Parasız kaldık

Benim eşimde sigara kullanıyor ikimizde işsiziz yeri geliyor ekmek alacak paramız yok eşim sigara içmez cebinde son parasıyla gider ekmek domates alır yolda da yerlere bakar yarım atılmıs sigara kalmıs mı diye sigara içmediğinde sinirli olur eskiden 1 günde bir paket bitirirdi iş yok para yok günlük iş bulabilirse aldıgı 50 TL yle sigara almıyor bosver sen beslen diyor eşiniz daha yeni işsiz kaldıgı için gururunu sıfırlayamamış galiba biraz zamanla mahcubiyete dönüşür bu sinirlilik

Resmen sigara mı ben mi sorusuna sigara diyen erkek tipi. Gitsin gündelik iş bulsun alsın sigarasını çok önemli ya...

Adam haklı hanimlar dağılın 🤣

banka bekleyebilir 🙄
Allah yardımcınız olsun, işsizlik çok zor. Ama 'sigaram daha onemli, ayrılırım' diyen biri ne biliyim.. his değil bir erkegin boyle soylemesi. Evde oturmak yerine kendi sigara parasını ve yiyecek için idareten bi is bulsa keşke. Sende iş ara bi taraftan, bulursan hemen çık, sanırım çalıştığın yerinde durumu iyi değil.
Yasin mi küçük? Çok mu asiksin bilmiyorum. Ayrıca yazdıkların sürekli değişiyor. İlk sigaradan girdin.şimdi başka şeyler.

Her neyse öncelikle reel borçlar mi daha sıkıntılı yoksa banka mi? Kendine biryol haritası Çizmeni tavsiye ederim. Neler öncelikli neler değil? Aileden destek yok mu? Esin çalışmiyor anladigim kadariyla. "Parasizliktan" görüşmelere de gitmiyor. Esin acilen is durumunu halletsin bi sonra da kendine kutu kutu zor zamanlar için sigara alsın.
reeldeki borç derken elden olan borç mu ? hanımefendi, bankaya borcunuzu ödemezseniz kapınıza icra gelir. elden borç için bu ihtimal yok.
Kocanızın sigarasızlık başına vurmuş.
Bankaya ödeme yapmazsanız 150 olur 250. O zaman nasıl ödeyeceksiniz?

Tamam maddi sıkıntı çekmek zor ama siz de onunla beraber bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Size bu kadar kötü davranmasına izin vermeyin.
töbe aynştayns konu yine aynı yere geliyor ihtiyaçların içinde sigara var mı yok mu ? sigara haricinde fatura yiyecek ihtiyacınız var mı. eşinizin borç alabileceği ailesi kardeşi arkdaşı vs yok mu . tek size yüklenmesi bana ters geldi. evet haklısınız insanlar geçim sıkıntısından psikolojik sorunlar yaşıyorlar bunalıma giriyorlar ama anlattığınız kadarıyla bu ilk. daha ilk yokuşta ayrılık lafını etmesi ne kadar doğru.
esi sigara beklemiyor telefonda benim onceligim sigarami diyen eşi sanirim
Gitsin çalışsında sigara parası kazansın
Başta yazdığınız ile şimdiki cevaplarınızın alakası yok. Adam bankadan arta kalacak parayla sigara alacak olmanıza kızmış. Önce benim sigaramı al. Bana ne bankadan, ailenden, faturadan diyor. Kimse size bu yüzden boşanın demiyor zaten, adamın bencilliğini idrak edin diye uğraşıyor herkes.

Ayrıca sigara içmeyince krize giriyorsa gitsin günlük, saatlik part time işte çalışsın. Hem evde oturayım, hem karım çalışsın, hem de ilk benim gönlümü yapsın zihniyetindeki adamı bir de "ama bağımlı ondan "diye ponçik ponçik göstermeye çalışıyorsunuz. Sanki eroin bağımlısı.
Burada bazı üyeler çok çok tuhaf. İki üye vardı aklımda kalan. SariManolya bir de yildizliyagmurlugeceler. İkiside de laf anlatilmiyordu.bu üye bana onları anımsattı. Her şeye bir bahanesi lafı var maşallah.
babutsa beni yanlış anlama lütfen. sen sigara içiyor musun bilmiyorum ama sanırım gerçekten berbat bir durum yaşıyorlar. mesela eşimin bırakmaya çalıştığı dönemlerde çok kavga ettik bu durum biz kadınların adet dönemlerinde saçma gerginlik yaşamaları gibi sanırım ellerinde değil. ablam da mesela geçen gün enişteme çemkirmiş nasıl bana sigara almazsın diye :işsiz: bunu bana anlatınca canın sıkılıyor herhalde senin dedim :) çünkü saçma...

