Parkta yaşananlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ellerini bağlarım parka getirince okey.
Baksana üstteki yoruma terbiye edin ne demek ama ya.

2 sınıf ve anaokuluna giden 2 çocuk annesi olarak bi gözlemimi söyleyeceğim .
Baktınız bi çocukda bi değişiklik var yada zarar verecek gibi birşeyler sezdiniz onunla net konusun sizin büyük olduğunuz belli olsun .

Ben bu salıncakta salladıgım çocugun annesıyım haberin olsun imajı olsun.
Siz öyle tatlı tatlı anlatmaya çalısınca öğretmen gibi yada bi abla gibi sandı heralde. Hayır bu salıncak bizim biz bindik net olun.

O çocugun Annesı de sız oyle normal tatlı konusunca sohbet ediyosunuz çocugum sosyallesıyor heralde falan sanmıs belkide gelmemiş.

Siz net olunca tedirgin olduğunuz çocuk bida yaklaşmaz diye düşünüyorum . Çocuk Biraz yüz bulmuş. Belki özel bi çocuktuysa falan net anlamamış olabılır yada çok şımartılmış. Bazı çocuklara net olmak lazım.

Bazen de çok sevecen falan çocuklar olur onun salıncagını da sallarsın senın çocukla da arkadaş olur bı bakarsın sen de kutu kutu pensenın ucundan tutmuşsun.

Ama seni tedirgın eden çocuklarda net ol en en baştan.

Hepsi bizim yavrumuz inşallah yanlış anlaşılmam.

Canım duruma göre yorum yapılıyor. Burdaki konuda karşı taraf hatalı kesinlikle. Yoksa çocuk bunlar vurdukları, ısırdıkları, herşey benim dedikleri dönemleri oluyor bazen de kendilerini ezdirdikleri dönem geliyor çocuk bu sürekli değişiyor hepimizin geçiyor başından sonra öğretiyoruz doğruyu yanlışı zamanla öğreniyorlar. Ama böyle başıboş salıp kimsenin çocuğuna zarar vermesine de izin vermiyoruz. Sen niye üstüne alınıyorsun sen çocuğunun başında bekliyorsun zaten parkta.

Calci senin cocuğuna daha büyük bi çocuk sabrını sınayarak ve zarar verme ihtimaliyle yaklaşsa naparsın

Cocuga durduk yere bağirmadim farkındaysanız cocugum kaydiragin basına geldi ayaktaydi bir anda iteklemeye başladı cocugum düsecek diye aklım cıktı sessiz sessiz durup cocugumu düşurmesinimi izleseydim dur ne yapiyorsun itekleme diye bagirdim cekil ordan dedim annesi geldi uzerime yurudu

Ailesine söylerim baktım devam ediyor başka parka giderim
Ama kaç kez uyarıyorsun anne falan cıkmıyor ortaya o kadar şeyin üstüne anne ortaya cıkmazsa ben yok herhalde derim. Ve anlık gelişen olaylarda oluyor yani o kadarını yapmaz diyorsun ama itiyor vs. Yani şöyle söyliyim cok alakasız olarak daha parka yeni gittiğimiz halde ilk sataşmasını direk temasla yapana denk geldim ben iki kez. Ben evden cıkana kadar kadar kırk takla atıyorum işlerimi planımı uykusunu yemeğini herşeyimi ayarlıyorum parka gidiyorum biri beni rahatsız ediyor diye başka parka gitmekle zaman kaybedemem şahsen kovalarım cocuğu laftan anlamıyorsa

İfade etme biçiminiz, çocuğa da bu kelimeleri nasıl bir üslup ve yüksek tonda söylediğinizi ele verir cinsten. Canım canım kendi canım, illaki evlat insanın en hassas karnı ancak karşıdaki çocuğa bu üslupla bağırmak, devamlı devamlı da kaydırağın tepesinde idi düşecekti napsaydım diye konuşmak çok itici. Mesela ben olsam park değiştirir, eve götürür yahut en basit şekilde tehlike barındırmayacak en hızlı şekilde dahil olabileceğim bir oyuncak da oyalardım bir süre. Hassasiyetiniz normal ancak, başkasının çocuğuna bağırmak çok rahatsız edici. Çocuğun herhangi bir sağlık problemi, sosyalleşme sorunu vs olduğunu da bilmeden hele ki. Karşıdaki annenin tutumunu şuan burda eleştirmek size birşey kazandırmaz ancak memnun edecekse, dört yaşında bir dakika yerinde durmayan bir oğlum var ve gittiğim hiçbir yerde yanlışlıkla bile olsa başkalarının çocuklarına fevri bir hareketle zararı dokunur diye asla oturmuyorum. O annenin de öyle sessiz sedasız oturması yanlış. Ancak dediğim gibi, konu sizsiniz ve sizin yanlışınız. Çocuğunuz da davranışlarınızı örnek alacak. Çünkü her an yanında bulunup başkalarının çocuğuna carlama imkanınız yok.

Ben çocuklara üzülüyorum. Başı boş olanlara zaten evde bağırılıyor ve belli ki bir etkisi olmamış ki gereksiz hareketler yapabiliyolar yaşlarına rağmen biz doğruyu biliyorsak biz doğru davranmaktan vazgeçmemeliyiz. Ben deli olduğum tüm durumlarda ki manyağımdır yetişkinlere karşı kesinlikle. Çocuklara ekstra ekstra yumusak bir ses tonu kullanıyorum hiç ters tepmedi.

