- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.174
- 798
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Iste az yetmiyo yetişmiyo aç yatıyorum ben cogu akşamları 1600den fazla markete harcamamak icinAy ben yine sivrilik yapacağım ama karakterim biraz böyle.
Olaylara hep bir yerdne değil de diğer yönden de bakmaya çalışırım.
Şimdi bu adam dediğiniz gibi durumu iyiyse, birincisi neden bazen 1400 veriyor bazen 1200?
Yani hepsinde 1200 verir gerisini hep cebe atar.
Yine udurmu bu kadar iyi ise, neden annesinde kalıyor? Çıkar bir eve tek yaşar gününü gün eder...
Sizleyken durumunu yazmışsınız orta karardık diye, ve az önceki msjlarda da dediniz maaşı orta diye, demekki verebileceği en fazla parayı veriyor olmasın? Yani belki de, adam verebilecğeini veriyor, masrafını azaltmak için de annesinde kalıyor. Ben sanmıyorum o yaşta bir erkeğin annesinde bilerek ve isteyerek kalacağını.
Araba demişsiniz de, bir yerde de taksitle almış felan dmeişsiniz.
Ama yanlış anlamayın 1400-1200 lira kirada ve 3 çocuk ile çoook zor hatta imkansız. AMA kaçırdığımız nokta asgari ücret maaşlısınız. 1600 de sizin maaşınız anladığım kadarı ile. toplamda yaklaşık 3000 tl. Yine az 3 çocuk için ama geçinmeye de çalışılaiblir bence.
,
Tabrik ederim sizi olaylara çok genis ve guzel bi acıdan bakiyosunuz. Diger insanlar gibi bos bos cemkirmemissiniz doğruları yazmissinizBu dedikleriniz Norveç'te, Finlandiya'da , İsviçre'de çok makul ama Türkiye gibi hala çocuk gelinlerin olduğu bir ülkede, bir sürü değişkeni gözardı edip, sadece nafaka üzerinden olaya bakışınız çok ama çok sığ kalıyor.
14-15 yaşında evlendirilip, çocuk doğuran ve hiç çalışma imkanı olmayan orta yaşlı, aldatılan, dövülen, her türlü şiddete maruz kalan bir sürü kadınla dolu bu ülke. 25-30 yıl evli kaldığınız adam, 2-3 çocukla sizi dımdızlak ortada bırakıp, " ben ona bakmak zorunda değilim." diyemez, kimse kusura bakmasın. Zaten devletin bağladığı nafaka 3 kuruş, ciddi anlamda 3 kuruş.
Kanunlar mağdurları görmezden gelerek oluşturulamaz, kanunları kötü niyetle kullanan insan her alanda var. Bu yüzden yönetmelikler, kanunla güncellenmeli, açıklar kapatılmalı ama sizin önerdiklerinizin Türkiye için mantıklı bir yanı yok.
Ayrıca süresiz nafaka, fakirleşen tarafa verilir. Yani erkek fakirleşiyorsa o da kadından çok rahat nafaka alır ama bizim ülkemizde hep kadınlar fakirleşiyorsa, tüm suç kadınların olamaz, değil mi?
Veremem cocuklarımı onlar yanımda olsun diye yemeden kesildim sırf onlara yetebilmek icinEşiniz tam olarak ne kadar maaş alıyor bilmiyorum, ama hadi zorlasak asgari ücretin biraz üzerindedir muhtemelen.Onun tek avantajı var gördüğüm kadarıyla annesinin yanında yaşaması.Şöyle sorayım size, çocukları babaya verip, annenizin yanında yaşayıp, aldığınız tüm parayı kendinize harcasanız mutlu olacak mısınız?sizin iyiliğiniz için yazılıyor aslında pek çok şey, çünkü boşandıktan sonra insanlar kendi yollarına bakıyorlar ve bakmalılar da.Bu adam yarın yeni bir hayat kurmak istese, doğal olarak mahkemenin bağladığı miktardan fazlasını zaten veremeyecek, duruma göre hareket etmeyi öğrenmeniz lazım.
Kendi kazanıyor harcar diyenleri kınıyorum, vicdan bitmiş ..Ya da konuyu anlamadılar.79 kilodan 54 kiloya düstüm cocuklarım doysun yanımda olsun diye ben az yesemde olur diye diye
Bu bahsettiğiniz şey velayetin mantığından kaynaklanıyor aslında.Çünkü velayeti alan kişi mahkemeye, ben çocukları geçindirmekle görevli olmaya talibim diyor, mahkeme de madem talipsin çocuklar senindir, diğer kişi de kendi imkanı doğrultusunda katkı sağlamak zorundadır diyor.Ben size hak veriyorum.Misal mahkeme adamin maaşina göre 300 lira bagladi. Hepimiz cocuk buyutuyoruz bir cocugum aylik masrafi 300 liramidir.Birde bunun isinmasi barinmasi yemesi icmesi okulu kiyafeti gezmesi.Sizce ?.Kadin belki cocuk olmasa kombiyi acmayacak hirka giyip oturacak.Belki cocuk olmasa ailesiyle oturacak.Bir cocugun devlet okulunda okuyan bir cocukdan bahsediyirum aylik masrafi en az 2 binliradir tum bunlari göz önunde bulundurunca.Kadinlar mağdur bu durumda hep.Baba baba olsa mahkemenin belirledigini degil cocuk sikıntı cekmesin diye ihtiyac olani verir.