bence eşi işsizlikten bunalım da ve kendini yetersiz görüyor o yüzden de boşanayım bu kadın da benimle sürünmesin diye anlık bir düşünce geçmiş olabilir aklından. yarın konu sahibi yazar inşallah yaptıkları konuşmayı.
Zor bir durum insan sigara içiyorsa yemek aramıyor ama sigara arıyor parasızlıktan sigara alamadıgı için vızzık toplayanlar var
O da olabilir ama zaten konu çok evrildi. Bilemiyorum is görüşmesine parasizliktan gidemeyen biri için sigara öncelik mi olur? Ha bu imgesel bir şeydir. Bahanesi yani boşanmak için. Yani ne eşinin ne konu sahibinin olgun olduğunu düşünmüyorum maalesef. Geçici işte çalışabilir. Ama zaten başında da altınları satmislar.yani burada eşi hazır yemeye alışmış biri gibi geldi bana. Yani ev gecindirecek potansiyeli göremedim.
Ya bunu anlamıyor işte konu sahibi şu anda doğum iznindeyim bak zorunlu bir izin bu Ona rağmen yine de eşime bana şunu al bana bunu al diyemiyorum ben ya. Yani adam çalışmıyor Bir de bana sigara almıyorsun diye kadına kızıyor boşanalım diyor gelmiş Hala burada bize kocasını savunuyor hakikaten çok ilginç
Hanımefendi her yorumuma beğenmedim bastığınızdan ben cevap vereyim size. Tam 8 yıl sigara kullandım eşimde öyle. Eşim bi dönem işsiz kaldı. Cebinde parası yoktu ama bi günde bana demedi bana sigara al diye. Ha ben alırım ama azcık gururlu olsun herkes ona göre davranılır zaten.
Bu arada sigarayı bıraktım eşimde bıraktı çok şükür sinir krizlerine falan da girmedik boşanalım şöyle böyle de demedik yani. Umarım anlatabilmişimdir
Yazıp yazıp sildim, ne desek faydasız
Allah gözünü açsın diyorum sadece konu sahibi. Böyle sana en ufak değer vermeyen, rezilce davranan, kendisinden kaynaklı çektiğiniz maddi sıkıntıyı sadece senin sırtına yükleyen bu adamla ilgili allah gözünü açsın ne diyeyim.
Bankadan kredi cektiniz yada kredi kartı borcunuz var 3 ay gecikmeye girdi borc banka sizi arar yapılandırma yapalım öbür ay dan itibaren taksitleriniz baslasın der bu yapılandırmayı 4 defa kullanma hakkınız var her 3 ayda bir geciktirip yeniden taksitlendirebiliyorsunuz 4.yapılandırmadan sonra banka borcun tamamını istiyor size süre veriyor siz yok diyorsunuz avukata devrediliyor avukat sizinle iletişime gecip durumu izah ediyorsunuz kredi kartı hariç borclar taksitlendirip avukata ödeme yapıyorsunuz hicbiri olamadı avukat tebligatı nüfüs dairesinde ikametgah neresi gözüküyorsa oraya yönlendiriyor genelde postacı kapınıza getirmez muhratlıga bırakır eger ki avukat yada banka sen ve eşin haricinde borcunu ailenden birine söylerse yüklü Bi şekilde tazminat davası açma hakkın var ve mahkemede senin durumunu makul görürse taksitlendirme yapılmak zorundadır der
Ya şu sigara nedir arkadaş. Babam da eşimde sigara içer. Erkek kardeşlerim 35 40 yaşlarındalar içmezler. Eşim ramazanda gün boyu içmiyor. İftardan sonrada içme diyorum bırakmamı isteme diyor. Ben ped bile ucuzuna kaçıyorum ama eşim cebimizde para yokken sigara alır. Sigara içen insanlar bence çok bencil
Benim eşimde sigara kullanıyor ikimizde işsiziz yeri geliyor ekmek alacak paramız yok eşim sigara içmez cebinde son parasıyla gider ekmek domates alır yolda da yerlere bakar yarım atılmıs sigara kalmıs mı diye sigara içmediğinde sinirli olur eskiden 1 günde bir paket bitirirdi iş yok para yok günlük iş bulabilirse aldıgı 50 TL yle sigara almıyor bosver sen beslen diyor eşiniz daha yeni işsiz kaldıgı için gururunu sıfırlayamamış galiba biraz zamanla mahcubiyete dönüşür bu sinirlilik
Aha eski sevgilimi gördüm konuda
Madem ayrılalım diyor tamam hodri meydan
Resmen sigara mı ben mi sorusuna sigara diyen erkek tipi. Gitsin gündelik iş bulsun alsın sigarasını çok önemli ya...
Başka işle anlaşma imzalamadan işten ayrılmış zaten suçlu bide sigara mı istiyo
Sigara için seni boşayacak adam başka bir şey olsa hemen kapıya koyar
Ya şu sigara içenleri bi salın artık ya.
Neredeyse çarmıha gereceksiniz.
Mesajı editledim. bakarsınız..

