• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parayi harcamissin, en azindan yalan soyleme!

Evet aslinda bende aynisini aklimdan gecirdim.Baska bir konuda 6000 bini olmadigi icin kazandigi universiteye gidemeyen 18 yasinda bir kiz vardi. Ben gercekten cok uzuldum. Hevesi kursaginda kalmis resmen kizin. Ailesinde o para yok , herkes calis para kazan diye kizcagiza cikismis fakat babasi calismasina da izin vermiyordu. Caresizlik ne kotu birsey. Bu konudaki adam resmen parayi calmis, o para baskasi icin bulunamayan okul parasi oysa. Kiz olmek istiyorm bile yazmis be kadar bezdiyse hayattan... dememizi o ki konu sahibi parana sahip cik nisanlinada Bu Turkiye sartlarinda bu kadar yuklu parayi baskasina yedirtemiyecegini soyle.

Haklisiniz siz de. Bu acidan da dusunmek lazim olayi. Nisanlim hala bosver uzulmeden baska bir laf etmiyor. Uyuyordur simdi uyansin ciddi ciddi konusacagim. Ben hep parasinda degilim dedim gercekten de oyle dusunuyorun ama az para degil.
Yalan soylemeseydi ihtiyacim var deseydi ben zaten kendim verirdim. Hepimiz bir gun ihtiyac duyabiliriz elimizde olmayan bir paraya. Sakinmazdim.

ülkenin iki türlü hali var işte..hayvanlar başımızın tacı, Allah'ın verdiği bir can sonuçta. Ama zenginin hayvanı, orta direk insandan daha kıymetli.
Benim eski çalıştığım yerde bahçede tavşan ve kedi besleniyordu. kediler markalı UHT süt içiyordu, tavşanlar da damacana su ile yıkanmış havuç yiyordu.
Burada da köpeklere özel makarna falan haşlanıyor..
Keşke bu patronlar çalışanlarını da bu kadar düşünse.

Benimde Iki kopegim oldu. Masraflari ilk basta asi vs cok tuttu. Onun disinda kaliteli mama icin biraz butce gerekiyor. Onun disinda bana cok masraflari olmadi.

ülkenin iki türlü hali var işte..hayvanlar başımızın tacı, Allah'ın verdiği bir can sonuçta. Ama zenginin hayvanı, orta direk insandan daha kıymetli.
Benim eski çalıştığım yerde bahçede tavşan ve kedi besleniyordu. kediler markalı UHT süt içiyordu, tavşanlar da damacana su ile yıkanmış havuç yiyordu.
Burada da köpeklere özel makarna falan haşlanıyor..
Keşke bu patronlar çalışanlarını da bu kadar düşünse.

Tartismaya acik bir konu, konuda da tartisma cikmasini istemem.
Ne guzel siz iyi orneklerle karsilamassiniz. Duzenli olarak gonullu bir hayvanseverim, sokakta perisan buldugum ya da bir sekilde gecici yuva olarak sahiplenip kalici yuva bulmak icin ettigim vaatleri, attigim taklalari anlatsam inanamazsiniz. Hayvanlar icin de durum cok ic acici degil yani.
Ki hayvan - insan kiyaslamasina girmeye gerek bile yok. Her canlinin yasama hakkina saygi duymak gerekir.
Dedigim gibi herkes gucu yettigince yardim etmeli her turlu canliya.

Benimde Iki kopegim oldu. Masraflari ilk basta asi vs cok tuttu. Onun disinda kaliteli mama icin biraz butce gerekiyor. Onun disinda bana cok masraflari olmadi.
sen tek bir köpekten bahsediyorsun buradaki arkadaş bir sürüden bahsediyor.
bir de mahallelerde evlerin önünde olan köpekler evden kalanları yiyebiliyor ama bazı cins köpekler sanırım her şeyi yemiyor. zaten zengin köpeğiyse porselen tabakta bile servis yaptırıldığı görgüsüzlüklerini bile gördük sosyal medyada.
onun aşısı, kontrolleri falan derken.. bu işe gönül vermeyen insanlar kesinlikle bir hayvan sahiplenmesin.

bence olan olmuş çok fazla yapacak birşey yok. arkadaşın yaptığı da ihç hoş değil tabiki sonuçta faydalanmış resmen. keşke kart bırakmak yerine düzenli aralıklarla bittikçe para göndreseydiniz neyse artık çok da kurcalamaın bu sefer de hayvanlarınıza baktım fln der

