Parkta yaşananlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar kimse sizin evde terbiye edemediğiniz, ilgilenmediğiniz , etrafta terör saçan çocuğu pamuklara sarmaz. Kimsenin çocuğunuza kizmasini istemiyorsanız önce doğru yetiştireceksiniz sonra insan içine çıkaracaksınız. Birileri de çocuğuma bagirirsa karakola veririm demiş ahahahah yeminle kahkaha attım . Ne büyük bir olay .

Ayrıca çocuğun düşüp ölme ihtimaliyle dalga geçen üye kanepeden düşünce ölen çocuklar var komik bir durum değil . Çocuk bu düşe kalka büyür diye birşey yok Allah korusun herkesin evladını kaza olsa yapacak birşey yok . Göz göre göre milletin doğurup saldığı zorbalar yüzünden benim çocuğuma zarar gelse yedi sülalesini sıkıntıya sokarım . Bazı şeylerin şakası olmaz.

Siz güzel açıklamışsınız kendi terbiye anlayışınızı bana gerek kalmamışzorbalığa uğrayan çocuğun annesine parktan ayrılın diyen hanımın zihniyeti de bana ters.zorbalık yapan çocuklar parktan ayrılsın biraz yaptıklarına bedel ödesinler belki bir dahaki sefere aynı şeyleri yapmazlar.çocuğunuz etrafa huzursuzluk verirse siz alıp götüreceksiniz diğer insanlar değil bunu bilmek için çocuk yapıp millete huzursuzluk vermeme gerek yok mantıklı düşünsem yeter

İnanın çocuğa şiddet uygulamanıza gerek yok. Haluk Yavuzer gibi çok iyi hocalarin kitaplarını okuyabilirsiniz. Kitapları derslerde okutuluyor. Doğan Cüceloğlu, Adem Güneş tavsiye ederim . Sınanıyorsunuz belli ki çözümü milletin çocuğuna zorbalık yapan çocuğu ödüllendirmek değil . O parkta oynayacak yaptığının bir sonucu olmayacak diye birşey yok . Tavsiye ederim çok işinize yarar bu kitaplar .

Aynı şeyi anlatmak istedim ama olayı başka yerlere çekerek haklı çıkmaya çalışıyorlarçocuğunu döv diyen yok zaten ama yaptığının karşılığı karşı tarafın parkı terk etmesi değil bu hem zorbalık yapan çocuğa kötü bir mesaj hemde zorbalığa uğrayan çocuğa.

Bizim ülkemizin de en büyük sıkıntısı bu işte yarım yamalak birkaç birşey okuyunca tamam bitti . Çocuğa bağırmak kötüdür . Tamam temel birkaç bilgi ogrenince eğitime gerek yok . Oysa doğru ve sağlıkli bir ilişki kurabildigin çocuğa zaten sözünü geçirirsin . Her çocuğun sıkıntılı dönemleri de olabilir. Ama bunun bedelini toplumdaki diğer çocuklara odetemezsiniz.
Hiç kimse de çocuğu itilirken susmaz şu an burada show yapıldığını düşünüyorum . Çünkü bir çocuğa kızınca alacağı yara diğer iki yaşındaki çocuğun kafası yarilinca alacağı yaradan eminim azdır .

Üç beş tane kadın çocuğunu salıp çekirdek yiyecek kenarda diye, zorbalığa uğrayınca neden kendi halinde oynamaya çalışan çocuk terkedecekmiş parkı? Çocuğa da bağırmam ama annesine büyük sıkıntı olurum ne yalan söyleyeyim. Kimsenin çocuğunu uyarmayı tercih etmem normalde ama annesi ortada yoksa çocuğu da uyarırım.

Çocuklarınıza ve kendinize ortama adapte olmayı ve insanlara zarar vermemeyi öğreteceksiniz arkadaşlar... Öğretemezseniz istemediğiniz şeyler duyarsınız böyle. Kimse çocuğu kaydıraktan itilirken diğer çocuğun boy hizasına eğilip onu eğitmeye çalışamaz, refleks olarak bağırabilir.

Çocuklarınıza sahip çıkın kendiniz uyarın ki kimse uyarmasın.

