Parayı geri vermeliler mi?

Kololove

H'erseyin farklı ♥
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
1.305
0
106
Merhaba kızlar.
Bundan 2 sene evvel teyzelerimden biri ailesiyle birlikte bir trafik kazası geçirdi.
Arabaları kül oldu resmen. Teyzemin beli hasar gördü, ameliyat filan oldu.Küçük kuzenimin bacağı kırıldı. Diğerinin omzu kırıldı.
Bu olay yazın olmuştu ve tüm akrabalar seferber olduk. Hastaneden çıktıklarında Ankara'daki küçük teyzemin evine getirdik.
Orda baktık hepsine. Elimizden geleni yaptık. Olması gereken de buydu zaten.
Gel gelelim ki o dönemde hastane masrafları filan çok olmuştu haliyle.
En büyük teyzemler İzmit'ten hastaneye ziyarete geldiklerinde 700 tl para vermişler kaza geçiren enişteme.
Şimdi aradan 2 yıl geçti ve geçen yaz anneannemlere gittiğimizde şöyle bir konu oldu.
İşte 2 yıl geçmiş borç paraymış o vermeleri gerekmiş filan. Yüzlerine karşı hiç söylemediler ama büyük teyzemle anneannem öyle olmasını gerektiğini
filan aralarında konuştular. Sizce kaza geçiren teyzemle eniştem o parayı vermeli mi? Yani zor durumda verdiler sonuçta yine de borç mu sayılır?
Kaza geçiren teyzem ve eniştem ise hiç bu konuyu açmamışlar. Belki de onlarda borç olduğunu düşünmemişlerdir ya da unutmuşlardır.
Fikirlerinizi bekliyorum...

Son düzenleme:
Zor zamanda yapılan bir yardım bence borç olmamalı, tabi bu iki tarafın madii durumlarının şimdi nasil olduğuna göre değişir. Yani kaza geçiren teyzenizin durumu çok iyi ve yardımda bulunanlarında durumu kısıtlı ise belki olabilir.

bu hayatta kimin düşüp kimin kalkacagı hıc belli olmaz önce bunu diyim buyuk teyzenle anneannende ayıp etmiş!

Zor zamanda yapılan bir yardım bence borç olmamalı, tabi bu iki tarafın madii durumlarının şimdi nasil olduğuna göre değişir. Yani kaza geçiren teyzenizin durumu çok iyi ve yardımda bulunanlarında durumu kısıtlı ise belki olabilir.

Kaza geçiren teyzemler durumlarını düzelttiler yani eskisi gibiler normal.
Ama bana da tuhaf geliyor şimdi geri vermeleri. O yardım gibi bişeydi sonuçta borç diye mi verdiler

bu hayatta kimin düşüp kimin kalkacagı hıc belli olmaz önce bunu diyim buyuk teyzenle anneannende ayıp etmiş!

Çok haklısınız... Büyük teyzemler hiç yüzlerine karşı söylemediler tabi kırılmasınlar diye.
Ama geri vermelerini bekliyo olmaları da tuhafıma gidiyor bilemiyorum.

Zordayken yardım etmişler (parayı geri istedikleri için yardım etmişler demek bile istemiyorum) bunu borçmuş gibi görmek büyük ayıp :20: Üstelik kardeşi yani, teyzenin ki de işgüzarlık olmuş utanmayacakmıymış kardeşinin yüzüne bakmaya. Öyle bir durum olsa ben kardeşime o kadar parayı versem lafını bile etmem, ettirmem :20:

insan kardeşine zor zamanında para verip sonra bunu geri mi ister.bu ayıptır sadece.700tlymiş tabi iyi bi para ama daha yüksek bisey olsa hadi 2 3 milyar belki dicem hani az değil diye ama gerçekten teyzeniz ayıp etmiş böyle düşünerek.yarın kimin başına aynı sey geleceği belli olmuyor bide.

Sağolun kızlar. Bende sizler gibi düşünüyorum zaten.
Yorumlarını almak istedim onlarla konuşmak için.. Söyleyeceğim doğru bir davranış olmadığını.

Sağolun kızlar. Bende sizler gibi düşünüyorum zaten.
Yorumlarını almak istedim onlarla konuşmak için.. Söyleyeceğim doğru bir davranış olmadığını.

Sizinkiler vermeli mi vermemeli mi bilemeyeceğim ama ben böyle birşey yaşasam,yakınlarım sıkıntı zamanı yardım etse işlerim düzeldiği an ben o parayı geri öderim.çünki ne olacağı belli olmaz.tekrar muhtaç olmayacağım ne malum:34:

ne demişler bugün sana yarın bana. kardeşler arasında hele hele böyle zor bir durumda yapılan yardım orda unutulmalı bence. çünkü kardeş heran başın sıkışınca yardım istemek için ilk koşacağın kişidir. oldu olacak faizinide hesaplasınlarda öyle istesinler bari....

Back
X