Tartismaya acik bir konu, konuda da tartisma cikmasini istemem.
Ne guzel siz iyi orneklerle karsilamassiniz. Duzenli olarak gonullu bir hayvanseverim, sokakta perisan buldugum ya da bir sekilde gecici yuva olarak sahiplenip kalici yuva bulmak icin ettigim vaatleri, attigim taklalari anlatsam inanamazsiniz. Hayvanlar icin de durum cok ic acici degil yani.
Ki hayvan - insan kiyaslamasina girmeye gerek bile yok. Her canlinin yasama hakkina saygi duymak gerekir.
Dedigim gibi herkes gucu yettigince yardim etmeli her turlu canliya.
doğru. zaten hayvanlara karşı bu kadar duyarlıysan çevrendeki her şeye farklı bir gözle bakabileceğini düşünüyorum.
özellikle hayvan katliamlarının bu derece arttığı, kendisiyle aynı güçte olmayan hayvanların hungarca öldürüldüğü bir dönemde hayvan severlerin artmasını ümid ediyorum. bu da bilinçli bireylerle olur..
Ben senin gibi bir hayvanın sorumluluğunu alamam. ne o kadar sabrım ne de zamanım var. ancak elimden geldiğince bir şeyler yapıyorum. özellikle kızımı bilinçlendiriyorum. 4,5 yaşında. akşam kediler için kaba süt ve su koyup beslemeye gidiyoruz. bu esnada korumanın önemini anlatıyorum gibi gibi.. aç bir hayvanı doyurmak, aç insanı doyurmak kadar önemlidir.

Erken dönüşünüz arkadaşınız için epey kötü bir sürpriz olmuş. Yaptığı tamamen yanlış, köpek sürünüze (sizin deyiminizle böyle ) bakmayı kabul etmiş siz ona bir rakam bırakmışsınız ama siz gider gitmez bunu şahsi çıkarı için kullanmış. Merak ediyorum eğer hayvanlara bir şey olsa acil para gerekse ne yapacaktı ?

Yani bir köpek de olsa 100 köpek de olsa baştan kabul etmiş ve yaptığı çok ayıp bunun köpek sayısıyla alakası bence olmamalı. Siz zorlamamışsınız ki...

sen tek bir köpekten bahsediyorsun buradaki arkadaş bir sürüden bahsediyor.
bir de mahallelerde evlerin önünde olan köpekler evden kalanları yiyebiliyor ama bazı cins köpekler sanırım her şeyi yemiyor. zaten zengin köpeğiyse porselen tabakta bile servis yaptırıldığı görgüsüzlüklerini bile gördük sosyal medyada.
onun aşısı, kontrolleri falan derken.. bu işe gönül vermeyen insanlar kesinlikle bir hayvan sahiplenmesin.
Benimki cok miymiy herseyi yiyemeZdi.Sibirya kurdum vardi. Ton Balikli husky lere iyi gelen bayagi diger Mamalara kiyasla kac kez pahali mama yiyordu. Cok Yemek secerdi. Begenmezse Kendini ac birakiyordu gunlerce genede yemiyordu. Bikmistim habire her mamadan alip denetiyordum.

Zaman kotu sekerim, arkadasin da olsa bence kimseye 10.000 tl emanet etmemek gerek. Adam da cok piskinmis gercekten.

Bir de konu sahibesi yanlis anlamazsaniz, bir sey soylemek isterim. Evcil hayvanlariniza ayirdiginiz butcenin miktarina bakarak varlikli bir insan oldugunuz sonucuna vardim :) Bu parayi bu adamdan alirsaniz , bir kismini universite burs fonlarina veya losemili cocuklara bagislamayi dusunur musunuz?

doğru. zaten hayvanlara karşı bu kadar duyarlıysan çevrendeki her şeye farklı bir gözle bakabileceğini düşünüyorum.
özellikle hayvan katliamlarının bu derece arttığı, kendisiyle aynı güçte olmayan hayvanların hungarca öldürüldüğü bir dönemde hayvan severlerin artmasını ümid ediyorum. bu da bilinçli bireylerle olur..
Ben senin gibi bir hayvanın sorumluluğunu alamam. ne o kadar sabrım ne de zamanım var. ancak elimden geldiğince bir şeyler yapıyorum. özellikle kızımı bilinçlendiriyorum. 4,5 yaşında. akşam kediler için kaba süt ve su koyup beslemeye gidiyoruz. bu esnada korumanın önemini anlatıyorum gibi gibi.. aç bir hayvanı doyurmak, aç insanı doyurmak kadar önemlidir.