Çünkü verilmek istenen mesaj sizler entelektüel birikimi olmayan çocuk yetiştirmeyi bilmeyen insanlarsiniz . Çocuklara kötü davraniyorsunuz .biz o kadar iyi ve harika ebeveynleriz ki hatta en iyileri biziz çocuk psikolojisinden de en iyi biz anlarız. Çocuklarımız zarar verse bile başka çocukların aldığı duygusal yaraya önem vermiyoruz .

Yani şöyle söyledikleri teorik olarak doğru sayılır -eksiği var tabi- ama pratik olarak işe yaramaz. Gerçek dünyada karşılığı yok maalesef.

Yani şöyle söyledikleri teorik olarak doğru sayılır -eksiği var tabi- ama pratik olarak işe yaramaz. Gerçek dünyada karşılığı yok maalesef.
Teorik olarak doğruluğu olan birşey de görmüyorum ben . Hayatımda ses yükseltmekten hep nefret ederim. Eşime bile yüksek sesle sayılı konuştum . Çocuğum zarar görecegi an sesim yukselir yani

Teorik olarak doğruluğu olan birşey de görmüyorum ben . Hayatımda ses yükseltmekten hep nefret ederim. Eşime bile yüksek sesle sayılı konuştum . Çocuğum zarar görecegi an sesim yukselir yani
Benim için de öyle aynen. Sadece evetğ bence sınırlar var başkasının çocuğunu uyarmtak haddimize değildir ama ne zaman? Tabi ki annesi yanında ve gerekli özeni gösteriyorsa. Yoksa sorumsuz bir annneyse elbet o sınırlar kalkar çünkü benim çocuğumun sınırlarını ihmal edemez. Sınır tanımaz çocuk yetiştirip sonra da sınırlar var hanım hanım diye ortalıkta gezmek bence doğru değil. Başlarda ben de gerçekten böyle kitabi kurallara göre hareket ediyordum ama gerçekten bazen ses yükseltilmesi ya da uyarılması gerekiyorsa artık yapmaya çalışıyorum. Daha yeni kızımın okul öncesi hocasıyla konuştum bu konuda. Zorbalık inanılmaz derecede artmış okullarda. Sınır tanımayan, hiç kızılmayan çocuklar da sıkıntı. Gerçekten dünya onların sanan çocuklar var. Bazısı zorba oluyor, bazısı da zorbalığa uğrayıp sudan çıkmış balığa dönüyor. Neden? Bu işte bizim ayarsız pedagoji anlayışımız yüzünden.

Bu konudaki en büyük detayı atlıyor çoğu kişi ''anne cocuğuna sahip çıkmıyor belki uzaktan bile izlemiyor o kadar umrunda değil.'' Hal böyle olunca parkta tek kendi cocuğunu idare etmek zorken başkasının cocuğunada ebeveynlik yapmak işi iyice zorlaştırıyor ve çocuğuyla geçireceği kaliteli zamanın içine ediliyor ama diğer anne kendi başına oturduğu yerde gayet rahat kaliteli zamanını yaşıyor suçlusu cocuk mu? değil orada anlık bağırmakla cocuk terbiye oluyor mu? hayır ama benim cocuğumla olan değerli vaktimi geri kazanmış oluyorum ve cocuğumu bir tehlikeden koruyorum(uzun bir yapma etme mücadelesinin sonunda artık yapacağı diğer tehlikeli harekete karşılık bağırarak). Ayrıca cocuk dediğim karşı tarafta bebek çağı olsa neyse ama 5 yaş üstü biri dengi olmayan insana bilinçli zarar veriyorsa uyarı alacağınıda tahmin eder. Cocuğunun peşinde dolandığı halde yaptığı agrasif davranışları engelleyemeyen annelere değil lafım o zaman olay kavgaya dönüşmez zaten kıçını banka koyup telefonla oynayan annelere söylüyorum.

