- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
Estağfurullah aşkılsun ne kusuru:)Sabun, kokulu tas , nikah sekeri isleri var internetten siparis alip gönderebilirsin manzeme masrafi ilk etapta cikar is oldukca evde yaparsin
Kitap yazma isi cok uzun vardeli günlük olarak yazi icin ugrasman gerek mümkün ama disiplinli biri misin disiplin sart canim
Ev icin kredi cekiyorlar oda 1000 tl filan gidiyor aylik cok basit bisi degil yüklü maasin olmali altindan kalkabilmen icin.
Daha iyi fikirler veren olur illaki biraz düsündürdü beni kusura bakma canim..
Bir de bu işleri yapan çok kişi var artık. İyice tanınmadıktan sonra iyi paralar kazanmak zor sanki.Estağfurullah aşkılsun ne kusuru:)
Canım onlar maliyetten çok fazla mesai isteyen işleryani hem part çalışıcam hem öğrenciyim hem belki büro:/ imkansız bi de ona yetmem. Makale mevzusuna sıcak bakma sebebim araştırma da var işin içinde. Yani katkısı olur bilgi birikimi açısından.
Çok mu hayalperestim bilemedim ama zorlanıcağmı kabul ediyorum yaparım nolursa:/
İnşallah canım inşallah.Bir de bu işleri yapan çok kişi var artık. İyice tanınmadıktan sonra iyi paralar kazanmak zor sanki.
Makale işinin uzun vadede garantisi varsa bence üstteki işlerden daha rahat olur. Umarım halledersin ya
İşte hiçbi giderim yok o açıdan olur mu diye düşündüm.Kitap yazsan nolacak yani bedavaya bastiracak yayin evi bile bulamazsin. Zaten satmaz da. Netten makale isini bi arkadasim yapti cuzi bi getirisi var bi de dolandirici site cok. Bu tur ek islerle para kazansan bile cep harcligi olur oyle ev falan alamazsin. En kotu ev 100 bin, onun icin de 30 40 bin nakit lazim. Pesinati ne ara biriktircen. Hic birikmisin de yok. Kaldi ki ayda 2000 vs kredi odemesi lazim. Senin icin 5 yil icinde ev almak sadece hayal yani makul ol. Full time bi ise girsen deneyimsiz calisan olarak 1000 tl alirsin yani. Sen simdilik sadece para biriktirmeye bak
İngilizcem iyiydi şuan hiçbişey hatırlamıyorumYabancı dilin iyiyse çeviri vs. yapsan?
Katip degilsin ki su an olursan alirsin tabi. Simdi ogrenciymissin part time da calisacakmissin daha fazla ne yapabilirsin ki derslerine calis anca yani. Kirayi cikarsan yeter bu kadar kasma kendini duzgun isin olunca bakarsin durumlara. 5 yilda evin olamaz pesinati biriktirmen icin adam gibi isin olacak, baslicaksin, 1 seneyi gececek ki pesinat biriksin, 10 yillik kredi ayda 2000 civari odenecek.İşte hiçbi giderim yok o açıdan olur mu diye düşündüm.
Kitap mevzusunu yazmayı seviyorum ifade sorunum yok vs o açılardan değerlendirebilin dşye küçük bi ayrıntı olarak söyledim. Yoksa kitabın ilerde hayatıma bi getirisi de olmıycak benim.
Katip olabilirsem 2500 falan alıyolarmış öyle dediler. Ayda 200den fazla giderim yok benim. Bi senede hayli hayli 25.000 im olur. Kaldı ki 5 seneden bahsediyorum.
Peki napmamı önerirsin? Neler yapabilirim?
Kira vermiyorum şuan normal akraba evinde ücretsiz kalıyorum. Ben de hazır giderim yokken değerlendiriym demiştim :/ elektrik su bile vermiyorum hayrına yani o derece..Katip degilsin ki su an olursan alirsin tabi. Simdi ogrenciymissin part time da calisacakmissin daha fazla ne yapabilirsin ki derslerine calis anca yani. Kirayi cikarsan yeter bu kadar kasma kendini duzgun isin olunca bakarsin durumlara. 5 yilda evin olamaz pesinati biriktirmen icin adam gibi isin olacak, baslicaksin, 1 seneyi gececek ki pesinat biriksin, 10 yillik kredi ayda 2000 civari odenecek.
Öyle mi dersin.. Kıyafet fazlasıyla var. Hatta bi kısmını eledim. Zamanında çok büyük paralara aldım. Hala da tertemiz ve yepyenidir. Lüzumsuz alışverişi de kestim uzun zaman önce. Zaranın vs indirim dönemlerini beklemeni tavsiye ederim. Şahsen artık öyle yapıyorum akıllandımÇok pembeci yaklaşıyorsun Her ay sadece 200 tl harcaman cok zor.Hiç mi kıyafet almayacaksın,ayakkabı? Hiç mi birşeyin bozulayacak bir ihtiyacın olmayacak 5 senede? Erkek arkadaşın olmayacak mı,onunla bişeyler yapmayacak mısın,yemek yemeyecek misin dışarıda hiç..vs..vs..
Canım bence hayaller pembe yani 1 sene sürdürürsün sonra uçup gider plansız bir sürü şey çıkar karşına. Ama takdir ediyorum azmini. Bence ev konusunu falan düşünme biriktirebildiğin kadar biriktir nereye giderse. Tabi gençliğinide harcama gerekirse çatur çutur harca. Ilerde erkek arkadaşın olacak evi olmayacak belki çeyiz parası falan birlikte bişeyler yapmanız gerekecek ve sen kendini 10 yıllık bi borcun içine sokmaya çalışıyorsun. 30 yaşında biri olarak söylüyorum. Gençliğini harcama tutumlu ol yarınını düşün ama bugününü heba etme. Uykumda nasıl para kazanırım diye soracaksın diye korktum
Canım kitap kısmı sadece hani insanlar beni dinleyince yazsana ya falan diyo o açıdan dedim. Yazma becerim var kendimce.sen baya sıkıntıya girmissin canım.Bende boyle bir dertten muzdaribim bu ara evde biseyler yapıp satmayı dusunuyorum işim var ama 3 tane yapmam gereken seyler var onlar icin para lazım el yeteneğin varsa internet üzerindn biseyler yapıp satabilirsin ucuza satman gerekir ilk etapta cok kazanmak icin.Onun dısında kitap yazmak falan zengin işi geliyor bana matbaa masrafı falan ne bileyim hobi gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?