Paris'te mizah dergisine saldırı... 12 kişi öldü... 'PEYGAMBERİN İNTİKAMINI ALIYORUZ'

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
RASULULLAH'IN ÖLDÜRTTÜĞÜ ŞAİR!

Bugün Fransa'daki eylemi eleştiren Müslümanlara hatırlatma...

Ka’b b. Eşref, muhteris bir Yahudi, meşhur bir şâirdi. Bilhassa muhteşem Bedir muzafferiyetinden sonra, kıskançlık ve düşmanlığından Peygamberimiz ve Müslümanları hicveder dururdu. Mekke’ye giderek de müşrikleri Müslümanlara karşı tahrikte bulunur, Bedir’de öldürülen müşrikler için mersiyeler düzerek onların intikam ve düşmanlık hislerini kabartmaya çalışırdı. Medine’de ise, Müslümanların kız ve hanımlarına dil uzatacak kadar küstahlık gösterirdi.

O günün şiir ve hitabeti bugünün matbuatı seviyesinde tesir icra ediyordu. Dolayısıyla bu Yahudi şâirin İslam düşmanlığı yalnız kendisine âit kalmıyor, etrafa da sirayet ediyordu. Bu bakımdan, Resûl-i Ekrem, bu alçak adamın şiirleri üzerinde fazlasıyla duruyor, önüne geçmek için çareler arıyordu.

ve o paylaşıma yazılan yorumlar.

• Dogrusu Fransa'daki eylemi ne elestirir nede Islam'a mal ederim. Geberip gitmisler, öldüren müslüman olmamaliydi...
    O kadar polisin korumasi altindaki bir yere elini kolunu sallaya sallaya girenler kimbilir kime hizmet ediyor.
    Kaldi ki Fransa ne Mekke nede Medine, seriat biz müslümanlari baglar veya Islam ülkesinde yasayan ecnebileri baglar...
    Fransada asiri sagci Marie Le Pein gittikce oy'larini artiriyor. Islamofobya bu tür girisimlerle gittikce artiyor, camilere saldirilar hic olmadigi kadar cok.
    Biz Avrupa'da yasayan müslümanlar 2001'den beri resmen zan altindayiz ve özgürlügümüz gün be gün kisitlaniyor. Bize bu geberip gidenler zarari geberirken veriyor. Gebertenler biz müslümanlara onlarin verecegi zarardan cok zarar veriyor.

Üzülmüyorum ölenler haketti cünkü diyor o yazi. Dogru degil mi? Hakettiler elbette! Müslümanlar kardes'tir ve o kafirleri öldürenlerde müslümanlar kardes olamadiklari icin belkide caresizlikten öldürdü. Belki bir komplo teorisi ile müslümanlar bu ölüme alet edildi.. bilemem.
Bildigim birsey var ki biz burda Filistinli kardeslerimiz icin eylem'ler yaptigimizda o kardes dedigimiz müslümanlari aradi gözlerimiz bulamadi.
Bize bu kafirlerin ölümü kadar seyirci ve kayitsiz kalan müslümanlarda zarar veriyor.

Son düzenleme:
Rasulullaha dil uzatanin dilini el uzatanin elini koparmassan imanindan suphe ederim musluman seviniyorum ben sadece bugz edebiliyorum ama daha ileri imana sahip muminlerde var elhamdulillah

Bu olay provokasyon amaçlı da olabilir, islamofobiyi körüklemek için yapılmış da olabilir -pek gerek yok gerçi buna ama- ancak gerek sosyal medyadan gerek bazı bizzat tanıdığım kişilerden gözlemlediğim iyi olmuş, hak etmişler, saygısızlık yaparsan karşılığını bulursun yönünde çok yorum olduğu.

Bu cinayeti haklı gören, doğru olduğunu savunan müslüman sayısı bu kadar çokken olay provokasyon olsa kaç yazar.

Amaç intikam değil bacım. Dini bir hükümde deliller vardır. Ayet, Hadis ve diğer naslar. Bun kardeşler de 'keyfi' bir şekilde gidip 'Hadi bunları öldürelim' demiyorlar. Bu naslara göre hüküm veriyorlar. Ki delilleri sağlam.

