TV izleye izleye beyni muhallebi olur o çocuğun, yazık. Fiziksel ve mental olarak o yatağın içinde gelişmesi imkansız. Bence sosyal hizmetleri arayın. Ama fiziksel olarak darp vs yoksa bişey çıkmaz gibi.
belki çocuğunu gelen giden komşu ellemesin diye çıkarmıyordur. ben de misafir geleceği zaman uyuturum çocukları sevmiyorum kucaktan kucağa gezmelerini. size düşen bir durum yok şiddet vs görür iseniz polisi arasınız gerisine de karışamazsınız
Yok,bahsettiğim haberin altında konusu geçen,türk olan.Kadın zaten kendini sarhoş etmiş canım kafası güzel yanı :/
Konu Sahibi bence şikayet etmeli.Evet çok korkunç o çocuk tek başına birşey gelse kadın sevinçten ne yapacağını şaşırır heralde. En büyük endişem kadın çocuğun ölmesini filan mı bekliyor çünkü hayvan bile evladını 10 dk yanliz birakmiyor başına birşey gelir diye bu kadını şikayet etmek lazım.
He onun kafası içmeden sarhoş olmuş belli yoksa akıl sağlığı olan kimse yapmaz cani değilse tabi.Yok,bahsettiğim haberin altında konusu geçen,türk olan.
Konu Sahibi bence şikayet etmeli.
Bi de patatesle besleniyo falan dedi sanırım.
Belki de vitaminsizlikten bu hale geldi kasları falan...
Lütfen duyarsız kalmayın lütfen konu sahibi(
Elden ele gezmesini istemeyecek kadar düşünceli olsa çocuğu bırakıp 5 çayına katılmaz ki? Kadının mantalitesi çok bariz ortada maalesef. Böyle vicdan olamaz düşüncesinden kılıf uydurmaya çalışamıyoruz bile. Yok bunun izahıbelki çocuğunu gelen giden komşu ellemesin diye çıkarmıyordur. ben de misafir geleceği zaman uyuturum çocukları sevmiyorum kucaktan kucağa gezmelerini. size düşen bir durum yok şiddet vs görür iseniz polisi arasınız gerisine de karışamazsınız
Çocuk suistimali sadece şiddet, taciz/tecavüz olduğu zaman mı değerlendiriliyor? İhmal, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini etkileyen şeyler suistimal kapsamına girmiyor mu?
Yani şu konudan anlıyorum ki anne veya anne adayı olduğu halde böyle toplumsal açıdan sorumluluk almak herkesin harcı değilmiş. Karışamazsıncılar baya fazla imiş..
Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Çocuk suistimali sadece şiddet, darp, taciz gibi şeyler değildir.
Eğer bir çocuğun kişisel ve manevi ihtiyaçları ihmal ediliyorsa,
Sağlık açısından bir problemi var da ilgilenilmiyorsa,
Beslenmesine, giyimine, eğitimine engel olunuyorsa,
Evde uzun saatler yalnız bırakılıyorsa,
Bunlar için işlem başlatılabilir. Gerekli olan yetkililere belge sunabilmek. Bu bir fotoğraf, video, görgü tanığı olabilir.
Amaç bebeği annesinden(ona da anne denirse tabi) ayırmak değil. Zaten bu şak diye yapılamaz. Amaç annenin bebek bakımında yaptığı yanlışların farkına varmasını sağlamak..
Konu sahibi, arkadaşım sosyal hizmetlerde görev yapmıştı bir dönem. Tanıdıkları var hala. Özelden isim adres yaz da bir şekilde devreye sokalım. Bu çocuğun yaşadıklarına şahit olanlar bundan sorumlu. Hatta bilip de susarsak biz de sorumluyuz. Öteki tarafta hesabını verememekten korkarım ben..
bana sinirlenmenize gerek yok. ben kendi görüşümü yazmadım. sosyal hzimetlerin takınabileceği tavırla ilgili fikir belirtitm.
görevli gelecek çocuk da darp vs yok. ne yapacak? ilgilenmiyosun bunla deyip elinden mi alacak? hayır tabi ki.
Size sinirlenmedim ki. Konu çok hassas sadece. Yanlışınız var demek için yazdım. Çünkü bilmeyen çok kişi var. Bir üstte yazdığım yoruma bakın..
iyi diyosunuz güzel diyosunuz.
