- 5 Nisan 2014
- 800
- 49
- 43
Kolay gelsiiiiiiinn :) ya ben şu yulaf kepekli krebi, Galeta da deniyor, bir türlü beceremiyorum kafayı yemek üzereyim
Tamam tesekkür ettim kolay gelsiin :)sağol arkadaşım krebi bende beceremediğimden dukan ekmeği yaptım verdiğim tarifle çok iyi oldu bir de onu dene istersen bir de yulaf galeta karışımı var o daha iyi diyorlar kepekle barışamadıysan onu tavsiye ederim
canım çok teşekkür ederim ben dukanı baz alarak doğaçlama bir diyet yapıyorum aslında tam dukana uyduğum söylenmez...birebir uygularsam proteini kestiğim an alacağımdan eminim çünkü,beni uyardığın için yine de teşekkür ederim..bu arada bende bir takıma girmek istiyorum bu konuda bilgim yok yardımcı olursan sevinirimmerhaba günlüğünüz hayırlı olsun ben de daha önce dukan diyeti yapmış biri olarak yazıyorum bütün diyeti tamamlamama rağmen 1 yıl içerisinde verdiğim kiloları aynı şekilde geri aldım
sonradan tekrar dukan yaptığımda da kilo veremedim hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum kitabını da yırttım attım tatlandırıcıya kadar her şeyini aldım canım çok tatlı isteyince kendime uydurma dukan tatlısı bile yaptım o kadar dikkat etmemin sonucunda koca bir hüsran yaşadım
dukanı bırakır bırakmaz kilo alıyorsunuz tamamlamış olsanız bile... kuzenim ve bir arkadaşım 3 ümüz birlikte yaptık hepimiz de aynı sonuca ulaştık
umarım sizinki bizimkine benzemez ama bana sorarsanız dukan diyeti yapmayın derim
canım çok yardımcı oldun teşekkür ederim daha öncede dediğim gibi dukanı baz alarak diyet yapıyorum benim vereceğim kilo sayısı fazla bu sebeple birebir dukanı uygularsam proteini kestiğim an işim biter sanırımMerhaba canım vakit bulunca yazacağım demiştim yazıyorum şimdi :)
Sabah yediklerim:
60-70 gram light peynir, 1 haşlanmış yumurta
Öğlen:
Yulaf kepeğinden yaptığım mayalı ekmeğe light peynirle sandviç yapıyorum ve hastaneye giderken yanıma alıyorum bunu. Haftasonlar veya hastanemin olmadığı günler ise sabah ve öğleni birleştiriyorum. Yani 2 öğüne düşürüyorum günlük. O zamanlar daha geç bir kahvaltı yapıp peynir, yulaf kepeği ekmeği ve yumurtayı beraber yiyorum. Yanına da eğer sebze-protein günlerindeysem domates-salatalık yiyorum.
Akşam:
Tavuk (jülyen doğrayıp tavada 1 parmak suda yarım saat pişiriyorum. Suyu bitmeye yakın ya köri sosu yapıyorum (yarım çay bardağı süt ve 1 çay kaşığı köri) ya da salça sosu yapıyorum (yarım tatlı kaşığı salça ve 1 çay kaşığı kekik)
Ciğer (Bunu da yine tavada 1 parmak suda yarım saat pişirip tuz, karabiber, kırmızıbiber ve bol kimyon ekliyorum pişmeye yakın)
Protein karışımı (Bunun da tadını çok seviyorum, 1 kutu light ton balığı, 1 haşlanmış yumurta, 3-4 kaşık yoğurt, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve naneyi karıştırıp kaşıklıyorum. Baya doyurucu)
Et köfte (100er gram paketleyip buzluğa attığım kendi yağsız kıymamdan içine sadece tuz karabiber kırmızıbiber ve kimyon ekleyerek yoğurup fırına veriyorum.)
Balık (Genelde çipura tüketiyorum, tuz ve karabiber serpip fırına veriyorum bunu da)
Bunlar saf protein gününde yediklerim. Sebze-protein günlerinde ise ya bunların yanına salata yapıyorum, ya fırına atarken yanlarına patlıcan ya da mantar filan da atıyorum. Bazen et köftesini patlıcan kebabı yaparak tüketiyorum. Ya da bazen salçalı sulu yemek yapıp (kabak ya da taze fasülye) yanına 1 kase yoğurt yiyorum.
Tatlı olarak:
Birkaç şey denedim ama favorim yoğurt dondurması. 1 kase yoğurda 2 yemek kaşığı tatlandırıcı ve limonlu dondurma istiyorsam limon kabuğu rendesi ve vanilya aroması, kakaolu dondurma istiyorsam da çikolata aroması ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek 4-5 saat buzlukta beklettikten sonra yiyorum. Ama bunu sadece cumartesi-pazar yiyorum. Tatlandırıcıyı haftaiçi kullanmak istemiyorum duraklama yapmasın diye 2 günle sınırlandırdım. Zaten de haftaiçi yemeği hazırlayacak vakti zor bulduğumdan bunlara pek vaktim kalmıyor.
İçtiklerim:
Her gün 2 litre su, 1-2 fincan siyah çay, 1-2 fincan yeşil çay, 1 fincan sütlü kahve, 1-2 fincan sade kahve, 1-2 bardak light içecek (kola-ice tea) mutlaka içiyorum.
Maalesef spor hiç yapamıyorum çünkü vaktim yok... Sadece hastaneye yürüyerek gidip geliyorum (15 dk) o kadar.
Ara öğün yapmıyorum sadece hastaneden 5 gibi gelince içtiğim sütlü kahve ara öğün gibi oluyor biraz karnımı doyuruyor. Onun dışında da dediğim gibi bazı günler 3 bazı günler 2 öğün yiyorum.
İşte böyle canım, umarım yardımcı olabilmişimdir
park sen bi takım kurda hepimiz senin takıma geçelim...bi araştıralım bakalım...ben bilmediğim takımlara girmem annem kızıyoocanım çok yardımcı oldun teşekkür ederim daha öncede dediğim gibi dukanı baz alarak diyet yapıyorum benim vereceğim kilo sayısı fazla bu sebeple birebir dukanı uygularsam proteini kestiğim an işim biter sanırım
verdiğin tarifleri de kesinlikle deneyeceğimbenim yaptıklarım yazıyor zaten sen işinin piri olmuşsun biliyorsundur
haha 57.Alay Takımını kurarım yeminlepark sen bi takım kurda hepimiz senin takıma geçelim...bi araştıralım bakalım...ben bilmediğim takımlara girmem annem kızıyoo
canım çok yardımcı oldun teşekkür ederim daha öncede dediğim gibi dukanı baz alarak diyet yapıyorum benim vereceğim kilo sayısı fazla bu sebeple birebir dukanı uygularsam proteini kestiğim an işim biter sanırım
verdiğin tarifleri de kesinlikle deneyeceğimbenim yaptıklarım yazıyor zaten sen işinin piri olmuşsun biliyorsundur
bırakır bırakmaz alanları duyunca bende böyle bir sistem benimsedimTatlım dukanın mantığı zaten protein ağırlığı... Ta dukan yapmasan bile protein ağırlıklı bir beslenmeyle yine verirsin o yüzden senin düzenin de güzel :) Be dukan yapıyorum çünkü bana yapması çok kolay geliyor ve daha önce hiç bu kadar hızlı verememiştim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?