Yetmez bağlamak, gerekirse kesin ellerini(!) . Ne haddine milletin çocuğunu rahatsız etmek el kadar bebenin. Gerekirse dövün şöyle parkın ortasında ibreti alem olsun. Sınanmadığı şeyin bilmişi olan hanfendi tam açıklayamamış terbiye anlayışını ama tam olarak böyle.

Bazı aileler inanılmaz zorba ve şımarık çocuk yetiştiriyorlar. Çocuklarım okula başladığından beri ağzım açık izliyorum bazı çocukları. Kızımın daha başkasından bir silgi kullanmışlığı yoktur. Her gün eve aglayarak geliyor. Yeni aldığım boya kalemlerini açıp küçücük bırakanlar mı dersin, silgisini koparanlar mı dersin. Kalem, silgi almayıp kızımın kalemlerini, silgilerini sömüren mı dersin. Kalem kutusunun üstünde zıplayanlar mı dersin...
Ailelerine şikayet ediyorum "çocuk" diyorlar. Sizinki çocuk benimki elma mı?

Terbiye, saygı öğretin çocuğunuza diyorum zorlarına gidiyor, çirkeflesiyorlar. Tıpkı sizin parktaki olay gibi. Normal bir anne saha siz uyarmadan kendisi bakar çocuk ne yapıyor, kimseyi rahatsız ediyor mu diye. Bunlar bı de çocuğu savunup iyice tepeye çıkartıyorlar.
Parkta bunalıma girdiyseniz Allah size çocuklarınız okula başlayınca yardım etsin. Çocuk evin aynasıdır. Malesef ben şımarık ve terbiyesiz çocuklara çocuk deyip geçmiyorum ve hiç tahammül edemiyorum. Keşke herkes doğurduğuna sahip çıksa.

Valla hiç girmem o toplara. Bizim byrada park çok diğerine giderim. Anlık olsa da kimsenin çocuğuna bağıramam ben.

Ya normalde doğrusu bu senin annen nerde çocuğum diyip daha en baştan çocuğunuza müdahale eder misiniz diye önlem almak. Gerçi kadının profil belli o zaman da saldırırdı kesin. Ama kayaktan aniden itince insan refleks olarak sesini yükseltir. Şahsen ben de sesimi yükseltirim zaten panik Bi insanım kızmak olarak değilse bile o panikle çığlığı basardım.

Ya valla armut herhalde milletin çocuğu terbiyeli ol diyince şıp oluyolar herhalde ben bilmiyorum. Inan prenses gibiydi kızım valla bu sendroma kadar aha sahidim var C Calcifer
Vurması etmesi yok henüz ama kum atıcı bi pokemon gibi dolanıyo ortalıkta ben napiyim ağzımın dibinde üstelik.

Size upuzuun bir yorum yazardım ama değmez yine bir cocuk cocuguma zarar verse yine bağırırım :)

Ama ay yapma demek başka napıyosun sen diye çıkısmak başka. Bağirmiceksin kimsenin çocuuna sus.

çok sinir bozucu çocuklar var yani insan diyorki çocuk bu dikkate alma vs ama yok oyle böyle değil,memlekette her önüne gelen anne baba olmuş,keşke bunun içinde yeterlilik belgesi vs olsada ileride çocuklarımız kiminle muhattap olacak bizde bilebilsek,bütün haklar kendilerinin ve çocuklarının sanıyorlar,benimde başıma çok geldi hatta bi sıra parka yada oyun alanlarına gitmeye çekinir oldum,ahlaksız anne baba çocuklarıda maalesef ahlak sahibi olamıyor,sorsan onlar bilinçli anne baba ama daha çocuğundan bi haber,geçen gün instgramda bi video izledim genel veli savunmasıdır,ögretmeni velilerini çağrıyor oglunuz küfür ediyor fln diye benim oğlum asla küfür etmez benim çocuğum uyumludur fln diye savunmuş,öğretmen yazık nasıl dolmuşsa video çekmiş önce kendi çocuğunu tanı sorunu bir gör diye çocuk küfürün mucidi ama anne bi haber diye,ben size hak verdim bende çok sinirlenirdim ama sizin durumunuzda şöyle birşey var yalnız,bir çocukla birebir konuşamazsınız,bağıramazsınız,azarlayamazsınız,anne şikayetçi olsaydı başınız ağrırdı baya,annesi yada babası ile konuşabilirsiniz,benimde kızımla birisi azarlamayı bırakın ben uzağındayken konuşsa bile sinirlenirdim,insanların niyetini bilemeyiz,kimin ne söylediğini psikolojisini nasıl etkileyeceğini bilemeyiz,özellikle bir çocuğa tanımadığı bir insanın bağırması travma sebebi,muhtemelende suç teşkil eder,parkta olsa başka bir yerde sizin olmayan bir çocukla konuşmamalısınız anne yada baba ile konuşmalısınız.

Size upuzuun bir yorum yazardım ama değmez yine bir cocuk cocuguma zarar verse yine bağırırım :)
Ben yorumunuzu özlemle bekliyorum oysa. Hatta bana bu cevap tuhaf bir şekilde verecek bir cevabınız, savunulacak bir potansiyelinizin olmadığını düşündürdü aksine. Bağırın elbette ancak gelip size de carlayan kişiyle aynı dili konuşuyor olmaktan rahatsız olmayın naçizane

Sizi anliyorum kaydirak olayına kadar cok guzel konustum bir anda cocuğumu iteklemeye başlayınca bağırdım çocuk zaten 2 yasinda dengesini kaybetse betona çakilacaktı yani sizin demenize göre cocugumu itsede bagirmamakmı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…