Valla cok ozur dileyerek soyluyorm ama bilemem ne icsin esiniz efendim. Bu kadar parasizlik icinde sigara mi derdinuz? Icmeyi verin, icmeyin.

Selam kızlar. Paramı alamadığım iş yerimden yazıyorum :) eylül ayında evlenmeden önce eşim başka bir iş yerinden teklif alıp kendi işinden istifa etmişti. Yeni yer daha sonra olmadı onlardan kaynaklı eşimde işsiz kaldı böylece. o sırada evlendik biz altınları bozdurduk ve benim maaşla idare etmeye çalışıyorduk. ayın 1 inde yatırmaları gereken maaşı 18 inde ödediler şimdi ise bu ayın maaşını bu hafta ödemeye çalışacağız diyorlar. Eşim sigara kullanıyor şuan sigara alacak paramız yok delirmiş durumda beni de banka aradığı için muhasebeye dönüp bari bir miktarını yatırın dedim. o miktarla da bankaya borcu ödeyip üstüyle de sigara vs alacaktık benim düşünceme göre. Bunu eşime söyledim. Dedim bankayı yatırıp üstüne sana sigara alacağım dedim. Ses kaydı attı çok sinirli işte benim önceliklerim farklıymış banka bekleyebilirmiş şöyle böyle konuyu ayrılığa getirdi. Ben ne düşünüyorum sen ne düşünüryosun falan. bu arada başka bir iş yeri oldu eşimin oraya gidecek yol paramız dahi yok. Bu arada muhasebeye yazdım bir miktar gönderin diye ilgilenmiyor ya görüldü yapıyor arıyorum kapalı telefonu falan. Çıldırmak üzereyim. Ailem bilmiyor bu arada benim korkum bankadan ailemin evine ihbar gitmesi. Çünkü iyi gidiyor zannediyorlar. Derdimi anlatayım dedim. Umarım çaresizlikten ve sinirden ayrılmak istediğini söylemiştir..

Arkadaşlar anlıyorum. Merak etmeyin o kadar saf değilim yahu. Adama bakmıyorum zaten hergün psikolojik baskı yapan benim. Eve hiç para getirmiyor değil. Sigarası olmadıgı için ben üzülmüştüm tamam mı dedim bari bir miktar alayım. bankayı ödeyeyim . Onun kızdıgı şey ondan habersiz bütçe planı yapmammış . Sigara getir bana diye beklemiyor ki. Bende yanlış anlatmış olabilirim. Ne diyeyim
kusura bakma da kocan sorumsuz,yeni evlenmek üzereyken işini bozmuş arkasını düşünmeden.bide o evde oturup sen çalışırken maaşını alamadın da sigara alamadın diye ayrılalım diyor.Senin söylemen gerekenleri o söylemiş sana.Gitsin günlük iş yapsın alsın kendi sigarasını.

Valla cok ozur dileyerek soyluyorm ama bilemem ne icsin esiniz efendim. Bu kadar parasizlik icinde sigara mi derdinuz? Icmeyi verin, icmeyin.
kusura bakma da kocan sorumsuz,yeni evlenmek üzereyken işini bozmuş arkasını düşünmeden.bide o evde oturup sen çalışırken maaşını alamadın da sigara alamadın diye ayrılalım diyor.Senin söylemen gerekenleri o söylemiş sana.Gitsin günlük iş yapsın alsın kendi sigarasını.
Önceki işinden ayrılmasının nedeni benmişim sürekli kavga çıkarıyodum telefon elindeymiş müdürü bunu aşağı bi konuma almıştı..
Evet hakılısınız ve ben oğlak burcuyum para ve iş her zaman önceliğim. Şuan ne yapıcam bilmiyorum herşeyi bırakıp baştan mı başlayayım ayrılırsam bizimkiler üzülür ama. Ve şuan iyi bi iş buldu kamuda. Ama bugünleride unutmayacağım.

