parasiz erkek

Sizin parayı imha edip üç beş dandik eşya alıp herşeyi ben yaptım diye üstünüze hömkürecek
Sonrada bütün bunlar üç kuruş paraylamı alındı sanıyon borçlandım olur altınlarıda ister oh mis

O adam onun yüzüne nasıl bakıyorsa o şekilde...

Konu sahibinin böyle bir derdi olduğundan adamın haberi bile yok.
Ama diyelim ki var ve umurunda değil, diyelim ki gerçekten konu sahibini yemeye çalışıyor, böyle bir adamdan ayrılmak yerine yalan söyleyerek hem parayı kurtarıp hem evlenmeye çalışmak mükemmel bir fikirmiş gerçekten.
Önemli olan evlenmek tabii. O evlilik yalanlar üzerine kurulmuş falan hiç önemli değil :KK51:

Ama diyelim ki var ve umurunda değil, diyelim ki gerçekten konu sahibini yemeye çalışıyor, böyle bir adamdan ayrılmak yerine yalan söyleyerek hem parayı kurtarıp hem evlenmeye çalışmak mükemmel bir fikirmiş gerçekten.
Önemli olan evlenmek tabii. O evlilik yalanlar üzerine kurulmuş falan hiç önemli değil :KK51:

Koca altindan degerli olunca bu devirde:=)

Saka bi yana tabi, hmn kestirip atmak istemedm ailemde onaylayinca..mlsf ailemi gecmiste coooook üzdm

Herşey ortada Ayrılmak isterse ayrılır? Ne Şiş yansın ne Kebab derdinde olan ben değilim ki?

Bu adam konu sahibiyle buluşmadigi zamanlarda birikim yapmak disinda en ufak harcama yapmiyor mudur? Ne yer ne icer? Butun gun tavan mi seyrediyor bu adam bir kuruş harcamadan.

Çay parasini bile "birikim yapiyorum" adi altinda habire konu sahibi odesin diye gozune bakan adama tabi ki guvenilmez mevzu çayi kim odedi hesaplari degil kaç para sanki çay, adamin tavri çok şey soyluyor.
Ben guveniyor bile olsam boyle sacma hareketler guvenimi sorgulatirdi, sorgulamasi normal bir sey evlenmeyi dusunuyor ve guveniyor diye her hareketine sonsuz guven duyup "vardir bir bildigi" diyecek degil insan.

Çay, kahve nedir ki yani 2 kere ödese birikimimi batacak. Bu başka bir sey birikimle alakali degil.

8 ay sonrası evlilik için ev bakmak bence çok mantıksız , çünkü çok erken. Satın mı alacaksınız , kirada mı oturacaksınız? Alacaksanız alıp yavaş yavaş döşersiniz de , kirada oturacaksanız boş eve kira mı ödeyeceksiniz?

Evlilik için acele etmeyin. Nişanlınızda birikim yapsın öyle evlenin. Herseyi siz üstlenmeyin, birlikte ortak yapın kafanız rahat olsun.

Nişanlınıza da parayı bir süreliğine ailenizin kullanacağını söyleyin bakalım tepkisi ne olacak ??

Net olun . Eger paranıza odaklanmaya devam ediyorsa ciddi bir konuşma yapın. Bu durumda ben olsam eşime hiçbirşeyin tek basina olamayacagini ve bendeki paranın gidecek yeri olduğunu guvenmemesini söylerdim o parayi biseye baglardim belkide..sorumlulugunu bilmiyorsa evlenince cok cekersiniz benden soylemesi. Bizdr esimle evlenecegmiz zaman esimin birikimi yoktu isi bile yoktu. Sonra isi bulup herseyi elinden geldigi kadar yaptı. Bizden beklemedi yada benden.yani bunu konusmak ayip degil evlilik yolunda hersey ortak düşünülmeli sadece size guvenmekle olmaz maddi anlamda. aslinda en baştan söylemekle hata etmişsiniz. Hayirlisi olsun hakknzda

hemen konuya giriyorum:

nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..

benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim

mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor

cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Mesela siz, ne gibi giderleri karşıladınız?

Bana da nişanlınız para biriktiriyor gibi geldi.

Yurdum insanının muhteşem insan ilişkileri 🤷🏻‍♀️

Koca altindan degerli olunca bu devirde:=)

Saka bi yana tabi, hmn kestirip atmak istemedm ailemde onaylayinca..mlsf ailemi gecmiste coooook üzdm

Bence sizin bu adama güveniniz de yok sevginiz de.
Burada bir sürü hakaret edildi; kene, asalak tarzında bir sürü kelime kullanıldı; birinden bile rahatsız olmuş gibi durmuyorsunuz. Benim eşime bu kadar hakaret edilse kalbim sıkışır.
Zaten başlık bile "parasız erkek".

Düşünceniz bu yöndeyse, güveniniz de yoksa "girdik bi yola, artık vazgeçemem" diye düşünmeyin.
Siz mutsuz bir evlilik yapınca aileniz yine mutsuz olacaklar.

Herşey ortada Ayrılmak isterse ayrılır? Ne Şiş yansın ne Kebab derdinde olan ben değilim ki?

O da doğru. Ama güven yoksa, bir şekilde bu şüpheye düştüyse para saklayıp evlenmeye çalışmasının bir anlamı yok. Parası güvende olunca daha mutlu olmayacak.

Yurdum insanının muhteşem insan ilişkileri 🤷🏻‍♀️

Eşten gizli para biriktirme tavsiyesiyle de kk'da tanıştım ben.
Hani kadının durumu yoktur, evliliği çok kötüdür, boşanmak için gizli gizli atar kenara anlarım, tavsiye de ederim. Ama normal bir evlilik için bile bunu önerenler var. Ya da "benim paramdan eşime ne, kadının gizli birikimi olmalı mutlaka" diyenler var.
Çok garip geliyor bana. Paramı sakındığım adamla hangi konuda yakın olabilirim ki?
Erkek eşinden gizli birikim yapsa linç edilir.

“Paramı aileme verdim kenarda param kalmadı” diye yem at, verdiği tepkiye göre gidişat belli olur

Bunu öneren başka üyeler de var.
Merakımdan soruyorum, tam evlilik arefesinde nişanlınız karşınıza geçip "bütün birikimimi aileme verdim, 5 kuruşum kalmadı" dese siz nasıl bir tepki verirdiniz ki adamın ne tepki vermesini bekliyorsunuz?

Benim cevabım: Parçalarım.

Back
X