- 3 Eylül 2018
- 59
- 86
- 3
Simdilik yatirim yap ozgur olunca harcarsin o zamn. Ailen karismayi biraktginda yaniÇok saçma gelebilir size ama benim için gerçek bir sorun.
5 bin TL maaşım var. Bekarım. Ailem biraz tutucu. Mesela araba alamıyorum. Tatile falanda izin vermezler İstemiyorlar. Paranı biriktir diyorlar harcama.
Biriktir biriktir ne yapıcam ben bu kadar parayı mezara mı götürücem
Haftanın 6 günü çalışıyorum. Zaten çok boş vaktim yok. Harcamam da pek olmuyor. Alışveriş deseniz herşeyim fazlasıyla var. Annem artık alma birşey diye kafamın etini yiyor Zaten aldığım şeylerin çoğuda etiketli yeni. Yada 1 defa giyip atmışımdır bir yere. Yani anlayacağınız alışverişten de artık soğudum. Herşeyim var ve zaten alsamda giymiyorum kullanmıyorum. Bir kıyafete takıyorum sürekli onu giyiyorum.
Çok sıkıldım param var ve harcayacak şey yok.
Biriktirmekten de sıkıldım.
Varmı beni anlayan birileri.
Ne yapsam bilmiyorum
Ne ev ne araba seni mutlu edecek benceÇok saçma gelebilir size ama benim için gerçek bir sorun.
5 bin TL maaşım var. Bekarım. Ailem biraz tutucu. Mesela araba alamıyorum. Tatile falanda izin vermezler İstemiyorlar. Paranı biriktir diyorlar harcama.
Biriktir biriktir ne yapıcam ben bu kadar parayı mezara mı götürücem
Haftanın 6 günü çalışıyorum. Zaten çok boş vaktim yok. Harcamam da pek olmuyor. Alışveriş deseniz herşeyim fazlasıyla var. Annem artık alma birşey diye kafamın etini yiyor Zaten aldığım şeylerin çoğuda etiketli yeni. Yada 1 defa giyip atmışımdır bir yere. Yani anlayacağınız alışverişten de artık soğudum. Herşeyim var ve zaten alsamda giymiyorum kullanmıyorum. Bir kıyafete takıyorum sürekli onu giyiyorum.
Çok sıkıldım param var ve harcayacak şey yok.
Biriktirmekten de sıkıldım.
Varmı beni anlayan birileri.
Ne yapsam bilmiyorum
En son televizyona kavga için çıktıklarından beri o kadına zerre güvenmiyorum.Bacım Allah başka dert vermesin.
Biz sağlığımızı geri kazanmak için çırpınıyoruz.
Siz paramı nasıl harcayayım diyorsunuz.
Kelebek çocuklar derneği var, Fulden Uras derneği yönetiyor.
Gerçekten kadın çırpınıyor kelebek çocuklar için.
Açıkçası biz zekatlarımızı, fitrelerimizi ve sadakalarimizi bu derneğe veriyoruz.
Minicik cocuklar gerekli ilaçları geldiklerinde nasıl mutlu oluyorlar.
Sizde bu derneği bı araştırın içinizden gelirse paranızı böyle derneklerde yardım için kullanabilirsiniz.
Tutucu derken abartı demedim. Klasik Türk ailesi. Evlenmeden ayrı eve çıkmak yok. (Ki zaten bunu bende istemem diye düşünüyorum )O kadar tutucu aile kızlarını işe nasıl gönderiyor ben merak ettim?
Paranın yüzü sıcak galiba, ay aklıma şu Rahmetli Kemal Sunal’ın “eşşeğin karnında elmas varmış” konulu filmi geldi de ordaki Hacı amca gibi
Ya bilmiyordum.En son televizyona kavga için çıktıklarından beri o kadına zerre güvenmiyorum.
Ya giderim yok giderim. Sadece gelirim var. Sizin geliriniz giderinize göredir olabilir. Para arttıramazsınız.Bence siz bize tavsiye verin , 5 bin maasla nasil birkac yuz bin lira biriktirdiniz?
Benim maasim sizinkinin 2 kati , 18 senedir calisiyorum hic boyle bir para biriktiremedim
Gercekten tavsiyelerinize ihtiyacimiz var bence
Tutucu derken abartı demedim. Klasik Türk ailesi. Evlenmeden ayrı eve çıkmak yok. (Ki zaten bunu bende istemem diye düşünüyorum )
Sonuçta çalışmadan evde oturmamı isteyecek bir aile değil. Öyle olsa okutmazlardı. Abartmayalım lütfen
Atar yapacak bir durum yok , anlayamadigim icin soruyorumYa giderim yok giderim. Sadece gelirim var. Sizin geliriniz giderinize göredir olabilir. Para arttıramazsınız.
Benim giderim yok. Giyim çanta ayakkabı aksesuar alışverişine doydum. Yapmıyorum artık. Herşey fazla fazla var.
Abur cubur yemeyi sevmem. Markete gitsem en fazla 20-30 TL verir çıkarım.
Yok yani yok harcama yapacağım bir yer yok.
Aldığım parada dolar altın vs
Oldu işte bir kaç yüz bin. böyle böyle trilyonda olur yani
Koli koli okunmamış kitaplarım var evde desem. Kitap okumayı çok severim Şuan ebup olarak digital okuyorum Ona sardım. Kitapta çokValla şimdi sizin derdiniz bizim cenemızı yada yazıyoruz iste elimizi yoracak. Zenginin malı zugurdun cenesını yorarmıs atasozunü uygulamalı yasıyoruz
Valla boyle dert hepimizin başına olsun
Alişveriş sadece kıyafetten ibaret degil ki kitap alın dısarda bişey yiyipte ıçmiyormusunuz?
Çok aile var. Çocuğunun parasına el koyan. BENİM ailem ilgilenmez karışmaz istemez. Bu önemli birşey.sadece fazla param olduğunu düşünmediklerini için harcama yapmamı istemiyorlarBenim ailem gibi. Bence abartın çünkü abartmanız gerek. Araba almanıza karışan, tatile göndermeyen, sizin alın terinizle kazandığınız parayı yönetmeye çalışan bir aile. Hiç normal değil.
Atar değil derdimi anlatmaya çalışıyorum.Atar yapacak bir durum yok , anlayamadigim icin soruyorum
Bekarken bile birikim yapamayan bir insanim cunku surekli gezip tozuyorum , yani 10 aksam disari ciksaniz biter o para o kadar diyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?