. arkadaşım da hiç istemezdim böyle bişey yapmak ama mecbur bıraktılar dedi. sen de bi dene istersen.

canım onu ben de yaptım. bi gün o kadar sıkıştım ki yanımda sadece 25 kuruş var! ve dönemiyorum oradan. yol param yok en azından o kadar verin maaşımdan da geçtim dedim ama yok dediler. başka bir hocadan yüz kızartıp borç istedim... hiç unutmuyorum ne kadar utandığımı :a015:

Back
X