Parayla ne yapacağımı bilmiyorum. Kös kös oturuyorum ://

O sizin sektörler!.. Bizde beyin olmadan kazanamıyorsun. Çalışacak kafa okadar

İki universite kazandım. Fena sayilmicak derecelerle.. meslege baslamak icin de girdigim sinavlarin haddi hesabi yok. Ama burda sana bunu anlatmicam. Niye? Cunku muz olmus 10 tl!. Car car insanlara laf yetistirmeye calisacagina otur kendini yetistir biraz da her gune farkli sacma bi konuyla farkli bir baslikla gelme!

Bekarken biriken paramla bir bahçe almıştım,eve sadece 3-4 km mesafede. Babam içine tek oda mutfak banyo bir ev yaptı,ekip dikiyor meyveleri sebzeleri organik organik biz de nasipleniyoruz. Yazın canım sıkıldıkça gidiyoruz piknik yapıyoruz kızım toz toprak oynuyor falan işte. Çevrede apartmanlar da yok parsel parsel bahçe,şehrin ortasında kır havası gibi.Aldığımda epey kelepirdi şimdi 200-300 bin eder zannımca daha da değerlenir çünkü şehrin ortasında.Yine de satmam bizim için değişiklik oluyor. Böyle bir şey satın alabilirsiniz mesela

ilk basta zincirlerinizi kırın haftanın 6 günü çalışıyorsanız 1 günü de yiyin için gezin . Araba almanıza nasıl aileniz karşı çıkar anlamıyorum 80 yaşında teyzeler arabayla istedikleri her yer gidip geliyorlar. Yaşınız iş hayatına atılacak kadar büyük se turlar ile baska ülke baska sehirlere gidecek kadar da buyuk . Çalışıyor olabilirsiniz ama lütfen kendinizi geliştirin kurslara gidin turlara yazırın ilk fırsatta arabanızı alın. Aileniz karşı gelebilir ama mücadele verin aşın kendinizi

Yardım yap. Bir kaç çocuk okutabilirsin. Çok zor durumda okumaya çalışan çocuklar var..
Hayvan barınaklarına mama gönder..

Ama yardımların güvenli ellerden olduğuna emin ol. Dolandırıcı çok..

Ayrıca araba almak için biraz daha diret. Yatırım için falan de..

Para ile yapılabilecek her şeye olumsuz bir cevabın var. Haklı olabilirsin, ailen izin vermez, zevk alamazsın, doymuşsundur filan. Tamam kabul. Ama yardım yap denilen bütün yorumlara cevapsız kalmışsın. Türkiye'de ilaç bekleyen, tedavisi yurt dışından gelecek ilaca bağlı olan binlerce insan var, lösemili binlerce çocuk var, kitapsız, okulsuz köyler var, kara lastiklerle kışın okula gitmek zorunda kalan çocuklar var.

Yani "sen paramı ne yapayım" derken, konunun sadece bize paranın havasını atmaktan başka bir amacın olmadığı çok açık. Yapmak istedikten sonra yapacak çok şey var. Sizin derdiniz nasıl değerlendireyim değil. Kusura bakma, ya gerçek değilsin, yada vicdan sahibi değilsin.

Bunları yapmak zorunda değilsin, biriktirmek de isteyebilirsin, geleceğini düşünerek ki en doğal hakkın. Ama biriktirmekten de sıkıldığını söyledikten sonra bütün önerilere olumsuz cevap verip yardım cevaplarını es geçmen de, param var benim deyip böbürlenmekten başka bir şey değil.

ay ben o parayla ucu ucuna yaşıyorum

bu haftasonu dışarı çıkamadım ayol para kalmadı ki öyle masrafım da yok yani tamamen gezerek ve alışveriş yaparak bitti

giydiğim yakışırken giyiyim diyorum

gözüm görürken geziyim diyorum bi bakıyorum bitmiş aaa

ama arada altın hesabıma da atıyorum yani üç beş bişe bi kaç yüzbin hiçbir zaman biriktiremem senin de biriktirdiğine inanmadım zaten maaşlı trilyoner mi olunur ayol bizi iyice saf sandın heralde

maaşından yardım derneklerine bol bol aktarmanı tavsiye ederim . madem ki hiç bir şeye ihtiyacın da yok .
sıkılmana da iyi gelir .
yardım kuruluşu . sığınma evleri . yetim yurtları. ya da çeşitli kuruluşlara her ay düzenli para aktar .

kinayeyide anlayamıyorsunuz ki
sizin ve sizin gibi kafalara cevabım evet muzun kilosu 10 tl
anlayana!!

nerden almıştınız

Ev harici gayrimenkul alabilirsin. Özellikle arsa/tarla gibi şeyler.

Ev aldığınızda kiraya vermek durumunda kalacaksınız ve o ev sürekli tadilat gerektirecek, vakit geçtikçe değer kaybedecek. çünkü herkes yaşı küçük ev ile ilgileniyor.

kiracı olunca da evi yıpratıyorlar, bir de kiracı huysuzsa onunla da uğraşmak var.

İllaki bina tarzı yatırım yapılacaksa, dükkan olabilir.

Ya da bankada biriktirmeye devam.

İllaki harcamak istiyorsanız ve elmas - pırlanta seviyorsanız minik taşlı kibar şeyler alabilirsiniz.

Tabiki hayır kurumları var oralara bağış yapabilirsiniz.

Bir çocuğun eğitimini üstlenebilir, Lösev Kızılay gibi yerlere maddi destek çıkabilirsiniz.

kinayeyide anlayamıyorsunuz ki
sizin ve sizin gibi kafalara cevabım evet muzun kilosu 10 tl
anlayana!!

Kinayeyi iyi anlarım da ben sen şu ilk yazdığım mesajdaki telmihe cevap ver bakalım madem söz sanatları üzerinden artistlik yapiyorsun.

Ya fakesin. Konuların tutarsız. Ya da hesabı üç beş kişi kullanıyorsunuz. Ki bu da yasak. Hangisi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…