Park yatağı artık mağara olmuş bebek desem yeridir.

TV izleye izleye beyni muhallebi olur o çocuğun, yazık. Fiziksel ve mental olarak o yatağın içinde gelişmesi imkansız. Bence sosyal hizmetleri arayın. Ama fiziksel olarak darp vs yoksa bişey çıkmaz gibi.

Çocuk suistimali sadece şiddet, taciz/tecavüz olduğu zaman mı değerlendiriliyor? İhmal, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini etkileyen şeyler suistimal kapsamına girmiyor mu?

Yani siz gercekten cocugun düzeninimi bozuyorsunuz misafir gelecegi icin?? Cocugun uykusu gelmediginde ne yapiyorsunuz? Misafirin gelmesi niye kucaktan kucagi gezmesi ile esit oluyor? Cocuk gayet yerde oynayabilir.

Yani bir iki yasindaki cocugun 2-3 saat parkinda zombie gibi tablete, tv'ye bakmasi sizce normal mi? Bunu dogru mu okuyorum???

Konu Sahibi bence şikayet etmeli.
Bi de patatesle besleniyo falan dedi sanırım.
Belki de vitaminsizlikten bu hale geldi kasları falan...
Lütfen duyarsız kalmayın lütfen konu sahibi (

Elden ele gezmesini istemeyecek kadar düşünceli olsa çocuğu bırakıp 5 çayına katılmaz ki? Kadının mantalitesi çok bariz ortada maalesef. Böyle vicdan olamaz düşüncesinden kılıf uydurmaya çalışamıyoruz bile. Yok bunun izahı

Yani şu konudan anlıyorum ki anne veya anne adayı olduğu halde böyle toplumsal açıdan sorumluluk almak herkesin harcı değilmiş. Karışamazsıncılar baya fazla imiş..

Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Çocuk suistimali sadece şiddet, darp, taciz gibi şeyler değildir.
Eğer bir çocuğun kişisel ve manevi ihtiyaçları ihmal ediliyorsa,
Sağlık açısından bir problemi var da ilgilenilmiyorsa,
Beslenmesine, giyimine, eğitimine engel olunuyorsa,
Evde uzun saatler yalnız bırakılıyorsa,
Bunlar için işlem başlatılabilir. Gerekli olan yetkililere belge sunabilmek. Bu bir fotoğraf, video, görgü tanığı olabilir.

Amaç bebeği annesinden(ona da anne denirse tabi) ayırmak değil. Zaten bu şak diye yapılamaz. Amaç annenin bebek bakımında yaptığı yanlışların farkına varmasını sağlamak..

Konu sahibi, arkadaşım sosyal hizmetlerde görev yapmıştı bir dönem. Tanıdıkları var hala. Özelden isim adres yaz da bir şekilde devreye sokalım. Bu çocuğun yaşadıklarına şahit olanlar bundan sorumlu. Hatta bilip de susarsak biz de sorumluyuz. Öteki tarafta hesabını verememekten korkarım ben..

Çocuk suistimali sadece şiddet, taciz/tecavüz olduğu zaman mı değerlendiriliyor? İhmal, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini etkileyen şeyler suistimal kapsamına girmiyor mu?

bana sinirlenmenize gerek yok. ben kendi görüşümü yazmadım. sosyal hzimetlerin takınabileceği tavırla ilgili fikir belirtitm.

görevli gelecek çocuk da darp vs yok. ne yapacak? ilgilenmiyosun bunla deyip elinden mi alacak? hayır tabi ki.

iyi diyosunuz güzel diyosunuz.

şikayet etsin. ben olsam ben de ederdim. orda hemfikiriz.

ama şunu anlayın. çocukla yeteri kadar ilgili olmamak gibi subjektif bi ölçüt ile kimse bu kadına müdahale etmez. keşke etse ama etmezler. sokakta ölüyorum deseniz polisler yanınızdan yürüyüp geçer. öyle bi ülkedeyiz şu an. çok vicdanlı bi görevliye denk gelecek de o da belki yani, yapılabilecekler yine kısıtlı.

Size sinirlenmedim ki. Konu çok hassas sadece. Yanlışınız var demek için yazdım. Çünkü bilmeyen çok kişi var. Bir üstte yazdığım yoruma bakın..

Ama bu şekilde düşünürsek kimse kimseye yardım etmeye kalkışmaz. Amacımız bu at gözlüğü tavırları ortadan kaldırmak olmalı. Gereken neyse yapılsın mantığıyla hareket etmek lazım. Görevli işinin ehlidir ya da tembel pısırık salla baş bir memurdur orası ayrı. Ondan sonuç çıkmazsa tekrar şikayet edilir. Hatta tekrar..
Devlet er geç bu ailede var demek ki bir şey der ve inceleme başlatır. Önemli olan kararlılık..

Bakınız kadının komşuları gibi düşünen çok kadın varmış burada. Ve bir çoğu anne. Ben konuyu okurken oğlum geldi gözümün önüne. Onun çaresiz bir bakışı ancak oyuncağını istediği yerden alamadığı andır. Ama o bebek sabahtan akşama kadar o file bezin içinde çırpınıyor. Ben "zaten bununla ilgilenilmez" deyip geçemiyorum..

iyi de ben zaten şikayet edin dedim. sadece sonuç çıkacağını düşünmüyorum dedim. sonuç çıkmaz şikayet filan etme demedim ki.

Her seferinde söylüyorum, belki iyi etmiyorum isyan ediyor gibi oluyor ama Rabbim böylelerine evlat veriyor ya içim bir tuhaf oluyor.

O kadar evlat hasreti çeken var evlat sahibi olamıyor böyle yaratıklar insan demeye dilim varmıyor, anne oluyor ona şaşırıyorum.

Kesinlikle arkadışınız ve siz tanık olup görenler arayın bişiler yapın. Yazık vicdanınızın sesini susturun en azından

Kadına siz bir şey dememissiniz, arkadaşınız dememis. Kendi aranızda ne kadar yanlış olduğunu konusmussunuz. Buraya da konu actiniz. Sadece ilk birkaç sayfayı okudum da merak ediyorum hiç değilse 183'u aradınız mi?
Ne bileyim bugün gidip o arkadaşınızla yapıcı bir şekilde konuştunuz mu mesela?

Değerli arkadaşlarım bugün arkadaşımla konuştum..Kendisi kadınla çok mesafeli olduğunu ara ara biraraya gelselerde belli bir samimiyetinin olmadığını ve kadının genel durumunu tam olarak bilemiyecigini söyledi.o gün ve daha önceki tavırlarından çok etkilensede çocuğa sözlü veya fiziksel bir siddetine şahit olmadığı için ama genel manada ilgisiz ama mesela bir yaş kutlamasidir,bebek mevlududur çeşitli organizasyonlar yapanda bir kadin..Şuan kadini izlemekte olucak,takip edicek.fakat yüz güldürücü bir durum varki kızın ailesi çok ilgiliymis.kadin evde okadar kısıtlı zamanda duruyorki şimdi bile evinde değil diyor.ailesindeymis sürekli.Kadının psikolojisinin normal olmadığını düşünüyor kendiside.Ayrıca sosyal hizmet uzmanı bir arkadaşım var kendisiyle meseleyi detaylı görüşecegim ins.hepinize manevi desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim..Gelişme olursa muhakkak bilgilendirecegim.

Su anlattiklariniz resmen icimi parcaladi nasil boyle anne olabilir ben cocuklarimin gözüne bakiyorum mutlularmi diye oooffff Allah akil fikir vicdan versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…