Parayla ne yapacağımı bilmiyorum. Kös kös oturuyorum ://

Nasıl ev alınıyor ya 5bin lira maaşla? Herkes ev al ev al ev al demiş. Döviz ya da altın al biriktir bence konu sahibi. Yavaş yavaş da özgürlüğünü geri kazanmaya başla derim. Tatil ayarla git, gezilere katıl. Bir iki söylenir sonra alışırlar. Laf söylenince hevesin kaçmasın hemen.

Bağış yap,ihtiyacı olan arkadaşlarına yardım et,çocuk esirgeme kurumuna,darulacezeye,sokak hayvanları için mama alan bir sürü gonullu var onlara bagista bulunabilirsin.

Biriktir ev al her zman calismasan bile bir evin olur kiraya verirsin

Ee kırman gerekmiyor ki.
Babam araba kullanmamızı istemiyordu bekarken.
Çünki karşıdan gelen her araç tehlikeydi ona göre,kendi arabasında bile hiç direksiyona geçirmiyordu.
Baktım olmayacak,çalıştığım paradan kurs ücretini ayarladım,kayıt oldum,ve babama heyecanla
Babaaa sana sürprizim var,kursa kayıt oldum,ayy ne güzel yaa di mi diye laf kalabalığı yaptım.Sevincimi görünce durakladı,br şey demedi.Böylece isteğime kavuştum.
İsteğini yapman için illa üzmen üzülmen gerekmiyor

Yok elektrikli arabalar çıkacakmış Yok o kadar para verilmez iş bilmem ne. Bende lanet olsun diyip vazgeçiyorum
Beni de babam vazgeçirmek için böyle şeyleri öne sürerdi. Hatta daha da kötüsü, hassas noktam olduğunu bildiğinden kazalara ilişkin felaket senaryoları anlatırdı vazgeçirmek için. Daha araba kullanmayı doğru düzgün bilmiyordum bile. Ayrıca hazırda param da yoktu. Buna rağmen annemi kafaladım, kredi çekip araba aldım 7-8 sene önce. 1 hafta sonra da babama market dönüşü bu araba benim diye gösterdim. iyi ki de dinlememişim diyorum şimdi. Ayrıca almak isterseniz elektirikli seçenekler zaten mevcut. Öte yandan şu da bir gerçek ki araba iyi bir yatırım aracı değil benzini bakımı derken epeyce masraflı.

ben olsam parfüm koleksiyonu yapardım, şimdi bile var gibi para biriktirip alıyorum. çalışınca tüm maaşımı parfüme gömeceğim.

Ee kırman gerekmiyor ki.
Babam araba kullanmamızı istemiyordu bekarken.
Çünki karşıdan gelen her araç tehlikeydi ona göre,kendi arabasında bile hiç direksiyona geçirmiyordu.
Baktım olmayacak,çalıştığım paradan kurs ücretini ayarladım,kayıt oldum,ve babama heyecanla
Babaaa sana sürprizim var,kursa kayıt oldum,ayy ne güzel yaa di mi diye laf kalabalığı yaptım.Sevincimi görünce durakladı,br şey demedi.Böylece isteğime kavuştum.
İsteğini yapman için illa üzmen üzülmen gerekmiyor
Evlenin.
Oyle Para gidiyor ki.iki de cocuk yapin miss gibi paranin anlami oluyo
Hele 3 olunca daha bir anlam kazanıyor:))

Valla benimkiler normalde senede bir iki kez tatile gonderiyorlardi arkadaslarimla ama ben en azindan ayda birkez 2 gunlukte olsa gitmek istedigim icin isyeri gonderiyor, is gezisi, toplanti vs. Bahanelerle gidiyordum. Maasini da 5bin deme 3 bin deki ne kadar biriktirdin ne kadar harcadin hesabini tutmasinlar. Araba mevzusunda benimkilerde seninkiler gibiydi ama inat ettim geri adim atmadim aldim. Simdi iyi ki bizi dinlemeyip almissin diyorlar.

Kac yillik tecrubeniz var. bugun 5 yillik tecrubeli muhendis 5 i birarada calisiyor 5 bin alamiyor istanbul sartlarinda ne sanslisiniz!
Tabiki öyledir. Ama mesai yapıyorum ikramiyeler falan derken elime ayda 5 bin TL rahat geçiyor. Çalıştığım yer çok rahat birde işte şansıma. Ama parasızlığı çok iyi bilirim. İşten de kovulduğum, işsiz kaldığım günlerde oldu. 1 TL ye muhtaç olduğumu bilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…