Parami nasil alabilirim?

hem samimiyetin yok hem istediğin miktar çok komik. boşu boşuna yüz göz oluyorsun, bir daha almazsın olur biter. 180 lira nedir ya 2 çerez parası :halay:
Sana çerez parası olabilir öğrencinin aylık yemekhane masrafı yazılmış.

San çerez parası olabilir öğrencinin aylık yemekhane masrafı yazılmış.
,konu sahibine yorum yaparken bence bulunduğu şartlara duruma göre empati yaparak cevap vermeliyiz diye düşünüyorum her zaman,kendi şartlarımıza göre değil.

,konu sahibine yorum yaparken bence bulunduğu şartlara duruma göre empati yaparak cevap vermeliyiz diye düşünüyorum her zaman,kendi şartlarımıza göre değil.
Evet yani bu gereksiz aşağılama hoş değil. Herkesin bütçesi, feragat edebileceği miktar aynı değil

Evine götürmüş bulamamış, ortak buluştukları mekana bırakıp haber vermiş buraya bıraktım diye. Daha ne yapsın?
Ay yok ben bir daha iyiliği geçtim kimseye sümüğümü bile sürmem bu ne ya bir dilekçe yazmalısın demedikleri kalmış.

Kız hediyem olsun dememiş istemekte haklı. Paranın miktarı önemli değil. Asıl sessiz kalıp ödememek ayıp. Sizede ders olur. Kesin ödeyeceğim demeyene malzeme vs. almayın. Hediye edemeyecek durumdaysanız hele hiç almayın. İnsanlar böyle yüzsüz:)

Kendi parasini istemekten neden utansin yahu. Bende arkadasimin 2 lirasi kalsa unutmam veririm ya da hesaplaşirim bir sekilde. Bende kalmaz o para yani. "Yakin" arkadas olunca kese birmiş gibi hareket edilmez.

Eger kişi kendisi "ben ismarliyorum ya da bana ödemene gerek yok" demediyse o para verilecektir miktarindan bagimsiz.
Vermeyen insanin utanmasi gerekir, kendi parasini isteyen neden utansin. 180tl lafi olmazmis filan nedir bu cok zenginim tripleri anlamadim. 😀
Bi para aldiysaniz ödemeniz lazim arkadaslar, karsi tarafin cok parasi olmasi veya miktarin az olmasi o parayi sizin hakkiniz yapmiyor.
Ne ilginc seyler ya.
👏🏻👏🏻👏🏻

Önemli olan sipariş etmesi. Konu sahibine traş köpüğü sipariş etseydi 5 kutu bu kız da ödeseydi kapacaktı mesela? Siparişi verirken ödeme taahhüdü ile karşılıklı bir vaat veriliyor. Bir taraf yerine getirmekten vazgeçiyor ama ben başka yere harcayacağım bütçemi parayı alacağım söylendiği için harcamışım. Adalet yok burda
konu sahibinin olayı eksik anlattığını düşünüyorum
kızı evinde bulamayınca ipleri kızın takıldığı mekana bırakmış. ki bence çok yanlış bir hareket
kız da almamış oradan
ipler şu an nerede sorumuza da mekana bıraktığı ama kızın almadığı yönünde cevap verdi
(ben yorum yaparken iplerin şu an konu sahibinde olduğunu sanmıştım, değilmiş, o cevabı sonradan verdi)
olayın akışı da normal gelmedi
evine bırakmayı denersin, yok bırakamazsan gel benden al dersin, değil mi ?
parasını sonradan alacağın şeyi neden mekanın birine bırakasın ? mantıklı mı ?

bence ipler kayboldu o mekanda. kız belki ipleri almaya hemen gitmedi, beşki araya biraz zaman girdi. o esnada ipler mekanda kayboldu. kız bunu öğrenince konu sahibini suçları ve parayı ödeme gereği duymadı
konu sahibi de ben bırakmıştım, gidip zamanında alsaydı diye düşünüp bana paramı ödemek zorunda fikrine kapıldı

üstelik aradan 4 ay geçmiş, 4 ayda bu 180 tl konusunun hala açık kalması da normal değil
180 tl borç vermiş olsa veya kız ipleri teslim almış olsaydı yorumum başka olurdu
ama teslim almadığı iplerden karşı taraftaki kızın ne çıkarı var da konu 4 ay uzasın ? mantıksız geliyor

konu sahibinin olayı eksik anlattığını düşünüyorum
kızı evinde bulamayınca ipleri kızın takıldığı mekana bırakmış. ki bence çok yanlış bir hareket
kız da almamış oradan
ipler şu an nerede sorumuza da mekana bıraktığı ama kızın almadığı yönünde cevap verdi
(ben yorum yaparken iplerin şu an konu sahibinde olduğunu sanmıştım, değilmiş, o cevabı sonradan verdi)
olayın akışı da normal gelmedi
evine bırakmayı denersin, yok bırakamazsan gel benden al dersin, değil mi ?
parasını sonradan alacağın şeyi neden mekanın birine bırakasın ? mantıklı mı ?

bence ipler kayboldu o mekanda. kız belki ipleri almaya hemen gitmedi, beşki araya biraz zaman girdi. o esnada ipler mekanda kayboldu. kız bunu öğrenince konu sahibini suçları ve parayı ödeme gereği duymadı
konu sahibi de ben bırakmıştım, gidip zamanında alsaydı diye düşünüp bana paramı ödemek zorunda fikrine kapıldı

üstelik aradan 4 ay geçmiş, 4 ayda bu 180 tl konusunun hala açık kalması da normal değil
180 tl borç vermiş olsa veya kız ipleri teslim almış olsaydı yorumum başka olurdu
ama teslim almadığı iplerden karşı taraftaki kızın ne çıkarı var da konu 4 ay uzasın ? mantıksız geliyor
Parasını ödeyip (çünkü kendisine geri ödeneceği söylenmiş) işime yaramayacak ipten konu sahibinin ne çıkarı olabilir. Sana bişey sipariş edip parasını ödettirsem bi zahmet gelip teslim alırım. Kapı kapı süründürmem seni, normal insan bunu yapar. Ben daha bana siparişin hazır aldım ipini dediğin zaten paranı ödemiş olurum, kimse benim keyfimin mağduriyetini çekmek zorunda değil. Sipariş ettiyse kendi düşseydi ipin peşine totosunu kaldırıp gidip teslim alsaydı bi zahmet

İpleri teslim etmek için evine kadar yürüdüm evinde yoktu ortak buluştuğumuz yere bıraktım almadı. Hep ona hatırlattım ve asla üstüne almadı.
Mecbur mu peşine düşüp ipini al ipini al diye sürekli dürtmeye mesela. S sino2023

Back
X