Park yatağı artık mağara olmuş bebek desem yeridir.

Sosyal hizmetlerdeki bebeklerin,çocukların kaç saat beşiklerinde bırakıldıklarını biliyosunuz değilmi???Yani çözüm değil o başka bi çözüm bulmak lazım!!!

Ya cocuk hasta , yada annesi merhametsiz.Cocuk rahatsiz olsa bile orada tutulmasi vicdansizca.1,5 yasinda kizim var .Evin icinde 1 dakika sesi cikmasin merak edip kontrol ediyorum.Bir cocugu uc saat yanliz birakmak akli basinda bir annenin yapacagi bir sey degil.

Misafire ayirdigi vakti bebegine ayirsin bir zahmet.Tek rahat ettigim zaman kizimin uyudugu zaman, yoksa gozumun onunden ayiramam sinir oldum kadina , Allah akil fikir versin.

çocuk 2 yıldır park yatağın içindeyse haliyle kasları gelişmemiştir, ve bir de beraberinde öğrenilmiş çaresizlik var, çocuk çıkma çabası bile göstermiyor muhtemelen.
sosyal hizmetleri arayıp durumu ihbar edin, çocuk böyle bir şey için ellerinden alınmaz ama deyim yerindeyse ailenin kulakları çekilmiş olur. daha dikkatli davranırlar, öyle umuyorum yani.
komşuları da bir tuhafmış ne kadar tepkisizler, böyle biriyle normal bir şekilde arkadaşlık edilir mi? hiç mi anlatmıyorlar yol göstermiyorlar, tepki vermiyorlar kadına?

Misafire ayirdigi vakti bebegine ayirsin bir zahmet.Tek rahat ettigim zaman kizimin uyudugu zaman, yoksa gozumun onunden ayiramam sinir oldum kadina , Allah akil fikir versin.
Sinirden kizimin yasini yanlis yazmisim.16 aylik kizim neyse , ablamin kizi dogustan engelli ama her gun ise goturup getirir.Insanlarla ic ice olup sosyallessin diye bu kadin sadece kendini sosyalestiriyor .Yazdikca yazasim geliyor biraz sakinlesiyim bari yoksa daha agir seyler yazicam.

Bence sosyal hizmetlere şikayet edilebilir. Çünkü sorun sadece bebeğin beşikten çıkmaması değil, bir tuhaflık sezmiş arkadaşınız. Muhtemelen bebekte bi anomali var ama tavırlara bakılırsa anne de cok sağlıklı davranmıyor. Tam bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem fakat belki sosyal hizmetlere bildirirseniz enazından bi uzman gelip görür bebeği

Bence kadınla konuşmak çözüm değil, sosyal hizmetlere haber verilsin ama çocuk ondan alınsın diye değil, kadına eğitim verilsin ve o çocuk kaybettiği zamanı geri yakalasın diye eğitim almalı, kasları için egzersizler yapılmalı, tv den uzaklaştırılmalı, parka götürülüp eğlendirilmeli vs. Lütfen ihmal etmeyip arayın, ya da bilgilerini verin biz arayalım. Ben kedilerime onu yapamıyorum. Evcil hayvanı bi bi kutuya hapsetmek dursun, bir odada kapalı bırakmaya içim elvermiyor. Çocuk bu ya. Tek ihtiyacı ilgi. Ama benzer bir vakayı ailede yaşadık. İşi gücü ev temizlemek, misafir ağırlamak olan bir akraba gelinimiz vardı. Ailesinden öyle görmüş. Hiç bir dakika boş durmayan ama çocuğa ilgi göstermeyen, ailedeki herkes sürekli ilgilendi hem onunla hem çocuklarıyla, bak böyle olmaz, konuş onunla, oyun oyna, parka götür diye diye, anneliği öğrettiler resmen . Şimdi anlayabiliyor, ama ilk çocuğu çok durgun ve ezik kaldı, ikincisi daha cevval.

Çok haklisiniz.. Tesbit ve yorumlariniz yerinde..Çok sağolun

Hiç katilmiyorum bu yorumunuza. Misafirimde gelse bebeğimi kucağıma alıp çayları doldururmusunuz diyorum veya kucaklarına veriyorum. Yere oturtsam ben de yanına oturuyorum.
Konu sahibi gerçekten o bebeğe acıdım ya ne rahat insanlar var:/ çok sinirlendim yapılabilecek bişey yok eşi biliyormu acaba yada kadına güzelce anlatılmalı ne bileyim sonuçta komşusu yakın akrabasıda değil

Öğrenilmiş çaresizlik diye birşey var psikolojide çocuk ağlasa da zırlasa da çıkamayacağını bildiğinden ağlamıyordur.. kadının ne gibi bi gerekçesi var bilemiyorum ama bebekeleri bu denlı kısıtlamayı doğru bulmuyorum.. Allah bebeğin yardımcısı olsun inşallah anne hatasını farkeder

Allah aşkına hemen şimdi şikayet edin. Bir şey yoksa işlem yapılmaz. Ama annenin evde saatlerce bırakması çocuk haklarına da aykırı. Bu çocuk suistimalidir. İlgisiz bırakmak.. nolur derhal bildirin.

Yüreğim sıkıştı resmen. Bu nedir? Nasıl bir annedir? Benim ki yaşına girmeden park yatağın en altından çıkabiliyordu. Fermuari yoktu benimkinin tırmanıp çıkıyordu. O da çıkmıştır ama çıktığında annesi çok korkutmuş olmalı ki bir daha çıkmıyor içinden. Yahut da bir sıkıntısı var. Allahım 5 saat evde tek başına bırakmak nedir ya.

Bazı arkadaşlar yazmış aynen katılıyorum. Kızım 16 aylık dün soğuk hava da sırf sosyalleşsin evde sıkıldı diye teyzemize götürdük. Kendi arabamızla değilde bebek arabasıyla götürdük yine sırf biraz hava alsın diye 10 dk lık yoldu eşim üşümesin diye arabayla gidelim dedi de yok dedim kalınca giyindirdim kızımı. Ama eşim grip oldu tabi
Bence o çay içtiği her kadın uyarsaydı. Yol gösterseydi ya da sert çıksaydı. Bi şekilde düzelebilirdi

Burnumun direği sızladı çok ama çok üzüldüm.Aç diye gösteriyormuş bi' de.Sosyal hizmetlere söyleseniz en azından ev ziyareti vs gibi yapabilecekleri bişeyler vardır belki.Eve resmi kurumdan birileri gelir ve konuşursa belki kadın da korkabilir.Aklıma başka bişey gelmiyor , çok üzüldüm.

Ayy inan içim acıdı bugün komsuya bi tabak tatlı vereyim derken 4 aylık bebeğim içerde kaldı ve kapı üzerine kapandı kapıda kaldım anahtarimda yoktu bildiğin aklımı kaybettim sanki ağlama krizine girdim cilingir aradık hemen ama cilingir gelene kadar ömrüm den ömür gitti 25 dakika boyunca hüngür hüngür ağladım ve bebeğim ağlamasın diye sürekli zile basıp ses olmasıni sağladım ama o 25 dakika 25 Asır gibiydi bu insanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyor anlamıyorum 3 saat nasıl oturabilir aklım almıyor böyleleri anne olmasın

Bence anneyle konuşmadan direkt şikayet edilsin.Kimin şikayet ettiği bilinmesin.Laftan anlıcak biri olsa bebeğine öyle muamele etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…