Anne hatali zaten bunda hemfikiriz. Ama anne hatali diye kimsenin 4-5 yasindaki cocuguna bagiramazsin. Aniden gelisen bir durum da yok oncesinde anneye seslenip anne ikaz edilebilir.
Kuzum iyi de çocuğun annesi kim nasıl bilelim? Parklar kalabalık oluyor ve bir sürü çocuk oluyor. Bende 2 çocuk olduğu için, büyük olanı çoğu zaman eşim götürüyor. Babası da götürmüş olabilir. Bir anlık mevzu. Baktın çocuğuna zarar veriyor, çocuğu kapıp götüreceksin.

Ben olsam bende önce uyarır anlatır dinlemezsem bağırırım. Valla özgür cocuk yetiştircez diye zorbalık yapan çocuklara tahammülüm yok. O çocuklar özgür olacak diye ben kendi çocuğumu neden ezdireyim. Herkse takip etsin çocuğunu eğitsin.
Kendi çocuğunuzu ezdirirseniz bu sefer kendi çocuğunuz savunmasızim diye gelisemez. Arkasında annesini babasını hissetmeli ki korkmasın kimseden hayattan...

Hayır ben görüyorum bilerek gorse bile zorbalığıni müdahale etmiyor bazı anneler. Açık olsun kendi çocukları üstün olsun güçlü olsun diye zarar verse de görmezden geliyorlar.

Annesi parka lak lak yapmaya gelmeyecek sahip çıksın çocuğuna. Çocuğunuzu ittirip siz bağırsaydınız da o anne gelip sen benim çocuğuma bağıramazsın derdi eminim o yüzden zarar görmeden anneyi getirmişsiniz en azından

2 yaşındaki çocuk kaydırak tepesindeyken büyük bir zorba çocuk tarafından itiliyor ve annenin bu sırada bağırmasına tepki gösteren var. Yok artık!
Sonuna kadar haklısınız. Ben de bebeğimi sallarken ( ve başka minik bebekler de vardı) birkaç tane çocuk(?!) kaydıraktan taş atıp durdu, uyardık durmadılar. Aileleri de vardı, müdahale etmiyorlar tabi. Son sesimle bağırdım ve durdular. Bazı ruh hastası ailelerin yetiştiremediği, doğurup attığı çocuklar yüzünden benim ya da bir başkasının oyun oynamaya gelen çocuğuna zarar mı gelsin susalım da. Çocuğunun bir başkasına zarar vermesine göz yuman kendini de, küçük kopyasını da alsın tedavi ettirsin.

Diğer çocuğun ebeveyni acayip sıkıntılı bir tip.bir kere bir anne çocuğunu gayet iyi tanır,bilir.buna rağmen baskalarini rahatsız etmesine izin verip bir de uste çıkıyor ..diğer taraftan kizdiginiz birey de henüz çocuk.sakince yaptığının doğru olmadığını söyleyip bebisinizi başka park ya da mekanda gezdirmeniz daha iyi olabilirdi..çünkü cocuklar bu tip tartismalardan çok korkuyorlar bir daha o parka gitmek bile istemeyebilir.

Çocuğa bağırmak vs değil konu, ‘başkasının’ çocuğuna bunu yapmak yani sınır bilmemek.
Genelleme yapmayalım, gayet de sustum susarım dünya üzerindeki herhangi bir çocuğa ses tonumu ayarlar ‘bebeğim, tatlım’ dışında bir hitap kullanmayarak durumun tehlikeli olacağını anlatırım, bağırmak ne ya?
Allah iyi ki karşılaştırmıyor, değil benim birinin başkasının çocuğuna bağırdığını görsem ‘öyle değil böyle yapılır o eylem’ diye ibreti alem basarım yaygarayı.
Oldu, güçsüzü korumak adına bize göre güçsüzü ezelim.
Burada karşı çıkılan şey çocuğa yapılan davranış yoksa anlattı, ailesini buldu şikayet etti de biz mi anlamıyoruz???

Okulda öğretmeni tarafından azarlandı psikolojisi bozuldu diye açılan konular görmeyeyim ha
Her biriniz kendinizinkine yapılınca başka, ama sizinkine bağırıldığında başka davranırsınız.
Yanlış, yanlıştır ve sebebi yoktur.
Medeniyet budur, lamı cimi kendininkini kayırmaz.
Kim ve ne olursa olsun başkasının çocuğuna bağıramazsınız nokta!

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…