Kiziltoprak ' da vetmedi ye 2 kedimi 3 ay bıraktım. Hatir gönül, indirim 8000 lira ödedim. Arkadaşınızın hakkıdır harcadığı para demiyorum, neden harcamış, niye inkar ediyor bilmeseniz bile bir pansiyona verseydiniz hem kafeslere tikilmis, hem psikolojileri bozulmuş olacaktı. Eğer iyi baktiysa hayvanlara bosverin. Kendi zaten rezil olmuş.
canım bizimde 4 tane kedimiz var ve cidden her tatile çıkışımızda sorun oluyordu güvenilir bir pet otel buldum veterinerim vasıtası ile oraya bırakıyorum ve çok iyi bakıyorlar..eğer maddiyat sorun değilse internette forumlarda ve çevrede iyi olduğu söylenen bir pet otele bırakın parası peşin kafan rahat .. parayı iç eden arkadaşınıza gelince .. bence bu oaly iyi olmuş ne mal olduğu ortaya çıkmış oldu ne bir daha görüş ne muhattap ol ..
Evet..Evet cunku 1 kedi 1 kopek degil, kalabalik olduklari icin masraflari da cok oluyor aylik. Ona gore iste 4 aylik hesaplayip dedigim gibi acil durum icin de para ekleyip birakmistim.
Dediginiz dogru aslinda nisanlimin cok samimi arkadasi ama iste ben yuk olmayalim istedim. Inanin amerikadan da ne isterse getirdim, tek kurus para da almadim. Sirf yuk olmayalim sagolsun bakti diye. Normalde bunlarin lafini asla etmem ama hayal kirikligimi anlayin diye yaziyorun.
arkadasım bu resmen hırsızlık.günümüz icin 4500 lira çok ciddi bir rakam.anladığım kadarıyla durumunuz iyi ama 4500 lirayla neler yapılır neler.bi de üstüne onca hediye götürmüşsün falan.kesinlikle paranı iste.sokakta bulunmuyo para.nişanlına söyle ama önce durumu.böyle böyle bu iş benim içime dert oldu kendimi enayi gibi hissediyorum içime dert oldu yediremiyorum yaptığını de ondan sonra da arkadaşıyla görüş.anladığım kadarıyla nişanlının bu işi pek sallayıp parayı geri istememesi de sinirini bozmuş.o yapmıyosa sen yap.o çalarken utanmamış sen kendi paranı isterken ne diye utanıyosun.ağlamayana meme yok hakkını ara yedirme.
Keske bu duruma dusurmeseydi kendisini de bizi de.
Parasinda degilim aslinda ama inkar etmesi cok sinirlendir beni.
Güvenilmez biri olduğunu kanıtlamış.
Evet..
Sonuç artık nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bu da sana ders olmuştur sanırım..
O insan da nasıl yüzünüze bakar artık bilemiyorum. Ama çok yüzsüz insanlar var. Hiçbir şey yok gibi muhabbete de devam ederse hiç şaşırma.
Zaten erken donmussunuz 4 ay bskmamis. 9500 gitti.Ustune 4 aylik masraf 5000 civari gene duzenli gideriniz olacak. 15.000 bine yakin para cebinizden cikacak. Yani benim butcemi cok sarsardi. Bilemiyorum zenginseniz koymaz herhalde. Ciddi bir para, fakat parayi zor kazaniyor iseniz giden para sarsici. Pesine dusun eger dedigim gibi zora sokacaksa.Ama yok param var beni sarsmaz diyorsanizda genede aptal olmadiginizi kendisiylede artik gorusmeyeceginizi soyleyin.
Vay be birkaç kedi köpek bakımına bile 4500 tl harcandığı bir ülkede asgari ücret sınırını şiddetle kınıyorum.. konuyu dağıtmak istemem ama aklıma geldi.
