Parayi harcamissin, en azindan yalan soyleme!

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Burnumdan soluyorum dunden beri. Cidden ben mi abartiyorum bilmiyorum cunku nisanlim da en yakin arkadasim da bosver olan olmus diyor daha da sinirleniyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum yahu?

Simdi bizim nisanlimla kucuk bir surumuz var (kedi - kopek) , yurtdisina gelirken onlari nisanlimin arkadasina biraktik. Yaninda da icinde para bulunan debit kart biraktik ki masraflarini karsilasin. Aylik ortalama bir masraflari var, acil durumlar icin de ekstra para koyduk icine. Sagolsun bakti. Buraya kadar sorun yok.

Normalde ben 4 nisanlim 6 ayligina gitmistik. Ben bazi ozel sebeplerden dolayi pazartesi gunu apar topar donmek zorunda kaldim. Dun de gittim arkadastan almaya kedi ve kopeklerimizi. Aldim hepsini arabaya yerlestirdim. Son anda aklima geldi, ciktim arabadan eve geri gittim. Baktim bu arkadas bahcede telefonla konusuyor ama kipkirmizi olmus. Beni gorunce afalladi falan ,karti istedim verdi ama gonulsuz. Aksamustu ciktim bir daha hem atm ye ugrayacaktim karta da bakayim gitmisken dedim. Ve sok oldum : Icinde hic para yok. Hic hem de. Gittigimizden beri butun paranin harcanmasina imkan yok evcil hayvanlarimiz icin, cunku ortalama masraflarini biliyorum ve acil durumlar icin yuklu bir miktar para koymustuk ve cok sukur acil durum da yasanmadi.

Hemen nisanlimi aradim, ara sor ne olmus paraya dedim. Nisanlim da lazim olmustur, kendine harcamaz ama sorayim dedi. Konusmuslar iste demis para vardi icinde, ben hepsini harcamadim bilmiyorum. Yok iste yok, ben mi harcadim?
Bugun gittim bankaya hesap dokumunu aldim. Belirli araliklarla surekli para cekilmis. Mail attim bu arkadasa dokumu. Lazim oldu sizinkiler icin cektim ama icinde daha para olmasi lazim dedi.

Cildirmak uzereyim nisanlim da diyor ki olan olmus uzulme. Az miktar para yoktu icinde. Ne icin lazim oldu peki acil bir durum var da benim mi haberim olmadi dedim bu arkadasa. Cevap yok. Ne yapacagim bilemedim karman corman yazmadim insallah buraya da cunku hayal kirikligimi anlatamam. Harcadiysa tamam harcadim lazim oldu dese inanin bu kadar sorun yapmam. Uzerine hala iddia ediyor ki icinde para vardi. Nereye gitti buharlasti mi para? Bari yalan soyleme arkasinda dur yaptiginin.
Gercekten cok uzgunum nasil tepki verecegimi bilemiyorum.

Olan olmuş canım yapacak bisey yok istik isteye biliyosan iste o yuz yoksada sinirin icinde kalmış olcak malesef o arkadadinla iliskinide kes bence

şimdi aranızdaki samimiyeti bilmiorum ama neticede arkadaşınızda sizin hayvanlarınıza bakmak zorunda değil.belli ki bir ihtiyacı oldu harcadı hayvanların bir ihtiyacı olduğunda kendi cebinden karşılayacaktı.bence fazla abartmışsınız sanki.

Ne kadar yüklü bir rakamdı bu? Yani aslında ona da kedilerinizi emanet etmişsiniz, bakmak zorunda değil ama bu şekilde gizli ve kendine harcaması da son derece ayıp.

Hadi dese ki şakayla karışık “el emeği aldım” bir şekilde tolere edilir ama resmen gizli kullanmış.

Ancak acil durumlar için yurt dışından da havale edebilirdiniz, çok kolay biliyorsunuz. Para sonuçta, yok yere kötü oldunuz şimdi.

Olan olmuş canım yapacak bisey yok istik isteye biliyosan iste o yuz yoksada sinirin icinde kalmış olcak malesef o arkadadinla iliskinide kes bence

Ben zaten bir daha gorusmem. Nisanlimin arkadasiydi. Hic boyle seyler yapmam dun o sinirle nisanlima sen gorusursen gorus ama bu adam dugune gelmeyecek dedim.

Kendi cebinden karsilamasina izin verir miydim? Haber verdigi an gerekli miktari yollardik. Ki acil durumlar icin icine para koymustum fazla fazla yetecek kadar.

Kimseye bakmasi icin zorlamadik zaten. Daha once o erasmusa gittiginde onun kopeklerine nisanlim bakmis, bu arkadasi da nisanlim gidecegi icin seve seve bakacagini soylemisti.

Acil durum icin verilen parayi harcayip hesap dokumu gosterdiginiz bilmiyorum icindedir diyerek salaga yatiyorsa Buna hirsizlik denir. Paranizi geri vermesini soyleyin. Yada acil durumu aciklasin. Hastalik olduysa veterinerlerde kaydi vardir, ne kadar harcandigida Belli olur . Sizi Salak yerine koymasin.

Evet bakmak zorunda degildi zorlamadik da zaten. Nisanlim daha once onun kopeklerine baktigi icin kendi teklif etti bakmayi.

Dediginiz gibi cok pisman oldum. Aramizda saat farki var, havalede sorun olur falan diye korktum ekstra para koydum. Cunku onlar cok degerli bizim icin.

Para yaklasik 9500tl idi.
Inanin ihtiyacim oldu harcadim deseydi bu kadar sinirlenmezdim. Hala diyor icinde para vardi.

