Parkta yaşananlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gayet haklısınız. İnsan o korkuyla bağırır. Zaten çocuk peşinizi bırakmamış. Anne takip ediyo olsaydı çocuğuna sahip çıkardı diye düşünüyorum.

Çocuğu hakkında çok hassas olan insan çocuğunu böyle azarlanacak durumlara sokmaz. Parkta dört dönüyorum peşlerinde, eskiden de bu zorba çocuklar korkusundan sürekli tenha park arar dururdum. Bu konuda hassassa kimsenin çocuğunu da rahatsız ettirmesinler madem. Eminim çok özgüvenli, çok baskın karakterli bir çocuk yaaa napiyimm, bu da böyle ahaaha diyordur uzaktan.

Sen niye sürekli burdaki üyelerin çocuklarını konuya çekiyorsun ki? Bi yorumda çocuğun zarar görsün yazdın şimdi gelmiş milletin çocuğuna sıpa velet saydırıp duruyorsun. Kimse senin çocuğuna en ufak laf etmedi, seni eleştirenler oldu, ben hak verdim ama herkes aynı düşünmek zorunda değil. Hangi hakla milletin çocuğuna laf sayıyorsun burda. Kendisine ver cevabını çocuğunu niye karıştırıyorsun Aaa ama ya.

Ya ben bu mesajı görmemiştim. Kadın burada bebeğim -bakın bebek diyorum çünkü 2 yaşında- az kalsın kaydıraktan aşağı itilecekti demiş. Cevap bu. Ne kadar empati yoksunu ve duyarsız bir yorum. Sizi rahatlatmaya çalıştığıma üzüldüm gerçekten. Küçücük bebek tehlikeye girmiş bu nasıl bir cevap? Sonra insanlardan anlayış bekliyorsunuz.

Tehlike söz konusu ise çocuğu uyarabilirsiniz arkadaşlar. Pedagojide sıfır bağırma diye bir olay yok. Öfke diye bir duygu var ve bunu da kabul ediyoruz. İnsanlar kızabilir de, asla kızılmayan bir çocuk olamaz, olmamalı da. Çocuk bunu da görmeli yani. Öfkenin de bir duygu olduğunu, bunla bazen baş edemeyeceğini. İnsanların öfkelenebileceğini öğrenmeli. Akvaryum balığı mı bu çocuklar?

Ay evet konu sahibi de abartmış coşmuş okuya okuya geldim. Neyse haklı olarak kelleler vurulmuş. İyi olmuş. Karşılıklı iletişim becerisi sıfır.

Ay evet konu sahibi de abartmış coşmuş okuya okuya geldim. Neyse haklı olarak kelleler vurulmuş. İyi olmuş. Karşılıklı iletişim becerisi sıfır.
Kesinlikle konu sahibi de üslubunu bozmuş. Ama tahrik var diye de düşünüyorum. En başta gereksiz üzerine gitmişler.

Kesinlikle konu sahibi de üslubunu bozmuş. Ama tahrik var diye de düşünüyorum. En başta gereksiz üzerine gitmişler.
Yani dikkat ediyorum bdvde şeytanın avukatı tarzı arkadaşlar var. Dalga geçme ile germe arası gidip geliyorlar yorumlarında genelde Dikkat etmek lazım.

Banlar konuşmuş konuya bir yorum yapayım ;
Şimdi hanımefendi kimse kimsenin çocuğuna bağırmamalı güzellikle yavrum yapma gibi güzelce izah etmeli baktınız olmuyor yavrucuğum annen nerede yavrucum deyip annesiyle iletişime geçmeli karşıdakinin tavrına göre parkı terkeder veya kalırsınız. Bazı anneler çocuğuna yapma etme demez şuradan biliyorum annemin bir misafirleri vardı asla çocuklarını uyarmazdı onlar gittikten sonra koltuk arkalarından zeytin çekirdeği falan bulurduk annem servislere zeytin de koyduğu için yiyip koltuk altlarına atarlardı benim evime de 1 kez geldiler yapma yavrum diyordum annelerinin gıkı çıkmıyordu yani böyle çocuklar da var eğitim eksikliği maalesef

Karşıdaki çocuğun da psikolojisi için bağırmamalı gerekirse terk etmek doğru olan maalesef kimse kimsenin çocuğuna bağıramaz karşı bir çocuk var en nihayetinde çocuk ya yapma etme demekten anlamıyor bazı çocuk yaramazdır ya da annenin verdiği eksik eğitimden çocuğun da suçu yok sorun çözülmüyorsa mekanı terketmek doğru olan yoksa sonu hır gür olabilir.

Aynı şeyi Antalya’da ben yaşadım. 21 aylık kızımı parka götürdüm. Yaşca büyük bir çocuk sürekli etrafındaydı. Ben kızımı çektim. Çocuğun bankta oturan annesi anında geldi. Çocuğuna bir şeyler dedi. Rustu anlamadım. Çocukta ondan sonra kızımdan uzak durdu.
Böyle durumlarda karşı ebeveynde tetikte olmalı. Çocuklarını başı boş bırakmamalı.

