Pasiflik.

tetchy

'İnsanlık müessesesine kaim olanlara'
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
353
184
103
Merhaba bunları anlatacağım kimse yada beni anlayacak kimsenin olmadığını düşündügum için ve varsa tavsiyelerinizi almak için yazıyorum.
Kendimi pasif ozguvensiz bir insan olarak görüyorum birisiyle oturup doğru düzgün birşey konuşamam göz teması kuramam. Toplum içinde birisi birşey sorsa doğru düzgün cevap veremem kendimi rezil ederim. Bir tartismaya dahi giremem hemen ağlarım.Bir haksızlık karşısında kendimi savunamam daha sonra kendi kendimi yerim. Evime birisi gelsin veya ben gideyim nasılsın iyimisin bile diyemem.Kimseyle oyle uzun sohbetler edemem.Ornegin tanıdık biriyle yolda karşılaştım onunla konuşmamak için ya yolumu değiştirir yada görmemezlikten gelirim. Kimseye guvenim yok eski arkadaslarimla gorusmeye devam etsem arkadasligimiz devam edecek fakat kimseyle gidip gelmek bile istemiyorum. Yalnizligi istiyorum Ailem olsun yeter diyorum.Evliyim cocugum var ileride onun okul toplantılarında düşünüyorum kendimi belkide öğretmeni onun hakkında olumsuz birşey diyecek ve ben kendimi savunamadigim gibi onuda savunamayacagim.İnanin bazen ölmek istiyorum artık son noktadaymisim gibime geliyor böyle bir insan geleceğe nasıl bı birey yetistirebilir.Tam bir yabaniyim evet öyleyim ve o kadar ozeniyorum ki cıvıl cıvıl neşeli toplumda kendini belli eden pozitif insanlara. Belkide önceden yaşadığım olumsuzluklar beni böyle yaptı ama ben artık değişmek istiyorum halimden hiç memnun değilim ..

İnsanları gözünüzde büyütmeyin.
Gerçekten kolay yenilebilecek bir durum.
Ben de lisede öyleydim, sonra dedim "onlar kim yahu?" Üniversiteden sonra cazgır olmaya karar verdim, düşüncelerimi kendime saklamamaya başladım, inadına insanların gözüne gözüne bakmaya başladım, biriyle konuşmak istiyorsam, ünlü-ünsüz farketmez gittim konuştum.
Zamanla anladım ki boşuna kısıtlamışım kendimi, büyütülecek bişey yokmuş.
Hala yarı tanıdıklarla yolda karşılaşıp ultra samimiyetsiz gereksiz muhabbetler yapmayı sevmiyorum ama sebebi sıkılmam.

Ne mutlu size eşimde aynısını diyor kim kimden üstün kimden cekiniyorsun diye ama yapamıyorum maalesef..

Ne mutlu size eşimde aynısını diyor kim kimden üstün kimden cekiniyorsun diye ama yapamıyorum maalesef..
Ergenden çıkma halimle yaptım.
Emin olun başta zor, bir kere dan dun düşünmeden kendini ifade etmeye başladı mı yaa ben neden kendimi kısıtlamışım diye kendime kızmıştım.
Neyden çekiniyorsan, inadına onu yaparak çözülemeyecek çekingenlik yok.
1-2 çekiniliyor sonrası normal gelmeye başlıyor her şey.
Hatta ben şimdi aşırı direkt, hiç bi lafı kendine saklayamayan bir insan olmaktan çekiyorum artık:)
Kesseler sıkıntım varsa içimde tutamam, ben sıkıntı çekeceğime başkası gerekirse kırılsın umursamıyorum.
Yaşadığınız şey biraz aşırı ince düşünceli olmaktan da kaynaklanıyor. Ama emin olun kimse şu hayatta ince düşünceyi haketmiyor, hakeden de zaten kendini belli ediyor ister istemez öyle insanları kıramıyorsunuz.
Onun dışında kırmaktan çekinmeyin, yüzleşmekten çekinmeyin, hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Bu esnada ağlasanız da zamanla katılaşılıyor.

Dediğiniz gibi bende liseye geçişte aşmıştım bu durumuama yaşadığım olumsuzluklar beni böyle yaptı . Kendi kendime yaptım diyebilirim dediklerinizi yapmayı deneyeceğim.

Hem küçüklük hem ergenlik dönemi ..

Lise zamanında bende de vardı bu. Çekingenlik, kaygı, endişe... Sonra psikiyatristin yanında staj yaptım ve durumumu anladı, ilaç kullandım tedavi oldum falan derken ne anksiyete kaldı ne çekingenlik. Tedavi olmalısın, muhtemelen sosyal fobiksin sen de.

Sanırım tam olarak o. Psikiyatriyemi gitmeliyim psikologami acaba ?

Sosyal fobi...Bunacok benziyor anlattiklarin.bi oku belirtisi..Teşhisi.. tedavisi..okumani tavsiye ederim

cesaretli ol biraz kendini ifade etmeye çalış korkma kimse seni yemez. insanlara şaka yap çok konuş biraz mücadele etmen gerekecek ama mücadeleni vermezsen hayatın dışında kalırsın.

hayat kalitenizi etkileywn bi durumunuz war durdugunuz kabahat psikolojik destek alin acilen. ne demek nasilsin iymisin diye bile soramiyorum. bu noktada daha da oturmayin; gidin gorusun bi psikologla.

sosyal fobi icin nasıl bir tedavi gördünüz,?

sosyal fobi icin nasıl bir tedavi gördünüz,?
Doktorum çekingen olduğumu anladı, hastanede çalışıyordum ve yemekhanede yemek dahi yiyemiyordum, ilaç tedavisi uyguladı, 1 ay sonra şipşak geçti. Belki kullandığım ilaçlar yaradı belki de ben sosyal fobik olduğumun farkına vardım ve rahatsızlığım üzerine gittim bilemiyorum. Ama 1 ayda atlattım.

cesaretli ol biraz kendini ifade etmeye çalış korkma kimse seni yemez. insanlara şaka yap çok konuş biraz mücadele etmen gerekecek ama mücadeleni vermezsen hayatın dışında kalırsın.
İnanın cok çekindiğim bir ortamda kimseyle göz teması kurmuyorum ki benimle konuşmasın diye. Böyle olduğunda ise toplumda herkesin dedi çıkıyor ben bir köşede ..kendi kendime yapıyorum anlayacağınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…