parasiz erkek

Birikmiş paranızı borç verdim diyin ve hiç bir harcamaya katılmayın bir süre bakalım o zaman nasıl davranıyor .
Tabiki evlilikte sen ben olmaz ama bu durum biraz farklı gibi duruyor . Naçizane aklıma ilk gelen bu oldu .

Valla şunu da anlamadım adam birikim icin aldigi maasi oldugu gibi birikime koyuyorsa geri kalan ihtiyaclarini sizden karsiliyorsa birikimi kendisi yapmıyor ki yine siz yapiyorsunuz

Şimdi bu konu dallanıyor budaklanıyor klasik Türk ailesi ve geleneklerimize kadar uzanıyor. O sebeple öncelikle bakış açınızı bir oturup değerlendirmenizde fayda var. Yani sizin için evlilik birliğinde ya da herhangi bir partner ilişkisinde karşı taraf ekonomik açıdan daha güçlü olup daha aktif olmalıysa bence şu an için evlilik planlarınızı ertelemelisiniz. Çünkü müstakbel eşiniz işsiz pozisyonunda, ha çalışmakta mı gözü yok talihsizlik mi orası apayrı konu.
Diğer açıdan hayat müşterek, sorumluluklar bölüşülmeli. Nişanlınız eğer sizden hem evde hem dışarda effektif bir kadın sorumluluğu bekliyorsa üzgünüm, şu aşamada en az sizin kadar sorumluluk almalı veya geleneksel türk erkeği modunda yemeğini çayını önüne beklememeli.

dersteyim suan bitsin gelicem ama yine bi kadının kocasına esir olması anlamadım gitti bu toplumda kadınlar neden böyle okumusta olsa 5bin degil 10 binde alsa aman kocamdır kafasında
ama insallah kız cocuk yapmasın hatta bu kafada adama gözünün icine baksada yapmasın ucuz hesapcı erkekleri hicc sevmem

gercekten kız erkek 35 ten önce kimse evlenmemeli

yanlıs hatalar yanlıs kafalar off off

Sizinle buluşunca çay parasını dahi ödemeyen adam başka hiçbir harcama yapmıyor mu? Arkadaşıyla buluşma, aile ya da herhangi birşey?
Mesele size gelince mi birikim olayına dönüyor?
Çok itici bu tavrı.
Altın için birikim yapıyorum diyor ama eminim düğün sonrası onun yerini bile belirlemiştir kafasında.
Eski sevgililerine çok para harcamış size gelince akillanmiş! ne hikmetse.
Çünkü birikim varya hali hazırda ona güveniyor
Huzursuz olmakta, güvenmemekte haklısınız bence.
Düğün sürecini uzatıp kendisini gözlemleyin bence evlilik için acele etmeyin, güven duymadığınız biriyle hiç evlenmeyin hatta ama ona yanaşmayacağınız belli.

Sizinle buluşunca çay parasını dahi ödemeyen adam başka hiçbir harcama yapmıyor mu? Arkadaşıyla buluşma, aile ya da herhangi birşey?
Mesele size gelince mi birikim olayına dönüyor?
Çok itici bu tavrı.
Altın için birikim yapıyorum diyor ama eminim düğün sonrası onun yerini bile belirlemiştir kafasında.
Eski sevgililerine çok para harcamış size gelince akillanmiş! ne hikmetse.
Çünkü birikim varya hali hazırda ona güveniyor
Huzursuz olmakta,, güvenmemekte haklısınız bence.
Düğün sürecini uzatıp kendisini gözlemleyin bence evlilik için acele etmeyin, güven duymadığınız biriyle hiç evlenmeyi bence ama ona yanaşmayacağınız belli.
aynı fikirdeyim adamın cebinde akrep olmuş aniden.ama sadece konu sahibine.maddiyatı çok iyi arkadaşlarım dostlarım var bir gün onlar yemek ısmarlarsa ertesi buluşmada ben ısmarlıyorum borcum vs olmasına rağmen.utanırım yahuu birinden sürekli yiyip içmekten.bu adam bana hiç güven vermedi

Açın bir ortak hesap herkes oraya koysun ordan harcansın yada orda birikim olsun bunun baska yolu yokk

aynı fikirdeyim adamın cebinde akrep olmuş aniden.ama sadece konu sahibine.maddiyatı çok iyi arkadaşlarım dostlarım var bir gün onlar yemek ısmarlarsa ertesi buluşmada ben ısmarlıyorum borcum vs olmasına rağmen.utanırım yahuu birinden sürekli yiyip içmekten.bu adam bana hiç güven vermedi
Samimiyetsiz bir durum bu zaten, ben birikim yapıyorum o yüzden sen içtiğimiz çayın parasına kadar öde ben hiç oralı olmayayım.
Daha önce hayatına girmiş kadınlara oldukça bonkör adamın evleneceği kişiye, sürekli çay, çorba parasını ödetmesi onlara verdiği değeri nişanlısına vermediğini gösterir açık ve net. Yapacağı evliliği de bir ortaklık görüyor muhtemelen bu kadar hesap kitap derdine düştüğüne göre.