Cahide sultan diye bir kadın var, facebook sayfasında bu olay için attığı başlık 'RASULULLAH'IN ÖLDÜRTTÜĞÜ ŞAİR!' Bu nasıl bir zihniyet aklım almıyor.

ben ara ara bu kadının bloğuna bakıyorum bu başlağı attığı tek saçma başlık değil genelde bütün yazıları aynı çizgide aynı saçmalıkta.o yüzden şaşırmamak lazım.işte böyleleri yüzünden islam ve terör kelimeleri hep iç içe anılıyor.acaba Peygamberimiz yaşasaydı bu insanlar kendisiyle dalga geçti diye öldürülmelerini haklı bulur muydu?

şunlar Müslümansa bizim gibi düşünenlerin yaşadığı dinin adı ne acaba ya da onların ki Müslümanlık mı?

Yorumların arasına ben girince sanki bu senin fikrin ve bana cevap vermişsin gibi olmuş :)

bu arada o karkatürü diğer topiğe saraylım eklemiş, daha önce hiç merak edip bakmamıştım, bir müslüman için nahoş olabilir, ama kıyamati koparacak kadar provakatif bir karikatür değilmiş, teröristlere bahane işte, karikatür umurlarında bile değil bence

ayrıca sabah çalar saatte izledim manyakça katlettikleri o polis de müslümanmış.

ben kopyalayım ve bu kadının insanları nasıl galeyana getirdiğini göstereyim. ha ayrıca yapılan yorumlardanda ekleyeceğim
Ben mi insanları galeyana getiriyorum anlayamadım.

Ya kusura bakmasın da kimse,ne olursa olsun birileri hep ''İslam'ı kötü göstermeye çalışıyorlar'' a getiriyor durumu.
Yanlış anlaşılma olmasın asla genelleme yapmam ama artık Müslümanların anlaması gereken şey içlerinde bu kafada binlerce hatta milyonlarca insan olduğu...Siz sabaha kadar ''Onlar Müslüman değil'' deyin.O adamların bir çoğu kendini Müslüman sizi de kafir olarak görüyor yaptıklarını da hak olarak görüyorlar ayrıca.
Yani demek istediğim olaya hep dışlayarak bakmak yerine içimizdekilere bakmamız gerek.Okypete'nin attığı yorumlara bakarsanız aramızdaki bazı insanlarla bu terör örgütleri arasındaki tek farkın 'silahlarının olmaması' olduğunu fark edersiniz.

bilselerdi bile fark etmezdi bence, yine öldürürlerdi, dertleri müslümanlık değil ki

yok hani 3 yıl önceki hakaretin intikamını almış gibi görünüyorlar ya o açıdan baktım.yoksa kimse din adına adam öldürmüyor bence de,niyetler çok farklı.

EĞER BU SEBEPTENSE ÇOK İYİ OLMUŞ..
bu yorum beni benden aldı. yazık ya, neden bu kadar kindarsınız?

yok adamlar zaten Hz. Muhammed'e hakaret etmiş te yok Kürdistan paçavrası ile foto çektirmişler de. haketmişle de bilmem ne.
e ulan o Kürdistan ı kim coşturdu? bak adamlar çatır çatır aldılar Güneydoğu'yu? elin Fransız'ı mı düşsün senin topraklarının derdine.

bi de şey var. "günde yüzlerce Müslüman katledilirken, niye ses çıkmıyordu?" e dümbük. sen çıt çıkaramıyorsun ki. o kanlara ellerin bulaşmış zaten. sen Müslüman'ın, uygur'un derdine düşmezsen Fransız mı düşecek?

kısacası terör en aşağılık, en şerefsiz insanların savunmasıdır. bunun islamisi, hristiyanı olmaz.

Durumlar daha da kötüleşecek. Allah yardımcımız olsun.

Maalesef KK'da bile iyi olmuş diyen bayanları gördüm ya çok üzüldüm açıkçası.

hayır olan gene yurt dışında yaşayan Müslümanlara olacak ,canı veren Allah almak kulun n e haddine..11 eylülde Müslümanlara bir kere terörist yaftası yapıştırılmıştı bu insansı tenyalar kimlerse o terörist sıfatının altını neon ışıklarla çizdiler..Allah ıslah etsin bunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…