Parayla ne yapacağımı bilmiyorum. Kös kös oturuyorum ://

Iyi de hem parami söylemiyorum miktarını bilmiyolar karışmazlar diyorsunuz hem de yatırım yapmama karşılar araba bile almama izin vermiyorlar diyorsunuz.
Şimdi akıl fikir benim evlâdım 2bin alsa bende bu arabayı ödeyemez diye düşünürüm yani.
Ama çıksa bana bütçe planlamasıni anlatsa anne baba ben kararliyim hesabimi kitabımı yaptım kararliyim almak istiyorum dese izin verirdim ama.
Siz de çok pasifsiniz bence.
Ailenin karşısında azcik dik durmak her söylenene boyun eğmek aileye karşı gelmek değildir.
Sonuçta parayı sokağa atmıyorsunuz gene yatırım oluyor yani.

Ben çocuk olduğunu bilmiyordum. 2000lira ile mümkün değil ki bu durumda istenilen göstermelik hayatı yaşamak.
Kalan para ile çocuğunuzun geleceğini düşünmelisiniz elbette... Gelecek her zaman ev araba değildir. Çocuğunuzu özel okula yazdırın. O özgür olabilsin diye kurslara yazdırın.... Örneğin çocuğunuz için 1500tl okul taksidi, 500tl kurs, 300tl harçlık, 200tl giyim olsa zaten kalan paranızı çok güzel bir yere harcamış olursunuz.

Bizler arasında paylaştırabilirsiniz :)

5binlira cok degil ki. 15 yil vadeli 200bin kredi cekip ev alsaniz taksitler 5binlirayi bulur.Kendi eviniz var mi?

İhtiyacı olanlara giymemiş kıyafetlerinizi verebilirsiniz .
Çevreniz de çocuk esirgeme kurumları varsa bir kaç ayda bir oyuncak alabilirsiniz ..
İhtiyacı olan öğrencilere minimum katkıda bulunabilirsiniz .
Sokak hayvanlarına mama alabilirsiniz.
Manevi anlamda tatmin olmak size iyi gelebilir .

Konu garip geldi profile göz geçirdim öyle yazmış bu devirde param fazla gelen hiç duymadım hele ki son dönemde tuvalet kağıdı olmuş 60 tl her şey lüks ekmek ye yaşa muamelesi var onda bile gramaj hilesi mevcut

gidin araba alin gezin dolaşın. 1 kere geliyorsunuz bu dünyaya

Benim gözümde 5 bin, bu şartlarda öyle harca harca bitmeyecek bir para değil.
İlle de harcamak istiyorsanız ayrı eve çıkın. değil "bu kadar parayı naapçam" diye düşünmesi, ayın sonunu nasıl getireceğim diye düşünürsünüz. 50 binden bahsetmiyoruz, 5 bin işte.

İkinci mevzu da, illa harcamak zorunda mısınız? Bitiktirmenizde bir sakınca mı var? Hayır, dağ gibi birikecek bir para da değil ki meblağ. Dediğim gibi, bir ev döndürmeye kalkarsanız nasıl çabuk eridiğini görürsünüz.

Kop
Onlara göre ölü yatırım araba almak
Ve kaç senedir çalışıyorum biliyorlar az çok birikimimin olduğunu

Çocuk yok. Ablamın kızı

Orası öyle. Herkes para para diyor işte de ben içimde bunu yaşıyorum napıyım. (ayrıca çocuk benim değil ablamın kızı)

Evlenirsin
Çoluk çocuğun olur
Tutar iyi okullarda okutacağım dersin
Okul parası aylık 5000
Haberin olsun da sen yinede biriktir

Ama biriktirdim birde yıllardır. Şuan çok bence kaç yüz bin oldular. Napıcam yani biriktir biriktir

Ayrı eve çıkıp kendi ayaklarınızın üzerinde durma vaktiniz gelmiş de geçiyor bile. Çalışıp kazandığınız parayı istediğiniz gibi harcayın. Küçük bir ev tutun kafanıza göre eşya alın dekore edin. Araba alın özgürlüğün dibine vurun. Annenize de aylık belli miktar para verin o kendisi biriktirsin kafanızın etini de yemez bu şekilde. Siz o evde durduğunuz sürece çocuk gibi görüyorlar o şekilde kısıtlamaya çalışıyorlar. Yetişkin bir birey olduğunuzu kendinize ve ailenize kanıtlamanızın vakti gelmiş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…