Oturup bi de empati yoksunlarına laf anlatıyorsunuz. Üzülmeyin bu günler elbet geçer. O adamı bir an önce mahkemeye verin.79 kilodan 54 kiloya düstüm cocuklarım doysun yanımda olsun diye ben az yesemde olur diye diye
Ben de olsam ben de vermezdim.Bence de vermeyin.Veremem cocuklarımı onlar yanımda olsun diye yemeden kesildim sırf onlara yetebilmek icin
Dilerim Allahtan hiççç mutlu olamasın yeni bi aile kuramasın 4 umuzun golgesi hiç peşini bırakmasınSiz yaşlandığınızda çocuklarınızla, torunlarınızla güzel bir hayat sürerken o yalnız başına it gibi ölecek bi su vereni bile olmayacak.
soylediklerin o kadar doğrukiSoyle bir kural var: odenecek nafaka bedeli maasin 1/4 unu gecemez.
Muhtemelen tedbir nafakasi aliyorsunuz bosanma devam ettigi icin. Tedbir nafakasi 200 tl civarinda genelde, biraz daha dusuk. Nafakalar da asagi yukari 400-500 tl.
Sanirim en iyi kendimden bahsederek anlatabilirim bazi seyleri: Bosandim. Ogluma her ay 450 tl nafaka oduyor babasi. Oglum 13 yasinda. Buyume caginda oldugu icin surekli ayak numarasi degisiyor. Su an 43 numara ayakkabi giyiyor. Yaz sonu aldigim ayakkabi artik gelmiyor. Odenen nafaka sadece ayakkabi parasi bile degil cunku siz de biliyorsunuz ki cocuklar birbirinden etkileniyor ve biri hangi marka giyerse digeri de arkadasinin giydiginden istiyor.
Disaridan bakan bir goz icin bazi hanimlar haklilar. Omur boyu nafaka odemek sacma gibi gorunuyor. Buna katilmakla birlikte bizzat isin icinde oldugum icin soyluyorum cocuk buyudukce masraflar da artiyor, nafaka ama hep ayni kaliyor. Artirim davasinda da 100 tl falan artiyor nafaka. Onun icin bir de mahkemeye falan basvurmaniz gerek her seferinde. Yani gercekler aslinda o kadar da pembe degil.
Ben calisiyorum. Sukur maasim yetiyor ama asgari ucrette calisan anneler benim gibi degil.
Oglum bu sene lgs sinavina girecek. Bunun bir de universite sinavi falan var ilerde. Dersanelerin fiyati malum. Oglum okul kursuna gidiyor. Haftada iki gun de ozel ders aliyor. Ben calismasaydim ya da asgari ucretle calissaydim 450 tl nafaka ile, gelisme cagindaki bir cocugun egitim masraflarini, okul harcligini, servis parasini, ihtiyaclarini karsilamak zor. Konu sahibine Allah yardim etsin 3 cocukla gercekten zor.
Yanlis anlasilmasin. Ben bir atayim. O benim evladim. Ve ben evladima bakmakla yukumluyum. Bu benim atalik vazifem. Ogluma zaten babasinin verdigi nafakadan kat kat fazla harciyorum (Eminim konu sahibi de oyledir). Bunun da asla lafini etmedim. Sadece bazi hanimlari aydinlatmak icin kendimden ornek veriyorum. Nafaka dediginiz sey oyle ahım sahım rakamlar degil. Annelerin fedakarligini zaten anlatmaya gerek yok cunku buradaki cogu hanimlar anne, benim gibi. Gerekirse kendimizden vazgeciyoruz ama evlatlarimiz icin herseyi yapiyoruz.
Konu sahibi, babanin vicdanina kaliyor bazi seyler. Cogu erkek nafaka veriyorum diye umursamiyor. Onlar icin nafaka yeter mi yetmez mi onemli degil, onlar vicdaninin sadakasini veriyor sanki. Hem annelik hem babalik yapmanin ne demek oldugunu bilirim. Yapilan fedakarligi hic bir nafaka da karsilayamaz. Ancak sizin icin soyleyebilirim ki yapilacak birsey yok. Sadece eski esinizle nafaka bedelinin dusuk oldugunu, okul harcliklari konusunda ya da ne bileyim kilik kiyafet konusunda ondan da destek istediginizi soyleyebilirsiniz.
Ben eski esimle gorusmuyorum. Ozel ders konusunda bir kez gorustum. Her ay ders ucretinin yarisini karsilayabilecegini soylemisti. Sadece iki ay odedi sonra da ses cikmadi. Ben de o benim evladim farz et ki babasi ölse sen bunu odemeyecek misin diye dusunup aramadim onu bir daha.
Konu sahibinin anlatmak istedigi sey yanlis anlasilmis sanirim. Onun rahatsiz oldugu sey babanin mali acidan daha iyi konuma gelmesi degil.... onun kizginligi arada bir gelip cocuklari gorerek yaptigi seyin adina babalik demesi sanirim. Oysa sadece tedbir nafasi odemek, arada bir de cocuklati gornek degildir babalik....ben k9nu sahibinin anlatmak istediginden cikardigim ve benim de yasadigim seylerden bahsettim.
Umarim anlatabilmisimdir. Surcu lisan ettiysem afola.
Ha bu arada lgs sinavi icin test kitaplari aldim. Test kitaplari 50-60 tl civari. Varin siz hesaplayin nafaka ile cocuk buyutmek kolay mi? Nafakayi anlamsiz bulanlar icin soyluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?