Açık açık ciddi ciddi konuşun o zaman madem içinize dert oldu bu kadar.Bunların aylık masrafları atıyorum 500 lira mı de ki kardeşim bunların masrafı bu bana geri kalan paranın nereye gittiğini kanıtla ya da çıkar paramı ver benim de olsun bitsin.Bunda ayıp bişey yok.

Acil bir durum olmadigini biliyorum cunku veterinerimizle anlasmistik boyle bir durumda bana haber verecekti. Senelerdir giderim cunku ayni vete. Asi zamani gelmisti bir kedimizin gitmis yaptirmis arkadas hep haberim oldu.

Kimseyi hirsizlikla suclamak istemiyorum ama ben cok uzuldum.

aslında o kadar samimi arkadaşlarsa acil durumlar için kendi cebinden ödeyebilir, siz zaten telafi ederdiniz.
Kaldı ki nişanlın da onun köpeklerine bakmış.
zaten bu nüansları yakalayan adam o parayı harcamazdı o başka da...
rakam da ciddiymiş, mutlaka bir açıklama yapmak zorunda. yoksa dostluğunu kaybetmeyi geç paran da gitmiş olur.

Nisanlimin arkadasi oldugu icin ben mudahale etmeyeyim diyorum ama hata mi yapiyorum ?
Dediginiz gibi soyledim aslinda aylik masraflari su kadar su kadar harcanmasi gerekiyordu diye. Hala ben bilmiyorum icinde para vardi diyor deliriyorum.

Nisanlimin arkadasi oldugu icin ben mudahale etmeyeyim diyorum ama hata mi yapiyorum ?
Dediginiz gibi soyledim aslinda aylik masraflari su kadar su kadar harcanmasi gerekiyordu diye. Hala ben bilmiyorum icinde para vardi diyor deliriyorum.

harcanması gereken ne kadardı? arkadaşın cebe attığı ne kadar ortalama?

Resmen hirsizlik yapmis. Karti verdiginiz tarihle aldiginiz tarih belli. Bankada hesap dokumunde o tarihlerde kendisinde oldugu her para cekilisinden sonra bakiyenin ne kadar kaldigini dokumanlarda gordugunuzu soyleyin. Odemeyecekse hirsizlik sayip sikayet edecegim savciliga gitmeyi dusunuyorum gerisini sen bilirsin de.

Evet cunku 1 kedi 1 kopek degil, kalabalik olduklari icin masraflari da cok oluyor aylik. Ona gore iste 4 aylik hesaplayip dedigim gibi acil durum icin de para ekleyip birakmistim.

Dediginiz dogru aslinda nisanlimin cok samimi arkadasi ama iste ben yuk olmayalim istedim. Inanin amerikadan da ne isterse getirdim, tek kurus para da almadim. Sirf yuk olmayalim sagolsun bakti diye. Normalde bunlarin lafini asla etmem ama hayal kirikligimi anlayin diye yaziyorun.

Kiziltoprak ' da vetmedi ye 2 kedimi 3 ay bıraktım. Hatir gönül, indirim 8000 lira ödedim. Arkadaşınızın hakkıdır harcadığı para demiyorum, neden harcamış, niye inkar ediyor bilmeseniz bile bir pansiyona verseydiniz hem kafeslere tikilmis, hem psikolojileri bozulmuş olacaktı. Eğer iyi baktiysa hayvanlara bosverin. Kendi zaten rezil olmuş.

harcanması gereken ne kadardı? arkadaşın cebe attığı ne kadar ortalama?

Iki tane kopegimizin ozel durumu var, ozel ilaclari var onlarla beraber 1500tl gidiyor her ay. En fazla 5000tl harcanmasi gerekiyordu diye dusunmustum ben. Kartin icinde 9500tl birakmistik.

canım bizimde 4 tane kedimiz var ve cidden her tatile çıkışımızda sorun oluyordu güvenilir bir pet otel buldum veterinerim vasıtası ile oraya bırakıyorum ve çok iyi bakıyorlar..eğer maddiyat sorun değilse internette forumlarda ve çevrede iyi olduğu söylenen bir pet otele bırakın parası peşin kafan rahat .. parayı iç eden arkadaşınıza gelince .. bence bu oaly iyi olmuş ne mal olduğu ortaya çıkmış oldu ne bir daha görüş ne muhattap ol ..

Keske bu duruma dusurmeseydi kendisini de bizi de.
Parasinda degilim aslinda ama inkar etmesi cok sinirlendir beni.

Iki tane kopegimizin ozel durumu var, ozel ilaclari var onlarla beraber 1500tl gidiyor her ay. En fazla 5000tl harcanmasi gerekiyordu diye dusunmustum ben. Kartin icinde 9500tl birakmistik.

arkadasım bu resmen hırsızlık.günümüz icin 4500 lira çok ciddi bir rakam.anladığım kadarıyla durumunuz iyi ama 4500 lirayla neler yapılır neler.bi de üstüne onca hediye götürmüşsün falan.kesinlikle paranı iste.sokakta bulunmuyo para.nişanlına söyle ama önce durumu.böyle böyle bu iş benim içime dert oldu kendimi enayi gibi hissediyorum içime dert oldu yediremiyorum yaptığını de ondan sonra da arkadaşıyla görüş.anladığım kadarıyla nişanlının bu işi pek sallayıp parayı geri istememesi de sinirini bozmuş.o yapmıyosa sen yap.o çalarken utanmamış sen kendi paranı isterken ne diye utanıyosun.ağlamayana meme yok hakkını ara yedirme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…