• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parayi harcamissin, en azindan yalan soyleme!

Vallahi benim tanidigim 2 vet var, ikisi de sevgi dolu. O yuzden genelleme yapamicam :)

Affiniza siginiyorum ama haklisiniz sanirim, tanidigim doktorlarin da cogu inanilmaz paragoz. Bir arkadasim var, yeni araba alacakti. Bana dedi ki dr li plaka almak istiyormus ama vazgecmis, ben de niye dedim. O da dedi ki yolda kaza vs olunca durmak zorunda kaliyorsun. Ben de dedim ki, zaten durmaz misin, orda yardim etmen gereken yarali insanlar var. O da dedi ki, ya duzmeceyse ya arabama girip hirsizlik yaparlarsa, bir de tatile gidiyorsam zaman kaybetmek istemem:KK57::KK57::KK57: Sok olmustum, gidecegin yere 1 saat erken git diye insanlar olsun mu demistim. O da ehhh iste demisti:KK57::KK57: Bu meslekler bence kutsal meslekler ama ne yazik ki ulkemiz sartlari yuzunden insanlar maddi kaygilarla bu islere giriyorlar, isin insani yonu kayboluyor. Baska tanidigim bir doktor var, Karadeniz'de kucuk bir ilcede calisiyor. Koylerden cok fakir insanlar da geliyor, bu insanlara bedava ilac veriyor. Boylesi de var tabi, her insan farkli farkli.

Ne kadar uzucu :( tabii ki doktor olma disinda farkli rolleri de var surekli hasta bakamazlar ama ne bileyim yardima muhtac birine o anda tek yardim edebilecek kisiyse insan nasil rahat eder ki cekip giderken?

Vallahi benim tanidigim 2 vet var, ikisi de sevgi dolu. O yuzden genelleme yapamicam :)

Affiniza siginiyorum ama haklisiniz sanirim, tanidigim doktorlarin da cogu inanilmaz paragoz. Bir arkadasim var, yeni araba alacakti. Bana dedi ki dr li plaka almak istiyormus ama vazgecmis, ben de niye dedim. O da dedi ki yolda kaza vs olunca durmak zorunda kaliyorsun. Ben de dedim ki, zaten durmaz misin, orda yardim etmen gereken yarali insanlar var. O da dedi ki, ya duzmeceyse ya arabama girip hirsizlik yaparlarsa, bir de tatile gidiyorsam zaman kaybetmek istemem:KK57::KK57::KK57: Sok olmustum, gidecegin yere 1 saat erken git diye insanlar olsun mu demistim. O da ehhh iste demisti:KK57::KK57: Bu meslekler bence kutsal meslekler ama ne yazik ki ulkemiz sartlari yuzunden insanlar maddi kaygilarla bu islere giriyorlar, isin insani yonu kayboluyor. Baska tanidigim bir doktor var, Karadeniz'de kucuk bir ilcede calisiyor. Koylerden cok fakir insanlar da geliyor, bu insanlara bedava ilac veriyor. Boylesi de var tabi, her insan farkli farkli.
:KK57::KK57::KK57:böyle doktorlar var gerçekten. Devlet hastanesinde gırnaa

9500 TL çok yüksek bir rakam ama ben afaki bulmuyorum açıkçası. Bir sürü hayvana bakıyorsunuz hepsi can... Benim aşırı bulduğum Bodrum' da bir lahmacun&ayrana 90 TL verenler! Ne paralar dönüyor fakir edebiyatı yapmış gibi olmayım ama! Sizin paranız hayvanlara gitmiş iyi bir amaçla bu yüzden eleştiremem sizi.

Iki tane kopegimizin ozel durumu var, ozel ilaclari var onlarla beraber 1500tl gidiyor her ay. En fazla 5000tl harcanmasi gerekiyordu diye dusunmustum ben. Kartin icinde 9500tl birakmistik.

daha düşük bir tutardır diye düşünmüştüm.yuh.araba alınır o parayla nasıl yemiş acaba.

9500 TL çok yüksek bir rakam ama ben afaki bulmuyorum açıkçası. Bir sürü hayvana bakıyorsunuz hepsi can... Benim aşırı bulduğum Bodrum' da bir lahmacun&ayrana 90 TL verenler! Ne paralar dönüyor fakir edebiyatı yapmış gibi olmayım ama! Sizin paranız hayvanlara gitmiş iyi bir amaçla bu yüzden eleştiremem sizi.
bir lahmacun ayrana sanırım açlıktan ölsem o kadar vermem, büyük konuşmayayım da. Bir tek çocuğum için veririm o başka.

Bunun dışında da 9500 tl nin de çok büyük bir rakam olduğu kesin ülke şartlarında. Kaç aylıkmış ama bu onu kaçırdım ben.