Evliliğe de kendi evliliğime de at gözlüğü ile bakmayı doğru bulmuyorum. Hele 20 yaşımdan sonra tanıdığım bir adama tümüyle güvenebilmem asla mümkün değil. Kaç yıllık evlilikten sonra başkasına aşık oldum diyerek karısını, çocuğunu ortada bırakan adamlar görmüyor muyuz.

Benim için evlilik maddi ve manevi bir ortaklıktır. Herkes üzerine düşen kadar fedakarlık yapmalı. Yoksa sonunda duyacağın yapmasaydın oluyor.

Evlenirken üzerime düşen şeyleri aldım ve yaptım. Eşimde öyle. Alamadıklarımızı da sonradan ödeyecek şekilde taksitle aldık. Ha bu arada kendime ait ekstra param vardı bundan eşime hiç bahsetmedim. Ona da sormadım birikimi var mı diye.çok zor şartlarda kazanıp biriktirdiğim para ile neden tüm sorumluluğu üstleneyim ki. Gerekirse bir yıl geç evlenilir bu şekilde sıkıntılar yaşanmak istenilmiyorsa.

her evliliğin dinamiği farklıdır ama.kimi aşk evliliği yapar kimi mantık kimi mesleğine göre seçer kimi yaşam tarzına göre seçer.bir adam ister sevgilim ister eşim olsun dışarda her yemeği cafeyi kahvaltıyı sinemayı bana ödetiyorsa ki ödetemez o ilişki bitmiştir benim için.karşılıklı jestler yapılmalı tek taraflı değil
İlişkinin dinamiği ne olursa olsun güven olmazsa olmazdır. Mantık evliliğinde de aşk evliliğinde de. Aksi bana normal gelmiyor.

İlişkinin dinamiği ne olursa olsun güven olmazsa olmazdır. Mantık evliliğinde de aşk evliliğinde de. Aksi bana normal gelmiyor.
güveniyoruz diye de tüm birikimimizi ortaya mı dökelim?karşı taraftan da istenmemeli böyle bir şey.böyle ponçik ponçik bir şey değil ki evlilik.boşanmaların oranına ve boşanma davalarında yaşanan çirkefliklere bir baksana kuzum

güveniyoruz diye de tüm birikimimizi ortaya mı dökelim?karşı taraftan da istenmemeli böyle bir şey.böyle ponçik ponçik bir şey değil ki evlilik.boşanmaların oranına ve boşanma davalarında yaşanan çirkefliklere bir baksana kuzum
İdare edilir diyorum. Bu adam eğer yeni tanışıp evlenmeye karar vermedilerse evlilik kararından önce ve birikim yapmaya başlamadan önce böyle değildir sanıyorum. Bilmemkaç senelik ilişkide hiç bir şey ısmarlamadıysa zaten bu ilişki evliliğe nasıl geldi? Yok birikim yapacam diye kasıyorsa konu sahibi üç beş liralık yemeğin hesabını yapmamalı. Evlenene kadar bu süreç idare edilebilir diyorum.

Evlilik idare etme sanatıdır. Karşındaki insana güveniyorsan maddi durumları idare edersin. Karşındaki insana güveniyorsan zaman zaman kötü giden seks hayatını idare edersin. Karşındaki insana güveniyorsan depresif dönemleri idare edersin. Çünkü düzeleceğini, bir şeylerin normale döneceğini bilirsin. İki taraf için de geçerli bu. Ama güvenmiyorsan böyle “parasız erkek” diye konu açar adamın bütün her şeyini iyi taraflarını silip paraya odaklanırsın.

Benim de aynı şekilde kenarda param vardı eşimin yoktu. Anneme verdim o parayı düğünde çıkan masraflara harcadı.

Ezici çoğunluk mal mülk davası. Aşkın sevginin güvenin hatta merhametin sıfırlandığı hiç olduğu yer o mahkeme duvarı.

Back
X