Demek ki bu tür hayvanları ancak durumu iyi olan insanlar besleyebilir. Demek ki asgari ücretle geçinen insanların bile besleyeceği hayvan türleri belli.
canım bahçeli petoteller var gündüz belirli saatlerde dolaştırılmasını itiyorsan dolaştırıyorlar bahçede dinleniyorlar bence sen bulunduğun şehirde iyi bir petotel bul bahçeli olanından..inan bana hem daha az para harcamış olursun hemde her gün seni arayıp durumbilgisi veriyorlar bazı pet otellerde her gün resmini yada videosunu çekip yolluyorlar sahiplerine ..tekrar çok geçmiş olsun bak bu pislik o paraları harcadı belkide sen erken gitmesen hayvanların mamasından falan kısıtlama yapıcaktı ...allahından bulsun pislikBen kesinlikle gorusmem, nisanlim kendisi bilir ama o 'bosver' diyor zaten. Kendimi uzmeyecekmisim.
Iki tane kopegimizin ozel durumu var o yuzden kafese tikilmadilar diye cok mutlu olmustum. Yoksa ozel durumu olanlar vetimize digerleri pansiyona gidecekti dediginiz gibi.
Canim benim, yaşın büyüdükçe, daha çok insan tanıdıkça asıl emanete hiyanet etmeyenleri gördükçe sasiracaksin. 'Insandir yapar, ya ne olacaadi' diyeceksin, maalesef.
özel durumu olan hayvanları sahiplenmeniz çok güzel gerçekten. yardım konusunda insan ya da hayvan ayrımı asla yapmam ama şu hayvanlar kadar değer verilmiyor ülkede insanlara..halbuki ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki..Gercekten parasinda degilim ama yok yere paramin yok olmasina izin vermek istemiyorum. Kolay kazanilmiyor o para siz de biliyorsunuz
Sanirim benim once nisanlimla ciddi ciddi konusmam gerekecek. Nasil bu kadar tepkisiz kaliyor aklim almiyor.
Normalde bu kadar degil bizim iki kopegimizin ozel durumu var inanin aylik masrafin cogu onlarin ilac ve bakimlarina gidiyor. Bir de sayisini yazmadim genelde cok tepki cekiyoruz diye. Bizde ufak bir suru var masraf o yuzden fazla gibi gozukuyor sayiya gore normal aslinda :)
canım bahçeli petoteller var gündüz belirli saatlerde dolaştırılmasını itiyorsan dolaştırıyorlar bahçede dinleniyorlar bence sen bulunduğun şehirde iyi bir petotel bul bahçeli olanından..inan bana hem daha az para harcamış olursun hemde her gün seni arayıp durumbilgisi veriyorlar bazı pet otellerde her gün resmini yada videosunu çekip yolluyorlar sahiplerine ..tekrar çok geçmiş olsun bak bu pislik o paraları harcadı belkide sen erken gitmesen hayvanların mamasından falan kısıtlama yapıcaktı ...allahından bulsun pislik
özel durumu olan hayvanları sahiplenmeniz çok güzel gerçekten. yardım konusunda insan ya da hayvan ayrımı asla yapmam ama şu hayvanlar kadar değer verilmiyor ülkede insanlara..halbuki ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki..
özel durumu olan hayvanları sahiplenmeniz çok güzel gerçekten. yardım konusunda insan ya da hayvan ayrımı asla yapmam ama şu hayvanlar kadar değer verilmiyor ülkede insanlara..halbuki ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki..
ülkenin iki türlü hali var işte..hayvanlar başımızın tacı, Allah'ın verdiği bir can sonuçta. Ama zenginin hayvanı, orta direk insandan daha kıymetli.Evet aslinda bende aynisini aklimdan gecirdim.Baska bir konuda 6000 bini olmadigi icin kazandigi universiteye gidemeyen 18 yasinda bir kiz vardi. Ben gercekten cok uzuldum. Hevesi kursaginda kalmis resmen kizin. Ailesinde o para yok , herkes calis para kazan diye kizcagiza cikismis fakat babasi calismasina da izin vermiyordu. Caresizlik ne kotu birsey. Bu konudaki adam resmen parayi calmis, o para baskasi icin bulunamayan okul parasi oysa. Kiz olmek istiyorm bile yazmis be kadar bezdiyse hayattan... dememizi o ki konu sahibi parana sahip cik nisanlinada Bu Turkiye sartlarinda bu kadar yuklu parayi baskasina yedirtemiyecegini soyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?