Herkes parasini istedigi yere harcasa, kimse kimseye tepki gostermese keske..
Hepsi can hepsi kiymetli parayi gozum bile gormez onlarin ihtiyaci oldugunda. Sonucta onlarin sorumlulugunu almayi ben sectim, agizlari dilleri yok ki bana bundan sonra sen bana bakacaksin desinler

bir lahmacun ayrana sanırım açlıktan ölsem o kadar vermem, büyük konuşmayayım da. Bir tek çocuğum için veririm o başka.

Bunun dışında da 9500 tl nin de çok büyük bir rakam olduğu kesin ülke şartlarında. Kaç aylıkmış ama bu onu kaçırdım ben.

4 ay + acil durumlar icin birakmistim. 3 ay sonra dondum.

Haha ya zenginin mali zugurdun cenesini yorar. Bu kizcagiza da Allah maddi imkan vermis ama aile sevgisi vermemis herkesin imtihani kendine ya niye sıkıntı yapiyosunuz her seyi kk hatunlari

Burnumdan soluyorum dunden beri. Cidden ben mi abartiyorum bilmiyorum cunku nisanlim da en yakin arkadasim da bosver olan olmus diyor daha da sinirleniyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum yahu?

Simdi bizim nisanlimla kucuk bir surumuz var (kedi - kopek) , yurtdisina gelirken onlari nisanlimin arkadasina biraktik. Yaninda da icinde para bulunan debit kart biraktik ki masraflarini karsilasin. Aylik ortalama bir masraflari var, acil durumlar icin de ekstra para koyduk icine. Sagolsun bakti. Buraya kadar sorun yok.

Normalde ben 4 nisanlim 6 ayligina gitmistik. Ben bazi ozel sebeplerden dolayi pazartesi gunu apar topar donmek zorunda kaldim. Dun de gittim arkadastan almaya kedi ve kopeklerimizi. Aldim hepsini arabaya yerlestirdim. Son anda aklima geldi, ciktim arabadan eve geri gittim. Baktim bu arkadas bahcede telefonla konusuyor ama kipkirmizi olmus. Beni gorunce afalladi falan ,karti istedim verdi ama gonulsuz. Aksamustu ciktim bir daha hem atm ye ugrayacaktim karta da bakayim gitmisken dedim. Ve sok oldum : Icinde hic para yok. Hic hem de. Gittigimizden beri butun paranin harcanmasina imkan yok evcil hayvanlarimiz icin, cunku ortalama masraflarini biliyorum ve acil durumlar icin yuklu bir miktar para koymustuk ve cok sukur acil durum da yasanmadi.

Hemen nisanlimi aradim, ara sor ne olmus paraya dedim. Nisanlim da lazim olmustur, kendine harcamaz ama sorayim dedi. Konusmuslar iste demis para vardi icinde, ben hepsini harcamadim bilmiyorum. Yok iste yok, ben mi harcadim?
Bugun gittim bankaya hesap dokumunu aldim. Belirli araliklarla surekli para cekilmis. Mail attim bu arkadasa dokumu. Lazim oldu sizinkiler icin cektim ama icinde daha para olmasi lazim dedi.

Cildirmak uzereyim nisanlim da diyor ki olan olmus uzulme. Az miktar para yoktu icinde. Ne icin lazim oldu peki acil bir durum var da benim mi haberim olmadi dedim bu arkadasa. Cevap yok. Ne yapacagim bilemedim karman corman yazmadim insallah buraya da cunku hayal kirikligimi anlatamam. Harcadiysa tamam harcadim lazim oldu dese inanin bu kadar sorun yapmam. Uzerine hala iddia ediyor ki icinde para vardi. Nereye gitti buharlasti mi para? Bari yalan soyleme arkasinda dur yaptiginin.
Gercekten cok uzgunum nasil tepki verecegimi bilemiyorum.

Haha ya zenginin mali zugurdun cenesini yorar. Bu kizcagiza da Allah maddi imkan vermis ama aile sevgisi vermemis herkesin imtihani kendine ya niye sıkıntı yapiyosunuz her seyi kk hatunlari

Onceden olsa uzulurdum ama artik guluyorum; babamin sevgi duydugu tek sey paralariydi.
Ben huzuru tercih ederdim para yerine.

Konu nasil benim maddi durumuma geldi ben de anlamadim. Herkesin geliri, ailesi farkli. Allah herkese daha cok versin.

Ama 9500 bin de yuksek bir rakam. Parayi calan arkadas alin teriyle calissa Turkiye sartlarinda en az yilin yarisi calisip emek vermesi gerekir. Ustelik o para hayvanlariniza ayrilmis butce. Parayida hemen harcamis bu hayvanlar ne yiyip ice cekti 4 ay. Belki hayirli oldu ani donusunuz. Kendisine hayvanlarimin Ilaci ve mamasi icin paraya ihtiyacim var. Lutfen iade eder misin? Diye sormalisiniz bence.

Acaba hayvanlara yemek artigimi verecekti? Cok yazik.ilaclarida alinmamis olacakti.

Back
X