Mesajı editledim. bakarsınız..
editi okudum da yani gayet eşinizin "ben burda sigaram yok diyorum sen banka düşünüyosun" anlamında sözlerini yazmıştınız. sanırım öyle demese bu kadar yanlış ifade edilmezdi.
ayrıca banka önemli değil reel borçları ödeyelim demiş falan. ya eşiniz gerçekten hesap kitap yapmayı bilmiyor yada gerçekten aklı çok karışık.

reel borç nedir ? banka 1 ay ödemeseniz kapınızda biter, 90 günü aşarsanız icra kağıdınızı gönderir. şaka sanıyor sanırım bu işleri.

Önceki işinden ayrılmasının nedeni benmişim sürekli kavga çıkarıyodum telefon elindeymiş müdürü bunu aşağı bi konuma almıştı..
Evet hakılısınız ve ben oğlak burcuyum para ve iş her zaman önceliğim. Şuan ne yapıcam bilmiyorum herşeyi bırakıp baştan mı başlayayım ayrılırsam bizimkiler üzülür ama. Ve şuan iyi bi iş buldu kamuda. Ama bugünleride unutmayacağım.

valla yeri geliyor gün içerisinde hepimiz sevgilimizle kavga edicek konuma geliyoruz ama iş saatinde mesajlaşmak yada elimize telefon yapışık gezmiyoruz.
öğle molasında yada iş çıkışında çözüyoruz sorunlarımızı..

Daha evlenirken işsiz kalmış, cicim aylarında bir dünya sıkıntıya neden olmuş beyimizin hassasiyetine bak, kıyamam.
Tabi ki banka önemli, ailemin öğrenmemesi önemli, sen kaç yaşında, başlayacağın işi garantilemeden elindeki işi bırakan bir beyinsizsen ben neden sicilimi kirletip, aileme, iş çevreme rezil olmak zorundayım ki böyle bir adam yüzünden. Mahçup olacağına atar yapmış bir de:kızgın: En az üç kere geciktirirse sadece ihtar gönderirlermiş, nerden uydurmuş bunu acaba? Kimsenin gözünün yaşına bakmıyor bankalar artık, 2 ayda o borç 500 tl olur, o zaman nasıl ödenecek? Bence umrunda değil, o gün gelsin de bakarız, bugünlük keyfime bakayım da modunda kocanız.
Birini düşünmek demek, onun için bankadan aldığı borcun üstüne yatmak, itibarını kaybetmek demek değildir, kusura bakmasın.
Ayrıca tabi ki ondan habersiz ödeme planı yapacaksınız, ne sanıyor kendini, maliye bakanı mı? Çalışıp kazanacak zekada olduğunuza göre harcama planı da yapabilirsiniz, beyfendiye ihtiyacınız yok. O kadar para kontrol etmek istiyorsa gitsin kazansın bir zahmet. Kendi çalışınca her harcamayı size soracak mı?
Şu yeni nesil, hiçbir haltı beceremeyen, plan bütçe iş planlaması yapmaktan aciz, borcuna sadık olmayan, herkese akıl verip erkeklik taslayan adamlardan tiksiniyorum kusura bakmayın, evli barklı insanım babamdan para alıyorum diye utanması lazım, erkeklerin genleri bozuldu bence:KK57:

Daha evlenirken işsiz kalmış, cicim aylarında bir dünya sıkıntıya neden olmuş beyimizin hassasiyetine bak, kıyamam.
Tabi ki banka önemli, ailemin öğrenmemesi önemli, sen kaç yaşında, başlayacağın işi garantilemeden elindeki işi bırakan bir beyinsizsen ben neden sicilimi kirletip, aileme, iş çevreme rezil olmak zorundayım ki böyle bir adam yüzünden. Mahçup olacağına atar yapmış bir de:kızgın: En az üç kere geciktirirse sadece ihtar gönderirlermiş, nerden uydurmuş bunu acaba? Kimsenin gözünün yaşına bakmıyor bankalar artık, 2 ayda o borç 500 tl olur, o zaman nasıl ödenecek? Bence umrunda değil, o gün gelsin de bakarız, bugünlük keyfime bakayım da modunda kocanız.
Birini düşünmek demek, onun için bankadan aldığı borcun üstüne yatmak, itibarını kaybetmek demek değildir, kusura bakmasın.
Ayrıca tabi ki ondan habersiz ödeme planı yapacaksınız, ne sanıyor kendini, maliye bakanı mı? Çalışıp kazanacak zekada olduğunuza göre harcama planı da yapabilirsiniz, beyfendiye ihtiyacınız yok. O kadar para kontrol etmek istiyorsa gitsin kazansın bir zahmet. Kendi çalışınca her harcamayı size soracak mı?
Şu yeni nesil, hiçbir haltı beceremeyen, plan bütçe iş planlaması yapmaktan aciz, borcuna sadık olmayan, herkese akıl verip erkeklik taslayan adamlardan tiksiniyorum kusura bakmayın, evli barklı insanım babamdan para alıyorum diye utanması lazım, erkeklerin genleri bozuldu bence:KK57:
çok doğru şuan kendisi işe girmek üzere.. Ben finansal olarak düzene girdikten kendimi toparladıktan sonra ayrılmayı düşünüyorum. bu kadar borçla başa çıkamam ailemin evinede gitmem zaten.

çok doğru şuan kendisi işe girmek üzere.. Ben finansal olarak düzene girdikten kendimi toparladıktan sonra ayrılmayı düşünüyorum. bu kadar borçla başa çıkamam ailemin evinede gitmem zaten.
En endişe verici tarafı da senin yüzünden işsiz kaldım demesi, bi şekilde her hatasını size yıkmaya, kendinizi suçlu hissettirmeye alışmış. Madem o kadar kötü biriymişsiniz neden evlenmiş sizinle ?
Aynı model bir babam vardı, annemin bütün hayatı borç icra işsizlik sefalet içinde geçti, hala sorunca anneme “sen benim hayatımı mahvettin” diyor beyefendi. Siz annem kadar saf olmayın nolur, tünelin ucu çok fena bir yere çıkıyor benden söylemesi :KK66:

aynen resmen bankaları küçümsüyor. o gönderdikleri ihtar zaten bak icrayı yolluyorum kapına şu an, onlar gelene kadar ödedin ödedin demek.

En endişe verici tarafı da senin yüzünden işsiz kaldım demesi, bi şekilde her hatasını size yıkmaya, kendinizi suçlu hissettirmeye alışmış. Madem o kadar kötü biriymişsiniz neden evlenmiş sizinle ?
Aynı model bir babam vardı, annemin bütün hayatı borç icra işsizlik sefalet içinde geçti, hala sorunca anneme “sen benim hayatımı mahvettin” diyor beyefendi. Siz annem kadar saf olmayın nolur, tünelin ucu çok fena bir yere çıkıyor benden söylemesi :KK66:
Off peki ben ona açık açık söyleyeyim mi benim yaptıgımız borçları kapat sonra herkes kendi yoluna diye. Şimdi dicekki bak işe girdim yine başladın beni darlamaya. Sizin yazdıgınız mesajı kendime göre çevirdim bugun iş görüşmesinden sonra atıcam ona. Ama sonunu nasıl bağlayacağım. Motorumuz var onu satıp küçük baş hayvan almak istiyo motordan kalan para üstüylede benim kredi kartlarımı kapatmayı teklif etti.

Off peki ben ona açık açık söyleyeyim mi benim yaptıgımız borçları kapat sonra herkes kendi yoluna diye. Şimdi dicekki bak işe girdim yine başladın beni darlamaya. Sizin yazdıgınız mesajı kendime göre çevirdim bugun iş görüşmesinden sonra atıcam ona. Ama sonunu nasıl bağlayacağım. Motorumuz var onu satıp küçük baş hayvan almak istiyo motordan kalan para üstüylede benim kredi kartlarımı kapatmayı teklif etti.
Motoru satıp hiçbir şey almayıp yalnız borçlarını ödese olmuyor mu ?
Şu an ona yaptığımız borçları kapat herkes kendi yoluna demeyin, bir çalışsın bakalım size tavrı nasıl olacak, para tutmayı biliyor mu ona göre karar verirsiniz.

kocası buna manipule edinmiş ne yaptısa. ne yazik ki kadin kendinde degil.
bi kere tokat atmak lazim ki kendine gelsin...
sigara alamiyorsaniz senden ayrılırım diyen adami şüphe ederim...

Küçükbaş hayvanı ne yapacak bu ticari zekayla daha çok batar :silah:

Back
X