Ne güzel yapıyorsunuz şahanesiniz! Bir hayvanı sahiplenmek çok güzel ama sizin yaptığınız da çok önemli. Çocukken aşılanıyor hayvan sevgisi ve bunu öğrenmeyen çocuklar ileride sevgisiz sadist bireylere dönüşüyor.

Benimki cok miymiy herseyi yiyemeZdi.Sibirya kurdum vardi. Ton Balikli husky lere iyi gelen bayagi diger Mamalara kiyasla kac kez pahali mama yiyordu. Cok Yemek secerdi. Begenmezse Kendini ac birakiyordu gunlerce genede yemiyordu. Bikmistim habire her mamadan alip denetiyordum.
ben bir kere balık besleyerek başlıyayım bu işe dedim. evde çocuk hayvan sevgisini öğrensin ondan sonra safari park yaparız dedim. Ama balık deyip geçmemek lazım o bile zor valla bilmeyince. Ondan sonra tövbeee dedim.
Ünide bir arkadaşın evine gitmiştim de içeri bir girdim en az 20 kedi. böyle mayışık mayışık miyavlıyorlar, her yerde ama masada, altında, üstünde, koltukta.. annesi besliyormuş...
ben yaşayamam böyle bir evde asla..

Zaman kotu sekerim, arkadasin da olsa bence kimseye 10.000 tl emanet etmemek gerek. Adam da cok piskinmis gercekten.

Bir de konu sahibesi yanlis anlamazsaniz, bir sey soylemek isterim. Evcil hayvanlariniza ayirdiginiz butcenin miktarina bakarak varlikli bir insan oldugunuz sonucuna vardim :) Bu parayi bu adamdan alirsaniz , bir kismini universite burs fonlarina veya losemili cocuklara bagislamayi dusunur musunuz?

Konunun buraya gelecegini dusunmemistim, ben sunu yapiyorum falan diye de anlatmaktan hic hoslanmiyorum ama madem sordunuz su an benim okuttugum 3, nisanlimin yanilmiyorsam 5 tane bicirik ogrencisi var. Gucumuzun yettigince yardimci oluyoruz.

Dernek bagislari senelik olarak sirket fonlarindan yapiliyor benim adima. Tam ayrintilari ben bilmiyorum ama yapildigini biliyorum :)

bence olan olmuş çok fazla yapacak birşey yok. arkadaşın yaptığı da ihç hoş değil tabiki sonuçta faydalanmış resmen. keşke kart bırakmak yerine düzenli aralıklarla bittikçe para göndreseydiniz neyse artık çok da kurcalamaın bu sefer de hayvanlarınıza baktım fln der

Kesinlikle haklisiniz boyle yaptigima cok pisman oldum ben de ama iyi bir ders oldu.

Ne güzel yapıyorsunuz şahanesiniz! Bir hayvanı sahiplenmek çok güzel ama sizin yaptığınız da çok önemli. Çocukken aşılanıyor hayvan sevgisi ve bunu öğrenmeyen çocuklar ileride sevgisiz sadist bireylere dönüşüyor.
elimden başka bir şey gelmiyor canım.
benim annem hiç eve hayvan sokmadığı için evde hayvan besleme düşüncesi orangutan beslemek gibi geliyor bana. çok yabancıyım yani. annem eline muhabbet kuşu bile almaz.
ben tam tersi kızımı alıştırayım dedim ama evde çok zor. yani zaman ayırmak lazım ve alışkın olmak lazım.
biz de bu şekilde ilerliyoruz:KK28:

Konunun buraya gelecegini dusunmemistim, ben sunu yapiyorum falan diye de anlatmaktan hic hoslanmiyorum ama madem sordunuz su an benim okuttugum 3, nisanlimin yanilmiyorsam 5 tane bicirik ogrencisi var. Gucumuzun yettigince yardimci oluyoruz.

Dernek bagislari senelik olarak sirket fonlarindan yapiliyor benim adima. Tam ayrintilari ben bilmiyorum ama yapildigini biliyorum :)

Tahmin etmistim zaten, hayvanlara bu kadar sefkat duyan insanlar kimbilir insanlara nasildir diye dusundum, yine de sorayim dedim :)) Nice maddiyati iyi insan var ama topluma, insanliga duyarsiz, bencil ve para askiyla yasiyor. Nisaniliniz da sevgi dolu bir insan sanirim, guzel bir cift olmussunuz :)

çok sorması ayıp ne iş yapıyorsunuz?

Back
X