- 17 Aralık 2015
- 27.133
- 49.647
- 598
Ben çocuk olduğunu bilmiyordum. 2000lira ile mümkün değil ki bu durumda istenilen göstermelik hayatı yaşamak.12 yaşında kızınız var aileniz 2 bin maaş biliyor 2 binle çocuk bakıp ev geçindiriyorsunuz kalan 3 bini ne yapacağınızı bilmiyorsunuz yani ilginç Türkiye şartlarında standart yaşam şartları çocuklu biri için anca bu maaşa karşılanabilir üstelik her şeyiniz var da var ev ihtiyaçlarını çocuğunuzun bakımını başkası mı karşılıyor yani illa çok diyosanız ihtiyacı olan gençlerden birine burs verin giymeyeceğiniz kıyafetlere bile harcama olsun diye para dökmeyi biliyosanız bu kadarını da akıl edebilirdiniz sanki
Bizler arasında paylaştırabilirsiniz :)Çok saçma gelebilir size ama benim için gerçek bir sorun.
5 bin TL maaşım var. Bekarım. Ailem biraz tutucu. Mesela araba alamıyorum. Tatile falanda izin vermezler İstemiyorlar. Paranı biriktir diyorlar harcama.
Biriktir biriktir ne yapıcam ben bu kadar parayı mezara mı götürücem
Haftanın 6 günü çalışıyorum. Zaten çok boş vaktim yok. Harcamam da pek olmuyor. Alışveriş deseniz herşeyim fazlasıyla var. Annem artık alma birşey diye kafamın etini yiyor Zaten aldığım şeylerin çoğuda etiketli yeni. Yada 1 defa giyip atmışımdır bir yere. Yani anlayacağınız alışverişten de artık soğudum. Herşeyim var ve zaten alsamda giymiyorum kullanmıyorum. Bir kıyafete takıyorum sürekli onu giyiyorum.
Çok sıkıldım param var ve harcayacak şey yok.
Biriktirmekten de sıkıldım.
Varmı beni anlayan birileri.
Ne yapsam bilmiyorum
Konu garip geldi profile göz geçirdim öyle yazmış bu devirde param fazla gelen hiç duymadım hele ki son dönemde tuvalet kağıdı olmuş 60 tl her şey lüks ekmek ye yaşa muamelesi var onda bile gramaj hilesi mevcutBen çocuk olduğunu bilmiyordum. 2000lira ile mümkün değil ki bu durumda istenilen göstermelik hayatı yaşamak.
Kalan para ile çocuğunuzun geleceğini düşünmelisiniz elbette... Gelecek her zaman ev araba değildir. Çocuğunuzu özel okula yazdırın. O özgür olabilsin diye kurslara yazdırın.... Örneğin çocuğunuz için 1500tl okul taksidi, 500tl kurs, 300tl harçlık, 200tl giyim olsa zaten kalan paranızı çok güzel bir yere harcamış olursunuz.
gidin araba alin gezin dolaşın. 1 kere geliyorsunuz bu dünyayaÇok saçma gelebilir size ama benim için gerçek bir sorun.
5 bin TL maaşım var. Bekarım. Ailem biraz tutucu. Mesela araba alamıyorum. Tatile falanda izin vermezler İstemiyorlar. Paranı biriktir diyorlar harcama.
Haftanın 6 günü çalışıyorum. Zaten çok boş vaktim yok. Harcamam da pek olmuyor. Alışveriş deseniz herşeyim fazlasıyla var. Annem artık alma birşey diye kafamın etini yiyor Zaten aldığım şeylerin çoğuda etiketli yeni. Yada 1 defa giyip atmışımdır bir yere. Yani anlayacağınız alışverişten de artık soğudum. Herşeyim var ve zaten alsamda giymiyorum kullanmıyorum. Bir kıyafete takıyorum sürekli onu giyiyorum.
Ne yapsam bilmiyorum
Onlara göre ölü yatırım araba almakIyi de hem parami söylemiyorum miktarını bilmiyolar karışmazlar diyorsunuz hem de yatırım yapmama karşılar araba bile almama izin vermiyorlar diyorsunuz.
Şimdi akıl fikir benim evlâdım 2bin alsa bende bu arabayı ödeyemez diye düşünürüm yani.
Ama çıksa bana bütçe planlamasıni anlatsa anne baba ben kararliyim hesabimi kitabımı yaptım kararliyim almak istiyorum dese izin verirdim ama.
Siz de çok pasifsiniz bence.
Ailenin karşısında azcik dik durmak her söylenene boyun eğmek aileye karşı gelmek değildir.
Sonuçta parayı sokağa atmıyorsunuz gene yatırım oluyor yani.
Çocuk yok. Ablamın kızıBen çocuk olduğunu bilmiyordum. 2000lira ile mümkün değil ki bu durumda istenilen göstermelik hayatı yaşamak.
Kalan para ile çocuğunuzun geleceğini düşünmelisiniz elbette... Gelecek her zaman ev araba değildir. Çocuğunuzu özel okula yazdırın. O özgür olabilsin diye kurslara yazdırın.... Örneğin çocuğunuz için 1500tl okul taksidi, 500tl kurs, 300tl harçlık, 200tl giyim olsa zaten kalan paranızı çok güzel bir yere harcamış olursunuz.
Yok5binlira cok degil ki. 15 yil vadeli 200bin kredi cekip ev alsaniz taksitler 5binlirayi bulur.Kendi eviniz var mi?
Orası öyle. Herkes para para diyor işte de ben içimde bunu yaşıyorum napıyım. (ayrıca çocuk benim değil ablamın kızı)Konu garip geldi profile göz geçirdim öyle yazmış bu devirde param fazla gelen hiç duymadım hele ki son dönemde tuvalet kağıdı olmuş 60 tl her şey lüks ekmek ye yaşa muamelesi var onda bile gramaj hilesi mevcut
İşi bırakmayı düşündüm ama o zamanda kafayı yerim sıkıntıdan patlarımişi bırak boşa yaşıyosun zaten ailen yüzünden
Ama biriktirdim birde yıllardır. Şuan çok bence kaç yüz bin oldular. Napıcam yani biriktir biriktirBenim gözümde 5 bin, bu şartlarda öyle harca harca bitmeyecek bir para değil.
İlle de harcamak istiyorsanız ayrı eve çıkın. değil "bu kadar parayı naapçam" diye düşünmesi, ayın sonunu nasıl getireceğim diye düşünürsünüz. 50 binden bahsetmiyoruz, 5 bin işte.
İkinci mevzu da, illa harcamak zorunda mısınız? Bitiktirmenizde bir sakınca mı var? Hayır, dağ gibi birikecek bir para da değil ki meblağ. Dediğim gibi, bir ev döndürmeye kalkarsanız nasıl çabuk eridiğini görürsünüz.
Ayrı eve çıkıp kendi ayaklarınızın üzerinde durma vaktiniz gelmiş de geçiyor bile. Çalışıp kazandığınız parayı istediğiniz gibi harcayın. Küçük bir ev tutun kafanıza göre eşya alın dekore edin. Araba alın özgürlüğün dibine vurun. Annenize de aylık belli miktar para verin o kendisi biriktirsin kafanızın etini de yemez bu şekilde. Siz o evde durduğunuz sürece çocuk gibi görüyorlar o şekilde kısıtlamaya çalışıyorlar. Yetişkin bir birey olduğunuzu kendinize ve ailenize kanıtlamanızın vakti gelmiş bence.Çok saçma gelebilir size ama benim için gerçek bir sorun.
Ne yapsam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?