O kadar değerli ise çocuğu sizin çocuğunuz da o çocuktan az değersiz değil. Kendi çocuğu ile alakadar olup uyarma işini kendi halletmeliydi. Oturduğu yerden oğlunun zorbalığını izleyip sonra iş ciddiye binince size bağıramazsın demesi art niyet.

Böyle psikolojik vaka insanlar anne olmasın. Yetiştirdikleri de böyle oluyor. Ne demek oturmak? Benim çocuğum ortak bir alanda başka çocuğu itip kakamaz, kakıyor ise durdurmak ve neyin doğru olduğunu anlatmak konusu benim vazifem başkasının bağırmasını beklemem ben kendim kızarım çocuğuma.

Konu sahibi haklı diğer anne yerden göğe kadar haksız.

Ayrıca konu sahibinin yerinde olsam aynını yapardım. Çocuğumu düşürüp hastanelik edeceği anda kibarlık edecek değilim. Bağırmak oğlumun zarar görmesini engelleyecek ise bağırırım. O kadar hassas olan zorba çocuğuna terbiyesini versin yada evden çıkarmasın.

Ayrıca başka park aramak zorunda olan yada eve gitmek zorunda olan niye ben olayım ki? Benim oğlum kendi halinde kayıyor sallanıyor kimseye zararı olmadan eğleniyor ise toplu alanlarda nasıl davranacağını öğretmeyen anneler çocuklarını alıp eve gidebilirler bi zahmet.

Devam edecek bir şey yok, siz bu buldumcuk kafasıyla giderseniz yakında parkın birinde annenin biri, saçınızı elinize verir valla benden söylemesi ahahajahahajaj. İyi geceler.
Bu nasıl bir üslup nasıl bir jargon yahu?
Ne biçim çocuklar yeriştiriyorsunuz siz?
Anası saçı eline dolar yok efendim öbür çocuğa bağırır.
Akran zorbalığına karşısınız ama yetişkinin çocuğa yaptığı zorbalık ‘analık’ oluyor.
Valla bir şey diyeyim mi, saçımı elime verecek insan, evladını son kez görmeye razıdır herhalde malum bunu yapanın yeri ya akıl hastanesidir ya da hapistir.
Komik mi yani şimdi bu, toplumda bu kadar şiddetten kan ağlarken, dallas olmuş giderken komiklik olsun diye yazdıysanız hay sizin espri anlayışınıza, eğer ciddi düşünceleriniz ise de vay sizlerin oluşturduğu çoğunluğa!

Yok arkadaş hep söylerim, çocuğu değil aileyi eğitmek lazım diye.
Görüyorum ki eğitim değil, öncelikle ‘birey’ sınırı nedir onu öğreterek başlamak gerek.
Nice eğitimli donanımlı olduğunu bildiğimiz insanlar şurada güç dengesizliğinin olduğu bir duruma cezai ehliyeti bulunmayan bir yaşa çünkü eylemi yapan kişi çocuk ya hani ‘bağırarak, höykürerek’ korkutarak ya da iterek evladını korumayı hak görüyor.
Vah ki ne vah….

Konu sahibi haklı. Gerekli uyarıları yapmış uzaklaşmış genede rahatsizlik vermeye devam etmiş. İtecegini düşünmemiş olacakkii bir anda olunca bağırmış yapma diye . İterken çocuk annen nerde diye tepki veremeyiz. Başından beri dibine nde olan annesi uyarsaymis çocuğunu bir zahmet. Bide bağırma diye cikismis . Ben haklı görüyorum ben olsam aynını yapardım. Hem neden terkedecekmis parkı çocuklarımıza "özgürlüğünüzün başkasının özgürlüğünü kısıtlandığı da son bulur" u ogrettiginizde sorun kalmaz. Aynısı başıma geldi . Parkda köprü tarzında bir bir yerde başka çocukları ve çocuğumu sürekli iten çocuk vardı uyardım . Yapma diye baktım annesi sürekli selfie çekiyor çocuğa hiç bakmıyor . Ben de dedim burda selfie çekeceğine şık şık git çocuğuna bak uyar herkesi itekliyip kakakliyor. Ben çocuğumun nasıl dibindeysem yanlisinda uyariyorsam.
herkesden aynı saygıyı öğretmesi lazım. Çocuklarımızi zorbalığa değil saygıyı öğretelim. Gerekirse 100000 kere yapmaması gerektigi davranışı yaptığında yapma diyelim.Doğruyu elbet öğrenecek.

Son düzenleme:
Çok güzel bağırırım.
Benim totom yer görmüyor adım adım peşinde dönüyorum çocuğumun. Birini rahatsiz etmesin ya da itilip kakilmasin, zarar görmesin diye.
Köşede keyif yapıp çekirdek citleyecekler, yetistiremedikleri yavrusu zorbalık yapacak, azar yedi mi benim çocuğuma bağıramaz kimse!

Ha s..ktirsin!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…