şikayet etsin. ben olsam ben de ederdim. orda hemfikiriz.
ama şunu anlayın. çocukla yeteri kadar ilgili olmamak gibi subjektif bi ölçüt ile kimse bu kadına müdahale etmez. keşke etse ama etmezler. sokakta ölüyorum deseniz polisler yanınızdan yürüyüp geçer. öyle bi ülkedeyiz şu an. çok vicdanlı bi görevliye denk gelecek de o da belki yani, yapılabilecekler yine kısıtlı.
Ama bu şekilde düşünürsek kimse kimseye yardım etmeye kalkışmaz. Amacımız bu at gözlüğü tavırları ortadan kaldırmak olmalı. Gereken neyse yapılsın mantığıyla hareket etmek lazım. Görevli işinin ehlidir ya da tembel pısırık salla baş bir memurdur orası ayrı. Ondan sonuç çıkmazsa tekrar şikayet edilir. Hatta tekrar..
Devlet er geç bu ailede var demek ki bir şey der ve inceleme başlatır. Önemli olan kararlılık..
Bakınız kadının komşuları gibi düşünen çok kadın varmış burada. Ve bir çoğu anne. Ben konuyu okurken oğlum geldi gözümün önüne. Onun çaresiz bir bakışı ancak oyuncağını istediği yerden alamadığı andır. Ama o bebek sabahtan akşama kadar o file bezin içinde çırpınıyor. Ben "zaten bununla ilgilenilmez" deyip geçemiyorum..
Su anlattiklariniz resmen icimi parcaladi nasil boyle anne olabilir ben cocuklarimin gözüne bakiyorum mutlularmi diye oooffff Allah akil fikir vicdan versinNerden başlasam bilemiyorum üniversiteden yakın dostum haber verdi kendisi evli ve çocuguyla çok ilgisiz sürekli temizlik yapan,misafir çağıran bı komşusu var ve 2 yaşında yavrusu.sorun şu ki bu yavruya annesi evcil hayvan gibi davranıyor diyor.beni aradı o çocuk için ne yapabilirim oturdum ağladım dün diyor.Çocuğu park yatak oyun alanından asla cikarmiyormus karşısına TV açıp çocuğu orada yalnız birakiyormus.mesela ona beş çayına gelmiş bebek nerede diye sormuş arkadaşım."amaaaan yatağında ggetirsem durmaz o " demiş.Ya ama burada dolu çocuk var getir demiş.Yok o kimseyle oyun oynamaz o sadece yatağında oynar demiş.neyse tam 3 saat geçti kadın birkez bile bebeği ne durumda bakmadı diyor.sonra baska bir gün ben onlara gittim oturdum çay içtik derken bebek nerede dedim.Yatağında o demiş.Yanına gitmiş arkadaşım çocuk konusamiyormus aç diye göstermiş .Çocuk oradan çıkmak için hep hoplayip düşüyor tekrar çıkmak istiyor ama yapamıyor yorgun düşüyormuş.orada beni çıkar diye baktiginda annesi kızar diye çıkarmadim ama bana bakışı çok acıklı geldi diye ağlamış sonra arkadaşım.keske cikarsaydin dedim ama ilginç tarafı çocuk hiç aglamiyormus.Bı ara sesi yükselmiş bebehin annesi himm o acikmistir deyip o yatağın içine metal tabakla patates koymuş çocuk onu yeyip fırlatmış.İçerden bunlar sesi duyunca yemeği bitirmiş bizimki demiş annesi.arkadasimda çıkar bebeği gezsin deyince aman bize dirlikmi verir,sıcak caymi içirir hem Dr dediki bunun kasları zayıf fazla yürüyüp kosmasin dedi diyor.sonrasinda bebehin yanına gitmişler uyuyakalmış yavrucak o yatağın içinde.nezaman gitsem o çocuk o yatağın içinde birde çocukta anormallik sezdim aglamiyor sadece tuhaf bı gguluyor ama şüphelendim bir rahatsızligimi var diye dedi.Bende annesinin tutumundan öyle dedim ama bilemiyorum.Üzgünüm..Hep aklımda o yavvru ne yapılır bilemiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?