- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.461
- 548
Siz güzel açıklamışsınız kendi terbiye anlayışınızı bana gerek kalmamışYetmez bağlamak, gerekirse kesin ellerini(!) . Ne haddine milletin çocuğunu rahatsız etmek el kadar bebenin. Gerekirse dövün şöyle parkın ortasında ibreti alem olsun. Sınanmadığı şeyin bilmişi olan hanfendi tam açıklayamamış terbiye anlayışını ama tam olarak böyle.
İnanın çocuğa şiddet uygulamanıza gerek yok. Haluk Yavuzer gibi çok iyi hocalarin kitaplarını okuyabilirsiniz. Kitapları derslerde okutuluyor. Doğan Cüceloğlu, Adem Güneş tavsiye ederim . Sınanıyorsunuz belli ki çözümü milletin çocuğuna zorbalık yapan çocuğu ödüllendirmek değil . O parkta oynayacak yaptığının bir sonucu olmayacak diye birşey yok . Tavsiye ederim çok işinize yarar bu kitaplar .Yetmez bağlamak, gerekirse kesin ellerini(!) . Ne haddine milletin çocuğunu rahatsız etmek el kadar bebenin. Gerekirse dövün şöyle parkın ortasında ibreti alem olsun. Sınanmadığı şeyin bilmişi olan hanfendi tam açıklayamamış terbiye anlayışını ama tam olarak böyle.
Aynı şeyi anlatmak istedim ama olayı başka yerlere çekerek haklı çıkmaya çalışıyorlarİnanın çocuğa şiddet uygulamanıza gerek yok. Haluk Yavuzer gibi çok iyi hocalarin kitaplarını okuyabilirsiniz. Kitapları derslerde okutuluyor. Doğan Cüceloğlu, Adem Güneş tavsiye ederim . Sınanıyorsunuz belli ki çözümü milletin çocuğuna zorbalık yapan çocuğu ödüllendirmek değil . O parkta oynayacak yaptığının bir sonucu olmayacak diye birşey yok . Tavsiye ederim çok işinize yarar bu kitaplar .
Çünkü verilmek istenen mesaj sizler entelektüel birikimi olmayan çocuk yetiştirmeyi bilmeyen insanlarsiniz . Çocuklara kötü davraniyorsunuz .biz o kadar iyi ve harika ebeveynleriz ki hatta en iyileri biziz çocuk psikolojisinden de en iyi biz anlarız. Çocuklarımız zarar verse bile başka çocukların aldığı duygusal yaraya önem vermiyoruz .Aynı şeyi anlatmak istedim ama olayı başka yerlere çekerek haklı çıkmaya çalışıyorlarçocuğunu döv diyen yok zaten ama yaptığının karşılığı karşı tarafın parkı terk etmesi değil bu hem zorbalık yapan çocuğa kötü bir mesaj hemde zorbalığa uğrayan çocuğa.
Yani şöyle söyledikleri teorik olarak doğru sayılır -eksiği var tabi- ama pratik olarak işe yaramaz. Gerçek dünyada karşılığı yok maalesef.Çünkü verilmek istenen mesaj sizler entelektüel birikimi olmayan çocuk yetiştirmeyi bilmeyen insanlarsiniz . Çocuklara kötü davraniyorsunuz .biz o kadar iyi ve harika ebeveynleriz ki hatta en iyileri biziz çocuk psikolojisinden de en iyi biz anlarız. Çocuklarımız zarar verse bile başka çocukların aldığı duygusal yaraya önem vermiyoruz .
Teorik olarak doğruluğu olan birşey de görmüyorum ben . Hayatımda ses yükseltmekten hep nefret ederim. Eşime bile yüksek sesle sayılı konuştum . Çocuğum zarar görecegi an sesim yukselir yaniYani şöyle söyledikleri teorik olarak doğru sayılır -eksiği var tabi- ama pratik olarak işe yaramaz. Gerçek dünyada karşılığı yok maalesef.
Benim için de öyle aynen. Sadece evetğ bence sınırlar var başkasının çocuğunu uyarmtak haddimize değildir ama ne zaman? Tabi ki annesi yanında ve gerekli özeni gösteriyorsa. Yoksa sorumsuz bir annneyse elbet o sınırlar kalkar çünkü benim çocuğumun sınırlarını ihmal edemez. Sınır tanımaz çocuk yetiştirip sonra da sınırlar var hanım hanım diye ortalıkta gezmek bence doğru değil. Başlarda ben de gerçekten böyle kitabi kurallara göre hareket ediyordum ama gerçekten bazen ses yükseltilmesi ya da uyarılması gerekiyorsa artık yapmaya çalışıyorum. Daha yeni kızımın okul öncesi hocasıyla konuştum bu konuda. Zorbalık inanılmaz derecede artmış okullarda. Sınır tanımayan, hiç kızılmayan çocuklar da sıkıntı. Gerçekten dünya onların sanan çocuklar var. Bazısı zorba oluyor, bazısı da zorbalığa uğrayıp sudan çıkmış balığa dönüyor. Neden? Bu işte bizim ayarsız pedagoji anlayışımız yüzünden.Teorik olarak doğruluğu olan birşey de görmüyorum ben . Hayatımda ses yükseltmekten hep nefret ederim. Eşime bile yüksek sesle sayılı konuştum . Çocuğum zarar görecegi an sesim yukselir yani
Kuzum iyi de çocuğun annesi kim nasıl bilelim? Parklar kalabalık oluyor ve bir sürü çocuk oluyor. Bende 2 çocuk olduğu için, büyük olanı çoğu zaman eşim götürüyor. Babası da götürmüş olabilir. Bir anlık mevzu. Baktın çocuğuna zarar veriyor, çocuğu kapıp götüreceksin.Anne hatali zaten bunda hemfikiriz. Ama anne hatali diye kimsenin 4-5 yasindaki cocuguna bagiramazsin. Aniden gelisen bir durum da yok oncesinde anneye seslenip anne ikaz edilebilir.
Hayır ben görüyorum bilerek gorse bile zorbalığıni müdahale etmiyor bazı anneler. Açık olsun kendi çocukları üstün olsun güçlü olsun diye zarar verse de görmezden geliyorlar.Bu konudaki en büyük detayı atlıyor çoğu kişi ''anne cocuğuna sahip çıkmıyor belki uzaktan bile izlemiyor o kadar umrunda değil.'' Hal böyle olunca parkta tek kendi cocuğunu idare etmek zorken başkasının cocuğunada ebeveynlik yapmak işi iyice zorlaştırıyor ve çocuğuyla geçireceği kaliteli zamanın içine ediliyor ama diğer anne kendi başına oturduğu yerde gayet rahat kaliteli zamanını yaşıyor suçlusu cocuk mu? değil orada anlık bağırmakla cocuk terbiye oluyor mu? hayır ama benim cocuğumla olan değerli vaktimi geri kazanmış oluyorum ve cocuğumu bir tehlikeden koruyorum(uzun bir yapma etme mücadelesinin sonunda artık yapacağı diğer tehlikeli harekete karşılık bağırarak). Ayrıca cocuk dediğim karşı tarafta bebek çağı olsa neyse ama 5 yaş üstü biri dengi olmayan insana bilinçli zarar veriyorsa uyarı alacağınıda tahmin eder. Cocuğunun peşinde dolandığı halde yaptığı agrasif davranışları engelleyemeyen annelere değil lafım o zaman olay kavgaya dönüşmez zaten kıçını banka koyup telefonla oynayan annelere söylüyorum.
Çocuğa bağırmak vs değil konu, ‘başkasının’ çocuğuna bunu yapmak yani sınır bilmemek.Bizim ülkemizin de en büyük sıkıntısı bu işte yarım yamalak birkaç birşey okuyunca tamam bitti . Çocuğa bağırmak kötüdür . Tamam temel birkaç bilgi ogrenince eğitime gerek yok . Oysa doğru ve sağlıkli bir ilişki kurabildigin çocuğa zaten sözünü geçirirsin . Her çocuğun sıkıntılı dönemleri de olabilir. Ama bunun bedelini toplumdaki diğer çocuklara odetemezsiniz.
Hiç kimse de çocuğu itilirken susmaz şu an burada show yapıldığını düşünüyorum . Çünkü bir çocuğa kızınca alacağı yara diğer iki yaşındaki çocuğun kafası yarilinca alacağı yaradan eminim azdır .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?